X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Chyba zależy od miejsca. Mnie powiedzieli że przyślą na maila, ale pewnie ok 2 tygodni im się zejdzie, bo w międzyczasie jest majówka

Strasznie długo 😲

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:
    Ja dzis zaczelam panikować, od dwóch dni w nocy nie mogę spać, kręcę się i wiercę, dodatkowo piersi przestały prawie bolec.. boję się że coś nie tak. Kolejna wizyta dopiero po majówce. Ja chyba oszaleje do tego czasu

Tak, długie odstępy między wizytami są mega stresujące 😑 stres mega nie jest wskazany, może masz możliwość podskoczyć na szybko do jakiegoś innego lekarza lub zakupić detektor tętna płodu?
    Odnośnie tego, że piersi przestają boleć, to jest to calkiem normalne ❤️

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Strasznie długo 😲

Ale już z komentarzem lekarza, sam wynik pewnie będą mieli w ciągu 2 dni :) tym, że samego wyniku nie wyślą, bo samemu nie da się tego odczytać

Niaha lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Tak, długie odstępy między wizytami są mega stresujące 😑 stres mega nie jest wskazany, może masz możliwość podskoczyć na szybko do jakiegoś innego lekarza lub zakupić detektor tętna płodu?
    Odnośnie tego, że piersi przestają boleć, to jest to calkiem normalne ❤️

Myślisz że detektor juz sie sprawdzi na tym etapie (11+2)?

Moze faktycznie umowie się przed majówka zeby uspokoić głowę.

Niaha lubi tę wiadomość

22.02.2024 transfer

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem miałam zjazd totalny emocjonalny.
    Zakuło mnie w brzuchu, cały wieczór pobolewał tak jakby podbrzusze/macica? Jak na okres ale nie tak jak zawsze
    Wystraszyłam się, że coś nie tak. Zaraz będę umawiać się do lekarza.
    Wziełam magnez, noc spokojna.

Dla mnie miesiąc czasu to za długo, chociaż przez ten miesiąc jeszcze chce pochodzić co 2 tygodnie dla mojego wewnętrznego spokoju.

A śpicie na brzuchu czy już wan ciężko? Pamiętacie do kiedy spaliście?
    Ja mam wrażenie, że jak śpię tak pół na pol z tej strony co jest maluch to go ugniatam 😶‍🌫️ probuje spać jak najwięcej na lewym boku ale to nie jest koją ulubiona pozycja 🫡

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:
    Myślisz że detektor juz sie sprawdzi na tym etapie (11+2)?

Moze faktycznie umowie się przed majówka zeby uspokoić głowę.

Powinnaś już znaleźć serduszko detektorem :)

Niaha, Pati2804 lubią tę wiadomość

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Powinnaś już znaleźć serduszko detektorem :)

A jaki detektor polecacie?

22.02.2024 transfer

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Ja wczoraj wieczorem miałam zjazd totalny emocjonalny.
    Zakuło mnie w brzuchu, cały wieczór pobolewał tak jakby podbrzusze/macica? Jak na okres ale nie tak jak zawsze
    Wystraszyłam się, że coś nie tak. Zaraz będę umawiać się do lekarza.
    Wziełam magnez, noc spokojna.

Dla mnie miesiąc czasu to za długo, chociaż przez ten miesiąc jeszcze chce pochodzić co 2 tygodnie dla mojego wewnętrznego spokoju.

A śpicie na brzuchu czy już wan ciężko? Pamiętacie do kiedy spaliście?
    Ja mam wrażenie, że jak śpię tak pół na pol z tej strony co jest maluch to go ugniatam 😶‍🌫️ probuje spać jak najwięcej na lewym boku ale to nie jest koją ulubiona pozycja 🫡

Ja śpię na brzuchu ale straszne się wiercę. Ogólnie od początku ciąży źle mi się śpi. Wybudzam się minimum kilkanaście razy + strasznie dużo mam głupich snów :( Dlatego codziennie wjeżdża drzemka w ciągu dnia.

A co do zakłucia, też raz mi się tak zdarzyło w nocy aż się obudziłam. A pobolewanie podbrzusza też mi się zdarza, Dzidziok się rozpycha :)

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

preg.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:

Ja w poprzedniej ciąży kupiłam ten: https://www.olamed.com.pl/produkt/baby-sound/
    Nadal z niego korzystam :)

Niaha lubi tę wiadomość

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png

Wysłany: 24 kwietnia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Ja śpię na brzuchu ale straszne się wiercę. Ogólnie od początku ciąży źle mi się śpi. Wybudzam się minimum kilkanaście razy + strasznie dużo mam głupich snów :( Dlatego codziennie wjeżdża drzemka w ciągu dnia.

A co do zakłucia, też raz mi się tak zdarzyło w nocy aż się obudziłam. A pobolewanie podbrzusza też mi się zdarza, Dzidziok się rozpycha :)

Ja też spać nie mogę albo głupie sny mam, albo ten brzuch mnie boli (już 3 dzień dzisiaj). Rozumiem Cię.
    Ja na prawdę jestem człowiekiem nienarzekającym ale pierwsza ciąża i chyba w kwestii dziecka panikuje 🙈
    Biorę magnez tylko bo nospy się boję coś brać 🙈
    A bóle masz ciągle czy czasowe? Ja zauważyłam że pobolewa co jakiś czas w ciągu dnia, w nocy albo boli ale śpię albo nie boli...

😊Niaha wpisz mnie na wizytę 07.05
    Prenatalne 13.05

Niaha lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:

Mam ten i sobie chwalę 👍
    https://allegro.pl/oferta/profesjonalny-detektor-tetna-plodu-z-glowica-3mhz-duzy-zel-usg-9760416429

age.png
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zamowilam, jutro powinien być u mnie

Niaha lubi tę wiadomość

22.02.2024 transfer

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie dziwne pytanie 😊
    Mam swojego gina, który prowadzi moją ciążę i do którego chodzę prywatnie. Widujemy się obecnie średnio raz na 3/4 tygodnie, ale ja jestem po prostu panikara i dla mnie to czasem za rzadko. Ostatnio pobolewa mnie brzuch - skonsultowałam to z moim lekarzem telefonicznie, uspokoił mnie, ale moja głowa i tak wie swoje i nadal się martwi. Nie chcę stresować się cały weekend majowy i pokątnie umówiłam się do innego ginekologa na USG.
    Czy Wy też w takich sytuacjach czujecie się jakbyście zdradzały swoich prowadzących? 😆
    Bo ja nawet zastanawiam się, czy temu drugiemu dawać moją kartę ciąży, bo co jeśli coś tam dopisze i mojemu ginowi zrobi się przykro, że mu nie ufam? 🤦
    Ja się w tej ciąży kompletnie odklejam od rzeczywistości 🫣

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳

Wysłany: 24 kwietnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Mam swojego gina, który prowadzi moją ciążę i do którego chodzę prywatnie. Widujemy się obecnie średnio raz na 3/4 tygodnie, ale ja jestem po prostu panikara i dla mnie to czasem za rzadko. Ostatnio pobolewa mnie brzuch - skonsultowałam to z moim lekarzem telefonicznie, uspokoił mnie, ale moja głowa i tak wie swoje i nadal się martwi. Nie chcę stresować się cały weekend majowy i pokątnie umówiłam się do innego ginekologa na USG.
    Czy Wy też w takich sytuacjach czujecie się jakbyście zdradzały swoich prowadzących? 😆
    Bo ja nawet zastanawiam się, czy temu drugiemu dawać moją kartę ciąży, bo co jeśli coś tam dopisze i mojemu ginowi zrobi się przykro, że mu nie ufam? 🤦

A dlaczego się nie chcesz zobaczyć że swoim ginem przed weekendem majowym? 😁

Mój chciał 1x w msc się widzieć ale ja mu otwarcie powiedziałam, że ja jestem panikara i dla mnie to za długo. Zmieniliśmy wizyty co 2 tyg 😊
    Chce chociaż do tego 5msc mieć tak wizyty jak chce.
    Lekarz jest dla mnie a nie ja dla niego 😁

Jeżeli masz czuć się pewnie to idź na wizytę !
    To jest Twoje zdrowie psychiczne i zdrowie maluszka 🤗

Niaha, Pati2804 lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

Ja po poprzedniej ciąży wiem, że większość tych bóli jest całkowicie normalna. Nasz organizm dosłownie przestawia organy żeby zrobić dla dziecka miejsce 🙈 w trzecim trymestrze to już człowiek ledwo się rusza z przeróżnych bóli 🙈
    Mój lekarz też mi wprost powiedział, że na początku ciąży lekarz i tak nic więcej nie może zrobić jak zapisać progesteron. Miałam wizyty co miesiąc, teraz już przeszlam na wizytę co 2 tygodnie bo im dalej tym częściej się sprawdza, ale też wizyty nie kosztują mnie więcej, bo mam w pakiecie.
    Za to jeżeli potrzebujesz uspokojenia się to możesz jak najbardziej iść gdzie indziej, zazwyczaj po prostu zrobią USG i powiedzą że jest wszystko w porządku 😊 spokój najważniejszy, chociaż ja osobiście im częściej chodzę tym bardziej się nakręcam, ale każda z nas jest inna, trzeba robić to, co nas uspokaja ☺️

Niaha, Gusta Blu lubią tę wiadomość

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zabiegana więc nadrobię później z czytaniem. Maleństwo ma się bardzo dobrze i urosło do 5,44cm, serduszko bije miarowo dziś lekarz dał posłuchać 🥰 dzieciątko fikało bardzo więc ciężko było zmierzyć.
    Lekarz mówi że nie ma się do czego przyczepić (miód na moje serce), ostatnie badania mam zrobić przed wizytą na 8.05. Zauważył że już emanuje spokojem 😂 w niedzięlę mam ostatnią dawkę accofilu i ovitrelle .

W piątek mam jeszcze USG w luxmedzie tam lepszy sprzęt więc wtedy wrzucę fotkę, a w poniedziałek już prenatalne! Jak fajnie że tak zleciało szybko🤭

Nowa1992, pandzia 🐼, Niaha, MaggLbn, miska122, Pati2804, juss92, zulka, Takaja12, Galena lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • bambari Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam na piątek do innego lekarza, żeby potwierdził że wszystko jest ok zanim zrobię harmony. Do mojego lekarza nie ma szybciej terminów, już i tak zapisałam się na trzy kolejne wizyty, bo terminy się szybko rozchodzą 🫣

Niaha lubi tę wiadomość

II 16.03.2024

preg.png
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamoeilam detektor i dodatkowo zapisałam się na poniedziałek, jak detektor nie pomoże (nie znajdę serduszka) to pojade na SOR najwyżej bo wtedy na pewno spanikuje..

22.02.2024 transfer

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

Szczerze mam to gdzieś 😅 prowadzącej śmiało mówię, że byłam u jakiegoś innego lekarza i podaje powód.
    To my i nasze maleństwa jesteśmy najważniejsze ❤️

Gusta Blu lubi tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:
    Ja zamoeilam detektor i dodatkowo zapisałam się na poniedziałek, jak detektor nie pomoże (nie znajdę serduszka) to pojade na SOR najwyżej bo wtedy na pewno spanikuje..

Trzeba powoli szukać i tak bardziej niżej niż wyżej. Będzie dobrze ❤️

Pati2804 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ