LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Wero0707 wrote:Dziewczyny, a o co chodzi z tymi śliniakami na ulewanie? Jakie kupujecie dla noworodków? Ja widzę tylko takie duże już na rozszerzanie diety i ząbkowanie.
Żelazna zasada przy noworodku to pieluchy tertowe w każdym pomieszczeniu, zawsze pod ręką 😆 z ulewaniem chodzi o to, że przy odbijaniu na ramieniu albo w czasie leżenia dziecku może się ulać mleko z buzu. Generalnie to przykrywasz tetrą wszystko na czym leży głowa dziecka 😁
Ja jeszcze wkladalam sobie pieluchę tetrową w stanik po stronie piersi, którą nie karmiłam bo jak jedną piersią karmisz to z drugiej mleko też leci jak szalone. Ale to zwykle jak bylam w domu albo jak miałam warunki, bo nie lubiłam nosić tych wkładek laktacyjnych.
A i tetra przydawala się w momencie, kiedy córka odpadała od piersi a ciśnienie było jeszcze na tyle duże, że mleko oblewało jej twarz jak z węża ogrodowego 😆
-
BabaJaga89 wrote:Żelazna zasada przy noworodku to pieluchy tertowe w każdym pomieszczeniu, zawsze pod ręką 😆 z ulewaniem chodzi o to, że przy odbijaniu na ramieniu albo w czasie leżenia dziecku może się ulać mleko z buzu. Generalnie to przykrywasz tetrą wszystko na czym leży głowa dziecka 😁
Ja jeszcze wkladalam sobie pieluchę tetrową w stanik po stronie piersi, którą nie karmiłam bo jak jedną piersią karmisz to z drugiej mleko też leci jak szalone. Ale to zwykle jak bylam w domu albo jak miałam warunki, bo nie lubiłam nosić tych wkładek laktacyjnych.
A i tetra przydawala się w momencie, kiedy córka odpadała od piersi a ciśnienie było jeszcze na tyle duże, że mleko oblewało jej twarz jak z węża ogrodowego 😆
No ja właśnie wiem o tych pieluszkach, jestem zaopatrzona w ich chore ilości 😜 na drugą pierś kupiłam sobie kolektor pokarmu (nic się nie zmarnuje), ale w tej naszej liście z pierwszej strony są śliniaki na ulewanie i za cholerę nie mogłam znaleźć takich maleńkich. Dobra, zostaję przy pieluchach. -
Ja zostałam uszczęśliwiona śliniaczkami przez teściową 🙈 znalazło się tam też kilka innych rzeczy, których nie zamierzałam i nie zamierzam używać jak niedrapki, niechodki itd. No ale to jej pierwsze wnuczę, więc niech kupuje co chce 😅
-
Bibi24 wrote:
Co do pakowania się u nas w szpitalu tolerują tylko jedną dużą walizkę na kółkach nic więcej, żadnych toreb, reklamówek - więc trzeba będzie jakoś to sensownie ogarnąć. I żeby mieć przygotowane 3 mniejsze ręczniki bo u nas na salach są wanny i prysznice i w trakcie porodu często kobiety wchodzą pod prysznic nawet kilka razy w trakcie na masaże wodne w celu rozluźnienia.
I z ważniejszych rzeczy oprócz tych o których wiemy to warto zabrać klapki, tylko takie, które można później przepłukać wodą bo mogą zostać zalane krwią itp. Nie brać nic lepszego na poród , żeby się nie zniszczyły i nie odbarwiły 🧐
U mnie to samo, jedna walizka wielka może być . Muszę się przeorganizować bo pakowałam się na dwie 🙄
Asioreq- kochane bobaski, piękne 😍
A co do zabawek, nie mam jeszcze nic. Może coś w prezentach dostaniemy, jeśli nie to będę kupowała jak już malutka się urodzi Laktatora do szpitala nie biore, mają swoje. Ewentualnie w samochodzie zostawię i mąż mi podrzuci razem z butelką jakby była konieczność
Ogólnie to już codziennie mi się śni poród, jak tylko się przebudzę w nocy to sprawdzam czy wody nie odeszły 🙄 Siadło mi trochę na głowę, czuję stresik 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 14:42
Bibi24 lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:Pytanko do dziewczyn które się już spakowały do porodu. Wyparzałyście już laktor, butelkę, smoczek?
Zastanawiam się czy jak to zrobię teraz to nie za wcześnie? Zrobić to teraz i drugi raz w szpitalu jak będzie coś potrzebne?
Nie ma sensu, bo one są sterylne 24h tylko. Ja laktarora w ogóle nie biorę ze sobą. Dopiero jak będzie potrzebnyElasure, Niaha lubią tę wiadomość
-
Trochę jestem niepocieszona po wizycie mały obrócił się już główkowo, wszystko z nim okej. Szyjka długa, zamknięta i tyle z pozytywów. Ciśnienie mi skoczyło do 160/100. Przed wizytą zawsze miałam podwyższone, ale nigdy aż tak. Do tego ostatnio coś mi puchły nogi i robiły się sine, lekarz się trochę przestraszył i mam zakładany holter na 24h. Za tydzień telewizyta, o ile ciśnienie w domu będę miała w normie. Jak będzie skakać to mam przyjechać i będziemy rozmawiać co dalej.
-
MaggLbn wrote:U mnie to samo, jedna walizka wielka może być . Muszę się przeorganizować bo pakowałam się na dwie 🙄
Asioreq- kochane bobaski, piękne 😍
A co do zabawek, nie mam jeszcze nic. Może coś w prezentach dostaniemy, jeśli nie to będę kupowała jak już malutka się urodzi Laktatora do szpitala nie biore, mają swoje. Ewentualnie w samochodzie zostawię i mąż mi podrzuci razem z butelką jakby była konieczność
Ogólnie to już codziennie mi się śni poród, jak tylko się przebudzę w nocy to sprawdzam czy wody nie odeszły 🙄 Siadło mi trochę na głowę, czuję stresik 🫣
Ja mam ktg za 2 tygodnie w szpitalu i planuję właśnie dopytać czy będzie wygodniej w jednej większej walizce. Na razie mam dwie małe.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
miska122 wrote:Ja mam zabawki w pokoju młodego, w płucach, pudełkach na regale, ogólnie wszędzie 😂
Chciałam przejrzeć i wydać te którymi się nie bawi, ale nie ma to sensu, bo zaraz młody przejmie 🤭
Z książeczek mega polecam te z akademii mądrego dziecka z ruchomymi elementami, oczywiście jak już dziecko zrozumie że ręka należy do niego 😂
A jaką książkę z akademii mądrego dziecka polecasz jako pierwszą? -
Elasure wrote:Pytanko do dziewczyn które się już spakowały do porodu. Wyparzałyście już laktor, butelkę, smoczek?
Zastanawiam się czy jak to zrobię teraz to nie za wcześnie? Zrobić to teraz i drugi raz w szpitalu jak będzie coś potrzebne?
Spakowałam się, ale zapomniałam o wyparzeniu 🫣 no to mam co robić dzisiaj wieczorem 😅 -
Niaha wrote:A jaką książkę z akademii mądrego dziecka polecasz jako pierwszą?
U nas hitem były dinozaury 😂 ale była kiedyś promocja w Biedronce 1+1 i wchodziły te książeczki, kupiłam młodemu chyba z 20. Jakby się powtórzyła to polecam. Jest też kilka błyszczących, my mamy o deszczu, bardzo się podobały małemu. Niestety kilka ma wyrwane strony bo mój syn zbyt intensywnie je "czytał" 😂monii, Niaha lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:U nas hitem były dinozaury 😂 ale była kiedyś promocja w Biedronce 1+1 i wchodziły te książeczki, kupiłam młodemu chyba z 20. Jakby się powtórzyła to polecam. Jest też kilka błyszczących, my mamy o deszczu, bardzo się podobały małemu. Niestety kilka ma wyrwane strony bo mój syn zbyt intensywnie je "czytał" 😂
Był tak zafascynowany że druga strona już nie była taka sama 😂więc wyleciałamiska122 lubi tę wiadomość
-
bambari wrote:Dziewczyny, które już rodziły, jak to jest: jak już się jest w szpitalu, zostaliśmy przyjęci i idziemy na salę porodową. Ubieramy wtedy ta koszule do porodu a co z majtkami. Wtedy zostaja jeszcze zwykle, jest się bez majtek?[/QUOTE
Bez bielizny😁 co jakiś czas przychodzi lekarz i bada, położna też... Więc to chyba nie miałoby sensu ściągać co chwilę, przynajmniej tak było kiedy ja rodziłam.bambari lubi tę wiadomość
-
bambari wrote:Dziewczyny, które już rodziły, jak to jest: jak już się jest w szpitalu, zostaliśmy przyjęci i idziemy na salę porodową. Ubieramy wtedy ta koszule do porodu a co z majtkami. Wtedy zostaja jeszcze zwykle, jest się bez majtek?
-
Jutro zaczynam 34 tydzień (33+0) i chciałam jeszcze w tym tygodniu usunąć kamień - powinnam to zrobić w kwietniu, ale to były początki ciąży, a potem stwierdziłam, że poczekam do przyszłego roku, ale teraz pomyślałam, że może jednak lepiej jeszcze teraz, po porodzie może nie być czasu, żeby iść na wiosnę.
Czy to jest bezpieczne? Czytam niby, że tak. -
bambari wrote:Dziewczyny, które już rodziły, jak to jest: jak już się jest w szpitalu, zostaliśmy przyjęci i idziemy na salę porodową. Ubieramy wtedy ta koszule do porodu a co z majtkami. Wtedy zostaja jeszcze zwykle, jest się bez majtek?
Mi się sączyły długo wody, więc byłam cały czas w tych siateczkowych majtkach z podkładem. Zaczęło się w domu więc jeszcze w domu je założyłam. Dlatego na ten poród do torby porodowej włożyłam dodatkową paczkę tych dużych podpasek Bella i majtek siateczkowych bo poprzednio mi zabrakło. Łącznie mam 3 paczki Belli. Spędziłam na patologii ciąży jakieś 18 godzin.
Bez majtek latałam już na sali porodowej 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 17:54
bambari lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:U nas hitem były dinozaury 😂 ale była kiedyś promocja w Biedronce 1+1 i wchodziły te książeczki, kupiłam młodemu chyba z 20. Jakby się powtórzyła to polecam. Jest też kilka błyszczących, my mamy o deszczu, bardzo się podobały małemu. Niestety kilka ma wyrwane strony bo mój syn zbyt intensywnie je "czytał" 😂
My mamy błyszczącą o oceanie i ona jest najbardziej zdewastowana 😆 Bo najładniejsza 😅 My jako pierwszą mieliśmy "Dzień dobry, samochodziku" 🤭miska122, Niaha lubią tę wiadomość