LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Sparky wrote:Sisska, mocno Cię przytulam, jesteś bardzo dzielna 🥺 Mam nadzieję, że kiedy tylko będziesz gotowa, bez problemu uda się zajść w zdrową ciążę zakończoną szczęśliwie w terminie 🙏🏼🙏🏼🍀
Co do wagi, mi też spadło ponad dwa kg. Jedzenie to jakaś masakra. Jedyne, co wchodziłoby mi chyba bez ograniczeń to drożdżówki i ogólnie słodycze, no ale tego nie mogę, bo cukrzyca 🙄 także męczę się strasznie.
Byłam dzisiaj u diabetologa. Dostałam librę na próbę, glukometr i od razu pena do insuliny, bo oboje z doktorem przeczuwamy jak to się zaraz skończy 😌 Mówił, że jak mam takie problemy z jedzeniem, to najważniejsze jest, żeby wcisnąć w siebie drugą kolację ok. godzinę przed snem - to ma największy wpływ na glikemię na czczo, z którą to głównie walczę. Za 1-2 tyg mam do niego napisać i zobaczymy co dalej.
Ty już po obciążeniu glukozą, byłaś u diabetologa.
A do mnie ginekolog powiedziała, że skoro w pierwszej ciąży byłam na diecie, a nie na insulinie, to się nie spieszymy.
Dopiero na wizytę za miesiąc mam przyjść z wynikiem z labu z glukozy i wtedy da skierowanie na krzywą.
A póki co mam obserwować cukier w domu 🤷♀️
I nie wiem od czego to zależy, bo ja byłam pewna, że już od razu krzywa... A tu lekarka mówi, że na spokojnie.
Koniecznie daj znać jak sprawdza się Libra ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 18:24
-
Gusta Blu wrote:Skarby, dręczą Was wciąż bóle brzucha? Na początku ciąży towarzyszyły mi niemal codziennie. Potem ustąpiły na rzecz klasycznych mdłości, a dziś znów czuję ten charakterystyczny dyskomfort przypominający miesiączkę. Czy to powinno martwić, czy to w dalszym ciągu jakieś rozciąganie?
-
Paima wrote:Ty już po obciążeniu glukozą, byłaś u diabetologa.
A do mnie ginekolog powiedziała, że skoro w pierwszej ciąży byłam na diecie, a nie na insulinie, to się nie spieszymy.
Dopiero na wizytę za miesiąc mam przyjść z wynikiem z labu z glukozy i wtedy da skierowanie na krzywą.
A póki co mam obserwować cukier w domu 🤷♀️
I nie wiem od czego to zależy, bo ja byłam pewna, że już od razu krzywa... A tu lekarka mówi, że na spokojnie.
Koniecznie daj znać jak sprawdza się Libra ❤️
Kurczę, dziwne podejście, wytyczne mówią, że cukrzyca w poprzedniej ciąży jest wskazaniem do niezwłocznego wykonania krzywej, nie ma tam mowy o insulinie🤔
Pewnie, dam znać 😀 Póki co czekam aż się "rozkręci", doktor mówił, że pierwszego dnia może trochę świrować i zakłamywać wyniki🫣 -
Sparky wrote:Kurczę, dziwne podejście, wytyczne mówią, że cukrzyca w poprzedniej ciąży jest wskazaniem do niezwłocznego wykonania krzywej, nie ma tam mowy o insulinie🤔
Pewnie, dam znać 😀 Póki co czekam aż się "rozkręci", doktor mówił, że pierwszego dnia może trochę świrować i zakłamywać wyniki🫣
No właśnie dlatego ja nie wiem czy jej ufać, mam mieszane uczucia co do tej lekarki 😔
Chyba wrócę tylko do wizyt prywatnych... -
U mnie juzs glukoza na czczo 68 więc lekka hipoglikemia . Powoli chyba odpuszczę to ciągłe mierzenie na czczo. Dziś na kolację zrobiłam sobie brokula 400 g, piers z kurczaka(pieczoną, 70 g),ryż brązowy 30 g (60g po ugotowaniu), papryke 70 g, łyżka słonecznika, z sososem czosnkowym( 100 g jogurtu żabek czosnku) I się najadlam ale potem zagryzłam czipsami. Na wadze plus 1 kg od początku ciąży, ale powiem Wam że odkąd jestem w ciąży ciągle myślę o jedzeniu.
A co do krzywej to mój lekarz mi nie zlecił bo w poprzedniej ciąży nie mialam cukrzycy ciążowej ale zalecił pomiar glukozy na czczo bo moje pierwsze dziecko ważyło 5 kg
Ja dopiero 8 maja mam i wizytę i prenatalne na nfz. Chyba wtedy też się dowiem jaka plec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 20:51
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Pati2804 wrote:Mnie czasem pobolewa jak za dużo robię albo jestem na nogach , czasami ciągnięcie, czasami kłucie , czasami ból miesiączkowy.. ale wtedy biorę no spe I przechodzi
-
Dzień dobry wszystkim w ten deszczowy poranek 🌦
Mam już termin na wizytę we wtorek - niestety późno wieczorem, ale dobre i to 😊
Co rano jak się obudzę zaglądam pod kołdrę sprawdzić czy już się pokazuje jakas gulka mała na brzuchu, ale ciągle nic 😑 dziś przyszła mi do głowy taka refleksja , że jak miałam hiperstymulacje i jajniki po 10 cm tez nie było ich widac wiec jest tam jednak trochę miejsca i tak się uspokajam 🤭
Miłego dnia! -
BabaJaga89 wrote:Nie wiem jakie są Wasze ustalenia z lekarzem, ale uważała bym z nospa. To nie jest taki lek bez skutków ubocznych i zdarza się, ze dzieci mają potem obniżone napięcie mięśniowe. Raczej jak zawsze tu chodzi o ilość. Mało kto o tym mówi, a w szpitalach taka jak cukierki 😟
-
Takaja12 wrote:Dzień dobry wszystkim w ten deszczowy poranek 🌦
Co rano jak się obudzę zaglądam pod kołdrę sprawdzić czy już się pokazuje jakas gulka mała na brzuchu, ale ciągle nic 😑 dziś przyszła mi do głowy taka refleksja , że jak miałam hiperstymulacje i jajniki po 10 cm tez nie było ich widac wiec jest tam jednak trochę miejsca i tak się uspokajam 🤭
Miłego dnia!
Prędzej na stojąco wychwicisz kuleczkę niż na leżąco pod kołderką 😄
Na pewno już tam jest 😄
Póki co rośnie niziutko, tuż nad spojeniem łonowym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 07:54
Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Paima wrote:Prędzej na stojąco wychwicisz kuleczkę niż na leżąco pod kołderką 😄
Na pewno już tam jest 😄
Póki co rośnie niziutko, tuż nad spojeniem łonowym.
Właśnie czekam na taką połówkę pomarańczy tam nisko, bo kogo nie zapytam to mial taka w ciazy na leżąco i czekam i czekam i czekam 😅 ale mnie uspokajają że jeszcze czas 🙃 -
Paima wrote:No właśnie dlatego ja nie wiem czy jej ufać, mam mieszane uczucia co do tej lekarki 😔
Chyba wrócę tylko do wizyt prywatnych...
Jak jej nie ufasz, to chyba nie ma co się męczyć. Też trafiłam na lekarza, który kompletnie mnie nie przekonuje. We wtorek idę do innej lekarki i mam nadzieję, że to już będzie to, bo męczące jest takie zawieszenie 🫣 -
Miłego dnia!
Na jakiekolwiek gulki jest zdecydowanie za wcześnie 🙈miska122, Takaja12 lubią tę wiadomość
-
Miłego dnia!
Ja też bym coś chciała chociaż wyczuć skoro objawy łagodnieją ale mam dużo tkanki tłuszczowej i brzuszek miękki. 😂Takaja12 lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Dziewczyny na spokojnie z tymi brzuchami ☺️ u mnie w 20tc ledwo było widać 🤭 nie każda musi mieć duży brzuch, a dzieciaki są jeszcze maleńkie. Za jakieś 2 miesiące zaczniemy dopiero czuć kopniaki (jedne szybciej, drugie wolniej). W drugiej ciąży podobno szybciej widać brzuszek, u mnie na razie nic, chodzę w normalnych spodniach i cierpliwie czekam, jeszcze będę miała dość tych ciążowych 🤭
Takaja12, juss92 lubią tę wiadomość
-
Sparky wrote:Sisska, mocno Cię przytulam, jesteś bardzo dzielna 🥺 Mam nadzieję, że kiedy tylko będziesz gotowa, bez problemu uda się zajść w zdrową ciążę zakończoną szczęśliwie w terminie 🙏🏼🙏🏼🍀
Co do wagi, mi też spadło ponad dwa kg. Jedzenie to jakaś masakra. Jedyne, co wchodziłoby mi chyba bez ograniczeń to drożdżówki i ogólnie słodycze, no ale tego nie mogę, bo cukrzyca 🙄 także męczę się strasznie.
Byłam dzisiaj u diabetologa. Dostałam librę na próbę, glukometr i od razu pena do insuliny, bo oboje z doktorem przeczuwamy jak to się zaraz skończy 😌 Mówił, że jak mam takie problemy z jedzeniem, to najważniejsze jest, żeby wcisnąć w siebie drugą kolację ok. godzinę przed snem - to ma największy wpływ na glikemię na czczo, z którą to głównie walczę. Za 1-2 tyg mam do niego napisać i zobaczymy co dalej.
Sparky przy librze paski są refundowane?
A ja mam problem z naczynkami
Nigdy nie miałam a teraz na udzie wyskoczyły mi paskudne pajączki tak że cały czas boli mnie bok uda... Macie jakieś kremy na to? Wiem że mogę laserem to usunąć jak się nie wchłonie bo paskudnie wygląda teraz od 2 dni smaruje wit c z Basiclabu. A rajstopy takie uciskowe pomogą? DramatWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 09:41
-
Ja się właśnie przestraszylam trochę. Wkładałam luteinę i wyszła przy okazji zbita kuleczka starej i była jakby z czarnym paprochem ale rozmazało się na brazowawo więc jakby stara krew 😟
Nie mialam plamien ani nic więc mam nadzieję że może coś się obtarlo przy wkładaniu któregoś dnia.
Eh człowiek się stresuje i tak i jeszcze dochodzą takie kwiatki 😵💫 -
Dziewczyny wczoraj dzwonił gin, cytologia wyszła ok 1 klasa, ale wyszedł mi stan zapalny. Nie mam objawów, ale przed ciążą leczyłam długo bakterie i ciężko było się pozbyć tego. Gin przepisał mi macmirror complex 500. Czytam i świra idzie dostać 🙈 piszą że bezpieczne , w drugim miejscu że nie. Brała może któraś z Was to?
33 lata starania od lipca 2014
04.2016,05.2016- IUI
IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. 6.02.1bb
21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
20dpt 3873; 27dpt ♥
22.02.2019 jest mój mały cud
14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
28.02.2024 ⏸️
MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14% -
Dzisiaj doszedł do mnie detektor tętna. Udało się wychwycić serduszko 😍
Mega uspokajacz z tego urządzenia, ale nie chcę go zbyt często używac, tylko jeśli zacznę mieć znowu gorsze myśli 🫣😅Lusia 1234, MaggLbn, Takaja12, Elasure, Bee90, Pati2804, miska122, KarolinaAnastazja, Evey, juss92 lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Dzisiaj doszedł do mnie detektor tętna. Udało się wychwycić serduszko 😍
Mega uspokajacz z tego urządzenia, ale nie chcę go zbyt często używac, tylko jeśli zacznę mieć znowu gorsze myśli 🫣😅
Wooow 😍 wspaniale!
Czy może któraś z Was ma ŁZS? Mam straszny nawrót na głowie 😢 Myślałam, że w ciąży się to trochę wyciszy a jest masakra. Wszystko, czego używałam do tej pory jest niewskazane 😡Niaha lubi tę wiadomość