LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
MaggLbn wrote:
Pora zamówić poduszeczkę do spania. Macie już kupione czy nie planujecie?
Ja mam z poprzedniej ciąży w kształcie J 😊 Mam nadzieję, że będzie się nadawała do spania, bo odkąd synek się urodził to używam jej jako podparcia pod plecy przy karmieniu na kanapie 🫣 Ale fakt faktem, poduszka zaczęła się przydawać tak w 20 tyg.+, a już zupełnie niezastąpiona była w trzecim trymestrze 😀 -
Odnośnie zwolnienia to ja mam ambicje pracować do końca sierpnia chociaż nie wiem czy nie przesadzam… wszystko zależy od tego czy będę miała normalne warunki pracy, a w pracy powiem dopiero po prenatalnych. Na razie pracuje i jest ok… ale w poprzedniej pracy już by mnie dawno nie było.
Bee90 lubi tę wiadomość
-
Kofinka wrote:Odnośnie zwolnienia to ja mam ambicje pracować do końca sierpnia chociaż nie wiem czy nie przesadzam… wszystko zależy od tego czy będę miała normalne warunki pracy, a w pracy powiem dopiero po prenatalnych. Na razie pracuje i jest ok… ale w poprzedniej pracy już by mnie dawno nie było.
Też miałam plan powiedzieć w pracy po Nifty i prenatalnych ale 2 tyg. temu na zwolnienie zaczęła wyrzucać mnie lekarka (ryzyka w pracy+mam odpoczywać i nie ryzykować). Wczoraj powiedziałam szefom a od dzisiaj jestem na zwolnieniu.
Moja mama i najbliższa rodzina dowiedzą się o ciązy po badaniach, może w Dzień Matki 😁 Niczego się nie domyślają, nie wiedzą o latach starań i in vitro. Myślą, że nie chcemy mieć dzieci (taka postawa oszczędziła nam wielu uwag i tłumaczeń).
Bobo ma się dobrze, ma 20.9mmm ❤️
Kolejna wizyta (już u położnika) 6.05.
Z krwi wszystko ok, poza CRP 9.7, cytomegalia IGG dodatnia ale to chyba do obserwacji tylko.
Potwierdzam, że w Katowicach w Bluemed Nifty Plus 1399 a Nifty Pro 1699zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 21:23
Niaha, Kofinka lubią tę wiadomość
-
Na również pracuje, jestem na własnej działalności no i ciągnąć będę tak długo jak będę mogła 😊
Co do poduszki to polećcie coś jak znajdziecie fajnego.
Ja się w tymy emacie nie rozeznawałam, jeszcze mi brzuch nie przeszkadza 😁 -
Galena wrote:Bobo ma się dobrze, ma 20.9mmm ❤️
Kolejna wizyta (już u położnika) 6.05.
Z krwi wszystko ok, poza CRP 9.7, cytomegalia IGG dodatnia ale to chyba do obserwacji tylko.
Gratulacje 🥰Galena lubi tę wiadomość
-
Kofinka też mam plan do końca sierpnia pracować. Swój urlop mam w lipcu i kusi żeby nie wracac ale sezon urlopowy i nie chce robić innym pod górkę wiec jak się dobrze bede czuć to zostanę.
Poza tym na l4 są te kontrolę a chce wakacje normalnie spędzić na granicą i nie informować o tym ZUSu
Co to poduszki chciałam kupić U żeby móc spac na obu bokach ale cześć osób odradza że z brzuchem ciężko wstawać z nią i polecają Proofi J. Droga jest ale chyba się szarpnę.
Krzywa wyszła ok. Już nie wiem co mam myśleć 3 razy cukier był za wysoki na czczo a teraz 95, 1h po 120, 2h po 90 więc dobrze... tylko że babka przez telefon powiedziala żebym o 17 dzień przed już nic nie jadła a dopiero w trakcie badania na stronie Synevo przeczytałam że to nie dotyczy ciężarnych
Wiec kto wie czy gdybym zjadła o tej 20 serek wiejski nie wywaliloby mi więcej. Pójdę do tego diabetologa i tak. Najgorzej że morfologia świeci się na czerwono nie wiem jakie są normy dla ciężarnych ale limfocytów monocytów bazocytow neurocytow mam znacznie poniżej normy. I ilość i %. Wizyta u gina dopiero na 13... chyba że uda mi się zająć czyjś termin wcześniej. -
KarolinaAnastazja wrote:Na również pracuje, jestem na własnej działalności no i ciągnąć będę tak długo jak będę mogła 😊
Co do poduszki to polećcie coś jak znajdziecie fajnego.
Ja się w tymy emacie nie rozeznawałam, jeszcze mi brzuch nie przeszkadza 😁Elasure lubi tę wiadomość
-
Bee90 wrote:Kofinka też mam plan do końca sierpnia pracować. Swój urlop mam w lipcu i kusi żeby nie wracac ale sezon urlopowy i nie chce robić innym pod górkę wiec jak się dobrze bede czuć to zostanę.
Poza tym na l4 są te kontrolę a chce wakacje normalnie spędzić na granicą i nie informować o tym ZUSu
Co to poduszki chciałam kupić U żeby móc spac na obu bokach ale cześć osób odradza że z brzuchem ciężko wstawać z nią i polecają Proofi J. Droga jest ale chyba się szarpnę.
Krzywa wyszła ok. Już nie wiem co mam myśleć 3 razy cukier był za wysoki na czczo a teraz 95, 1h po 120, 2h po 90 więc dobrze... tylko że babka przez telefon powiedziala żebym o 17 dzień przed już nic nie jadła a dopiero w trakcie badania na stronie Synevo przeczytałam że to nie dotyczy ciężarnych
Wiec kto wie czy gdybym zjadła o tej 20 serek wiejski nie wywaliloby mi więcej. Pójdę do tego diabetologa i tak. Najgorzej że morfologia świeci się na czerwono nie wiem jakie są normy dla ciężarnych ale limfocytów monocytów bazocytow neurocytow mam znacznie poniżej normy. I ilość i %. Wizyta u gina dopiero na 13... chyba że uda mi się zająć czyjś termin wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 22:38
-
Bee90 wrote:Kofinka też mam plan do końca sierpnia pracować. Swój urlop mam w lipcu i kusi żeby nie wracac ale sezon urlopowy i nie chce robić innym pod górkę wiec jak się dobrze bede czuć to zostanę.
Wiec kto wie czy gdybym zjadła o tej 20 serek wiejski nie wywaliloby mi więcej. Pójdę do tego diabetologa i tak. Najgorzej że morfologia świeci się na czerwono nie wiem jakie są normy dla ciężarnych ale limfocytów monocytów bazocytow neurocytow mam znacznie poniżej normy. I ilość i %. Wizyta u gina dopiero na 13... chyba że uda mi się zająć czyjś termin wcześniej.
Na krzywej pierwszy wynik to 95? Jeśli tak to przekroczyłaś normę. Dwa pozostałe wyniki ok, ale tak jak mówiłam w ciąży nawet jedno przekroczenie oznacza cukrzycę ciążową -
Powiem Wam, że mój mąż przed chwilą przeżył chwile grozy. Był w innym pokoju, a ja brałam tabletki na noc. Jedna utknęła mi w gardle i nie byłam w stanie jej wykrztusić. Udało mi się, że mój organizm chyba się wystarszył, bo zaczęłam wymiotować dalej niż widziałam. A on biedy nie wiedział co się dzieje. Na szczęście jest już ok, ale chyba daruję już sobie dzisiaj te tabletki...
-
miska122 wrote:Powiem Wam, że mój mąż przed chwilą przeżył chwile grozy. Był w innym pokoju, a ja brałam tabletki na noc. Jedna utknęła mi w gardle i nie byłam w stanie jej wykrztusić. Udało mi się, że mój organizm chyba się wystarszył, bo zaczęłam wymiotować dalej niż widziałam. A on biedy nie wiedział co się dzieje. Na szczęście jest już ok, ale chyba daruję już sobie dzisiaj te tabletki...
🫣 Dobrze, że to się tak skończyło!
Ale stres 😳
Dlatego nienawidzę połykać tabletek 🙈
-
O kurczę biedna, dobrze że udało się to zwymiotować.
Ja od początku ciąży mam problem z połykaniem tabletek zwłaszcza tych na wieczór jakoś mentalnie mi się gardło zmniejsza niewiedzieć czemu, i też się obawiam że coś takiego mi się przydarzy🥴
Jeszcze tip do zaparać jakby ktoś potrzebował to z zalecenia lekarza piję wodę z octem jabłkowym na obniżenie insuliny po posiłku ale ewidentnie działa to też na wypróżnianie. Pije 2-3 razy dziennie 1łyżeczka na pół szklanki wody. I nawet w te chłodniejsze dni kiedy nie chce mi się za bardzo pić to nie ma żadnych problemów z kibelkiem.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Elasure wrote:O kurczę biedna, dobrze że udało się to zwymiotować.
Ja od początku ciąży mam problem z połykaniem tabletek zwłaszcza tych na wieczór jakoś mentalnie mi się gardło zmniejsza niewiedzieć czemu, i też się obawiam że coś takiego mi się przydarzy🥴
Jeszcze tip do zaparać jakby ktoś potrzebował to z zalecenia lekarza piję wodę z octem jabłkowym na obniżenie insuliny po posiłku ale ewidentnie działa to też na wypróżnianie. Pije 2-3 razy dziennie 1łyżeczka na pół szklanki wody. I nawet w te chłodniejsze dni kiedy nie chce mi się za bardzo pić to nie ma żadnych problemów z kibelkiem.
A konsultowałaś picie octu w ciazy z lekarzem? Z tego co wiem większość odradza -
Nowa1992 wrote:A konsultowałaś picie octu w ciazy z lekarzem? Z tego co wiem większość odradza
Tak, sam mi zaproponował, bo mam IO i insulina na czczo ostatnio 11,6-12,1
Wcześniej też piłam jak leczyłam się z pasożytów więc u mnie to nie nowość.Nowa1992 lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Nowa1992 wrote:Dziewczyny a jak u was z wagą?Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Elasure wrote:O kurczę biedna, dobrze że udało się to zwymiotować.
nienawidze octu, czy w takiej ilości nadal czuć go? :p -
miska122 wrote:Na krzywej pierwszy wynik to 95? Jeśli tak to przekroczyłaś normę. Dwa pozostałe wyniki ok, ale tak jak mówiłam w ciąży nawet jedno przekroczenie oznacza cukrzycę ciążową
To dobrze że mam wizytę u diabetologa.miska122 lubi tę wiadomość
-
Nowa1992 wrote:Dziewczyny a jak u was z wagą?
Schudłam 2kg. Zaczęłam jeść cukrzycowo. Ale mam lekką nadwagę. -
Dziewczyny dziś mi mega smutno. W nocy spać nie mogłam mam mysli że wizyta dopiero 13 a co w przypadku jakby u dziecia serce już nie biło.
Że jednak skoro byłam w 7 tygodniu a kolejna wizyta jest 12tc to bardzo długo na początkowym etapie. Nie bolą mnie piersi nie mam nudności
Sama nie wiem. Morfologia kiepska. Jestem podłamana.