LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny93 wrote:Już wiem o co może chodzić. Tam jest opcja do zaznaczenia że w razie braku produktu wysłać częściowo. Może wtedy podzieli zamówienia jeżeli są z różnych magazynów?
Zaznaczałam to a i tak anulowali kilka razy… pisałam z babka na czacie i ona sama nie wiedziała o co chodzi. Teraz z tych 5 anulowali jedno, zobaczymy co mi przyjdzie a za co kasę oddadzą. Napewno udało mi się upolować jakieś jednorazowe higieniczne rzeczy, pieluszki i chusteczki waterwipes 😅 -
Witam poniedziałkowo! (Rozpoznaję dzień tygodnia tylko po tym że mąż poszedł do pracy po weekendzie 😂🤭)
W środę będę robić krzywą cukrową, miałyście jakieś 'przygotowanie'/wytyczne przed czy jadłyście normalnie? Nie wiem w sumie ile godzin przed nie jeść 🤔 położna tylko powiedziała mi żeby wypić 2 szklanki ciepłej wody przed wyjściem z domu.Niaha, MaggLbn, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Kciuki zaciśnięte Gusta Blu🍀
Elasure, juss92, agatka06, MaggLbn, KarolinaAnastazja, Jenny93, Galena, Makija, Przedszkolanka123, Natalia K, Sparky, zulka, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:Witam poniedziałkowo! (Rozpoznaję dzień tygodnia tylko po tym że mąż poszedł do pracy po weekendzie 😂🤭)
W środę będę robić krzywą cukrową, miałyście jakieś 'przygotowanie'/wytyczne przed czy jadłyście normalnie? Nie wiem w sumie ile godzin przed nie jeść 🤔 położna tylko powiedziała mi żeby wypić 2 szklanki ciepłej wody przed wyjściem z domu.
Czytałam żeby przed badaniem trzymać normalna dietę, bo może wyjść ze wszystko jest okej, a w rzeczywistości mogą być problemy.Elasure, MaggLbn, Niaha lubią tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
Wero0707 wrote:A czy któraś z Was robiła takie specjalne naklejki ozdobne na ściany? My nie mamy pokoiku dla dziecka tylko robimy kącik w naszej sypialni i chciałabym trochę oddzielić terytorium robiąc w tamtym miejscu właśnie naklejki naścienne. Może macie do polecenia w jakiej firmie to kupić, żeby nie wyglądało tandetnie i nie odpadło po miesiącu19.06.2024 połówkowe, dziewczynka 420 g 💗
26.08.2024 badanie III trym. na NFZ 1500 g dziewczynki -
juss92 wrote:Ja nie miałam żadnych wytycznych, jadłam normalnie, wieczorem zjadłam pewnie koło 19-20 ostatni posiłek, a pierwsze pobranie miałam o 7:30.
Czytałam żeby przed badaniem trzymać normalna dietę, bo może wyjść ze wszystko jest okej, a w rzeczywistości mogą być problemy.
U mnie podobnie, tylko trochę później piłam bo była mała drama w przychodni 🫣 Wiecej w sobotę na pewno się tam nie wybiorę.
Dodam też, że było całkiem ok, miałam smak cytrynowy bo nie było w aptece malinowego. Dobrze się czułam, odcięło mnie dopiero na wieczór. Zasypiałam na siedząco 😅
-
MaggLbn wrote:U mnie podobnie, tylko trochę później piłam bo była mała drama w przychodni 🫣 Wiecej w sobotę na pewno się tam nie wybiorę.
Dodam też, że było całkiem ok, miałam smak cytrynowy bo nie było w aptece malinowego. Dobrze się czułam, odcięło mnie dopiero na wieczór. Zasypiałam na siedząco 😅
I jak wyniki po tym?
Ja jak robilam w grudniu to nic mnie nie ruszyło, żadne spanie, mdłości itp. jak na porządku dziennym.MaggLbn lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Elasure wrote:Witam poniedziałkowo! (Rozpoznaję dzień tygodnia tylko po tym że mąż poszedł do pracy po weekendzie 😂🤭)
W środę będę robić krzywą cukrową, miałyście jakieś 'przygotowanie'/wytyczne przed czy jadłyście normalnie? Nie wiem w sumie ile godzin przed nie jeść 🤔 położna tylko powiedziała mi żeby wypić 2 szklanki ciepłej wody przed wyjściem z domu.
Ja jadłam normalnie, a wręcz nienormalnie jakby mnie coś opętało 🙈 bo zjadłam wczoraj 2 lody, pizzę i jeszcze na kolację kaszę mannę z owocami. Czekam już na trzecie pobranie 💉
Na czczo 12 h. Też kupiłam cytrynową i wypiłam bez problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 10:07
Elasure, MaggLbn, juss92 lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:I jak wyniki po tym?
Ja jak robilam w grudniu to nic mnie nie ruszyło, żadne spanie, mdłości itp. jak na porządku dziennym.
Przed: 83
Po 1h: 156
Po 2h: 139
Patrzyłam w widełki w necie i wydaje się ok
To super zniosłaś, oby tym razem też było bezproblemowo ✊
Ja miałam mega stres, naczytałam się o mdlejących, wymiotującuch pacjentkach i byłam troche w strachu. Meża zabrałam ze sobą, żeby mnie pilnował 😀Niaha lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Ja jadłam normalnie, a wręcz nienormalnie jakby mnie coś opętało 🙈 bo zjadłam wczoraj 2 lody, pizzę i jeszcze na kolację kaszę mannę z owocami. Czekam już na trzecie pobranie 💉
Na czczo 12 h. Też kupiłam cytrynową i wypiłam bez problemu.
Trzymam kciuki za dobry wynik! ✊✊✊ -
MaggLbn wrote:Przed: 83
Po 1h: 156
Po 2h: 139
Patrzyłam w widełki w necie i wydaje się ok
To super zniosłaś, oby tym razem też było bezproblemowo ✊
Ja miałam mega stres, naczytałam się o mdlejących, wymiotującuch pacjentkach i byłam troche w strachu. Meża zabrałam ze sobą, żeby mnie pilnował 😀
To dobre wyniki, mam nadzieję że ja też się zmieszczę. Chciałabym uniknąć diety i ciągłego pilnowania się 🙈
Ja zabieram tablet i słuchawki, zamierzam sobie poryczeć na shortach z YT 😂 ciekawe czy bedzie dużo babeczek na badaniu. Niedawno jak byłam w któryś poniedziałek to z 6 ich było, wzięłam środę z nadzieją że będzie mniej. Zobaczymy...
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Do mam które będą miały poród przez CC podsylam artykuł odnoś je VMT. Myślę, że warto wiedzieć, że coś takiego jest.
https://www.cell.com/cell-host-microbe/fulltext/S1931-3128(23)00215-9?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS1931312823002159%3Fshowall%3Dtrue
https://www.biocodexmicrobiotainstitute.com/pl/pro/czy-przeniesienie-mikrobioty-pochwy-jest-nowym-cudem-dla-dzieci-urodzonych-przez-cesarskie-ciecieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 14:57
Asioreq, Galena lubią tę wiadomość
-
Makija wrote:Dziewczyny daje cynk że na wyprawkowy rzeczy na gemini są promocje do 28.07! ☺️
O, dzięki za info, może już coś zacznę kompletować z tych higienicznych, w ogóle jeszcze tego nie ogarniałam. A propos tego to jaki wybieracie ten zestaw do pielęgnacji dla niemowląt? Chodzi o te wszystkie obcinacze do paznokci, szczotki itp. Może być jakiś zwykły Akuku czy jednak cena gra tu rolę i iść w Philips Avent? Zaczynają mnie już przytłaczać takie proste wybory. Wydawałoby się, że podobne produkty a rozpiętość cenowa potrafi być ogromna. -
Wero0707 wrote:O, dzięki za info, może już coś zacznę kompletować z tych higienicznych, w ogóle jeszcze tego nie ogarniałam. A propos tego to jaki wybieracie ten zestaw do pielęgnacji dla niemowląt? Chodzi o te wszystkie obcinacze do paznokci, szczotki itp. Może być jakiś zwykły Akuku czy jednak cena gra tu rolę i iść w Philips Avent? Zaczynają mnie już przytłaczać takie proste wybory. Wydawałoby się, że podobne produkty a rozpiętość cenowa potrafi być ogromna.
Wszystkie firmy chcą zarobić, każda robi swoją wersję, a my dostajemy oczopląsu 😂 ja bardzo lubię nożyczki do paznokci z Akuku, te z zestawu w jabłuszku. Super się nimi obcina, fajnie ten zestaw wygląda i nie kosztuje krocie ☺️ kupiłam dla starszaka i do dzisiaj z nich korzystam, więc młodszy też ma zakupiony tylko inny kolor 😁Niaha, Elasure, juss92 lubią tę wiadomość
-
Ja już po badaniu. Po ostatniej wizycie i pomiarach kończyn w dolnych granicach normy, dziś szłam tam z duszą na ramieniu. Na szczęście Niunia rośnie. Po
prostu będzie drobinką - 507g, ale lekarz nie widzi nic niepokojącego. Ufff 🩷
Niaha, wpisz mi proszę kolejne badanie na 18.08. Dzięki!
I w ogóle dziękuję Wam za wsparcie w stresujących momentach. Dziewczyny mają siłę! 💪🏼Niaha, Natalia K, Wero0707, Jenny93, Elasure, juss92, Bibi24, Galena, miska122, Makija, czaranna, Kofinka, Przedszkolanka123, Pati2804, zulka, MaggLbn, KarolinaAnastazja, Sparky, agatka06 lubią tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Ja już po badaniu. Po ostatniej wizycie i pomiarach kończyn w dolnych granicach normy, dziś szłam tam z duszą na ramieniu. Na szczęście Niunia rośnie. Po
I w ogóle dziękuję Wam za wsparcie w stresujących momentach. Dziewczyny mają siłę! 💪🏼
To cudowne informacje 🩷
Kamień z serca 😌Gusta Blu, Elasure lubią tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Ja już po badaniu. Po ostatniej wizycie i pomiarach kończyn w dolnych granicach normy, dziś szłam tam z duszą na ramieniu. Na szczęście Niunia rośnie. Po
I w ogóle dziękuję Wam za wsparcie w stresujących momentach. Dziewczyny mają siłę! 💪🏼
Bardzo dobre wieści - mała drobinka, pseudonim Calineczka ^^Gusta Blu, Elasure lubią tę wiadomość