LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Bibi24 wrote:Cześć, jestem po wizycie - u nas wszystko w jak najlepszym porządku.
Fasolka ma ponad 3 cm wierci się niemiłosiernie ( moja ginekolog skwitowała - „typowy skorpion 🦂” 🤭) dlatego USG mam, ale niewyraźne więc nie dodaje zdjęcia.
Pokazała mi dokładnie rączki i złożone nóżki - chodź przy takim rozbrykanym Bejbisie nie było łatwo 😂
Miesniak też razem z Fasolką urósł ma niecałe 4 cm - na razie nie przeszkadza.
Co ciekawe moja prowadząca mówi, że jest już prawie pewna co do płci - dziewczynka 💓
Ciekawostka wg kalendarza chińskiego biorąc pod uwagę dokładną datę urodzin ( nie rocznikowo) też wychodziła dziewczynka, a ja byłam pewna, że będzie chłopak. Kolejna wizyta za 4 tygodnie, a w międzyczasie prenatalne 6 maja 🙂
Zastrzyki przeciwzakrzepowe, duphaston i magnez zostają ze mną na pewno do końca pierwszego trymestru 🤷🏻♀️
I w sumie to by było na tyle z nowości u nas.
Widok brykającego Bejbisa w USG - bezcenny 💓
Dobrego tygodnia życzę, dbajcie o siebie i rośnijcie zdrowo 💚💚💚Bibi24 lubi tę wiadomość
-
Hej, ja czekam właśnie przed gabinetem na wyniki prenatalnych
Wczoraj byłam na drugim usg prenatalnymi z luxnedu i lekarz powiedział, że na ten moment wszystko jest dobrze. O płeć nie pytałam bo i tak zaraz będą badania genetyczne.Elasure, Bibi24, Niaha, juss92, Evey lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Dajcie znać! 🍀
Niaha wpisz mi prenatalne na 13.05 (będzie to 11+5 chyba dobrze policzyłam🙈)
Pani Doktor zrobi mi usg i pobierze próbkę pod Nifty
Swoją drogą ja pisze wszystkie kwoty jakie mnie wyniosły badania, leki itp. Wy też?Niaha, Asioreq, Evey lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Dajcie znać! 🍀
Swoją drogą ja pisze wszystkie kwoty jakie mnie wyniosły badania, leki itp. Wy też?
Ja jak bym miała zapisywać to już by było na jakiś porządny samochód 🫣 kilka lat starań, badania, zabiegi, suplementy,leki wiec to co teraz wydaje w ciazy to w moim przypadku gorsze 😅 i wydam ile trzeba oby bobulek przyszedl na świat caly i zdrowy 🥹❤️pandzia 🐼, Niaha lubią tę wiadomość
-
Też nie notuje. Mniej więcej wiem,że wszystkie badania, wizyty, leki, wyniosły sporo. Już na pewno pyklo 30tys. Ale po co to zapisywać. W tej ciazy już z 3k wydałam na leki. Jak dają radę to to jest najważniejsze. Nie kwoty.
Bibi24 gratuluje dziewczynki 💝Bibi24 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Nowa1992 wrote:Ja jak bym miała zapisywać to już by było na jakiś porządny samochód 🫣 kilka lat starań, badania, zabiegi, suplementy,leki wiec to co teraz wydaje w ciazy to w moim przypadku gorsze 😅 i wydam ile trzeba oby bobulek przyszedl na świat caly i zdrowy 🥹❤️
U nas to samo, w niecale 2 lata wydaliśmy grube dziesiątki tysięcy na diagnostykę niepłodności i inne około lekarzowe rzeczy 😬
Teraz w sumie idzie wiecej na lekarza, leki, badania... Cała moja wypłata a nie uważam żeby mała była. Wolę nie znać szczegółów bo tylko mnie to dobija a gdzie tam jeszcze koszty wyparwki. Mam nadzieję tylko że dzieciątku to pomoże i będzie nam dane przywitać je w listopadzie🤞🍀
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Jestem już po zabiegu 💔💔💔11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
8+5 💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
•22.05. 1 cykl po poronieniu
•17.06. skromne ⏸️🙏🏻
• 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
•20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
•24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
•1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
• 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
• 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
•21.08 papp-a: niskie ryzyka
•16.09. 165g chłopca 🩵
•14.10. 340g 👦🏻🩵
•22.10 połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
•28.10 wizyta ✅
•18.11 wizyta ⏳
💊Prenatal duo, magne B6 forte, urosept, ascofer
-
xmadziax jak się czujesz?
Od razu wypis do domu czy jeszcze Cię trzymają?
Trzymaj się kochana obyś szybko doszła do siebie
KarolinaAnastazja u mnie mąż zajmuje się księgowością i wpisuje zawsze kwoty spożywki, rozrywki itp i ma zakładkę dziecko/ciąża także wpisuje. Ale ja wszystko na pakiet z pracy plus NFZ także wydatki są ale to na suple. Po połówkowych się zacznie :p -
xmadziax wrote:Jestem już po zabiegu 💔💔💔
💔jak się czujesz kochana? Pytam fizycznie bo psychicznie wiem że to nie ma nic gorszego niz strata😔 bądź silna. Ja od rana ryczę co jakis czas,bo to takie niesprawiedliwe
Mówię znajomej,że się stresuje dzisiejsza wizyta a ona do mnie że jak się stresuje to tylko mogę przez to poronić 😑 bardzo mnie to pocieszyło 😒 -
U mnie pisanie kosztów jest z czysto ciekawej strony. Dziecku nie planuje wystawić faktury ani tego odciągnąć z niego w przyszłości. Mam takie zobaczenie zawodowe i dlatego liczę koszty dla samej siebie
Niaha, MaggLbn, Evey lubią tę wiadomość
-
xmadziax wrote:Jestem już po zabiegu 💔💔💔
Daj sobie czas na emocje, Ściskam 🫂 -
Ja wolę nie podliczać, bo będzie mi przykro, że aż tyle
-
KarolinaAnastazja wrote:U mnie pisanie kosztów jest z czysto ciekawej strony. Dziecku nie planuje wystawić faktury ani tego odciągnąć z niego w przyszłości. Mam takie zobaczenie zawodowe i dlatego liczę koszty dla samej siebie
Tyle, że u mnie to nie są jakieś ogromne kwoty jak dziewczyny pisały, u nas nie było długich starań i leczenia. Najwięcej wyniosły nifty i pierwsze badania krwi, a tak to prenatalne wszystkie i w sumie tyle, drogich leków nie mam.
Pod koniec trochę jeszcze wydam na częstsze wizyty u lekarza, ale generalnie uwazam, że dramatu nie ma.
Jako mama dwójki już się przyzwyczaiłam, że dzieci kosztują 😅 i te ciaże to jest nic.
Przynajmniej wyprawka u mnie dużo nie wyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 12:17
KarolinaAnastazja, Evey lubią tę wiadomość
-
Bee90 wrote:Dziewczyny 3mam kciuki na dzisiejsze wizyty.
Ja już po diabetologu. Mam trzymać dietę cukrzycową, mierzyć cukier. Po każdym dużym posiłku ale dietetyka mam dopiero na 14.05 a kolejną wizytę w lipcu i znowu test obciążenia glukozą. Bo mam mało normę przekroczoną tylko na czczo wiec nie jest w stanie jasno powiedzieć czy to już cukrzyca więc dieta. Nie jest zwolenniczką insuliny.
Także nawet się cieszę, że tak wyszło.
Ciekawe ile w Medicoverze czeka się na PAPP-a zastanawiam się kiedy zrobić skoro na 13 mam wizytę. Czy jakiś lekarz oprócz diabetologa daje Wam receptę na paski? Do lipca pewnie mi się kończą a wolałabym mieć na te chociaż 30%
dzisiaj oddałam krew na pappe i dostałam info, że czas oczekiwania 2 dni robocze. Potem wyniki będę musiała wysłać dr i następnie trzeba będzie poczekać na interpretację.
Mam zdiagnozowaną cukrzycę ciążową więc dostałam receptę na paski.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 12:28
-
Takaja12 wrote:Czy pecherz powinien być pełny do prenatalnych ?
Niedawno wyszłam z gabinetu, miałam mieć pęcherz nieopróżniony. Na pewno nie był pełny i badanie wyszło OK. Częściowo przez brzuch, a częściowo transwaginalnie.Takaja12 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Dajcie znać! 🍀
Swoją drogą ja pisze wszystkie kwoty jakie mnie wyniosły badania, leki itp. Wy też?
Nie, nie zapisywałam, do tej pory wyszło mi około 2000 za nifty, 600 za badanie prenatalne i 450 za dzisiejszą krew pod pappe, PIGF i betę. Czy razem 3050zł. Do lekarzy chodzę albo przez NFZ albo przez pakiet w PZU. -
Nowa1992 wrote:Ja jak bym miała zapisywać to już by było na jakiś porządny samochód 🫣 kilka lat starań, badania, zabiegi, suplementy,leki wiec to co teraz wydaje w ciazy to w moim przypadku gorsze 😅 i wydam ile trzeba oby bobulek przyszedl na świat caly i zdrowy 🥹❤️
starań nie wliczam, bo u nas też ogromne pieniądze na to wszystko poszły 🫣 chyba wolę nie wiedzieć 😅