LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdaję relację po naszej wizycie, waga u nas 1600 g oczywiście nie mamy zdjęcia bo się nie udało 🫣 ale to nic,
uparcie trzyma się swojej pozycji poprzecznej. Tu mamy czas prowadzącą powiedziała żeby poczekać cierpliwie - więc czekamy 🤷🏻♀️
Niestety mamy poszerzenie miedniczek nerkowych. Na tym etapie mam czekać do następnej wizyty i sprawdzić czy postępuje - prawdopodobnie dopiero po urodzeniu będzie można coś z tym zrobić - mam nadzieję, że się to cofnie w ciągu roku od urodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 21:40
Niaha, Przedszkolanka123, miska122, Galena, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:A nie możesz go wyciągać siedząc na łóżku? Dostawka ma spełniać taką rolę żeby właśnie niepotrzebnie nie wstawać, tylko mieć dziecko pod ręką
No i druga kwestia czy będziecie mieć monitor oddechu? Bo wtedy dostawka musi być odsunięta od łóżka 10-15 cm
Co do monitora to przy takich dostawkach można użyć snuza hero lub owlet smart sock.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 22:00
Elasure lubi tę wiadomość
-
Karmen wrote:Właśnie chyba w ciąży to TSH się tak może wachac, ja sama nie wiem, u mnie ostatni wynik był 0,16 🙈 Lekarz kazał Ci zmienić dawkę? Bo mi nie...
Natalia K ja po pierwszej ciąży nie miałam rozstępów, tylko bliznę po CC i teraz pojawiły mi się dwa malutkie rozstępy po ok 2cm na rogach blizny i po skosie do góry, więc moja blizna wygląda jak uśmiech 😄 myślę że po prostu teraz skóra w tym miejscu gorzej pracuje i tak mi się zrobiło no ale zobaczymy co dalej.
Nie sądzę, żeby mi zmieniła dawkę, chociaż ja mam końską - 150 codziennie, bo mam usuniętą tarczycę. W poniedziałek będę te wyniki konsultować
-
monii wrote:Jestem już po wizycie 😊
Malutka waży 1800g
Termin ustalony na 24 października
Zmieniłam datę na 1 stronie.
CC wychodzi Ci w 38 tygodniu co nie? Mi ginekolożka wspomniała, że zapisy od 39 tygodnia 🤔 Pewnie co lekarz/szpital to inne podejście. -
Natalia K wrote:Hej,
Pojawiły się u Was już rozstępy czy jesteście szcześciarami?
Mam rozstępy nie na brzuchu tylko na udach i po bokach 😅 -
Pati2804 wrote:Kochana, chodzi mi o to czy te 56 jest faktycznie male czy tak jak np z hm zawyżone 😬 albo np zanizony rozmiar.. bo kupiłam jeden 56 i jest mega duży jak dla mnie 😱 i teraz boje się powtórki z rozrywki 🙄 a nie mam żadnego ciepłego małego kombinezonu..
Na pewno jest odrobinę większy niż np. pajace z nexta, bo takie akurat mam. Z tym, że nogawki i rękawki są do podwinięcia. Ja bym to bardziej określiła jako 56/62. Mi to nie przeszkadza, bo mam ten z grubej dresówki i zamierzam go używać jako okrycie wierzchnie typowo na przejście do auta i na czas podróży do fotelikaPati2804 lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Na pewno jest odrobinę większy niż np. pajace z nexta, bo takie akurat mam. Z tym, że nogawki i rękawki są do podwinięcia. Ja bym to bardziej określiła jako 56/62. Mi to nie przeszkadza, bo mam ten z grubej dresówki i zamierzam go używać jako okrycie wierzchnie typowo na przejście do auta i na czas podróży do fotelika
Jenny93 lubi tę wiadomość
-
My też mamy Babysense 7 i łóżeczko odsuniete od naszego, ale i tak jest blisko a mogę chociaż wstać swobodnie 🙂 my nie mamy dostawki ale i tak musi być odsuniets bo ten Babysense jest bardzo czuły bo już go testowaliśmy 🙈
Jenny93 lubi tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:Ja zamierzam Babysense wypożyczyć, trochę mi szkoda kupować na pół roku
Niaha lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, strasznie spina mi się dzisiaj brzuch.. zazwyczaj było tak raz /dwa dziennie a dzisiaj dosłownie co 2/3 godziny na pół minuty .. 😬 ktoś też tak ma ? Ponoć do 10 spięć dziennie w normie.. lekarza mam we wtorek więc mu o tym wspomnę
-
Bibi24 wrote:Zdaję relację po naszej wizycie, waga u nas 1600 g oczywiście nie mamy zdjęcia bo się nie udało 🫣 ale to nic,
uparcie trzyma się swojej pozycji poprzecznej. Tu mamy czas prowadzącą powiedziała żeby poczekać cierpliwie - więc czekamy 🤷🏻♀️
Niestety mamy poszerzenie miedniczek nerkowych. Na tym etapie mam czekać do następnej wizyty i sprawdzić czy postępuje - prawdopodobnie dopiero po urodzeniu będzie można coś z tym zrobić - mam nadzieję, że się to cofnie w ciągu roku od urodzenia.
Trzymam kciuki żeby diagnoza była pozytywna i jeśli poszerzenie rzeczywiście jest to żeby nie postępowało 🤞🍀💚 kiedy nastepna wizyta?Bibi24 lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Pati2804 wrote:Dziewczyny, strasznie spina mi się dzisiaj brzuch.. zazwyczaj było tak raz /dwa dziennie a dzisiaj dosłownie co 2/3 godziny na pół minuty .. 😬 ktoś też tak ma ? Ponoć do 10 spięć dziennie w normie.. lekarza mam we wtorek więc mu o tym wspomnę
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Jasne, każdy robi tak żeby było najlepiej dla niego 😊 my planujemy jeszcze kolejne dzieci także kupuje wszystko nowe bo chce aby posłużyło w przyszłości.. jak się uda 😊🍀
My tak samo, ale dla jednego rzeczywiście opcja wypożyczenia jest fajna.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny, strasznie spina mi się dzisiaj brzuch.. zazwyczaj było tak raz /dwa dziennie a dzisiaj dosłownie co 2/3 godziny na pół minuty .. 😬 ktoś też tak ma ? Ponoć do 10 spięć dziennie w normie.. lekarza mam we wtorek więc mu o tym wspomnę
Mi dzisiaj lekarz powiedział, że po 30 tc jest to normalne, a nawet wskazane. Macica przygotowuje się do porodu. Wcześniej czułam spięcia bardziej na wysokości pępka. Teraz spina mi się cały brzuch i jest to bardziej odczuwalne.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
U mnie młody w brzuchu też jest albo w położeniu miednicowym albo skośnie.. 😬 Więc fajnie ze wspomniałyście o tym I że ktoś tutaj wstawił filmik z ćwiczeniami aby pomóc mu uzyskać główkową pozycję 🙂 będę ćwiczyć i zobaczymy 🙈
-
U mnie młody główką w dół, ale wiadome, ma jeszcze tyle miejsca że może zmienić ułożenie.
Niaha wpisz mi proszę wizytę 16.09. Na niej już GBS, a następna 7.10 - i donoszona ciąża. Zaczyna robić się poważnie, a ja jeszcze nie poprałam ciuszków 😂
Czas się wziąć do roboty, ale ten tydzień żyliśmy adaptacją w przedszkolu, mam nadzieję że po weekendzie mały będzie zostawał już ciut dłużej i w końcu wszystko sobie ogarnę na spokojnie 😊Niaha lubi tę wiadomość
-
bambari jesteśmy dzisiaj z Tobą mocno zaciskając kciuki za udaną wizytę ❤️🍀
Elasure, czaranna, pandzia 🐼, Waflut, Jenny93, Wero0707, MaggLbn, juss92, Natalia K, Bibi24, Sparky, Bruised, Przedszkolanka123, zulka, MonReve96, Makija, Pati2804, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
Ja z każdym kolejnym tygodniem zauważam coraz więcej spięć, to chyba naturalny proces. Chociaż mam wrażenie, że mocno to u mnie zależy od pozycji jaka przyjmę i czy w danymndniu byłam bardziej czy mniej aktywnaPati2804 lubi tę wiadomość