LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj z rana znowu miałam stawianie się brzucha, nawet zrobiłam zdjęcie i dzisiaj idę do fizjo to jej pokaże, czy to na pewno to.. ciekawe czy są na to jakieś sposoby 🤔
-
Cieszmy się z tych włosów dziewczyny, tak szybko odchodzą w połogu 🙈
Ja nie mam jakiś mocnych snów, za to budzę się w nocy i nie mogę spać... a potem milion paczek zamówionych, bo wiadomo w środku nocy najlepiej robi się zakupy xDJenny93, MaggLbn, Natalia K, Przedszkolanka123, KarolinaAnastazja, Niaha, Pati2804, juss92, Kofinka lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja dzisiaj z rana znowu miałam stawianie się brzucha, nawet zrobiłam zdjęcie i dzisiaj idę do fizjo to jej pokaże, czy to na pewno to.. ciekawe czy są na to jakieś sposoby 🤔
Stawianie brzucha od 20 tc jest normalne. Ciało przygotowuje się w ten sposób do porodu. Chyba, że zdarza się zbyt często lub trwa zbyt długo. Możesz wtedy brać nospę i zwiększyć dawkę magnezumiska122, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Stawianie brzucha od 20 tc jest normalne. Ciało przygotowuje się w ten sposób do porodu. Chyba, że zdarza się zbyt często lub trwa zbyt długo. Możesz wtedy brać nospę i zwiększyć dawkę magnezu
Zgadzam się , niestety im bliżej porodu tym robi się coraz niewygodniej. Myślę, że to jest specjalnie żebyśmy już tak miały dość ciąży, żeby poród nie był straszną perspektywą, a kuszącą, byle już tylko nie mieć tego brzucha xDNatalia K, Niaha, Pati2804, juss92 lubią tę wiadomość
-
Łącze się w bólu z koszmarami. Na szczęście nie są codziennie.
Dostałam potwierdzenie zapisu do szkoły rodzenia i bardzo się cieszę. Poza standardowymi zajęciami, które będą przez 6 tygodni prowadzone są też bezpłatne konsultacje online z położna, z których mogę korzystać do porodu (dostałam rozpiskę tematów w lipcu i np. szczepienia, wyprawka, problemy psychologiczne po porodzie), po 30. tyg. ćwiczenia do porodu a na 3 tygodnie przed porodem ćwiczenia z wypierania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 11:07
Natalia K, MaggLbn, juss92 lubią tę wiadomość
-
Ja dziewczyny z moimi włosami różnicy nie zauważyłam żadnej:( oprócz baby hairsów tak ani to gęste, myc jak myłam tak myje codziennie...smutno mi trochę z tego powodu
Co do koszmarów i skrejzowanych snów to mam je bardzo często...Takie głupoty mi się śnią, że szkoda opowiadać. A z realnością ich nie wspomnę...I często śni mi się zmarły dziadek...Nawet ostatnio trzymał chłopca na kolanach i się z nim bawił.. -
BabaJaga89 wrote:ogólnie ze zmian w ciąży z których mega się cieszę jest to, że włosy nagle przestały mi się przetłuszczać tak szybko wcześniej myłam codziennie, a teraz co trzeci dzień. Można sobie pozwolić na drogą odżywkę
Mam tak samo 🥰 super sprawa 😁BabaJaga89 lubi tę wiadomość
-
BabaJaga89 wrote:ogólnie ze zmian w ciąży z których mega się cieszę jest to, że włosy nagle przestały mi się przetłuszczać tak szybko wcześniej myłam codziennie, a teraz co trzeci dzień. Można sobie pozwolić na drogą odżywkę
O właśnie też tak mam z włosami ogólnie dużo mniej mi wypadają i ciągle rosną nowe na około i paznokcie też bajka - mocne i płytka mi się wygładziła 🥰 ciekawe co będzie po porodzie... Podobno w połogu też dobrze łykać witaminy nawet te co w ciąży bo mogą szybko uciekać.BabaJaga89 lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Pati2804 wrote:Ja dzisiaj z rana znowu miałam stawianie się brzucha, nawet zrobiłam zdjęcie i dzisiaj idę do fizjo to jej pokaże, czy to na pewno to.. ciekawe czy są na to jakieś sposoby 🤔
Też to odczuwam, ale to podobno normalne. Po 20 tygodniu zaczynają się skurcze Braxtona-Hicksa i stąd właśnie takie odczucie. Sposoby na to to odpoczynek, woda i magnez. W 3 trymestrze podobno skurcze będą dłuższe i silniejsze. -
Niaha wrote:Też to odczuwam, ale to podobno normalne. Po 20 tygodniu zaczynają się skurcze Braxtona-Hicksa i stąd właśnie takie odczucie. Sposoby na to to odpoczynek, woda i magnez. W 3 trymestrze podobno skurcze będą dłuższe i silniejsze.
-
Elasure wrote:O właśnie też tak mam z włosami ogólnie dużo mniej mi wypadają i ciągle rosną nowe na około i paznokcie też bajka - mocne i płytka mi się wygładziła 🥰 ciekawe co będzie po porodzie... Podobno w połogu też dobrze łykać witaminy nawet te co w ciąży bo mogą szybko uciekać.
4 miesiące po pierwszym porodzie miałam mega zakola (ogarnęłam dopiero na zdjęciach). Witaminy łykałam cały czas bo karmiłam i w moim przypadku nie podziałało na włosy. Za to po roku miałam takie baby hairy, że na skroniach wyglądały jak rogi
teraz może jakąś wcierkę zastosuję, jak nie podziała to i tak później wszystko wraca do normy -
BabaJaga89 wrote:4 miesiące po pierwszym porodzie miałam mega zakola (ogarnęłam dopiero na zdjęciach). Witaminy łykałam cały czas bo karmiłam i w moim przypadku nie podziałało na włosy. Za to po roku miałam takie baby hairy, że na skroniach wyglądały jak rogi
teraz może jakąś wcierkę zastosuję, jak nie podziała to i tak później wszystko wraca do normy
O kurcze, teraz to mnie zmartwiłaś, dość że siwych włosów mi przybywa to jeszcze łysawa będę 🤣
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
bambari wrote:Łącze się w bólu z koszmarami. Na szczęście nie są codziennie.
Dostałam potwierdzenie zapisu do szkoły rodzenia i bardzo się cieszę. Poza standardowymi zajęciami, które będą przez 6 tygodni prowadzone są też bezpłatne konsultacje online z położna, z których mogę korzystać do porodu (dostałam rozpiskę tematów w lipcu i np. szczepienia, wyprawka, problemy psychologiczne po porodzie), po 30. tyg. ćwiczenia do porodu a na 3 tygodnie przed porodem ćwiczenia z wypierania.
Wow! A która to szkoła rodzenia? -
Cześć dziewczyny, ja po połówkowych , wszystko ok Mały waży 326 gramów w 20+5 , trochę mało mi się wydaje no ale lekarz mówi że ok przepływy mam super tym razem , co jest zaskoczeniem bo w poprzedniej ciąży brałam akard i problem z przepływami był praktycznie do końca. Co ciekawe, w tej ciąży mam 39 lat a czuję się jak młody bóg. Zobaczymy co będzie po porodzie …
Odnośnie wypadających włosów to potwierdzam - leciały garściami, miałam zakola a że 3 miesiące później takie odrosty , nawet fryzjerka pamiętam się śmiała skąd ja mam tyle krótkich włosów przy skórze wszystko wróciło do normySparky, miska122, Elasure, Przedszkolanka123, juss92, Niaha, Gusta Blu, KarolinaAnastazja, agatka06, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
U mnie też jest teraz super z włosami i paznokciami 🥰 Po poprzednim porodzie włosy leciały mi garściami, zdawałam sobie sprawę, że to fizjologia, ale już mnie to zaczynało martwić. Suplement dla karmiących brałam. Z polecenia przyjaciółki kupiłam wcierkę Anwen grow me tender i albo faktycznie pomogła, albo sytuacja wtedy już się ustabilizowała po prostu 😅 Ale tym razem zamierzam wystartować z wcierką szybciej.
-
Dziewczyny w H&M mama suepr skinny jeans przecenione z 128 na 30zł! Spieszcie się bo znikają ☺️
Sparky, Niaha, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Dziewczyny w H&M mama suepr skinny jeans przecenione z 128 na 30zł! Spieszcie się bo znikają ☺️
miska122, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Sparky wrote:Z Ciebie to prawdziwa mistrzyni wyprzedaży 😅 zamówiłam, ile można chodzić w legginsach 🙈 dzięki!
Nie ma za co, dzielę się dobrą nowiną ☺️ byle nie anulowali 🙈
Dzisiaj byłam w H&M stacjonarnie i kupiłam małemu zestaw my first christmas body i spodenki za 6zł 🙈🥰
A sobie też zamówiłam 2 pary tych spodni, bo jakiś czas temu kupiłam właśnie za ponad stówę i mega wygodne są ☺️ co prawda brałam inny model, ale podobny ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 17:48
Sparky, juss92 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny któraś z Was miała problem z suchym kaszlem, nie pamiętam tylko która wybaczcie. Jak tego cholerstwa się pozbyć bo oszaleję 🤢 ten prenalen można o kant tyłka już i nogi moczę i ugotowałam syrop z siemienia lnianego, zupełnie nic mi nie pomaga, a nocami spać nie mogę ...
U rodzinnego bylam, ale standard jak tylko kaszel przejdzie nic nie można osłuchowo jest okej póki co, jak żyć ? .. -
czaranna wrote:Dziewczyny któraś z Was miała problem z suchym kaszlem, nie pamiętam tylko która wybaczcie. Jak tego cholerstwa się pozbyć bo oszaleję 🤢 ten prenalen można o kant tyłka już i nogi moczę i ugotowałam syrop z siemienia lnianego, zupełnie nic mi nie pomaga, a nocami spać nie mogę ...
U rodzinnego bylam, ale standard jak tylko kaszel przejdzie nic nie można osłuchowo jest okej póki co, jak żyć ? ..
Może zrób sobie syrop z cebuli?Niaha lubi tę wiadomość