LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Paima wrote:Dziewczyny nie chcę chwalić za szybko ale wstałam jak nowa!
Nie męczą mnie mdłości, zjadłam normalne śniadanie! 😊
Oby już tak zostało ❤️
Super!
Ja odkąd biorę encorton to też zauważyłam parę zmian, wrócił mi apetyt - co godzinę mogłabym jeść. Lepiej mi się oddycha, i nos mi się nie zatyka w nocy (to akurat po covidzie chamsko mi się od paru lat pojawia często bez przeziębienia).Paima lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Paima wrote:Dziewczyny nie chcę chwalić za szybko ale wstałam jak nowa!
Nie męczą mnie mdłości, zjadłam normalne śniadanie! 😊
Oby już tak zostało ❤️
U mnie rano nadal średnio, ale potem już okej, apetyt wrócił i jestem co chwilę głodna, więc to na plus 😊Paima lubi tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
Oj coś chyba z moim glukometrem jest nie tak, bo przyszły już mi dzisisiejsze wyniki i glukoza na czczo wynosi 74., a chwilę przed wyjściem wynosiła z pomiaru przez glukometr 89. Po przyjściu do domu zmierzyłam i była 96. Wszystkie wyniki prawidłowe więc trochę odetchnęłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 14:30
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
KarolinaAnastazja wrote:Ja również badania robię prywatnie, no i ostatnio zapłaciłam, za te pierwsze prawie 600zł
Jeszcze mocz wyszedł kijowy, to posiew kolejne 45zł
Dziewczyny, a jest tu ktoś, kto na początku ciąży jak u mnie 7tc nie miał objawów mdłości I wymiotów i nadal czuje się super?
Czy to dopiero przedemną? 🤔
Pięknego dnia dziewczyny !
U mnie dzisiaj piękne słoneczko🌞🩷
P.S. Ja tsh badam tak jak lekarz mi zleca
P.S. 2 gacie zamawiałam ostatnio z zalando I bonprixa ☺️Paima lubi tę wiadomość
-
Liliowa wrote:Oj coś chyba z moim glukometrem jest nie tak, bo przyszły już mi dzisisiejsze wyniki i glukoza na czczo wynosi 74., a chwilę przed wyjściem wynosiła z pomiaru przez glukometr 89. Po przyjściu do domu zmierzyłam i była 96. Wszystkie wyniki prawidłowe więc trochę odetchnęłam.
Zazdroszczę. Czyli glukometr masz lipny bo Ci zawyża. A miałaś wgl jakieś wskazania, że trzymasz dietę cukrzycową? Bo jak widać cukier masz spoko to może nie potrzebnie pilnujesz cukrów -
Lus1a wrote:Ja też nie mam żadnych takich objawów, to wszystko zależy od organizmu😇
Od organizmu i od ciąży 😄
W pierwszej nie czułam, że jestem w ciąży.
Nie miałam mdłości, byłam pełna sił.
A tym razem kompletne przeciwieństwo 😉Lus1a lubi tę wiadomość
-
Niaha, przykro mi 🖤 Nie wiem, co Ci doradzić z pogrzebem, faktycznie oceń sytuację, jak już będziecie znać termin.
Byłam dzisiaj na badaniach do karty ciąży i tej krzywej. Infekcyjne wszystkie ok, TSH już jest ponad 2, więc raczej dawka letroxu będzie do zwiększenia. No i krzywa 🙄🙄 95-110-117. Niestety, taka wartość na czczo to już cukrzyca, mimo dobrych wyników po 1 i 2h - norma na czczo w ciąży to 92. W poprzedniej ciąży miałam na czczo 93 i resztę też ok, ale faktycznie mi te poranne cukry szalały później, więc diagnoza nie była na wyrost. Ech, a miałam jakiś procent nadziei, że tym razem ominie mnie indukcja porodu 🤡Niaha lubi tę wiadomość
-
Cześć. Melduję się,że żyję ale ledwo. Przez mdłości i wieczorne wymioty mam 3 dni z życia wyjęte🤢🤮
Wczoraj byłam na pobraniu krwi więc na kokejną wizytę będę miała wyniki gotowe.
Glukometry musicie brac w nawias,mają granice błędu. Niektóre przeklamuja sporo nawet w tę drugą stronę.
Uściski zostawiam i wyrazy współczucia z powodu śmierci dziadka 😪Niaha lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:Super!
Ja odkąd biorę encorton to też zauważyłam parę zmian, wrócił mi apetyt - co godzinę mogłabym jeść. Lepiej mi się oddycha, i nos mi się nie zatyka w nocy (to akurat po covidzie chamsko mi się od paru lat pojawia często bez przeziębienia).
33 lata starania od lipca 2014
04.2016,05.2016- IUI
IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. 6.02.1bb
21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
20dpt 3873; 27dpt ♥
22.02.2019 jest mój mały cud
14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
28.02.2024 ⏸️
MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14% -
Lusia 1234 wrote:A do kiedy masz brać encorton?
Jeszcze nie wiem, dopiero zaczęłam sytuacja rozwojowa u mnie.
@Niaha czy Twoje nifty poleciały do Honk Kongu jeszcze? Znalazlam poniższe już na 2 stronach z badaniami i mam nadzieje ze w Chorwacji też używają tych samych metod...
"Gdzie znajduje się laboratorium w którym analizowane są próbki w badaniu NIFTY pro?
Do tej pory próbki wysyłane były do laboratorium BGI w Hongkongu. Od 15 kwietnia 2024 r. próbki będą analizowane w laboratorium Gene Planet w Zagrzebiu (Chorwacja)."
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Sparky wrote:Niaha, przykro mi 🖤 Nie wiem, co Ci doradzić z pogrzebem, faktycznie oceń sytuację, jak już będziecie znać termin.
Byłam dzisiaj na badaniach do karty ciąży i tej krzywej. Infekcyjne wszystkie ok, TSH już jest ponad 2, więc raczej dawka letroxu będzie do zwiększenia. No i krzywa 🙄🙄 95-110-117. Niestety, taka wartość na czczo to już cukrzyca, mimo dobrych wyników po 1 i 2h - norma na czczo w ciąży to 92. W poprzedniej ciąży miałam na czczo 93 i resztę też ok, ale faktycznie mi te poranne cukry szalały później, więc diagnoza nie była na wyrost. Ech, a miałam jakiś procent nadziei, że tym razem ominie mnie indukcja porodu 🤡
Ooo niedobrze 😐
Oby cukry tym razem tak nie szalały ❤️
W którym tygodniu miałaś indukcję porodu?
Czytałam, że wiele osób ma wywoływany - u mnie lekarz twierdził, że przepływy są ok, wszystko gra i czekamy aż samo się zacznie.
Ale zapomniał mi też podać w 28tygodniu zastrzyku z immunoglobuliny (konflikt) o czym wtedy nawet nie wiedziałam, że trzeba -byłam młodą mamą, nie czytałam co i jak...
Nie był to lekarz godny zaufania 🙈
-
Elasure wrote:Jeszcze nie wiem, dopiero zaczęłam sytuacja rozwojowa u mnie.
@Niaha czy Twoje nifty poleciały do Honk Kongu jeszcze? Znalazlam poniższe już na 2 stronach z badaniami i mam nadzieje ze w Chorwacji też używają tych samych metod...
"Gdzie znajduje się laboratorium w którym analizowane są próbki w badaniu NIFTY pro?
Do tej pory próbki wysyłane były do laboratorium BGI w Hongkongu. Od 15 kwietnia 2024 r. próbki będą analizowane w laboratorium Gene Planet w Zagrzebiu (Chorwacja)."
Dostałam info w lab że próbka leci do Chin.Elasure lubi tę wiadomość
-
Ja dostałam skierowanie na wywołanie porodu w 39tc, ale tylko dlatego, że termin miałam na 24grudnia i mój ginekolog stwierdził, że lepiej żebym na święta była w domu z maluchem niż w szpitalu leżała 😊
Paima lubi tę wiadomość
-
Paima wrote:Ooo niedobrze 😐
Oby cukry tym razem tak nie szalały ❤️
W którym tygodniu miałaś indukcję porodu?
Czytałam, że wiele osób ma wywoływany - u mnie lekarz twierdził, że przepływy są ok, wszystko gra i czekamy aż samo się zacznie.
Ale zapomniał mi też podać w 28tygodniu zastrzyku z immunoglobuliny (konflikt) o czym wtedy nawet nie wiedziałam, że trzeba -byłam młodą mamą, nie czytałam co i jak...
Nie był to lekarz godny zaufania 🙈
W 39tc, urodziłam 3 dni przed terminem 😊Paima lubi tę wiadomość
-
Jeśli lekarz zapomniał podać pacjentce immunoglobulin jeśli ma konflikt to grozi mu odebranie uprawnień do zawodu w razie powikłań a widziałam jeden taki przypadek ale rodzice nie wytoczyli procesu wtedy lekarzowi
Co do moich cukrów to nie mam stwierdzonej cukrzycy ciążowej tylko lekarz zlecił mi mierzenie glukometrem na czczo bo pierwsze dziecko urodziłam z waga 5 kg więc mój lekarz dmucha na zimne i często mnie pyta jak tam glukoza na czczo mimo że krzywe cukowe mam zazwyczaj poprawne w 26 tygodniu. Wezmę od rodziców drugi glukometr który u nich został i posprawdzam te wyniki bo dzisiaj rano mialam rowno 90.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 15:33
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Liliowa wrote:Jeśli lekarz zapomniał podać pacjentce immunoglobulin jeśli ma konflikt to grozi mu odebranie uprawnień do zawodu w razie powikłań a widziałam jeden taki przypadek ale rodzice nie wytoczyli procesu wtedy lekarzowi
Co do moich cukrów to nie mam stwierdzonej cukrzycy ciążowej tylko lekarz zlecił mi mierzenie glukometrem na czczo bo pierwsze dziecko urodziłam z waga 5 kg więc mój lekarz dmucha na zimne i często mnie pyta jak tam glukoza na czczo mimo że krzywe cukowe mam zazwyczaj poprawne w 26 tygodniu. Wezmę od rodziców drugi glukometr który u nich został i posprawdzam te wyniki bo dzisiaj rano mialam rowno 90.
Tak, występowałam o całą dokumentację od niego i ze szpitala po porodzie - wtedy nie byłam tego tak świadoma, obecnie jestem.
Mieliśmy szczęście, bo odczyn coombsa zawsze wychodził ok, a córka ma krew taką jak ja.
Ale jeśli któraś z Was ma konflikt, to trzeba o tym pamiętać- jeśli lekarz nic nie mówi, to samemu się doprosić ... -
Dziewczyny...
Poratujcie mnie pomysłami... 🙄
Co jeść w pracy, co ma dobre cukry.
Ale co jest "stałe" w konsystencji jeśli wiecie o co mi chodzi 🤭
Dziś zjadłam na śniadanie owsiankę i to był dramat 🙄
Cukier po godzinie 154 plus mdłości.
Zupy i sałatki średnio mi idą...
Czuję się dziś podłamana... 🙈 -
Paima wrote:Dziewczyny...
Poratujcie mnie pomysłami... 🙄
Co jeść w pracy, co ma dobre cukry.
Ale co jest "stałe" w konsystencji jeśli wiecie o co mi chodzi 🤭
Dziś zjadłam na śniadanie owsiankę i to był dramat 🙄
Cukier po godzinie 154 plus mdłości.
Zupy i sałatki średnio mi idą...
Czuję się dziś podłamana... 🙈
Mi ostatnio podchodzą galaretki drobiowe, śledzie ( o ile masz lodówkę w pracy)Paima lubi tę wiadomość
-
Może wrap pełnoziarnisty z sałatą, indykiem, sos jogurtowy.
Brownie owsiane z malinami (ok 120g + skyr 200g)
Sposób przygotowania: SKŁADNIKI: 100 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki, 80 g masła klarowanego, 130 g mąki
owsianej (zmielone płatki owsiane), 80 g ksylitolu/erytrolu, 4 jajka, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, garść malin.
WYKONANIE: Rozgrzać piekarnik do temp. 175°C. Formę do pieczenia (20 x 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Czekoladę
rozdrobnić, dodać masło klarowane, podgrzać i mieszać do rozpuszczenia. Dodać mąkę, słodzik, jajka, proszek do pieczenia i sól,
wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy, ułożyć na wierzchu owoce. Piec 25 min (175°C). Upieczone brownie przełożyć na
kratkę do studzenia, odstawić na 15 min.
Sałatka makaronowa z kurczakiem i warzywami. Makaron IG38 z polmaku i sos na bazie jogurtu.
Kanapki z serkiem śmietankowy, łosoś wędzony na gorąco, koper, rzodkiewka, papryka. Lub z serkiem śmietankowym i pastą Wawrzyniec.
Omlet z wędliną, cukinią i pomidorem jeśli lubisz na zimno, chyba że masz gdzie podgrzać.
Pasta jajeczna z awokado, plus warzywka, chlebek.Paima, MaggLbn, Niaha lubią tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat