Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to naprawdę niektóre z Was dużo wydały. U mnie narazie najwiecej to badania krwi 240 zł. Zaszlam w ciaze starajac sie prelzeez 6 miesiecy i nie bylam u lekarza przez ten czas. Badania prenatalne mam skierowanie na nfz a na nifty nie idę. U mnie to porod dużo wyniesie. Muszę wynająć mieszkanie w Warszawie około 4-5 tysięcy złotych, do tego położna prywatna 3 tys . Któraś z Was też zamierzą rodzic na zelaznej w Warszawie?

Do tego teraz sYkuje pozwolenie na budowe a to też kilka tysięcy nas wyniesie jeśli nie więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 14:37

KasiaKasiaKasia lubi tę wiadomość

👩35🧔‍♂️34
    starania od 07.24r.-3cs
    Mutacja Mthr(C677)-homozygota
    Mutacja Pa-1 heterozygota
    Czynnik V R2-heterozygota
    Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Ja już po wizycie u nowej pani doktor, jestem bardzo zadowolona 😊 NFZ, a standard milion razy lepszy niż na prywatnych wizytach, które miałam wątpliwą przyjemność odbyć w tej ciąży u polecanego gina 🫠 Także chyba w końcu znalazłam swojego lekarza prowadzącego,lepiej późno niż wcale 🥰

Maluszek pięknie rośnie, ruszał rączkami i nóżkami 😍

Cudownie 🥰 gratulacje ❤️

Sparky lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulka, Sparky super nowiny 💚💚💚

Sparky, zulka lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia 1234 wrote:
    Dziewczyny, którym udało się uchwycić tętno detektorem. Jakie tętno mają Wasze maluchy. U mnie się udawało uchwycić między 120-150 do tej pory. A dzisiaj było w granicy 150-175., chwilę nawet 180.Czy to nie za dużo ? Później badałam drugi raz i było w normie. Fakt, że spieszyłam się po corke do przedszkola i w biegu byłam a wcześniej zjadłam dwa cukierki. Wizyta prenatalna w czwartek. Dodam że to 12+2tc

Nie patrz na te wartości, u mnie detektor pokazywał 100-130 a w rzeczywistości jest 150/160
    To nie są super czułe urządzenia, głównie mają Ciebie tylko uspokoić, że serduszko bije 👍

Lusia 1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia 1234 wrote:
    Dziewczyny, którym udało się uchwycić tętno detektorem. Jakie tętno mają Wasze maluchy. U mnie się udawało uchwycić między 120-150 do tej pory. A dzisiaj było w granicy 150-175., chwilę nawet 180.Czy to nie za dużo ? Później badałam drugi raz i było w normie. Fakt, że spieszyłam się po corke do przedszkola i w biegu byłam a wcześniej zjadłam dwa cukierki. Wizyta prenatalna w czwartek. Dodam że to 12+2tc

Spokojnie, znajoma dając mi detektor powiedziała żebym nie wariowała jak zobaczę 180 i nawet mi pokazała filmik jak nagrała jak jeszcze była w ciazy zw się przestraszyła wtedy że było 180 właśnie po czymś słodkim i że potem mierzyła było ok. Więc uprzedziła mnie o tym na wszelki 😊 ja jeszcze nie używałam i teraz trochę żałuję bo mniej bym wariowała przed dzisiejsza wizyta, ale już tylko kilka godzin.

Dziewczyny po dzisiejszych wizytach super ze wszystko w porządku 💝
    Trzymajcie kciuki mocno za mnie🙏

Niaha, Sparky, Lusia 1234 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A więc jestem po badaniu prenatalnym. Wszystko jest OK. Łożysko ładnie się podniosło i przeniosło na tylną ściankę.
    Ze względu na to, że przy urodzeniu ważyłam około 2kg, dr zleciła wykonanie PIGF (oprócz pappy i bety). Krew oddana, a więc czekam na wyniki.
    A oto nasz chłopczyk <3
    IMG-20240423-1-30-1.jpg

Termin porodu wg tego badania to 31.10

I czy po tym zdjęciu wyrostek wskazuje na chłopaka? :)
    Wiem że masz z NIFTY ale przyglądam się zdjęciom USG żeby nauczyć się rozróżniać.
    Piękny duży dzidziuś.
    A powiedz mi co to za badanie? Ja przy urodzeniu ważyłam 2.200 a na następny dzień 2kg. Ale nie wiedziałam że to ma jakiś wpływ a wczesniakiem nie byłam

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    Wiem że masz z NIFTY ale przyglądam się zdjęciom USG żeby nauczyć się rozróżniać.
    Piękny duży dzidziuś.
    A powiedz mi co to za badanie? Ja przy urodzeniu ważyłam 2.200 a na następny dzień 2kg. Ale nie wiedziałam że to ma jakiś wpływ a wczesniakiem nie byłam

Ja bym powiedziała, że tak. Patrząc na kręgosłup to idzie w górę, nie jest równoległy ☺️

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioreq wrote:
    Hej.
    Ja też już jestem po wizycie. Wyniki mam ok.
    Tylko ciśnienie masakra 🤦 Musze mierzyć w domu i notatki wziąć na następną wizytę.Założył mi kartę ciąży. Z OM termin doktor wpisal mi na 22 listopada.
    Dalej mam zwolnienie.
    Dostałam skierowanie na prenatalne,jutro się będe umawiać.
    Następna wizyta u doktorka wyznaczona na 7.05

Dziewczyny a jak Wasze objawy? U mnie popoludniowe mdłosci zelżały i się martwię czy wszystko ok 😞

Gratulacje 🥰

Ja mdłości prawie w ogóle już nie mam. Nowymi objawami są bardzo bolące sutki i takie dziwne uczucie rozpierania miednicy. No i niezmiennie zmęczenie i senność 🥱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 15:17

Asioreq lubi tę wiadomość

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po wizytach- super, że wszystko w porządku 🥰
    A za reszte, nadal trzymam kciuki :)

Niaha- cudowny chłopczyk 😍

Co do wydatków- u mnie na razie są małe bo wszystko robię w ramach NFZ. NIFTY nie robiłam, zobaczymy co wyjdzie po prenatalnych. Najwiecej wydałam na Xonvee, ale bez tego sobie nie wyobrażam funkcjonowania. Powoli planuje schodzić, od dzisiaj po 1 tabletce.

Niaha, Asioreq, Takaja12, Sparky, zulka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    Piękny duży dzidziuś.

Wg lekarki już można poznać po tych zdjęciach chłopczyka. Ja się kompletnie nie znam 🫣

Też nie byłam wcześniakiem 😅 a właściwie urodziłam się dwa tygodnie po terminie xD

Odnośnie PIGF sama jeszcze nie czytałam, tu jest jakieś info https://www.mastermed.eu/uslugi,badanie-przesiewowe-plgf.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 15:24

age.png
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Wg lekarki już można poznać po tych zdjęciach chłopczyka. Ja się kompletnie nie znam 🫣

Też nie byłam wcześniakiem 😅 a właściwie urodziłam się dwa tygodnie po terminie xD

Odnośnie PIGF sama jeszcze nie czytałam, tu jest jakieś info https://www.mastermed.eu/uslugi,badanie-przesiewowe-plgf.html

Swoją drogą 6cm! prawie 7cm to kawał człowieka. aż się swoich nie mogę doczekać. Oby szybko minęło. A mnie teraz sutki hmm pieką? Też mdłości już nie mam.
    Skad czerpiesz przepisy na cukrzycowe jedzonko?

W międzyczasie przeczytałam ale zastanawiam się bo w zwykłym PAPPa też jest ryzyko przedrzucawkowe czy to dokładniejszy test?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 15:57

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ratujcie! Co na ból głowy? Staram się unikać tabletek, ale dziś od rana mam kryzys

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Dziewczyny, ratujcie! Co na ból głowy? Staram się unikać tabletek, ale dziś od rana mam kryzys

Paracetamol i dużo wody pij

22.02.2024 transfer

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:
    Paracetamol i dużo wody pij

Ja piję aż za dużo wody 😵‍💫
    A Paracetamol już wzięłam, nic nie przeszło, a przed połknięciem kolejnej tabletki już się waham. Nie za dużo?

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Ja piję aż za dużo wody 😵‍💫
    A Paracetamol już wzięłam, nic nie przeszło, a przed połknięciem kolejnej tabletki już się waham. Nie za dużo?

A to migrenowy bol? Jak np. ciśnienie niskie mi mala kawka pomaga a jak w normie to kładę się zasłaniam zasłony zimny oklad na bolące miejsce I staram się usnac. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jak jedna tabletka nie pomoże to druga nie ma już sensu, bo ì tak mi nie pomaga

Gusta Blu lubi tę wiadomość

preg.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Apap plastry

Gusta Blu lubi tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    O kurcze to naprawdę niektóre z Was dużo wydały. U mnie narazie najwiecej to badania krwi 240 zł. Zaszlam w ciaze starajac sie prelzeez 6 miesiecy i nie bylam u lekarza przez ten czas. Badania prenatalne mam skierowanie na nfz a na nifty nie idę. U mnie to porod dużo wyniesie. Muszę wynająć mieszkanie w Warszawie około 4-5 tysięcy złotych, do tego położna prywatna 3 tys . Któraś z Was też zamierzą rodzic na zelaznej w Warszawie?

Do tego teraz sYkuje pozwolenie na budowe a to też kilka tysięcy nas wyniesie jeśli nie więcej.

Trochę poza tematami dzieciowymi ale dlaczego taki koszt pozwolenia na budowę?
    U nas długo trwało ale za samo pozwolenie nie płaciliśmy, tylko czekaliśmy na decyzję z gminy.
    Za to sama budowa... Hohoho tutaj można popłynąć 😅

Dziewczyny gratulacje, piękne wieści z wizyt.

My mamy badania prenatalne dopiero 13maja.
    Nie mogę się doczekać.

Ostatnio mam trochę dziwny nastrój.
    Jestem szczęśliwa ale też czuję się lekko przytłoczona.
    Chciałabym przeskoczyć kilka tygodni i czuć się pewniej odnośnie wszystkiego - czy dziecko będzie zdrowe, jaka płeć 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 17:06

Niaha, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część wszystkim ❤️ Melduje się zaginiona 😂 Ostatnie tygodnie strasznie mnie przeorały... Mdłości niesamowite od rana do wieczora, ból zęba plus dużo pracy na studiach podyplomowych, które na szczęście kończę w lipcu. Nie miałam kompletnie głowy na forum... U nas na ostatniej wizycie było wszystko w porządku. Kolejna ok. 10 mają. USG genetyczne. Lekarza mam na NFZ. Ale zastanawiam się czy nie pojąć jeszcze prywatnie na prenatalne. Widziałam, że można się u nas zapisać. Czym to się różni? Jestem zielona w temacie...

Ale Wam zazdroszczę, że znacie już niektóre plac ❤️ Ja to jeszcze nawet nie czuję, że jestem w ciąży 😂

Kofinka, MaggLbn, Elasure, juss92, Niaha lubią tę wiadomość

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Trochę poza tematami dzieciowymi ale dlaczego taki koszt pozwolenia na budowę?
    U nas długo trwało ale za samo pozwolenie nie płaciliśmy, tylko czekaliśmy na decyzję z gminy.
    Za to sama budowa... Hohoho tutaj można popłynąć 😅

Dziewczyny gratulacje, piękne wieści z wizyt.

My mamy badania prenatalne dopiero 13maja.
    Nie mogę się doczekać.

Ostatnio mam trochę dziwny nastrój.
    Jestem szczęśliwa ale też czuję się lekko przytłoczona.
    Chciałabym przeskoczyć kilka tygodni i czuć się pewniej odnośnie wszystkiego - czy dziecko będzie zdrowe, jaka płeć 🤔

Projekt plus adaptacja plus zmiany to chyba wyjdzie 8 tysiecy

👩35🧔‍♂️34
    starania od 07.24r.-3cs
    Mutacja Mthr(C677)-homozygota
    Mutacja Pa-1 heterozygota
    Czynnik V R2-heterozygota
    Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Paima Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Projekt plus adaptacja plus zmiany to chyba wyjdzie 8 tysiecy

Aaaa ok projekt plus zmiany to rozumiem.
    Zdziwiło mnie, myślałam że za gminne pozwolenie wam coś wystawili do zapłaty 😉

No koszta duże , to prawda.
    Ale warto ❤️

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ