X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Już wiem o co może chodzić. Tam jest opcja do zaznaczenia że w razie braku produktu wysłać częściowo. Może wtedy podzieli zamówienia jeżeli są z różnych magazynów?

Zaznaczałam to a i tak anulowali kilka razy… pisałam z babka na czacie i ona sama nie wiedziała o co chodzi. Teraz z tych 5 anulowali jedno, zobaczymy co mi przyjdzie a za co kasę oddadzą. Napewno udało mi się upolować jakieś jednorazowe higieniczne rzeczy, pieluszki i chusteczki waterwipes 😅

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo! (Rozpoznaję dzień tygodnia tylko po tym że mąż poszedł do pracy po weekendzie 😂🤭)

W środę będę robić krzywą cukrową, miałyście jakieś 'przygotowanie'/wytyczne przed czy jadłyście normalnie? Nie wiem w sumie ile godzin przed nie jeść 🤔 położna tylko powiedziała mi żeby wypić 2 szklanki ciepłej wody przed wyjściem z domu.

Niaha, MaggLbn, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte Gusta Blu🍀

Elasure, juss92, agatka06, MaggLbn, KarolinaAnastazja, Jenny93, Galena, Makija, Przedszkolanka123, Natalia K, Sparky, zulka, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Witam poniedziałkowo! (Rozpoznaję dzień tygodnia tylko po tym że mąż poszedł do pracy po weekendzie 😂🤭)

W środę będę robić krzywą cukrową, miałyście jakieś 'przygotowanie'/wytyczne przed czy jadłyście normalnie? Nie wiem w sumie ile godzin przed nie jeść 🤔 położna tylko powiedziała mi żeby wypić 2 szklanki ciepłej wody przed wyjściem z domu.
    Ja nie miałam żadnych wytycznych, jadłam normalnie, wieczorem zjadłam pewnie koło 19-20 ostatni posiłek, a pierwsze pobranie miałam o 7:30.

Czytałam żeby przed badaniem trzymać normalna dietę, bo może wyjść ze wszystko jest okej, a w rzeczywistości mogą być problemy.

Elasure, MaggLbn, Niaha lubią tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Lila92 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    A czy któraś z Was robiła takie specjalne naklejki ozdobne na ściany? My nie mamy pokoiku dla dziecka tylko robimy kącik w naszej sypialni i chciałabym trochę oddzielić terytorium robiąc w tamtym miejscu właśnie naklejki naścienne. Może macie do polecenia w jakiej firmie to kupić, żeby nie wyglądało tandetnie i nie odpadło po miesiącu
    Hej, mi się kiedyś wyświetliły reklamy jakiejś polskiej firmy z naklejkami, najbardziej do gustu przypadły mi zajączki w różnych pozach i kolorach, ale ceny zdecydowanie ostudziły moje zamiary. Aż tu nagle któregoś dnia na jednej z "chińskich" platform zakupowych - kilka razy tańsze, te same naklejki, dosłownie za grosze, nawet zdjęcia były identyczne. Nakupiłam tego aż za dużo, bo chcę tylko jakiś motyw na jedną ścianę, a mogłabym nimi wykleić kilka pokoi 😃 Niestety jeszcze malowanie pokoju małej przed nami, więc nie wiem jak z trwałością naklejek, ale wyglądają dosyć dobrze.

19.06.2024 połówkowe, dziewczynka 420 g 💗
    26.08.2024 badanie III trym. na NFZ 1500 g dziewczynki
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:
    Ja nie miałam żadnych wytycznych, jadłam normalnie, wieczorem zjadłam pewnie koło 19-20 ostatni posiłek, a pierwsze pobranie miałam o 7:30.

Czytałam żeby przed badaniem trzymać normalna dietę, bo może wyjść ze wszystko jest okej, a w rzeczywistości mogą być problemy.

U mnie podobnie, tylko trochę później piłam bo była mała drama w przychodni 🫣 Wiecej w sobotę na pewno się tam nie wybiorę.
    Dodam też, że było całkiem ok, miałam smak cytrynowy bo nie było w aptece malinowego. Dobrze się czułam, odcięło mnie dopiero na wieczór. Zasypiałam na siedząco 😅

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    U mnie podobnie, tylko trochę później piłam bo była mała drama w przychodni 🫣 Wiecej w sobotę na pewno się tam nie wybiorę.
    Dodam też, że było całkiem ok, miałam smak cytrynowy bo nie było w aptece malinowego. Dobrze się czułam, odcięło mnie dopiero na wieczór. Zasypiałam na siedząco 😅

I jak wyniki po tym?
    Ja jak robilam w grudniu to nic mnie nie ruszyło, żadne spanie, mdłości itp. jak na porządku dziennym.

MaggLbn lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:

Ja jadłam normalnie, a wręcz nienormalnie jakby mnie coś opętało 🙈 bo zjadłam wczoraj 2 lody, pizzę i jeszcze na kolację kaszę mannę z owocami. Czekam już na trzecie pobranie 💉

Na czczo 12 h. Też kupiłam cytrynową i wypiłam bez problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2024, 10:07

Elasure, MaggLbn, juss92 lubią tę wiadomość

• Makija Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny daje cynk że na wyprawkowy rzeczy na gemini są promocje do 28.07! ☺️

miska122, bambari, Przedszkolanka123, Elasure, Niaha, Sparky, Natalia K, MaggLbn, juss92, Jenny93, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼34 lat

👦🏼07/19 Alek
    🧒🏼03/22 Marcel
    👶🏼11/24 Julian
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    I jak wyniki po tym?
    Ja jak robilam w grudniu to nic mnie nie ruszyło, żadne spanie, mdłości itp. jak na porządku dziennym.

Przed: 83
    Po 1h: 156
    Po 2h: 139

Patrzyłam w widełki w necie i wydaje się ok :)

To super zniosłaś, oby tym razem też było bezproblemowo :)
    Ja miałam mega stres, naczytałam się o mdlejących, wymiotującuch pacjentkach i byłam troche w strachu. Meża zabrałam ze sobą, żeby mnie pilnował 😀

Niaha lubi tę wiadomość

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Ja jadłam normalnie, a wręcz nienormalnie jakby mnie coś opętało 🙈 bo zjadłam wczoraj 2 lody, pizzę i jeszcze na kolację kaszę mannę z owocami. Czekam już na trzecie pobranie 💉

Na czczo 12 h. Też kupiłam cytrynową i wypiłam bez problemu.

Trzymam kciuki za dobry wynik! ✊✊✊

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Przed: 83
    Po 1h: 156
    Po 2h: 139

Patrzyłam w widełki w necie i wydaje się ok :)

To super zniosłaś, oby tym razem też było bezproblemowo :)
    Ja miałam mega stres, naczytałam się o mdlejących, wymiotującuch pacjentkach i byłam troche w strachu. Meża zabrałam ze sobą, żeby mnie pilnował 😀

To dobre wyniki, mam nadzieję że ja też się zmieszczę. Chciałabym uniknąć diety i ciągłego pilnowania się 🙈
    Ja zabieram tablet i słuchawki, zamierzam sobie poryczeć na shortach z YT 😂 ciekawe czy bedzie dużo babeczek na badaniu. Niedawno jak byłam w któryś poniedziałek to z 6 ich było, wzięłam środę z nadzieją że będzie mniej. Zobaczymy...

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Trzymam kciuki za dobry wynik! ✊✊✊

na czczo 74 mg/dl
    1 h 98 mg/dl
    2h 89 mg/dl

Wysłałam już do lekarza, ale chyba jest ok :)

Elasure, Niaha, MaggLbn lubią tę wiadomość

• Niaha Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam które będą miały poród przez CC podsylam artykuł odnoś je VMT. Myślę, że warto wiedzieć, że coś takiego jest.

https://www.cell.com/cell-host-microbe/fulltext/S1931-3128(23)00215-9?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS1931312823002159%3Fshowall%3Dtrue

https://www.biocodexmicrobiotainstitute.com/pl/pro/czy-przeniesienie-mikrobioty-pochwy-jest-nowym-cudem-dla-dzieci-urodzonych-przez-cesarskie-ciecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2024, 14:57

Asioreq, Galena lubią tę wiadomość

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makija wrote:
    Dziewczyny daje cynk że na wyprawkowy rzeczy na gemini są promocje do 28.07! ☺️

O, dzięki za info, może już coś zacznę kompletować z tych higienicznych, w ogóle jeszcze tego nie ogarniałam. A propos tego to jaki wybieracie ten zestaw do pielęgnacji dla niemowląt? Chodzi o te wszystkie obcinacze do paznokci, szczotki itp. Może być jakiś zwykły Akuku czy jednak cena gra tu rolę i iść w Philips Avent? Zaczynają mnie już przytłaczać takie proste wybory. Wydawałoby się, że podobne produkty a rozpiętość cenowa potrafi być ogromna.

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    O, dzięki za info, może już coś zacznę kompletować z tych higienicznych, w ogóle jeszcze tego nie ogarniałam. A propos tego to jaki wybieracie ten zestaw do pielęgnacji dla niemowląt? Chodzi o te wszystkie obcinacze do paznokci, szczotki itp. Może być jakiś zwykły Akuku czy jednak cena gra tu rolę i iść w Philips Avent? Zaczynają mnie już przytłaczać takie proste wybory. Wydawałoby się, że podobne produkty a rozpiętość cenowa potrafi być ogromna.

Wszystkie firmy chcą zarobić, każda robi swoją wersję, a my dostajemy oczopląsu 😂 ja bardzo lubię nożyczki do paznokci z Akuku, te z zestawu w jabłuszku. Super się nimi obcina, fajnie ten zestaw wygląda i nie kosztuje krocie ☺️ kupiłam dla starszaka i do dzisiaj z nich korzystam, więc młodszy też ma zakupiony tylko inny kolor 😁

Niaha, Elasure, juss92 lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu. Po ostatniej wizycie i pomiarach kończyn w dolnych granicach normy, dziś szłam tam z duszą na ramieniu. Na szczęście Niunia rośnie. Po
    prostu będzie drobinką - 507g, ale lekarz nie widzi nic niepokojącego. Ufff 🩷
    Niaha, wpisz mi proszę kolejne badanie na 18.08. Dzięki!
    I w ogóle dziękuję Wam za wsparcie w stresujących momentach. Dziewczyny mają siłę! 💪🏼

Niaha, Natalia K, Wero0707, Jenny93, Elasure, juss92, Bibi24, Galena, miska122, Makija, czaranna, Kofinka, Przedszkolanka123, Pati2804, zulka, MaggLbn, KarolinaAnastazja, Sparky, agatka06 lubią tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Ja już po badaniu. Po ostatniej wizycie i pomiarach kończyn w dolnych granicach normy, dziś szłam tam z duszą na ramieniu. Na szczęście Niunia rośnie. Po
    I w ogóle dziękuję Wam za wsparcie w stresujących momentach. Dziewczyny mają siłę! 💪🏼

To cudowne informacje 🩷
    Kamień z serca 😌

Gusta Blu, Elasure lubią tę wiadomość

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

Bardzo dobre wieści - mała drobinka, pseudonim Calineczka ^^

Gusta Blu, Elasure lubią tę wiadomość

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wygląda na to, że dzisiaj dobry dzień na badania 😃 zazdroszczę Wam tych wyników krzywej, ja mam glukozę na czczo na granicy normy 89-91 i trochę się obawiam co mi tam wyjdzie, ale jeszcze parę tygodni

age.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ