LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Bee90 wrote:Niaha super że już są! Chłopczyk niskie ryzyka super wszystko gratuluję
Powiedz co na usg w 6 tygodniu widziałaś że myślałaś że dziewczynka?
Czy badanie prenatalne to są PAppa?
Właśnie nie pamiętam która z nas, ale miesiąc temu został tu wrzucony link odnośnie płci względem wczesnego USG. Moje bobo było umiejscowione w prawym górnym rogu co właśnie wskazywało na dziewczynkę 😅
Co do prenatalnego i pappy to tak jak napisała miska122 -
Gratulacje!🥰🥳
Niaha lubi tę wiadomość
-
A ja jeżeli mogę prosić o kciuka za jutrzejszą wizytę To będę wdzięczna. Wizytujemy z rana 🥹
Elasure, LaBellePerle, Niaha, Sisska, Fania017, miska122, Bruised, Bee90, juss92, MonReve96, Nowa1992, Paima, Bibi24, Lusia 1234, Makija, Evey, zulka, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:A ja jeżeli mogę prosić o kciuka za jutrzejszą wizytę To będę wdzięczna. Wizytujemy z rana 🥹
I daj znać czy wszystko dobrze po wizycie 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 18:34
-
I za Sisske też jutro trzymamy kciuki ! 😘🍀✊
Ja jutro od rana zabiegany dzień także jus dzisiaj trzymam kciuki 😁Sisska, Elasure lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:A ja jeżeli mogę prosić o kciuka za jutrzejszą wizytę To będę wdzięczna. Wizytujemy z rana 🥹
Kciuki mocneeee 🤞🤞
Niaha, ależ Ci zazdroszczę tego chłopca jako mama trzech córek 😅😅 super, że ryzyko niskie, można odetchnąć 🥰Niaha lubi tę wiadomość
-
Kurde to nie wiem czy mam być zadowolona z mojego prowadzacego. Podobno jest super doświadczony. Ale byłam u niego w 8tc kolejna wizyta w 12 tygodniu ale mi nie dał skierowania na PAPPA. W pakiecie co prawda mam to i na podstawie karty ciąży mogę się zapisać. Ale to wyniki muszą być gotowe na to usg tak?
Mam w medicoverze takie dwa
"białko PAPP-A (wg FMF) " I
"Test podwójny PAPP-A wg FMF"
No i za okazaniem karty ciąży mogę bez skierowania. To skorzystam :p tylko które?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 19:40
-
Niaha wrote:
To już taki duży człowiek!!! ❤️❤️
PięknieNiaha lubi tę wiadomość
-
zulka wrote:Ja prowadze ciążę prywatnie a w luxmedzie mam pakiet i z niego robie wszystkie badania w tym prenatalne. Nie było miejsca na usg w terminie który mi odpowiada wiec dostałam skierowanie do innej placówki. Dzisiaj mam prenatalne na NFZ wystawione przez mojego lekarza prowadzącego. Z luxmedu mam za tydzień ale to bardziej zeby sprawdzić czy wszystko jest dobrze przed wylotem na wakacje.
Lecisz na wakacje?
My mamy wylot na początku maja.
Zastanawiałam się czy są jakieś przeciwwskazania ale raczej nie ma.
Lekarz coś Ci zalecał?
Mam wizytę w środę , to podpytam jeszcze ale mam nadzieję, że nie zabroni lecieć 😄 -
Paima wrote:Lecisz na wakacje?
My mamy wylot na początku maja.
Zastanawiałam się czy są jakieś przeciwwskazania ale raczej nie ma.
Lekarz coś Ci zalecał?
Mam wizytę w środę , to podpytam jeszcze ale mam nadzieję, że nie zabroni lecieć 😄
U nas na pytanie czy mogę lecieć na jakieś wakacje usłyszałam, proszę korzystać ile się da z wyjazdów przed narodzinami . Wiadomo, że to też zależy dużo od stanu zdrowia kobietyPaima, juss92 lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:U nas na pytanie czy mogę lecieć na jakieś wakacje usłyszałam, proszę korzystać ile się da z wyjazdów przed narodzinami . Wiadomo, że to też zależy dużo od stanu zdrowia kobiety
Jasne, jakby cokolwiek się działo, to co innego.
Ale z kim nie rozmawiam to zaraz słyszę "ale Ty nie możesz". Gadałam z dwiema koleżankami, które już wiedzą o ciąży i obie tak zareagowały 🙈
Ale google mówi zupełnie co innego 😄
No i bardzo dobra odpowiedź Twojego lekarza.
Kiedyś dużo lataliśmy.
A po narodzinach córki tylko w Polsce wakacje 😉
Cieszę się że w końcu w tym roku gdzieś dalej się wybieramy znowu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 20:34
KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Nie ma zakazu latania chyba do 8 miesiąca ale to zależy od linii. Moja koleżanka w tej ciąży latała 4 razy do PL i ciśnienie ok wszystko ok ale fakt loty w II trymestrze wolała poczekać.
Paima lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny pomóżcie, czy galaretowata wydzielina po stosunku w ciąży to coś złego?? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat 😔
Nie wiem 😳 ja się wystraszylam, bo miałam dzisiaj po stosunku różowy śluz 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 23:01
-
Ja sobie niespodziewanie zrobiłam w piątek tournee po szpitalach 🙈 bo dzień wcześniej zaczęła mnie boleć prawa ręka. W piątek ból był już masakryczny 🙈 ale luz! Wytrzymałabym... Tylko jak zaczęło dochodzić mrowienie i drętwienie 😳 to się wystraszyłam nie na żarty 😱
Zaliczyłam 3 szpitale 🙈 wykluczyli udar i zator.. Ale zeszło od 15-23 😪 wróciłam zmęczona... Ale przynajmniej 6 się uspokoiłam 😊 no i jakiejś pokory większej nabrałam 😔 W sobotę miałam rękę unieruchomioną.. Nie mogłam pisać na tel 🙈 W niedzielę już mogłam ruszać palcami. A dziś byłam u fizjo.. Cóż - stan zapalny mi się zrobił od przeciążenia pewnie i pracy myszką przy komputerze. Ake najważniejsze, że jest ok ❤️ -
Ni i wczoraj powiedzieliśmy chłopcom 😊 Starszy (12 lat) przyjął to ok ☺️ już jest ciekawy kto to będzie, jaki będzie i jakie będzie miał zainteresowania 🤣
Młodszy (10 lat) był ewidentnie zły 😔 widać, że zaburzył mu się jego świat 🙈 nie chce się do mnie przytulać, bo boi się dotknąć brzucha.. Wiem, że to minie, ale trudne to dla mnie... A muszę uszanować jego emocje ❤️ -
Ja w poprzedniej ciąży miałam zakaz latania ze względu na krwiaki.
-
zulka wrote:Ja prowadze ciążę prywatnie a w luxmedzie mam pakiet i z niego robie wszystkie badania w tym prenatalne. Nie było miejsca na usg w terminie który mi odpowiada wiec dostałam skierowanie do innej placówki. Dzisiaj mam prenatalne na NFZ wystawione przez mojego lekarza prowadzącego. Z luxmedu mam za tydzień ale to bardziej zeby sprawdzić czy wszystko jest dobrze przed wylotem na wakacje.
I jak tam po prenatalnych?