LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny skończyło mi się opakowanie pueri uno. Zgodnie z zaleceniem dr, powinnam już przejść na puerie Duo.
Zastanawiam się czy rzeczywiście kupić puerie Duo, czy może jakiś odpowiednik.
Tyle się teraz słyszy, żeby to były jednak witaminy które zawierają 100% metylowanego kwasu foliowego, w pueri jest pół na pół.
Do tego chciałabym, żeby zawierały cholinę i B12 (ale to już nie jest konieczne), nie chciałabym, żeby w składzie było żelazo.
Macie może coś do polecenia? -
KarolinaAnastazja wrote:Ja też spać nie mogę albo głupie sny mam, albo ten brzuch mnie boli (już 3 dzień dzisiaj). Rozumiem Cię.
Ja na prawdę jestem człowiekiem nienarzekającym ale pierwsza ciąża i chyba w kwestii dziecka panikuje 🙈
Biorę magnez tylko bo nospy się boję coś brać 🙈
A bóle masz ciągle czy czasowe? Ja zauważyłam że pobolewa co jakiś czas w ciągu dnia, w nocy albo boli ale śpię albo nie boli...
😊Niaha wpisz mnie na wizytę 07.05
Prenatalne 13.05
Powiem Ci, że nie ma regularności. Czasem boli dłużej, czasem mniej. Ale bardzo staram się nie nakręcać, czytam posty z różnych wątków na grupie i widzę, że to są normalne rzeczy. To też moja 1 ciąża
Nospy też nie biorę, sam magnez
Najgorsze są te głupie sny, takie realistyczne i po kilka jednej nocy. Nigdy tak nie miałam 😖
Czekam aż będę mogła zacząć pierwsze zakupy 😍 Wróciło mi dość dobre samopoczucie, apetyt aż za duży.
KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Właśnie się mega zdziwiłam, wyniki z wczorajszego badania krwi doszły. Oczywiście nic z tego nie rozumiem. Chociaż wydaje mi się, że wynik PLGF nie jest dobry, bo wyszło 26,2 pg/ml a chyba powinno być powyżej 100.
Wyniki wysłałam do dr, więc pozostaje czekać na interpretację. -
Niaha wrote:Właśnie się mega zdziwiłam, wyniki z wczorajszego badania krwi doszły. Oczywiście nic z tego nie rozumiem. Chociaż wydaje mi się, że wynik PLGF nie jest dobry, bo wyszło 26,2 pg/ml a chyba powinno być powyżej 100.
Wyniki wysłałam do dr, więc pozostaje czekać na interpretację.
Wujek google rzeczywiście mówi że powinno być powyżej 100, ale poczekaj na odpowiedź lekarza, bo wiadomo jak z internetemNiaha lubi tę wiadomość
-
Julia1234 wrote:Ja wczoraj po wizycie i wszystko super ! Mała ma już prawie 7cm,doskonale pokazała co ma między nogami ;p kolejnawizta 21.05.
Ooo jaka już duża, jakieś imiona Wam chodzą po głowie?
Nowa1992 wrote:Ja dzis zaczelam panikować, od dwóch dni w nocy nie mogę spać, kręcę się i wiercę, dodatkowo piersi przestały prawie bolec.. boję się że coś nie tak. Kolejna wizyta dopiero po majówce. Ja chyba oszaleje do tego czasu
Mnie piersi też już przestały boleć więc pewnie dla nas już ten etap 😊 Mdłości już też nie mam tylko pobolewania i ciągnięcie brzucha i macicy.
KarolinaAnastazja wrote:Ja wczoraj wieczorem miałam zjazd totalny emocjonalny.
Zakuło mnie w brzuchu, cały wieczór pobolewał tak jakby podbrzusze/macica? Jak na okres ale nie tak jak zawsze
Wystraszyłam się, że coś nie tak. Zaraz będę umawiać się do lekarza.
Wziełam magnez, noc spokojna.
Dla mnie miesiąc czasu to za długo, chociaż przez ten miesiąc jeszcze chce pochodzić co 2 tygodnie dla mojego wewnętrznego spokoju.
A śpicie na brzuchu czy już wan ciężko? Pamiętacie do kiedy spaliście?
Ja mam wrażenie, że jak śpię tak pół na pol z tej strony co jest maluch to go ugniatam 😶🌫️ probuje spać jak najwięcej na lewym boku ale to nie jest koją ulubiona pozycja 🫡
Też miałam takie kłucie aż mnie w pół zgięło ale przeszło w ciągu kilku minut.
Śpię tak pół na pół właśnie. Raz lewa raz prawa, wszyscy mówią że organizm nie da sobie krzywdy zrobić i sam zmieni pozycje jak jest niewygodnie. Podkładam sobie koc blisko brzucha żeby się za bardzo na brzuch nie przekręcić.
Też się rozglądne za detektorem, jak zmniejszy się liczba wizyt to się w końcu budżet uwolni.
Mamy już wyniki nifty, teraz czekam tylko na męża 😅Niaha, miska122, Evey lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
MaggLbn wrote:Niaha- Pan Tabletka zaktualizował wczoraj spis z suplementami dla kobiet, pod kątem nowych zaleceń
Właśnie zabieram się za czytanie
dzięki za info
po przemyśleniu pozostanę przy pueri duo
zastanawiałam się jeszcze nad prenatal duo, ale żelazo mam OK, więc odpadaBee90, Evey lubią tę wiadomość
-
Mówiłam że jestem kiepska w przewidywania? 😂😂😂😂
https://zapodaj.net/plik-EghXsJNmNF
Dołączamy do drużyny chłopców będzie Karolek💙💙💙. Wszystkie ryzyka niskie, kamień z serca 🥳🥳🥳
Edit: co do imienia to mąż 3 lata mówił że jak bedzie syn to Karol po pra dziadku a teraz podsyła inne imiona 😂😂😂 sytuacja rozwojowaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 16:18
Kofinka, Nowa1992, Evey, Asioreq, Bee90, juss92, Bruised, KasiaKasiaKasia, Galena, bambari, miska122, Niaha, MaggLbn, Sparky, KarolinaAnastazja, MonReve96, AgaOs, Takaja12, zulka, Pati2804, Makija lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Hej dziewczyny, przyszłam się pochwalić bo prenatalne wyszły bardzo dobrze 😍 12+4, pani doktor termin porodu określiła na 1.11 😆 Dzidzia ma 6,5cm, pięknie bijące serduszko i była bardzo skoczna podczas badania. Na ten moment zapowiedź płci jest taka, że nic tam między nogami nie sterczało 😂
Pobrano mi krew na test podwójny, wyniki mają być za tydzień i mam dostać je na maila.
Nadal ciągnie mnie brzuch, samo usg było nieprzyjemne bo czuję takie napięcie na całym brzuchu. Jak zobaczyłam dzidzie to momentalnie wszystko mi przeszło 😅 Ale wróciliśmy do domu i czuję ból na plecach, tak jakby na lędźwiach?
Jutro mam wizytę u mojego gina, powiem mu wszystkie moje żale i bolączki, to moja pierwsza ciąża i wie że jestem panikara, niech mnie uspokoi 😁Kofinka, Nowa1992, Asioreq, Evey, juss92, KasiaKasiaKasia, Galena, miska122, Elasure, MaggLbn, Niaha, Sparky, KarolinaAnastazja, MonReve96, Takaja12, zulka, Pati2804, Makija lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Dziewczyny skończyło mi się opakowanie pueri uno. Zgodnie z zaleceniem dr, powinnam już przejść na puerie Duo.
Zastanawiam się czy rzeczywiście kupić puerie Duo, czy może jakiś odpowiednik.
Tyle się teraz słyszy, żeby to były jednak witaminy które zawierają 100% metylowanego kwasu foliowego, w pueri jest pół na pół.
Do tego chciałabym, żeby zawierały cholinę i B12 (ale to już nie jest konieczne), nie chciałabym, żeby w składzie było żelazo.
Macie może coś do polecenia?
Hejka. Ja korzystam z formeds. Multi 1 ale multi 2 dla Ciebie już chyba od 2 trymestru. To bardzo dobra firma. Korzystałam z ich supli robią badania.
Ale czytałam na Pana tabletkę że w sumie łączone też są spoko nawet bardziej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 16:50
Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:Mówiłam że jestem kiepska w przewidywania? 😂😂😂😂
Dołączamy do drużyny chłopców będzie Karolek💙💙💙. Wszystkie ryzyka niskie, kamień z serca 🥳🥳🥳
Edit: co do imienia to mąż 3 lata mówił że jak bedzie syn to Karol po pra dziadku a teraz podsyła inne imiona 😂😂😂 sytuacja rozwojowa
Gratuluję 😊 Nie wiem dlaczego, ale po tętnie obstawiałam u Ciebie dziewczynkę 🙈 ale to nic - chłopaki są fajne 😁
Ja myślę, że będę mieć trzeciego 🥰 i wcale a wcale mi to nie przeszkadza 😘
A Karolek bardzo ładnie 😁 tyle, że jeszcze nam się wiele razy może odmienić 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 16:53
Elasure, Niaha lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:dzięki za info
po przemyśleniu pozostanę przy pueri duo
zastanawiałam się jeszcze nad prenatal duo, ale żelazo mam OK, więc odpada
Hmm, ja też Puerie Uno biorę. Jak analizowałam co wybrać na II trymestr to też mi tak wyszło, że zostanę przy Puerii tylko duo 😊Niaha lubi tę wiadomość
-
Też biorę Puerię Uno + dodatkowo żelazo i pewnie przy tym zostanę. Jutro idę zbadać awidywność cytomegalii 🙄 Bo są przeciwciala igg, aktywnych nie ma ale gin radzi sprawdzić, czy przeszłam to dawno. Badań mam jakby mnie do NASA mieli przyjąć ale i to zrobię dla świętego pokoju.
Evey, Niaha, juss92 lubią tę wiadomość
-
Galena wrote:Też biorę Puerię Uno + dodatkowo żelazo i pewnie przy tym zostanę. Jutro idę zbadać awidywność cytomegalii 🙄 Bo są przeciwciala igg, aktywnych nie ma ale gin radzi sprawdzić, czy przeszłam to dawno. Badań mam jakby mnie do NASA mieli przyjąć ale i to zrobię dla świętego pokoju.
-
Edit: co do imienia to mąż 3 lata mówił że jak bedzie syn to Karol po pra dziadku a teraz podsyła inne imiona 😂😂😂 sytuacja rozwojowa
Gratulacje 🥰🥰🥰
Zdecydowanie rośnie przewaga chłopczyków 😁😁😁Elasure lubi tę wiadomość
-
Dudu wrote:Hej dziewczyny, przyszłam się pochwalić bo prenatalne wyszły bardzo dobrze 😍 12+4, pani doktor termin porodu określiła na 1.11 😆 Dzidzia ma 6,5cm, pięknie bijące serduszko i była bardzo skoczna podczas badania. Na ten moment zapowiedź płci jest taka, że nic tam między nogami nie sterczało 😂
Pobrano mi krew na test podwójny, wyniki mają być za tydzień i mam dostać je na maila.
Nadal ciągnie mnie brzuch, samo usg było nieprzyjemne bo czuję takie napięcie na całym brzuchu. Jak zobaczyłam dzidzie to momentalnie wszystko mi przeszło 😅 Ale wróciliśmy do domu i czuję ból na plecach, tak jakby na lędźwiach?
Jutro mam wizytę u mojego gina, powiem mu wszystkie moje żale i bolączki, to moja pierwsza ciąża i wie że jestem panikara, niech mnie uspokoi 😁
Gratulacje 🥰🥰
Ból pleców jest mi również znany 😅
Wszystko tam się rozciąga i przygotowuje pod bobo, pozostaje wytrzymać 😅 -
Gratulacje 😍😍😍
Elasure lubi tę wiadomość
-
Gratulacje!
Ja u siebie też wyczuwam chłopczyka 🤭
Zobaczymy jak moja intuicja 😁😁😁Elasure lubi tę wiadomość