Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    nienawidze octu, czy w takiej ilości nadal czuć go? :p
    Jablkowy jest łagodniejszy w smaku. Ja lekko wyczuwam ale przyzwyczaiłam się. Jak rozcień zony w większej ilości wody to mniej czuć.

Może umów się gdzieś wcześniej na wizytę jak masz możliwość, nie ma co się zamartwiać tak długo.

@Nowa1992 u mnie wczoraj było ponad 1kg na minusie.

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Jablkowy jest łagodniejszy w smaku. Ja lekko wyczuwam ale przyzwyczaiłam się. Jak rozcień zony w większej ilości wody to mniej czuć.

A jaki ocet jabłkowy kupujesz?

A co do wagi, sprawdzę dzisiaj jaka sytuacja. Wydaje mi się, że waga w miejscu albo lekki minus.

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    A jaki ocet jabłkowy kupujesz?

A co do wagi, sprawdzę dzisiaj jaka sytuacja. Wydaje mi się, że waga w miejscu albo lekki minus.

Bio, teraz mam jakiś z lidla. Ogólnie polecane bio dobrze jak ma mętny osad. Po otwarciu trzymac w lodówce. Ja staram się kupować małe butelki.

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Takaja12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    Dziewczyny dziś mi mega smutno. W nocy spać nie mogłam mam mysli że wizyta dopiero 13 a co w przypadku jakby u dziecia serce już nie biło.
    Że jednak skoro byłam w 7 tygodniu a kolejna wizyta jest 12tc to bardzo długo na początkowym etapie. Nie bolą mnie piersi nie mam nudności
    Sama nie wiem. Morfologia kiepska. Jestem podłamana.

Doskonale Cie rozumiem. Ja juz prawie 3 tyg bez wizyty i z każdym dniem dostaje depresji coraz bardziej. Coraz więcej śpię nic nie cieszy, bo ta niepewność i czekanie czy wszystko ok wykancza 🙄
    Ja jak powie mi teraz że następna wizyta za miesiąc to powiem mu wprost ze nie dam rady. 3 tyg dla mnie to katorga. Myślę że do połówkowych chciałabym chodzić co 2 tyg.
    Od 7 tygodnia do 12 to długo. Może popros lekarza czy możesz przyjść jeszcze pomiędzy? A w międzyczasie postaraj się myśleć pozytywnie🌺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 10:36

Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem już po poronieniu. Wysłałam materiał do badań płci, czuję że to była dziewczynka, mam nadzieję że uda się zbadać bo jestem bardzo ciekawa, plus chcę skorzystać ze skróconego macierzyńskiego.

Bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy, i trzymam bardzo mocno kciuki za Was i Wasze maluchy 🥰 rośnijcie zdrowo. Może będę czasem tutaj zaglądać do Was.

Bee90, Kofinka, juss92, Asioreq, Niaha, Bibi24, MaggLbn lubią tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Hej, jestem już po poronieniu. Wysłałam materiał do badań płci, czuję że to była dziewczynka, mam nadzieję że uda się zbadać bo jestem bardzo ciekawa, plus chcę skorzystać ze skróconego macierzyńskiego.

Bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy, i trzymam bardzo mocno kciuki za Was i Wasze maluchy 🥰 rośnijcie zdrowo. Może będę czasem tutaj zaglądać do Was.

Cześć Kochana
    Bardzo się cieszę, że się odezwałaś 🤗

Jeżeli będziesz potrzebowała kiedyś pomocy, pogadać, to śmiało pisz!

Za Ciebie również mocne kciuki! 💐

Niaha, Sisska lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:

Wszystkiego dobrego! Wolne się na pewno przyda.

Sisska lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Paima Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:

Dziękujemy, że dałaś znać co u Ciebie ❤️

Na pewno jest to bardzo trudne ale dobrze, że skorzystasz z urlopu.
    Jest to Twój czas na pozbieranie myśli i nabranie sił.

Myślami jesteśmy z Tobą ❤️

Sisska lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:

Odpocznij kochana i wracaj do sił 🩷 jak się czujesz?
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 11:21

Sisska lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    Dziewczyny dziś mi mega smutno. W nocy spać nie mogłam mam mysli że wizyta dopiero 13 a co w przypadku jakby u dziecia serce już nie biło.
    Że jednak skoro byłam w 7 tygodniu a kolejna wizyta jest 12tc to bardzo długo na początkowym etapie. Nie bolą mnie piersi nie mam nudności
    Sama nie wiem. Morfologia kiepska. Jestem podłamana.

Ja mam kolejna wizyte tez po 3 tygodniach, ale jak nie wytrzymam to po prostu umowie się do luxmedu czy gdzieś indziej na samo usg. Poki co jestem 2 dni po wizycie i już zaczynam być niespokojna wiec w pełni Cie rozumiem. Jak masz możliwość to idź prywatnie na usg lub popros lekarza prowadzącego o wcześniejszą wizyte. Stres jest niewskazany.

Co do wagi, to uspokoiłyście mnie, wiem że bobas na tym etapie waży bardzo mało, ale ja też schudłam i się zastanawiałam czy to normalne.

22.02.2024 transfer

age.png
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodze prywatnie wiec sie zastanawiam czy nie isc na nfz gdzies tylko na usg... w sumie odkładam składki to czemu mam nie skorzystać...

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    Chodze prywatnie wiec sie zastanawiam czy nie isc na nfz gdzies tylko na usg... w sumie odkładam składki to czemu mam nie skorzystać...

Jeśli masz możliwość podjeść gdzieś ma usg w międzyczasie do kolejnej wizyty to myślę, że to dobry pomysł. Dla Twojego spokoju.

Niaha lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Odpocznij kochana i wracaj do sił 🩷 jak się czujesz?
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie 🍀

Ogólnie jest dobrze, poronienie było dla mnie bezbolesne fizycznie, chociaż nastawiałam się na mega ból (naczytałam się internetów). Psychicznie w sumie też dobrze, wiadomo że czasem się łezka w oku zakręci, ale no cóż, trzeba żyć dalej. Dzisiaj moi rodzice przyjechali zająć się synkiem, a ja sobie leżę i odpoczywam.

Kofinka, Takaja12, Elasure, Paima, Bibi24, juss92, Niaha lubią tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Ogólnie jest dobrze, poronienie było dla mnie bezbolesne fizycznie, chociaż nastawiałam się na mega ból (naczytałam się internetów). Psychicznie w sumie też dobrze, wiadomo że czasem się łezka w oku zakręci, ale no cóż, trzeba żyć dalej. Dzisiaj moi rodzice przyjechali zająć się synkiem, a ja sobie leżę i odpoczywam.

Odpoczywaj kochana 😘 cieszę się ze chociaż fizycznie nie cierpiałaś bardzo. Jesteś bardzo dzielna 🤍 mam nadzieje, ze czas wyleczy ta ranę i ześle Ci upragnione dzieciątko 🌈

Sisska, Niaha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarby, dręczą Was wciąż bóle brzucha? Na początku ciąży towarzyszyły mi niemal codziennie. Potem ustąpiły na rzecz klasycznych mdłości, a dziś znów czuję ten charakterystyczny dyskomfort przypominający miesiączkę. Czy to powinno martwić, czy to w dalszym ciągu jakieś rozciąganie?

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
  • Paima Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Skarby, dręczą Was wciąż bóle brzucha? Na początku ciąży towarzyszyły mi niemal codziennie. Potem ustąpiły na rzecz klasycznych mdłości, a dziś znów czuję ten charakterystyczny dyskomfort przypominający miesiączkę. Czy to powinno martwić, czy to w dalszym ciągu jakieś rozciąganie?

Pojawia się ból w pachwinie.
    Albo kilkusekundowy ból w okolicy jajnika, przy szybkim ruchu.
    Ale miesiączkowe już mnie nie męczą.
    Na początku tylko doskwierały.

Gusta Blu lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:

Myślę, że jak najbardziej idź na NFZ, nie zaszkodzi, nie będziesz zobowiązana, a poczujesz się lepiej 😉

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

Ostatnio miesiączkowy miałam jednorazowo jakoś w zeszłym tygodniu. Teraz co drugi, trzeci dzień pojawia się ból w pachwinie lub ukłucie w macicy.

Gusta Blu lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Sparky Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska, mocno Cię przytulam, jesteś bardzo dzielna 🥺 Mam nadzieję, że kiedy tylko będziesz gotowa, bez problemu uda się zajść w zdrową ciążę zakończoną szczęśliwie w terminie 🙏🏼🙏🏼🍀

Co do wagi, mi też spadło ponad dwa kg. Jedzenie to jakaś masakra. Jedyne, co wchodziłoby mi chyba bez ograniczeń to drożdżówki i ogólnie słodycze, no ale tego nie mogę, bo cukrzyca 🙄 także męczę się strasznie.

Byłam dzisiaj u diabetologa. Dostałam librę na próbę, glukometr i od razu pena do insuliny, bo oboje z doktorem przeczuwamy jak to się zaraz skończy 😌 Mówił, że jak mam takie problemy z jedzeniem, to najważniejsze jest, żeby wcisnąć w siebie drugą kolację ok. godzinę przed snem - to ma największy wpływ na glikemię na czczo, z którą to głównie walczę. Za 1-2 tyg mam do niego napisać i zobaczymy co dalej.

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Dudu Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

Mam to samo, od wczoraj męczy mnie jak nie środek brzucha to lewy albo prawy jajnik na zmianę.. Leze plackiem i odpoczywam 🥺

‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ