LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj z rana znowu miałam stawianie się brzucha, nawet zrobiłam zdjęcie i dzisiaj idę do fizjo to jej pokaże, czy to na pewno to.. ciekawe czy są na to jakieś sposoby 🤔
-
Cieszmy się z tych włosów dziewczyny, tak szybko odchodzą w połogu 🙈
Ja nie mam jakiś mocnych snów, za to budzę się w nocy i nie mogę spać... a potem milion paczek zamówionych, bo wiadomo w środku nocy najlepiej robi się zakupy xD
Jenny93, MaggLbn, Natalia K, Przedszkolanka123, KarolinaAnastazja, Niaha, Pati2804, juss92, Kofinka lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja dzisiaj z rana znowu miałam stawianie się brzucha, nawet zrobiłam zdjęcie i dzisiaj idę do fizjo to jej pokaże, czy to na pewno to.. ciekawe czy są na to jakieś sposoby 🤔
Stawianie brzucha od 20 tc jest normalne. Ciało przygotowuje się w ten sposób do porodu. Chyba, że zdarza się zbyt często lub trwa zbyt długo. Możesz wtedy brać nospę i zwiększyć dawkę magnezu
miska122, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Stawianie brzucha od 20 tc jest normalne. Ciało przygotowuje się w ten sposób do porodu. Chyba, że zdarza się zbyt często lub trwa zbyt długo. Możesz wtedy brać nospę i zwiększyć dawkę magnezu
Zgadzam się , niestety im bliżej porodu tym robi się coraz niewygodniej. Myślę, że to jest specjalnie żebyśmy już tak miały dość ciąży, żeby poród nie był straszną perspektywą, a kuszącą, byle już tylko nie mieć tego brzucha xD
Natalia K, Niaha, Pati2804, juss92 lubią tę wiadomość
-
Łącze się w bólu z koszmarami. Na szczęście nie są codziennie.
Dostałam potwierdzenie zapisu do szkoły rodzenia i bardzo się cieszę. Poza standardowymi zajęciami, które będą przez 6 tygodni prowadzone są też bezpłatne konsultacje online z położna, z których mogę korzystać do porodu (dostałam rozpiskę tematów w lipcu i np. szczepienia, wyprawka, problemy psychologiczne po porodzie), po 30. tyg. ćwiczenia do porodu a na 3 tygodnie przed porodem ćwiczenia z wypierania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2024, 11:07
Natalia K, MaggLbn, juss92 lubią tę wiadomość
-
Ja dziewczyny z moimi włosami różnicy nie zauważyłam żadnej:( oprócz baby hairsów tak ani to gęste, myc jak myłam tak myje codziennie...smutno mi trochę z tego powodu

Co do koszmarów i skrejzowanych snów to mam je bardzo często...Takie głupoty mi się śnią, że szkoda opowiadać. A z realnością ich nie wspomnę...I często śni mi się zmarły dziadek...Nawet ostatnio trzymał chłopca na kolanach i się z nim bawił.. -
BabaJaga89 wrote:ogólnie ze zmian w ciąży z których mega się cieszę jest to, że włosy nagle przestały mi się przetłuszczać tak szybko
wcześniej myłam codziennie, a teraz co trzeci dzień. Można sobie pozwolić na drogą odżywkę 
Mam tak samo 🥰 super sprawa 😁
BabaJaga89 lubi tę wiadomość
-
BabaJaga89 wrote:ogólnie ze zmian w ciąży z których mega się cieszę jest to, że włosy nagle przestały mi się przetłuszczać tak szybko
wcześniej myłam codziennie, a teraz co trzeci dzień. Można sobie pozwolić na drogą odżywkę 
O właśnie też tak mam z włosami ogólnie dużo mniej mi wypadają i ciągle rosną nowe na około i paznokcie też bajka - mocne i płytka mi się wygładziła 🥰 ciekawe co będzie po porodzie... Podobno w połogu też dobrze łykać witaminy nawet te co w ciąży bo mogą szybko uciekać.
BabaJaga89 lubi tę wiadomość

👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Pati2804 wrote:Ja dzisiaj z rana znowu miałam stawianie się brzucha, nawet zrobiłam zdjęcie i dzisiaj idę do fizjo to jej pokaże, czy to na pewno to.. ciekawe czy są na to jakieś sposoby 🤔
Też to odczuwam, ale to podobno normalne. Po 20 tygodniu zaczynają się skurcze Braxtona-Hicksa i stąd właśnie takie odczucie. Sposoby na to to odpoczynek, woda i magnez. W 3 trymestrze podobno skurcze będą dłuższe i silniejsze. -
Prawda jest taka że gdybym nie spojrzała na brzuch to bym nawet nie wiedziała że tak się dzieje, nie odczuwam przy tym bólu na tą chwilę 🤔Niaha wrote:Też to odczuwam, ale to podobno normalne. Po 20 tygodniu zaczynają się skurcze Braxtona-Hicksa i stąd właśnie takie odczucie. Sposoby na to to odpoczynek, woda i magnez. W 3 trymestrze podobno skurcze będą dłuższe i silniejsze.
-
Elasure wrote:O właśnie też tak mam z włosami ogólnie dużo mniej mi wypadają i ciągle rosną nowe na około i paznokcie też bajka - mocne i płytka mi się wygładziła 🥰 ciekawe co będzie po porodzie... Podobno w połogu też dobrze łykać witaminy nawet te co w ciąży bo mogą szybko uciekać.
4 miesiące po pierwszym porodzie miałam mega zakola (ogarnęłam dopiero na zdjęciach). Witaminy łykałam cały czas bo karmiłam i w moim przypadku nie podziałało na włosy. Za to po roku miałam takie baby hairy, że na skroniach wyglądały jak rogi
teraz może jakąś wcierkę zastosuję, jak nie podziała to i tak później wszystko wraca do normy
-
BabaJaga89 wrote:4 miesiące po pierwszym porodzie miałam mega zakola (ogarnęłam dopiero na zdjęciach). Witaminy łykałam cały czas bo karmiłam i w moim przypadku nie podziałało na włosy. Za to po roku miałam takie baby hairy, że na skroniach wyglądały jak rogi

teraz może jakąś wcierkę zastosuję, jak nie podziała to i tak później wszystko wraca do normy
O kurcze, teraz to mnie zmartwiłaś, dość że siwych włosów mi przybywa to jeszcze łysawa będę 🤣
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
bambari wrote:Łącze się w bólu z koszmarami. Na szczęście nie są codziennie.
Dostałam potwierdzenie zapisu do szkoły rodzenia i bardzo się cieszę. Poza standardowymi zajęciami, które będą przez 6 tygodni prowadzone są też bezpłatne konsultacje online z położna, z których mogę korzystać do porodu (dostałam rozpiskę tematów w lipcu i np. szczepienia, wyprawka, problemy psychologiczne po porodzie), po 30. tyg. ćwiczenia do porodu a na 3 tygodnie przed porodem ćwiczenia z wypierania.
Wow! A która to szkoła rodzenia? -
Cześć dziewczyny, ja po połówkowych , wszystko ok
Mały waży 326 gramów w 20+5 , trochę mało mi się wydaje no ale lekarz mówi że ok
przepływy mam super tym razem , co jest zaskoczeniem bo w poprzedniej ciąży brałam akard i problem z przepływami był praktycznie do końca. Co ciekawe, w tej ciąży mam 39 lat a czuję się jak młody bóg. Zobaczymy co będzie po porodzie …
Odnośnie wypadających włosów to potwierdzam - leciały garściami, miałam zakola a że 3 miesiące później takie odrosty , nawet fryzjerka pamiętam się śmiała skąd ja mam tyle krótkich włosów przy skórze
wszystko wróciło do normy
Sparky, miska122, Elasure, Przedszkolanka123, juss92, Niaha, Gusta Blu, KarolinaAnastazja, agatka06, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
U mnie też jest teraz super z włosami i paznokciami 🥰 Po poprzednim porodzie włosy leciały mi garściami, zdawałam sobie sprawę, że to fizjologia, ale już mnie to zaczynało martwić. Suplement dla karmiących brałam. Z polecenia przyjaciółki kupiłam wcierkę Anwen grow me tender i albo faktycznie pomogła, albo sytuacja wtedy już się ustabilizowała po prostu 😅 Ale tym razem zamierzam wystartować z wcierką szybciej.
-
Dziewczyny w H&M mama suepr skinny jeans przecenione z 128 na 30zł! Spieszcie się bo znikają ☺️
Sparky, Niaha, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Z Ciebie to prawdziwa mistrzyni wyprzedaży 😅 zamówiłam, ile można chodzić w legginsach 🙈 dzięki!miska122 wrote:Dziewczyny w H&M mama suepr skinny jeans przecenione z 128 na 30zł! Spieszcie się bo znikają ☺️
miska122, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Sparky wrote:Z Ciebie to prawdziwa mistrzyni wyprzedaży 😅 zamówiłam, ile można chodzić w legginsach 🙈 dzięki!
Nie ma za co, dzielę się dobrą nowiną ☺️ byle nie anulowali 🙈
Dzisiaj byłam w H&M stacjonarnie i kupiłam małemu zestaw my first christmas body i spodenki za 6zł 🙈🥰
A sobie też zamówiłam 2 pary tych spodni, bo jakiś czas temu kupiłam właśnie za ponad stówę i mega wygodne są ☺️ co prawda brałam inny model, ale podobny ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2024, 17:48
Sparky, juss92 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny któraś z Was miała problem z suchym kaszlem, nie pamiętam tylko która wybaczcie. Jak tego cholerstwa się pozbyć bo oszaleję 🤢 ten prenalen można o kant tyłka już i nogi moczę i ugotowałam syrop z siemienia lnianego, zupełnie nic mi nie pomaga, a nocami spać nie mogę ...
U rodzinnego bylam, ale standard jak tylko kaszel przejdzie nic nie można osłuchowo jest okej póki co, jak żyć ? ..
-
czaranna wrote:Dziewczyny któraś z Was miała problem z suchym kaszlem, nie pamiętam tylko która wybaczcie. Jak tego cholerstwa się pozbyć bo oszaleję 🤢 ten prenalen można o kant tyłka już i nogi moczę i ugotowałam syrop z siemienia lnianego, zupełnie nic mi nie pomaga, a nocami spać nie mogę ...
U rodzinnego bylam, ale standard jak tylko kaszel przejdzie nic nie można osłuchowo jest okej póki co, jak żyć ? ..
Może zrób sobie syrop z cebuli?
Niaha lubi tę wiadomość