LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
xmadziax wrote:Dziewczyny! Podchodzę do napisania do Was już milion razy i ciągle nie wiem jak ująć wszystko w słowa.
Starania 8 miesięcy to był piękny i trudny czas. Ujrzenie dwóch kresek to niesamowite uczucie, które ciężko opisać. Zdjęcia testu, upominek dla narzeczonego, powiedzeniu kilku osobom, filmik na którym stary niedowierza. Milion łez tych ze szczęścia.
A dzisiaj...
Dzisiaj milion łez, którego nie mają limitu. Dzisiejsza wizyta 10+1.
Złe wiadomości - serduszko przestało bić w 8+5... Zarodek 2cm.
Leżę na oddziale, drugie USG potwierdziło to samo, dostał łam tabletki wywołujące poronienie i czekam na ten ból, na to całe przedstawienie. Ale zapewne czeka mnie jeszcze zabieg, bo ciąża już wysoka i raczej do końca się nie oczyszcze.
Na początku miały być bliźniaki, potem jedno, a teraz nic PUSTKA... Z każdym napisanym i wypowiedzianym słowem są łzy. Nie mogę się uspokoić.
Bardzo ciężko jest mi się z Wami żegnać 😭😭😭💔💔💔
Wiem co czujesz, rozumiem ten ból, rozgoryczenie i złość na wszystko.
W szpitalu powinnaś mieć możliwość porozmawiać z psychologiem- proszę skorzystaj z tego, niestety nic to nie zmieni ale może poczujesz choć odrobinę spokoju.
Jesteśmy z Tobą i ściskamy mocno -
Niaha wrote:A masz już ustalony termin porodu?
Z OM 31 października, z USG 28 października. Myślę że skoro różnica jest do tygodnia to zostaje 31 października 😊Niaha lubi tę wiadomość
-
xmadziax wrote:Dziewczyny! Podchodzę do napisania do Was już milion razy i ciągle nie wiem jak ująć wszystko w słowa.
Starania 8 miesięcy to był piękny i trudny czas. Ujrzenie dwóch kresek to niesamowite uczucie, które ciężko opisać. Zdjęcia testu, upominek dla narzeczonego, powiedzeniu kilku osobom, filmik na którym stary niedowierza. Milion łez tych ze szczęścia.
A dzisiaj...
Leżę na oddziale, drugie USG potwierdziło to samo, dostał łam tabletki wywołujące poronienie i czekam na ten ból, na to całe przedstawienie. Ale zapewne czeka mnie jeszcze zabieg, bo ciąża już wysoka i raczej do końca się nie oczyszcze.
Na początku miały być bliźniaki, potem jedno, a teraz nic PUSTKA... Z każdym napisanym i wypowiedzianym słowem są łzy. Nie mogę się uspokoić.
Serce mi pęka.
Kobieta jest siłą 🫂
Jesteś cudowna pamiętaj! -
A dzisiaj...
💔😭bardzo mi przykro -
Dzisiejsze kciuki lecą do
zulka, Niaha, Martka1997, Takaja12, Sparky, Asioreq
🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞
Dajcie znać po wizytach 🥰bambari, Takaja12, MaggLbn, Bibi24, Sparky, KarolinaAnastazja, Asioreq, zulka, Pati2804, Przedszkolanka123, Evey lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Dzisiejsze kciuki lecą do
🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞
Dajcie znać po wizytach 🥰
Trzymam kciuki dziewczyny!🍀✊💚
Ja cały czas sprawdzam pocztę za wynikami nifty ale pewnie do jutra sobie poczekam
Zrobiłam też badania przed jutrzejszą wizytą progesteron, estradiol, beta i dheas. I ciekawe czy uda mi się wytrzymać i nie sprawdzić ich dziś a wydrukować jutro rano żeby nie stresować całą noc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 08:42
Niaha, Bibi24, Asioreq lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞
Dajcie znać po wizytach 🥰Niaha, Asioreq lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Elasure wrote:Trzymam kciuki dziewczyny!🍀✊💚
Ja cały czas sprawdzam pocztę za wynikami nifty ale pewnie do jutra sobie poczekam
Zrobiłam też badania przed jutrzejszą wizytą progesteron, estradiol, beta i dheas. I ciekawe czy uda mi się wytrzymać i nie sprawdzić ich dziś a wydrukować jutro rano żeby nie stresować całą noc.
Ja swoje wyniki dostałam około 15:00. Też już myślałam, że tego dnia nie dojdą.
A sytuacja podobna, bo krew oddałam w środę a wyniki były w poniedziałek.
🍀🤞🤞🍀Elasure lubi tę wiadomość
-
xmadziax przytulam Cie bardzo bardzo mocno 🫂🫂🫂
-
Niaha wrote:Ja swoje wyniki dostałam około 15:00. Też już myślałam, że tego dnia nie dojdą.
A sytuacja podobna, bo krew oddałam w środę a wyniki były w poniedziałek.
🍀🤞🤞🍀
Ja miałam pobraną krew w domu i pani mówiła że powinna wyruszyć kurierem na następny dzień więc jeśli się udało to może to ten dzień różnicy 🤞
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞
Dajcie znać po wizytach 🥰
Dziękuję za kciuki 🩷
Bardzo się przydadzą, bo stres jest przeogromny 😖
Z rana zdazyłam już się popłakać 3 razy. Wczoraj ze 4.
Bardzo bardzo się boję dziewczyny. Wizyta późnym wieczorem więc jeszcze cały dzień przede mną 🙏
Zaraz zjem śniadanie, wykąpie się a później będę czekac z nadzieja 💕Bibi24, Niaha lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny 3mam kciuki na dzisiejsze wizyty.
Ja już po diabetologu. Mam trzymać dietę cukrzycową, mierzyć cukier. Po każdym dużym posiłku ale dietetyka mam dopiero na 14.05 a kolejną wizytę w lipcu i znowu test obciążenia glukozą. Bo mam mało normę przekroczoną tylko na czczo wiec nie jest w stanie jasno powiedzieć czy to już cukrzyca więc dieta. Nie jest zwolenniczką insuliny.
Także nawet się cieszę, że tak wyszło.
Ciekawe ile w Medicoverze czeka się na PAPP-a zastanawiam się kiedy zrobić skoro na 13 mam wizytę. Czy jakiś lekarz oprócz diabetologa daje Wam receptę na paski? Do lipca pewnie mi się kończą a wolałabym mieć na te chociaż 30%Asioreq, Niaha lubią tę wiadomość
-
Takaja12 trzymaj się tam mocno do wieczora! Hormony i stres to niezłe combo do płaczów. Ja nawet spokojona ale też codziennie mnie na płacze nosi 🤭
Takaja12 lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Takaja12 wrote:Czy pecherz powinien być pełny do prenatalnych ?
zależy. Jak przez brzuch to powinien być z płynem a jak transwaginalne to pusty.Takaja12 lubi tę wiadomość
-
A dzisiaj...