LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze wiedzieć z tym kichaniem- jeszcze nie doświadczyłam 😅 ale będę mieć na uwadze!
Trzymam kciuki za wizyty i czekam na informacje 🍀🍀
Roznoszę dzisiaj fit jabłecznik do kawki/herbatki porannej 🍎☕️
U mnie dzisiaj piękne słoneczko 🌞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 08:57
Niaha, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Szumy chyba mogą być spowodowane braniem leków na rozrzedzenie krwi, bo jakby zwiększa się jej objętość i przepływ i słychać bardziej ten szum płynącej krwi - tak mi to ktoś tłumaczył kiedyś 😅
KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Złota2024 wrote:U mnie nie tak dobrze...
Dziś 10t0d ... Maluszek prawie 3 cm jednak od kilku dni wyszło dziś na usg,że serduszko już nie biło.. jutro szpital...
Robił ktoś badania genetyczne kiedyś po poronieniu?
Dużo ciepła dla Ciebie od nas wszystkich w tych trudnych chwilach -
KarolinaAnastazja wrote:Dziewczyny a ja w sprawie śluzu, wcześniej miałam bezbarwny/biały, od wczoraj mam żółty ale bardziej dla mnie to neonowy jak ciepły odcień...normalne to🤡
I jeszcze mam pytanie, czy ktoś tak jak ja ma szumy w uszach? Z rana jak wstanę i wieczorem przed spaniem 🙈
Ciśnienie mam prawidłowe, bo mierze. Czytałam, że skutkiem ubocznym może być branie acardu. Ale też, że w ciąży "tak jest". Jak jest u Was ? 😊
Ja znowu mam wrażenie, że mam neonowo żółty kolor moczu może po Dupku? albo od Naturell Wit B Active, te kapsułki mają intensywnie żółty kolor. Biorę je pomocniczo do Mama DHA Premium, który nie ma chociażby choliny. Na szczęście niedługo mi się skończą i skończy się ta kombinatoryka...
Które suple polecacie, aby były zgodne z tymi nowymi wytycznymi z marca? -
KasiaKasiaKasia wrote:Ja znowu mam wrażenie, że mam neonowo żółty kolor moczu może po Dupku? albo od Naturell Wit B Active, te kapsułki mają intensywnie żółty kolor. Biorę je pomocniczo do Mama DHA Premium, który nie ma chociażby choliny. Na szczęście niedługo mi się skończą i skończy się ta kombinatoryka...
Które suple polecacie, aby były zgodne z tymi nowymi wytycznymi z marca?
To napewno po witaminie B 😊ja biorę 3 rodzaje w tym b-complex forte i mocz neonkowy 🙃
Ja planuje kupić prenatal duo na 2 trymestr, bo właśnie się reklamuje ze ma tylko aktywne foliany w składzieKasiaKasiaKasia, juss92 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak się denerwuje dzisiejsza wizyta... W pierwszej ciąży na luzaka a teraz zjada mnie okropny stres, a wizyta dopiero o 20.30.. nie wiem jak dotrwam Bono tej godzinie to chodzę już spać, gdzie pora mojego snu wcześniej to było blisko północy...... Trzymajcie kciuki 😍😘
MaggLbn, Takaja12, juss92, KarolinaAnastazja, Asioreq, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Fania017 wrote:Dziewczyny tak się denerwuje dzisiejsza wizyta... W pierwszej ciąży na luzaka a teraz zjada mnie okropny stres, a wizyta dopiero o 20.30.. nie wiem jak dotrwam Bono tej godzinie to chodzę już spać, gdzie pora mojego snu wcześniej to było blisko północy...... Trzymajcie kciuki 😍😘
Kciuki cały czas zaciśnięte ❤️🍀🍀❤️Fania017, Takaja12, Lus1a, Evey, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Fania017 wrote:Dziewczyny tak się denerwuje dzisiejsza wizyta... W pierwszej ciąży na luzaka a teraz zjada mnie okropny stres, a wizyta dopiero o 20.30.. nie wiem jak dotrwam Bono tej godzinie to chodzę już spać, gdzie pora mojego snu wcześniej to było blisko północy...... Trzymajcie kciuki 😍😘
Trzymam kciuki!
U mnie dzisiaj spadek formy, senność i wymioty 🫣Fania017, Evey lubią tę wiadomość
-
Nowa1992 wrote:Widać u którejś z was juz brzuszek? Ja mam delikatnie zaokrąglony na samym dole, i taki twardy, jakby w środku była piłka. Zastanawiam się czy to dobrze
Nie mam brzucha, ani mdłości póki co. Nawet troszke chudnę ale to ok. Z brzuszkiem podobno bardzo indywidualna sprawa, zależy od budowy ilości tkanki, czy kobieta już rodziła. Więc tym sie nie przejmuj.
Za to ta senność jest okropna. Pod wieczór musze sie położyć choćby na godzine, potem funkcjonuje dalej.
Fania017- kciuki! 🍀Takaja12, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
Właśnie dostałam info na maila i smsem, że próbka krwi pod nifty jest już w laboratorium w Chinach 😁 zajęło im to troszkę ponad dobę (od momentu pobrania krwi), nieźle 🥹
To teraz jakoś wytrzymać w spokoju ducha i bez nerwów do środy 🫣Elasure, KarolinaAnastazja, Paima, Asioreq, Gusta Blu, Evey, Galena, MaggLbn, Sparky, Pati2804, zulka lubią tę wiadomość
-
Nowa1992 wrote:Widać u którejś z was juz brzuszek? Ja mam delikatnie zaokrąglony na samym dole, i taki twardy, jakby w środku była piłka. Zastanawiam się czy to dobrze
Ja miałam dość okrągły na początku ale myślę że przez wzdecia rzeczywiście bo ostatnio czuje ze ustąpiły i brzuch płaski się zrobił. Jedyne co w pozycji stojącej delikatnie może widzę wypulosc bardzo nisko ale to nie wiem czy nie wyobraznia. Gdy leżę na płasko raczej nie widze. Prześledziłam fora o brzuchach bardzo indywidualna sprawa. Niektóre dziewczyny mają od początku inne 13 tydzień coś się zaczyna inne 16.
Trzeba czekać cierpliwie 🙈🙉
U mnie dziś kurier przywiózł karmę. Chciałam mu otworzyć żeby postawił mi a on mi daje przez płot że to lekkie...8 kg 😬 chwyciłam i postawiłam na ścieżce. Mam nadzieję ze nie zaszkodzi 🫣nie poczulam żeby był to dla mnie wysiłek i trwało sekundę, ale ja mam schizy więc także ten 😵💫😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 14:34
-
Takaja12 wrote:Ja miałam dość okrągły na początku ale myślę że przez wzdecia rzeczywiście bo ostatnio czuje ze ustąpiły i brzuch płaski się zrobił. Jedyne co w pozycji stojącej delikatnie może widzę wypulosc bardzo nisko ale to nie wiem czy nie wyobraznia. Gdy leżę na płasko raczej nie widze. Prześledziłam fora o brzuchach bardzo indywidualna sprawa. Niektóre dziewczyny mają od początku inne 13 tydzień coś się zaczyna inne 16.
Trzeba czekać cierpliwie 🙈🙉
U mnie dziś kurier przywiózł karmę. Chciałam mu otworzyć żeby postawił mi a on mi daje przez płot że to lekkie...8 kg 😬 chwyciłam i postawiłam na ścieżce. Mam nadzieję ze nie zaszkodzi 🫣nie poczulam żeby był to dla mnie wysiłek i trwało sekundę, ale ja mam schizy więc także ten 😵💫😆
Cierpliwość to nie jest moja mocna strona 😅Takaja12, Niaha lubią tę wiadomość
-
KasiaKasiaKasia wrote:Ja znowu mam wrażenie, że mam neonowo żółty kolor moczu może po Dupku? albo od Naturell Wit B Active, te kapsułki mają intensywnie żółty kolor. Biorę je pomocniczo do Mama DHA Premium, który nie ma chociażby choliny. Na szczęście niedługo mi się skończą i skończy się ta kombinatoryka...
Które suple polecacie, aby były zgodne z tymi nowymi wytycznymi z marca?
Mi lekarka kazała przed IUI kupić prenetal uno I ciągnę, później zmienię na Duo 😊Takaja12, KasiaKasiaKasia, juss92 lubią tę wiadomość
-
My już po wizycie. Wszystko w porządku. Mały człowieczek ma już 4,4 cm. ❤️
25.04 mam prenatalne 🤞
https://zapodaj.net/plik-CpZ9fGMt96Niaha, KarolinaAnastazja, Bruised, Paima, Asioreq, KasiaKasiaKasia, Fania017, juss92, Gusta Blu, Nowa1992, Lus1a, Evey, Elasure, Galena, Makija, MaggLbn, Takaja12, Sisska, Kofinka, miska122, Sparky, bambari, Pati2804, zulka lubią tę wiadomość
-
MonReve96 wrote:My już po wizycie. Wszystko w porządku. Mały człowieczek ma już 4,4 cm. ❤️
25.04 mam prenatalne 🤞
https://zapodaj.net/plik-CpZ9fGMt96
Coraz większe są te nasze bobaski 😍 -
KarolinaAnastazja wrote:Mi lekarka kazała przed IUI kupić prenetal uno I ciągnę, później zmienię na Duo 😊
U mnie to samo, ginekolog zaleciła je na pierwszej wizycie i łykam.
Później planuję przejąć na Duo.KasiaKasiaKasia, Takaja12, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
MonReve96 wrote:My już po wizycie. Wszystko w porządku. Mały człowieczek ma już 4,4 cm. ❤️
25.04 mam prenatalne 🤞
https://zapodaj.net/plik-CpZ9fGMt96
Pięknie 😊 -
KarolinaAnastazja wrote:Mi lekarka kazała przed IUI kupić prenetal uno I ciągnę, później zmienię na Duo 😊
KasiaKasiaKasia lubi tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)