LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Niaha wrote:Dzisiaj doszedł do mnie detektor tętna. Udało się wychwycić serduszko 😍
Mega uspokajacz z tego urządzenia, ale nie chcę go zbyt często używac, tylko jeśli zacznę mieć znowu gorsze myśli 🫣😅
Super też myślę nad zakupem ale może za kilka tygodni, zobaczę jak sytuacja się rozwinie.
Czy wy też macie takiego niechcieja? Leżę jak zwłoki przed tv, od 4:30 nie śpię, a mój mąż jak skowronek pyta czy obiad na 14 może być bo on by sobie na siłownię podskoczył. No skąd on ma tyle energii ja się pytam 🙈 dla mnie każde zakupy to już męka i wracam jak z przeprawy przez dżungle 😂Niaha lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Elasure wrote:
Czy wy też macie takiego niechcieja? Leżę jak zwłoki przed tv, od 4:30 nie śpię, a mój mąż jak skowronek pyta czy obiad na 14 może być bo on by sobie na siłownię podskoczył. No skąd on ma tyle energii ja się pytam 🙈 dla mnie każde zakupy to już męka i wracam jak z przeprawy przez dżungle 😂
Tak, siedzę sobie pod kocykiem jeszcze w piżamie 😂 Codziennie tak rano się budzisz?
U mnie mąż do 18 w pracy to mam święty spokój 🤭 -
Nie codziennie ale zawsze po dniu w ktorym mam zastrzyk accofilu to budzę się o tej godzinie. Przeważnie udaje mi się usnąć jeszcze ale dziś nie był ten dzień niestety. Na szczęście jeszcze tylko 3 zastrzyki mi zostały i jeden lek odpadnie.
Dziś mamy w planach grilla, już czuję że będę duszą towarzystwa 🙈 bo nie umiem drzemać na zawołanie w ciągu dnia
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
aa to zazdro. Też nie mam siły a wczoraj o 21 kończyłam a dziś na 8 rano na 10h do roboty. Ych.
-
Bee90 wrote:aa to zazdro. Też nie mam siły a wczoraj o 21 kończyłam a dziś na 8 rano na 10h do roboty. Ych.
Podziwiam Cię! Ja na szczęście na zwolnieniu, nie ogarnęłabym swojej pracy mimo że w pełni zdalna. Samopoczucie złe, głowa nie ta, dużo stresu, dużo badań, wizyt, zastrzyków, pomiary ciśnienia, cukru.... I tak wszystko robię na budzik. Bardziej bym prace zespołowi rozwalała niż pomagała, udało mi się szybko zdać obowiązki i iść na zwolnienie. Dla mojej psychiki to był najlepszy ruch ☺️
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Cześć dziewczyny 😘
Ja też stalam się leniwcem , do tego stopnia że nawet czasem nie chce mi się posta napisać 🤣 ale czytam regularnie 🙂
U mnie widać zaokrąglenie nad spojeniem , jest twarde , no i wyżej brzuch wywaliło ale to pewnie jelita poszły do góry, ja ogólnie jestem szczupła bardzo więc u mnie szybko widać zaokrąglenia 🙂
No i zaliczam czasem nawet ze 3 drzemki w ciągu dnia, ta ciąża mnie fizycznie wykańcza 🙈 a wykrawanie do sklepu to dla mnie też udręka , ratują mnie kasy samoobsługowe 🤣
Dziś zaczęłam pić rano siemię lniane z sokiem i o kilku dni ciepłą wodę z cytryna za Waszą radą 🙂 ale znalazłam sposób na zaparcia taki awaryjny , kubek kawy po śniadaniu 🤣🤣🙈 jednak działa niezmiennie hahah ze wcześniej na to nie wpadłam 🤪
Jeśli chodzi o pracę to jestem na zwolnieniu od samego początku I nie żałuję, wszystko dla dobra bobasa 🙂
Nie mam zamiaru poświęcać się dla dobra firmy, zresztą miałam plamienia i krwiaka i bóle podbrzusza więc lekarz od razu dał l4 , jak zobaczył że praca fizyczna stojąca po 12 h .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 11:38
-
Pati2804 wrote:Jeśli chodzi o no spe to nie biorę ZAWSZE jak mnie boli tylko jak mocno boli . Więc w przeliczeniu na tydzień może 2 tabletki zdarza mi się wziąć. Czy to dużo? Wydaje mi się że nie . Raczej bardziej niebezpieczne są bóle i skurcze niż branie nospy
-
BabaJaga89 wrote:Jeśli masz tak przepisane przez lekarza, ok. Natomiast myślę, że nie powinno się doradzać komuś swoich leków, bo żadne nie są w 100% bez skutków ubocznych. Po prostu jedne mają większe, inne mniejsze. Jeśli masz skurcze i i bóle to wiadomo, że one są groźniejsze niż branie nospy. Ważna jest ostrożność w braniu leków i waga problemu.
Zresztą już kiedyś pisałam że ciężko komuś doradzać i nie mam zamiaru bo tu chodzi o zdrowie dziecka , wiec każdy sam musi zdecydować o sobie a najlepiej doradzić się swojego lekarza , ja nie jestem od tego.
Także żeby było jasne NIE DORADZAM NIKOMU BRANIA TEGO CO JA BIORĘ , W TYM PRZYPADKU NOSPY.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 11:44
Paima lubi tę wiadomość
-
BabaJaga89 wrote:Jeśli masz tak przepisane przez lekarza, ok. Natomiast myślę, że nie powinno się doradzać komuś swoich leków, bo żadne nie są w 100% bez skutków ubocznych. Po prostu jedne mają większe, inne mniejsze. Jeśli masz skurcze i i bóle to wiadomo, że one są groźniejsze niż branie nospy. Ważna jest ostrożność w braniu leków i waga problemu.
Hej, Zerknij proszę na pierwszą stronę.
Są tam wymienione suplementy, badania. To nie znaczy, że musimy się do tego stosować.
To jest forum, wymieniamy się doświadczeniami.
Jednej pomoże Nospa, innej to, że poleży spokojnie trzy godziny.
Nikt nikogo nie zmusza do zażywania leków...Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ☺️
U mnie dzisiaj spadek energii, tylko leżę.
Elasure, a jak się czujesz po Accofilu? Masz jakieś skutki uboczne oprócz wczesnego budzenia się?
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Sparky wrote:Rany, ja też się czuję jak trup, nic mi się nie chce 🥴 Teraz na dodatek dopadło mnie przeziębienie i w ogóle jest dramat. Nie mam siły biegać za młodym 🫣
Sparky lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. U mnie również brak energii na cokolwiek i najchętniej cały dzień bym spała. Ale staram się z tym nie walczyć, organizm widocznie potrzebuje więcej odpoczynku i snu.
Mam nadzieję, że będziecie miały udany weekend ❤️Pati2804, Niaha lubią tę wiadomość
-
pandzia 🐼 wrote:Dzień dobry ☺️
U mnie dzisiaj spadek energii, tylko leżę.
Elasure, a jak się czujesz po Accofilu? Masz jakieś skutki uboczne oprócz wczesnego budzenia się?
No na początku pierwsze 2 zastrzyki zareagowałam tragicznie. (Mam caly zastrzyk co 3dzień). Brałam na noc a u mnie efekty dopiero po około 14h się zaczynają ból głowy, mięśni, wymioty totalna masakra i umieranie które z braku sił udało się częściowo przespać pomiędzy wymiotami. Potem nastepny dzień dalej nudności, ból glowy i osłabienie. Jak zaczęłam się lepiej czuć to już był dzień kolejnego zastrzyku. Od 3ciego zastrzyku już tylko ból głowy i wymioty ale zaczęłam go przyjmować w południe więc zwykle ból głowy przesypiam. Ale na następny dzień zawsze osłabiona jestem na maxa. Jestem już po 13 dawkach.
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
A ja zależy jaki dzień, zauważyłam, że jak jest słońce to chce mi się więcej 😅 a jak nie ma to tobie to co muszę 😅 no i nastawienie wieczorne na następny dzień mi dużo pomaga. Leze w łóżku i planuje co muszę zrobić a co mogę 😁 dzięki temu od rana wyszorowana łazieneczka, cały dom, nawet ja ogarnieta, obiad nastawiony, to teraz leze 😁
Co di brzucha ja do szczupłych nie należę, wręcz w drugo stronę brzuch miałam i mam ale wodze, że bardziej mi go zaczęło wypychac(?) Dolna partie brzucha na pewno. Śmieszna kulka się robi 😅 wciagnac na maksa go nie mogę no i Talia się pomału mi zaciera.
Nawiązując do detektora to mnie Niaha kusisz strasznie 😅 ale mowie sobie, że nie chce się nakręcać, bo będę codziennie sprawdzać i ja wiem o tym bardzo dobrze 🙈
A nie wiem czy chce wpadać w kolejną paranoje jak nie znajdę Serducha 🙈 och też czekam na ruchy, jakoś człowiek będzie miał mniej psyche obciążoną- albo i nie 🤣
Oj powiem Wam, że gdyby nie te wizyty I zadyszki moje po każdej pracy domowej to bym nie wiedziałam, że w ciąży jestem. Ten mały człowieczek jest bardzo łaskawy dla mnie 🥹 i mam nadzieję, że tak zostanie 😊
Niaha lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:No na początku pierwsze 2 zastrzyki zareagowałam tragicznie. (Mam caly zastrzyk co 3dzień). Brałam na noc a u mnie efekty dopiero po około 14h się zaczynają ból głowy, mięśni, wymioty totalna masakra i umieranie które z braku sił udało się częściowo przespać pomiędzy wymiotami. Potem nastepny dzień dalej nudności, ból glowy i osłabienie. Jak zaczęłam się lepiej czuć to już był dzień kolejnego zastrzyku. Od 3ciego zastrzyku już tylko ból głowy i wymioty ale zaczęłam go przyjmować w południe więc zwykle ból głowy przesypiam. Ale na następny dzień zawsze osłabiona jestem na maxa. Jestem już po 13 dawkach.2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
KarolinaAnastazja wrote:A ja zależy jaki dzień, zauważyłam, że jak jest słońce to chce mi się więcej 😅 a jak nie ma to tobie to co muszę 😅 no i nastawienie wieczorne na następny dzień mi dużo pomaga. Leze w łóżku i planuje co muszę zrobić a co mogę 😁 dzięki temu od rana wyszorowana łazieneczka, cały dom, nawet ja ogarnieta, obiad nastawiony, to teraz leze 😁
Co di brzucha ja do szczupłych nie należę, wręcz w drugo stronę brzuch miałam i mam ale wodze, że bardziej mi go zaczęło wypychac(?) Dolna partie brzucha na pewno. Śmieszna kulka się robi 😅 wciagnac na maksa go nie mogę no i Talia się pomału mi zaciera.
Nawiązując do detektora to mnie Niaha kusisz strasznie 😅 ale mowie sobie, że nie chce się nakręcać, bo będę codziennie sprawdzać i ja wiem o tym bardzo dobrze 🙈
A nie wiem czy chce wpadać w kolejną paranoje jak nie znajdę Serducha 🙈 och też czekam na ruchy, jakoś człowiek będzie miał mniej psyche obciążoną- albo i nie 🤣
Oj powiem Wam, że gdyby nie te wizyty I zadyszki moje po każdej pracy domowej to bym nie wiedziałam, że w ciąży jestem. Ten mały człowieczek jest bardzo łaskawy dla mnie 🥹 i mam nadzieję, że tak zostanie 😊Niaha lubi tę wiadomość
-
pandzia 🐼 wrote:Oh, to bardzo współczuję ja mam zwiększona dawkę do 2/3 od jakiegoś czasu i nie mam na szczęście większych objawów. Drugi raz dopiero czuje ból pleców nad ranem. Może dlatego dzisiaj też się nieco gorzej czuje bo wczoraj przyjmowalam zastrzyk. Już tak niewiele Ci zostało, na pewno poczujesz ulgę☺️ ale też na pewno było warto ☺️
Na pewno pomogło innej opcji nie ma. A jak Ciebie z leukocytami, masz kontrolować? Mnie to kłucie co 3ci dzień też już męczy.
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat