LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia na wizytach dziewczyny 🍀🍀
zulka lubi tę wiadomość
-
Julia1234 wrote:Ja dziś dostałam wyniki nifty- wszystko Ok,będziemy mieli córeczkę ❤️
Gratulacje Macie już imię? -
Ja na drugie sbaidanie zwykle jem platki gorskie ale tylko 2 lyzki do tego jogurt naturalny maly 50 g owocow i garsc orzechow.
Dzisiaj na czczo glukoza 93 . No masakra z te mna albo z tym glukometrem. Wymienilam igle terazbo juz dlugo nie wymienialam chyba trzy lata bo tak dlugo go nie uzywalam. Stara igla moze falszowac wyniki? Zobaczymy jaki jjutro bedzie cukier na czczo. Ogolnie teraz czytalam ze po kazdym nakluciu trzeba wymieniac igle. Tez wymieniacie?
Tak sobie mysle ze u mnie nie stwierdza cukrzycy ciazowej bo ja zanim dojade do labolatorium to juz ten cukier bedzie 70 cos. Jem z tego jadlospisu darii rybickiej i jestem mega najedzona i do tego schudlam pol kilo
Dzisiaj na sniadanie 2 kromki zytniego chleba do tego szynka z pierdsi kurczaka plus dwa duze pomidory kawalek cebuli wymieszane z 4 lyzkami jogurtu naturalnego. Masakra wielka porcja i cukier 105 po godzinieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 10:50
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Liliowa wrote:Ja na drugie sbaidanie zwykle jem platki gorskie ale tylko 2 lyzki do tego jogurt naturalny maly 50 g owocow i garsc orzechow.
Dzisiaj na czczo glukoza 93 . No masakra z te mna albo z tym glukometrem. Wymienilam igle terazbo juz dlugo nie wymienialam chyba trzy lata bo tak dlugo go nie uzywalam. Stara igla moze falszowac wyniki? Zobaczymy jaki jjutro bedzie cukier na czczo. Ogolnie teraz czytalam ze po kazdym nakluciu trzeba wymieniac igle. Tez wymieniacie?
Tak sobie mysle ze u mnie nie stwierdza cukrzycy ciazowej bo ja zanim dojade do labolatorium to juz ten cukier bedzie 70 cos. Jem z tego jadlospisu darii rybickiej i jestem mega najedzona i do tego schudlam pol kilo.
Słyszałam że bardziej stare paski mogą fałszować, igła to bardziej względy higieniczne no i z każdym użyciem się tępi więc wbijanie bardziej boli. Z każdego palca będzie inny wynik i na każdym glukometrze też będzie roznica. Idzie zwariować. Ja mam takie jednorazowe igły kupuje większe opakowania na allegro.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Liliowa wrote:Ja na drugie sbaidanie zwykle jem platki gorskie ale tylko 2 lyzki do tego jogurt naturalny maly 50 g owocow i garsc orzechow.
Tak sobie mysle ze u mnie nie stwierdza cukrzycy ciazowej bo ja zanim dojade do labolatorium to juz ten cukier bedzie 70 cos. Jem z tego jadlospisu darii rybickiej i jestem mega najedzona i do tego schudlam pol kilo.
Nie wiem czy stara igła może fałszować wyniki.
Zalecenie jest takie, aby do każdego pobrania używać nowej igły, one są jednorazowe - ja tak robię, ale wyniki też mam podwyższone (ostatnie 3 dni na czczo to 99/98/94 - po odstawieniu metforminy, wcześniej było w granicach 83-95). -
Tak sobie mysle ze u mnie nie stwierdza cukrzycy ciazowej bo ja zanim dojade do labolatorium to juz ten cukier bedzie 70 cos. Jem z tego jadlospisu darii rybickiej i jestem mega najedzona i do tego schudlam pol kilo
Dzisiaj na sniadanie 2 kromki zytniego chleba do tego szynka z pierdsi kurczaka plus dwa duze pomidory kawalek cebuli wymieszane z 4 lyzkami jogurtu naturalnego. Masakra wielka porcja i cukier 105 po godzinie
Ja igly zmieniam raz na miesiąc albo rzadziej, jak się mi przypomni 😅 bardziej paski długo otwarte mogą zakłamywać wyniki albo glukometr sam z siebie bo one też mają jakąś swoja żywotność, ileś badań bądź bodajże rok użytkowania i potem mogą szwankować. Przy słabej bateri też szwankują.
Najlepiej zrób krzywa cukrowa i ona Ci pokaże czy masz cukrzycę ciążowa czy nie. -
Dziewczyny pomóżcie, czy galaretowata wydzielina po stosunku w ciąży to coś złego?? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat 😔
-
Nowa1992 wrote:A nie jest to po prostu pozostałość spermy? Stosunek był z zabezpieczeniem?
-
Pati2804 wrote:Nie, bez zabezpieczenia. No ja wcześniej tego nie widziałam ale dzisiaj zauważyłam właśnie małe grudki.. wydaje mi się że tylko w ciąży taki jest , wcześniej przed ciąża nie było tego
Moze to po prostu pozostałości spermy. Chyba że bierzesz jakieś leki dopochwowo, to też może wypływać. Jeśli się niepokoisz to udaj się do lekarza 😊 -
Nowa1992 wrote:Moze to po prostu pozostałości spermy. Chyba że bierzesz jakieś leki dopochwowo, to też może wypływać. Jeśli się niepokoisz to udaj się do lekarza 😊
-
Właśnie czekam na moją kolej do gin. Trzymajcie kciuki, żeby kosmówka jednak się podniosła 🥹
AgaOs, Nowa1992, Pati2804, Marcik, KarolinaAnastazja, miska122, juss92, xmadziax, MaggLbn, Sisska, Takaja12, zulka, Paima, Makija, Evey lubią tę wiadomość
-
Orientujecie się jak to jest z wizytą u specjalisty w trakcie ciąży?
Wygląda na to, że potrzebuje laryngologa. Ciężarne chyba mają dostać szybki termin. Jak to wygląda w praktyce?
Wystarczy karta ciąży? Potrzebne jest skierowanie od lekarza rodzinnego?
Jeśli w placówce przyjmuje kilku lekarzy danej specjalizacji to ma się prawo wyboru czy rejestratorki mogą ustalić wizytę u lekarza, który ma najmniej pacjentów (więc prawdopodobnie "nie tego najlepszego").
Dzwoniąc by się zapisać od razu zaznaczyć, że jest się w ciąży?Starania od 09.2020
👱♀️1986
22.07.21 HSG - jajowody drożne ✅
08.2022 - poronienie chybione
04.2023 - ciąża pozamaciczna
🧔1979
[/url] -
Niaha wrote:Właśnie czekam na moją kolej do gin. Trzymajcie kciuki, żeby kosmówka jednak się podniosła 🥹
Trzymam kciuki! ✊️✊️✊️Niaha lubi tę wiadomość
Starania od 09.2020
👱♀️1986
22.07.21 HSG - jajowody drożne ✅
08.2022 - poronienie chybione
04.2023 - ciąża pozamaciczna
🧔1979
[/url] -
Niaha wrote:Właśnie czekam na moją kolej do gin. Trzymajcie kciuki, żeby kosmówka jednak się podniosła 🥹
🤞🤞🤞🍀🍀🍀Niaha lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Julia1234 wrote:Ja dziś dostałam wyniki nifty- wszystko Ok,będziemy mieli córeczkę ❤️11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
8+5 💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
•22.05. 1 cykl po poronieniu
•17.06. skromne ⏸️🙏🏻
• 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
•20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
•24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
•1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
• 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
• 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
•21.08 papp-a: niskie ryzyka
•16.09. 165g chłopca 🩵
•14.10. 340g 👦🏻🩵
•22.10. połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
•28.10. wizyta ✅
•18.11. 817g uparciucha 🩵👦🏻
💊Prenatal duo, magne B6 forte, urosept, ascofer
-
Julia super!
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
A ta galaretowata wydzielina pewnie sperma tylko może wcześniej nie zwracałaś na to uwagi.
U mnie brak mdłości dolegliwości ciążowych tak jakbym nie była w ciąży. Od dzisiaj ból brzucha jak na miesiączkę. A jestem w okolicy terminu mojej @.
Nie wiem kiedy robic krzywą. Wizyta dopiero 13 mają... a wiem że raczej mam cukrzycę. Lepiej teraz zrobić i się zapisać do diabetologa? Czy zrobić badania bliżej wizyty majowej? Mam tam też inne mocz morfologia itp.
Dziewczyny jak Wy chodzicie na usg na NFZ do Luxmedu? Prowadzicie ciążę i prywatnie i na NFZ? Nie wytrzymam z USG do 13 mają (prywatnie) nie wiem jak się zapisać, czy najpierw na wizytę nfz a pozniej prosić o skierowanie czy od razu mogę na usg. Mam teraz ciężkie myślenie