LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, daje cynk ze na hebe jest -60% na drugi produkt do pielęgnacji dziecięcej 🤩 wchodzą ręczniczki bawełniane, płatki kosmetyczne, pieluchy i dużo innych rzeczy.
Natalia K, czaranna, Elasure, Jenny93, Niaha, KarolinaAnastazja, Wero0707, juss92, MaggLbn, Pati2804, Bibi24 lubią tę wiadomość
-
Słuchajcie, proszę o protip. Byliśmy dziś/wczoraj na weselu. Nawet potańczyłam, pojadłam, całkiem zacnie się czułam i wytrzymałam do 3, cały ten czas w szpilkach. Moje stopy są jednak innego zdania - bawiły się chyba gorzej, bo spuchły (pierwszy raz w życiu, serio), a w nocy łapały mnie takie skurcze łydek, że o mateńko. Czym my się możemy właściwie smarować w takiej sytuacji? Jakieś Fastum itp. odpadają czy będzie ok? A może któraś z Was wie jak z maścią tygrysia?
-
Wero0707 wrote:Słuchajcie, proszę o protip. Byliśmy dziś/wczoraj na weselu. Nawet potańczyłam, pojadłam, całkiem zacnie się czułam i wytrzymałam do 3, cały ten czas w szpilkach. Moje stopy są jednak innego zdania - bawiły się chyba gorzej, bo spuchły (pierwszy raz w życiu, serio), a w nocy łapały mnie takie skurcze łydek, że o mateńko. Czym my się możemy właściwie smarować w takiej sytuacji? Jakieś Fastum itp. odpadają czy będzie ok? A może któraś z Was wie jak z maścią tygrysia?
Ja bym poszła po prostu w porządne nawadnianie, trzymanie nóg trochę wyżej, ewentualnie basen jak nie masz problemu z łapaniem infekcji -
Wero0707 wrote:Słuchajcie, proszę o protip. Byliśmy dziś/wczoraj na weselu. Nawet potańczyłam, pojadłam, całkiem zacnie się czułam i wytrzymałam do 3, cały ten czas w szpilkach. Moje stopy są jednak innego zdania - bawiły się chyba gorzej, bo spuchły (pierwszy raz w życiu, serio), a w nocy łapały mnie takie skurcze łydek, że o mateńko. Czym my się możemy właściwie smarować w takiej sytuacji? Jakieś Fastum itp. odpadają czy będzie ok? A może któraś z Was wie jak z maścią tygrysia?
Ja bym fastumnnie użyła, bo to ketoprofen. Wydaje mi się że możesz na początek próbować wziąć magnez, nogi trzymać wysoko, robić zimne okłady i dużo leżeć. Dopiero jak to nic nie da to bym sięgnęła po apteczne sposoby, ale niestety nie pomogę jakie są bezpieczne na 100% ;( -
Polewaj nogi w wodzie chłodnej, trzymaj w górze a na skurcze magnez 😊 -
Opuchlizna zejdzie po kilku dniach. Odpoczywaj, pij dużo wody, na skurcze weź magnez. Poproś męża/partnera żeby rozmasował łydki (szczególnie te po skurczu).
Nie ma potrzeby stosować specjalistycznych maści, możesz użyć zwykłego balsamu.
Przetestowane, miałam to samo w połowie czerwcaWero0707 lubi tę wiadomość
-
Waflut wrote:Dziewczyny, daje cynk ze na hebe jest -60% na drugi produkt do pielęgnacji dziecięcej 🤩 wchodzą ręczniczki bawełniane, płatki kosmetyczne, pieluchy i dużo innych rzeczy.
Dzięki za polecajkę ❤️ portfel ponownie stał się lżejszy 😅Waflut lubi tę wiadomość
-
Chyba tylko magnez na skurcze, a woda + dużo odpoczynku na stopy. Oby szybko zeszło 🍀 -
Niaha wrote:Hebe anulowało moje zakupy, ze względu na brak towaru w magazynie
Oo to pewnie dlatego mi rabat nie wszedł na początku się naliczył a później nie i dałam sobie spokój 😂 więc póki co los mnie 'uchował' od wszystkich promek 🤭
Pewnie niedługo siądę z mężem i bedziemy kupować wszystko na kilku stronkach 😂
A tak w ogóle co bierzecie do pielęgnacji z pośród kosmetyków? Ja chcę kupić tylko krem do pupy na początek i sól fizjologiczną, bez żadnych olejków, płynów, oliwek czy balsamów (Oczywiście o ile ze skórą mlodego będzie wszystko w porządku). Jak będę mieć pokarm to też dodam do kąpieli.
Ale dziś na hebe widziałam tyle tego że się zastanawiam czy rzeczywiście potrzebne to na początku???
We wtorek na zajęciach z położną mamy akurat temat pielęgnacji i mam nadzieję że mi się to rozjaśni w głowie.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Elasure wrote:Oo to pewnie dlatego mi rabat nie wszedł na początku się naliczył a później nie i dałam sobie spokój 😂 więc póki co los mnie 'uchował' od wszystkich promek 🤭
A tak w ogóle co bierzecie do pielęgnacji z pośród kosmetyków? Ja chcę kupić tylko krem do pupy na początek i sól fizjologiczną, bez żadnych olejków, płynów, oliwek czy balsamów (Oczywiście o ile ze skórą mlodego będzie wszystko w porządku). Jak będę mieć pokarm to też dodam do kąpieli.
Ale dziś na hebe widziałam tyle tego że się zastanawiam czy rzeczywiście potrzebne to na początku???
We wtorek na zajęciach z położną mamy akurat temat pielęgnacji i mam nadzieję że mi się to rozjaśni w głowie.
My też planujemy kąpać tylko w wodzie. Chyba, że pojawią się jakieś problemy skórne. Z kosmetyków to tylko krem pod pieluszkę i krem taki do buzi na zimęElasure lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:Oo to pewnie dlatego mi rabat nie wszedł na początku się naliczył a później nie i dałam sobie spokój 😂 więc póki co los mnie 'uchował' od wszystkich promek 🤭
Chcę kupić ten zestaw z linomag https://allegro.pl/oferta/linomag-zestaw-na-prezent-dla-dzieci-krem-zel-oliwka-krem-na-zime-15975398783
Daj znać co ciekawego powiedzą na tych zajęciach 😁juss92, Elasure lubią tę wiadomość
-
Ja czytam dużo na tej stronie https://www.srokao.pl/
Ona tam właśnie pisze, że takiemu maleństwu nie są potrzebne żadne oliwki, balsamy, szampony i żele do mycia, bo po prostu zapychają delikatną skórę maluszka. Chyba, że w grę wchodzi alergia, atopia itp. Poleca też dużo produktów i analizuje składyElasure lubi tę wiadomość
-
We wtorek na zajęciach z położną mamy akurat temat pielęgnacji i mam nadzieję że mi się to rozjaśni w głowie.Paima, Elasure lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Hebe anulowało moje zakupy, ze względu na brak towaru w magazynie
Miałam ten problem… pisałam z konsultantem i kazali podzielić zamówienie na kilka, podzieliłam na 5 różnych i przeszły wtedy 🙈 z innych lokalizacji wysyłają produkty dlatego tak się dziejeNiaha lubi tę wiadomość
-
A co do Black Friday, ja mam wrażenie że w naszym kraju to totalna ściema 😂 dużo taniej można kupić na promocjach w ciągu roku ☺️
KarolinaAnastazja, juss92, Jenny93 lubią tę wiadomość
-
Dobra to mam rozmmine ile ml laliscie swojego mleka do kąpieli? Na oko? Łyżeczkę? Czy jak? 😂
Ja emolient kupię do kąpieli, myslalam o kremie na odpazenia i zimowy do buzi, a balsam jakiś chyba sensu nie ma? Jak w emolientach kapany? Nie wiem..?
Pupę w domu będę przemywać wodą i gazikami zamiast chusteczek a na wyjazdach wjadą one
Chodz widziałam, że mustella w Hebe ma jakąś wodę do przemywania? Ktoś się wypowie w tym temacie?
Ogólnie mustella ok dla dzieci?
-
Waflut wrote:Miałam ten problem… pisałam z konsultantem i kazali podzielić zamówienie na kilka, podzieliłam na 5 różnych i przeszły wtedy 🙈 z innych lokalizacji wysyłają produkty dlatego tak się dzieje
Już wiem o co może chodzić. Tam jest opcja do zaznaczenia że w razie braku produktu wysłać częściowo. Może wtedy podzieli zamówienia jeżeli są z różnych magazynów?