LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Bee90 wrote:Swoją drogą 6cm! prawie 7cm to kawał człowieka. aż się swoich nie mogę doczekać. Oby szybko minęło. A mnie teraz sutki hmm pieką? Też mdłości już nie mam.
Skad czerpiesz przepisy na cukrzycowe jedzonko?
W międzyczasie przeczytałam ale zastanawiam się bo w zwykłym PAPPa też jest ryzyko przedrzucawkowe czy to dokładniejszy test?
Przepisy biorę z grup na FB + szukam w necie po różnych blogach. Głównie to odsunęłam całkowicie ziemniaki i wszystko co związane z pszenicą no i oczywiście słodycze.
Nie mam pojęcia czy to jest dokładniejszy test 🫣 na ślepo wykonałam polecenie lekarza 😅 -
Jasminum wrote:Część wszystkim ❤️ Melduje się zaginiona 😂 Ostatnie tygodnie strasznie mnie przeorały... Mdłości niesamowite od rana do wieczora, ból zęba plus dużo pracy na studiach podyplomowych, które na szczęście kończę w lipcu. Nie miałam kompletnie głowy na forum... U nas na ostatniej wizycie było wszystko w porządku. Kolejna ok. 10 mają. USG genetyczne. Lekarza mam na NFZ. Ale zastanawiam się czy nie pojąć jeszcze prywatnie na prenatalne. Widziałam, że można się u nas zapisać. Czym to się różni? Jestem zielona w temacie...
Ale Wam zazdroszczę, że znacie już niektóre plac ❤️ Ja to jeszcze nawet nie czuję, że jestem w ciąży 😂
Hejka, super, że po wizytach wszystko w porządku 🥰
Badanie prenatalne to takie dodatkowe badanie, nie każdy lekarz może je zrobić, bo trzeba mieć odpowiednie uprawnienia do tego. Jeśli lekarz na NFZ widzi jakieś wskazanie (np. ukończony 35rż lub wcześniejsze poronienia) to daje na to badanie skierowanie. To badanie nie jest obowiązkowe.
Ja poszłam prywatnie (pomimo tego, że miałam skierowanie na NFZ) tylko dlatego, że nie chciałam, żeby facet to badanie wykonywał. Jeśli nie otrzymałabyś takiego skierowania to wówczas możesz dodatkowo je wykupić właśnie prywatnie 👍 -
Jutro o godzinie 9 badania prenatalne + pobranie krwi do papp-a, mega się stresuje…
Od paru dni czuję ciągnięcie, kłucie w brzuchu, pachwinach. Widzę z waszych komentarzy, że to raczej normalny objaw ale jakoś głupia ja podświadomie się nakręcam 😣Takaja12, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
Dudu wrote:Jutro o godzinie 9 badania prenatalne + pobranie krwi do papp-a, mega się stresuje…
Od paru dni czuję ciągnięcie, kłucie w brzuchu, pachwinach. Widzę z waszych komentarzy, że to raczej normalny objaw ale jakoś głupia ja podświadomie się nakręcam 😣
Stres jest całkowicie normalny. Boimy się o te nasze maleństwa. Pamiętaj, żeby jutro wspomnieć o tym lekarzowi to dokładniej Ciebie zbada i na pewno uspokoi 👍
Będę trzymała kciuki 🍀🍀🍀MaggLbn, Takaja12 lubią tę wiadomość
-
Meldujemy się w dwupaku z prawdopodobnie chłopaczkiem 🥰 🩵6.5 cm wszytsko wyszło ok na usg , będziemy czekać na wyniki pappy 😌
Chyba usnę jak mops po tym stresie 😴
Dziękuję za kciuki. Radość nie do opisania. Najpiękniejsza istota jaka widzialam 😍Nowa1992, Kofinka, miska122, juss92, Bee90, Pati2804, MonReve96, Niaha, Asioreq, pandzia 🐼, zulka, MaggLbn, Bibi24, Sparky, KarolinaAnastazja, Galena, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
Dudu wrote:Jutro o godzinie 9 badania prenatalne + pobranie krwi do papp-a, mega się stresuje…
Od paru dni czuję ciągnięcie, kłucie w brzuchu, pachwinach. Widzę z waszych komentarzy, że to raczej normalny objaw ale jakoś głupia ja podświadomie się nakręcam 😣
Nie martw się, ja mam mega ciągnięcia, bóle , kłucia itp. Wczoraj zakaszlalam i zarwał mnie dół brzyca jakby mi się coś odlepiło. Przeszywający bol,a dziś na usg nasza dzidzia cała i zdrowa. Lekarz powiedzial xe pewnie wiezadla. Trzymam kciuki za jutro ✊️ -
Takaja12 wrote:Meldujemy się w dwupaku z prawdopodobnie chłopaczkiem 🥰 🩵6.5 cm wszytsko wyszło ok na usg , będziemy czekać na wyniki pappy 😌
Dziękuję za kciuki. Radość nie do opisania. Najpiękniejsza istota jaka widzialam 😍
Gratulacje 🩵🩵Takaja12 lubi tę wiadomość
-
zulka, Elasure 🍀🍀🍀 oby wyniki przyszły dzisiaj, żebyście się nie stresowały dłużej ❤️
Kciuki za pomyślne badania
🍀🍀🍀🍀
Elasure, DuduTakaja12, zulka, MaggLbn, KarolinaAnastazja, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Meldujemy się w dwupaku z prawdopodobnie chłopaczkiem 🥰 🩵6.5 cm wszytsko wyszło ok na usg , będziemy czekać na wyniki pappy 😌
Dziękuję za kciuki. Radość nie do opisania. Najpiękniejsza istota jaka widzialam 😍
Cudownie 😍 Gratulacje 🥰🥰🥰Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Super 💙
Nie ma to jak odespać dobrze stresy, najlepiej jakby w ogóle ich bie było i mogłybyśmy się cieszyć na całego ☺️
@Niaha dzięki czekamy na te wyniki jak na szpilkach, mąż kilka razy dziennie pyta czy sprawdzałam maila 😂 jak przyjdą do południa to pewnie skoczę do niego do pracy żebyśmy razem zajrzeli no bo ileż można czekać! 🤭
Wizytę mam dziś koło 9 to zobaczę jak nasz akrobata.
Trzymam kciuki za wyniki i badania🍀🤞Takaja12, Niaha, Evey lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Ja wczoraj po wizycie i wszystko super ! Mała ma już prawie 7cm,doskonale pokazała co ma między nogami ;p kolejnawizta 21.05.
Kofinka, Nowa1992, zulka, miska122, Niaha, Bibi24, KarolinaAnastazja, juss92, MonReve96, Elasure, Pati2804, Takaja12, Galena, Evey lubią tę wiadomość
-
Elasure, Zulka , Kurczę myślałam, że jakoś szybciej będziecie miały te wyniki, ja miałam pobraną krew w poniedziałek wieczorem, oby przed majówka doszły moje wyniki. Ten czas oczekiwania dłuży się niemiłosiernie. Mam nadzieję że już zaraz będziecie je miały )Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 09:20
Niaha, Elasure lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny 🥰🥰Super,że juz znacie płeć,że jest wszystko ok . Pamiątka na całe życie,jak sie dostaje takie wyraźne zdjęcia z usg
Też już bym chciala zobaczyć dzidziulki, ale jeszcze troszkę.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach,oby wszystko było pomyślnie 🤗
Niaha,wpisz mi proszę 🙏 prenatalne na 13 majaNiaha lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja sobie właśnie czekam na rzęsy.
Co do wyników w poniedziałek dzwoniłam do kliniki i niby czeka się 8 dni roboczych czyli obstawiam piątek ale sprawdzam co jakiś czas. Na szczęście usg i pappa idealne wiec nie mam stresu.Niaha, Kofinka lubią tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Ile czeka się zwykle na wyniki testu PAPP-A? 8.05 mam badania i nie wiem na kiedy się wyrobią, żeby mogła pokazać wyniki mojemu ginowi 13 albo 16.05
Chyba zależy od miejsca. Mnie powiedzieli że przyślą na maila, ale pewnie ok 2 tygodni im się zejdzie, bo w międzyczasie jest majówka -
Gusta Blu wrote:Ile czeka się zwykle na wyniki testu PAPP-A? 8.05 mam badania i nie wiem na kiedy się wyrobią, żeby mogła pokazać wyniki mojemu ginowi 13 albo 16.05
Zapytaj w labie, bo widzę że różnie. U mnie powiedzieli ze następnego dnia będą wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 09:30
Niaha lubi tę wiadomość
-
Wg laboratorium w którym oddawałam krew na wyniki pappy mam czekać 2 dni robocze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 09:35