LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusta Blu wrote:Ja już po badaniu. Po ostatniej wizycie i pomiarach kończyn w dolnych granicach normy, dziś szłam tam z duszą na ramieniu. Na szczęście Niunia rośnie. Po
prostu będzie drobinką - 507g, ale lekarz nie widzi nic niepokojącego. Ufff 🩷
Niaha, wpisz mi proszę kolejne badanie na 18.08. Dzięki!
I w ogóle dziękuję Wam za wsparcie w stresujących momentach. Dziewczyny mają siłę! 💪🏼
Cudne wieści, super że możesz już na spokojnie złapać oddech 💕Gusta Blu lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Gusta Blu wrote:Ja już po badaniu. Po ostatniej wizycie i pomiarach kończyn w dolnych granicach normy, dziś szłam tam z duszą na ramieniu. Na szczęście Niunia rośnie. Po
I w ogóle dziękuję Wam za wsparcie w stresujących momentach. Dziewczyny mają siłę! 💪🏼Gusta Blu lubi tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
I w ogóle dziękuję Wam za wsparcie w stresujących momentach. Dziewczyny mają siłę! 💪🏼Gusta Blu lubi tę wiadomość
-
I w ogóle dziękuję Wam za wsparcie w stresujących momentach. Dziewczyny mają siłę! 💪🏼
Super wiadomość 💗
Malutka może też jeszcze nadrobić w późniejszym okresie i nabrać tłuszczyku😍
Masa urodzeniowa też nie świadczy o budowie u mnie córa urodzona 4kg a jest szczuplutka, syn 3850 i do 3 roku życia wyglądał jakbym go głodem możyla 🤣
Tak jak napisała miska nic o niczym tak naprawdę nie świadczy
W moim przypadku jedyną trafną diagnozę a propo budowy syna wydała uwaga - dentystka 🙈 jak mu wyszly stałe 1 to pamiętam jak powiedziała że ojj będzie duży chłopak no i na koniec października skończy 15 lat, a ma już 189 nogę w rozmiarze 48 i ciągle rośnie 🙊 stwierdzila to po wielkości kości zębów i tego jak się układają 😊Natalia K, juss92, Niaha, KarolinaAnastazja, MaggLbn, Gusta Blu lubią tę wiadomość
-
czaranna wrote:Super wiadomość 💗
Malutka może też jeszcze nadrobić w późniejszym okresie i nabrać tłuszczyku😍
Masa urodzeniowa też nie świadczy o budowie u mnie córa urodzona 4kg a jest szczuplutka, syn 3850 i do 3 roku życia wyglądał jakbym go głodem możyla 🤣
Tak jak napisała miska nic o niczym tak naprawdę nie świadczy
W moim przypadku jedyną trafną diagnozę a propo budowy syna wydała uwaga - dentystka 🙈 jak mu wyszly stałe 1 to pamiętam jak powiedziała że ojj będzie duży chłopak no i na koniec października skończy 15 lat, a ma już 189 nogę w rozmiarze 48 i ciągle rośnie 🙊 stwierdzila to po wielkości kości zębów i tego jak się układają 😊
Wow to rzeczywiście syn nieźle rośnie! Nawet nie podejrzewałabym że da się coś takiego z zębów przewidzieć.
Ja już zaczynam bezsenne poranki, młody tak fika w brzuchu od 4 godziny już któryś dzień z rzędu, że mam pospane. Kolejny dzień w stylu zombie na horyzoncie bo zaraz pies wstanie 😅 odliczam dni do 4 sierpnia jak mama wróci z wakacji i przejmie spowrotem jego poranną rutynę 🤭
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Dzisiaj trzymamy kciuki za Niaha, Galena, Fania017 🍀🍀🍀
agatka06, Elasure, Fania017, Paima, Jenny93, juss92, Pati2804, Galena, Przedszkolanka123, MaggLbn, KarolinaAnastazja, Natalia K, Sparky, Gusta Blu, KasiaKasiaKasia, Makija, Asioreq lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pomóżcie. Żaden lekarz nie chce mnie przyjąć. W czwartek przyszły mi wyniki z moczu i morfologi złe. Zadzwoniłam do Ginekologa. Kazał mi się zgłosić do rodzinnego po antybiotyki bo " cóż on może zrobić ". Od początku mam bardzo złe wyniki moczu. W piątek zgłosiłam się do rodzinnego, który mi antybiotyku nie chce dać ze względu na ciążę i na to że dopiero jeden zakończyłam. Dał mi badania na posiew, CRP i inne. Wczoraj przyszły wyniki. Dzisiaj dzwonię do przychodni NIE MA LEKARZA rodzinnego do końca tygodnia. Z Ginekologiem też zero kontaktu. Co mam robić? Nie znam się na wynikach 😢
CRP 22,40 w górę
Kreatynina 0,57
eGFR >60
Leukocyty w moczu 106,1 w górę
Erytrocyty w moczu 68,0 w górę
Bakterie 436,1 w górę
Drożdże 34
Posiew moczu Ogólna liczba bakterii w 1 ml moczu wynosi 10^5 CFU/ml. Wyhodowano mieszaną florę bakterii G(+) i G(-).
Morfologia nie lepsza. Bywało że było wszystko tak wysokie że lekarz znowu nie wiedział co robić. Ciągle od początku antybiotyki, które nie pomagają. Do tego ciągle krew w moczu i śladowe ilości białka. Ból nerek, a szczególnie prawej. Pogotowie mnie wczoraj zbyło. Ciśnienie mi skacze jak oszalałe. Jestem osobą gdzie dobrze sie czuje mając ciśnienie do 115. Wczoraj miałam 150/93/109. I tak ciągle sobie skacze. Ginekolog za przeproszeniem ma to w dupie. -
monii wrote:Dziewczyny pomóżcie. Żaden lekarz nie chce mnie przyjąć. W czwartek przyszły mi wyniki z moczu i morfologi złe. Zadzwoniłam do Ginekologa. Kazał mi się zgłosić do rodzinnego po antybiotyki bo " cóż on może zrobić ". Od początku mam bardzo złe wyniki moczu. W piątek zgłosiłam się do rodzinnego, który mi antybiotyku nie chce dać ze względu na ciążę i na to że dopiero jeden zakończyłam. Dał mi badania na posiew, CRP i inne. Wczoraj przyszły wyniki. Dzisiaj dzwonię do przychodni NIE MA LEKARZA rodzinnego do końca tygodnia. Z Ginekologiem też zero kontaktu. Co mam robić? Nie znam się na wynikach 😢
CRP 22,40 w górę
Kreatynina 0,57
eGFR >60
Bakterie 436,1 w górę
Drożdże 34
Posiew moczu Ogólna liczba bakterii w 1 ml moczu wynosi 10^5 CFU/ml. Wyhodowano mieszaną florę bakterii G(+) i G(-).
Morfologia nie lepsza. Bywało że było wszystko tak wysokie że lekarz znowu nie wiedział co robić. Ciągle od początku antybiotyki, które nie pomagają. Do tego ciągle krew w moczu i śladowe ilości białka. Ból nerek, a szczególnie prawej. Pogotowie mnie wczoraj zbyło. Ciśnienie mi skacze jak oszalałe. Jestem osobą gdzie dobrze sie czuje mając ciśnienie do 115. Wczoraj miałam 150/93/109. I tak ciągle sobie skacze. Ginekolog za przeproszeniem ma to w dupie.
Z takimi wynikami to już bym siedziała na SORze. Co to znaczy, że pogotowie Cię zbylo? Byłaś w szpitalu czy dzwoniłaś po karetkę? Jeżeli byłaś na SOR i nic nie zdziałali, to na pewno istnieje w Twoim mieście coś takiego jak wieczorna i weekendowa pomoc doraźna, albo umów się gdzieś prywatnie. Masz jakiś stan zapalny, do tego krew w moczu. Tu nie ma na co czekać -
Jenny93 wrote:Z takimi wynikami to już bym siedziała na SORze. Co to znaczy, że pogotowie Cię zbylo? Byłaś w szpitalu czy dzwoniłaś po karetkę? Jeżeli byłaś na SOR i nic nie zdziałali, to na pewno istnieje w Twoim mieście coś takiego jak wieczorna i weekendowa pomoc doraźna, albo umów się gdzieś prywatnie. Masz jakiś stan zapalny, do tego krew w moczu. Tu nie ma na co czekać
Dzwoniłam po pogotowie bo strasznie bolały mnie nerki nie moglam leżeć ani siedzieć. 112 połączyło mnie z naszą dyspozytornią i uslyszalam ze mam sobie wziac apap i zalatwic wlasny transport. To juz nie poraz pierwszy. Zbyli nas nawet jak córka przeciela rękę na szkle i sama musialam jechac taxowka do szpitala z nia. -
Elasure wrote:Wow to rzeczywiście syn nieźle rośnie! Nawet nie podejrzewałabym że da się coś takiego z zębów przewidzieć.
Ja już zaczynam bezsenne poranki, młody tak fika w brzuchu od 4 godziny już któryś dzień z rzędu, że mam pospane. Kolejny dzień w stylu zombie na horyzoncie bo zaraz pies wstanie 😅 odliczam dni do 4 sierpnia jak mama wróci z wakacji i przejmie spowrotem jego poranną rutynę 🤭
I u mnie to samo, od jakiejś 5 tylko sie przewracam z boku na bok i nieważne czy leżę na prawym boku czy lewym czy na plecach nie ma szans zasnąć, czasami jak sobie upodoba jedno miejsce to jakby miał dziurę tam wykopać dosłownie 😄
Moniii tak jak dziewczyny napisały jedź jak najszybciej na Sor tam Ci muszą pomóc.Elasure lubi tę wiadomość
-
monii wrote:Dziewczyny pomóżcie. Żaden lekarz nie chce mnie przyjąć. W czwartek przyszły mi wyniki z moczu i morfologi złe. Zadzwoniłam do Ginekologa. Kazał mi się zgłosić do rodzinnego po antybiotyki bo " cóż on może zrobić ". Od początku mam bardzo złe wyniki moczu. W piątek zgłosiłam się do rodzinnego, który mi antybiotyku nie chce dać ze względu na ciążę i na to że dopiero jeden zakończyłam. Dał mi badania na posiew, CRP i inne. Wczoraj przyszły wyniki. Dzisiaj dzwonię do przychodni NIE MA LEKARZA rodzinnego do końca tygodnia. Z Ginekologiem też zero kontaktu. Co mam robić? Nie znam się na wynikach 😢
CRP 22,40 w górę
Kreatynina 0,57
eGFR >60
Bakterie 436,1 w górę
Drożdże 34
Morfologia nie lepsza. Bywało że było wszystko tak wysokie że lekarz znowu nie wiedział co robić. Ciągle od początku antybiotyki, które nie pomagają. Do tego ciągle krew w moczu i śladowe ilości białka. Ból nerek, a szczególnie prawej. Pogotowie mnie wczoraj zbyło. Ciśnienie mi skacze jak oszalałe. Jestem osobą gdzie dobrze sie czuje mając ciśnienie do 115. Wczoraj miałam 150/93/109. I tak ciągle sobie skacze. Ginekolog za przeproszeniem ma to w dupie. -
To jeden lekarz jest w Przychodni?! Jakaś chora sytuacja. Ja bym się pewnie umówiła do jakiejkolwiek innej Poradni lub poszła prywatnie, ale w moim mieście mam dostatek tego typu atrakcji. Jeśli nie byłoby takiej możliwości to zdecydowanie sor. W ciąży infekcję nerek (w tym kamica) są podobno dość popularne, co nie znaczy, że mniej groźne… Tak to trochę brzmi u Ciebie
-
monii wrote:Dzwoniłam po pogotowie bo strasznie bolały mnie nerki nie moglam leżeć ani siedzieć. 112 połączyło mnie z naszą dyspozytornią i uslyszalam ze mam sobie wziac apap i zalatwic wlasny transport. To juz nie poraz pierwszy. Zbyli nas nawet jak córka przeciela rękę na szkle i sama musialam jechac taxowka do szpitala z nia.
Ale nie możesz pojechać autem, albo taksówką? Nie wiem w jak dużym mieście mieszkasz, ale karetki to raczej wysyłają przy zagrożeniu życia. Im mniejsze miasto tym mniej karetek. Wyślą do jakiejś mniej poważnej sprawy, a zabraknie np. dla kogoś z zawałem.MaggLbn lubi tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:To jeden lekarz jest w Przychodni?! Jakaś chora sytuacja. Ja bym się pewnie umówiła do jakiejkolwiek innej Poradni lub poszła prywatnie, ale w moim mieście mam dostatek tego typu atrakcji. Jeśli nie byłoby takiej możliwości to zdecydowanie sor. W ciąży infekcję nerek (w tym kamica) są podobno dość popularne, co nie znaczy, że mniej groźne… Tak to trochę brzmi u Ciebie
Powiem Ci że na naszym "zadupiu" tak jest. Do szpitala mam 96km. Lekarz jeden w naszej przychodni. Druga przychodnia ma full i pielęgniarka wgl nie chciała słuchać co do niej mówię. Powiedziała mi tylko że nie należę do ich przychodni, a i tak lekarze sie nie wyrabiaja. -
Jenny93 wrote:Ale nie możesz pojechać autem, albo taksówką? Nie wiem w jak dużym mieście mieszkasz, ale karetki to raczej wysyłają przy zagrożeniu życia. Im mniejsze miasto tym mniej karetek. Wyślą do jakiejś mniej poważnej sprawy, a zabraknie np. dla kogoś z zawałem.
Nie mam samochodu. I 96km do szpitala. -
Monii ja bym szukała transportu wśród rodziny, znajomych i jechała. Karetki wysyłają w przypadku zagrożenia życia, więc mogli Cię niestety zbyć, za to myślę, że na ginekologii powinni Cię zostawić bez problemu.
Jeśli nie to idź prywatnie do ginekologa.Jenny93 lubi tę wiadomość
-
monii wrote:Nie mam samochodu. I 96km do szpitala.
Musi istnieć jakiś sposób, żeby się tam dostać… Rodzina, znajomi albo sąsiad jakiś nawet. u mnie w mieście też nie chcieli wysłać karetki jak zemdlałam u dentysty kiedyś, bo mieli dosłownie jedną, a jakby był wypadek albo zawał serca to musieli ją mieć. Ja w ciąży teraz mam problemy z wysokim ciśnieniem i lekarze ostrzegali, że jak przekroczy 140/90 to od razu mam jechać na izbę przyjęć, więc na Twoim miejscu bym nie czekała, szczególnie że wyniki masz kiepskie i jeszcze krew w moczu 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 09:44
-
@monii zobacz i szukaj internistów, ginekologów:
https://terminyleczenia.nfz.gov.pl/#
dzwoń, mów, że jestes w ciązy i masz złe wyniki i taka syt. w przychodni. muszą Cię gdzieś przyjąć.
Ewentualnie po 18.00 tam po teleporade
https://www.nfz.gov.pl/aktualnosci/aktualnosci-centrali/tpk-twoja-pomoc-medyczna-w-godzinach-wieczornych-w-weekendy-i-swieta,7987.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 09:50
-
A ja dzisiaj się witam mając studniówkę ☺️ tzn według OM, bo według USG miałam ją 3 dni temu 🤭
Ja również włączę w bezsennością, budzę się w połowie nocy i 2h nie śpię. Organizm już trenuje 😂😂
MaggLbn, KarolinaAnastazja, Galena, Natalia K, Jenny93, Niaha, MonReve96, juss92, Przedszkolanka123, Bibi24 lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Dzisiaj trzymamy kciuki za Niaha, Galena, Fania017 🍀🍀🍀
Jeszcze ja, jeszcze ja 😁🙋🏼♀️MaggLbn, Natalia K, Elasure, Niaha, juss92, Bibi24 lubią tę wiadomość