X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • monii Ekspertka

Wysłany: 8 października, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Myślę, że warto o tym wspomnieć. A w ogóle nie masz mieć ktg?

Wgl właśnie. Miałam tylko jak trafiłam na zatrzymanie. Tutaj robią tylko jak leżysz na patologii.

2013 - syn Aleksander 👼
    2014 - syn Jaś ❤
    2015 - córka Gosia ❤
    2019 - syn Staś ❤ ( rozszczep lewostronny całkowity, autyzm, opóźnienie rozwoju, zaburzenia koordynacji ruchowej, afazja, adhd )
    2024 - córka Martynka❤

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 8 października, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:
    Wgl właśnie. Miałam tylko jak trafiłam na zatrzymanie. Tutaj robią tylko jak leżysz na patologii.

Kurcze troszkę to dziwne ze go nie robią. Moim zdaniem wspomnij to nie zaszkodzi.
    Ja też mam w maju Komunię u córki, ten różaniec i te książeczki z pieczątkami mnie wykańczają 🙈 jeszcze teraz jakoś to ogarniam ale w grudniu na roraty to ja nie wiem jak iść 🤣

Co do zabawek, ja nie mam nic oprócz karuzeli do łóżeczka i szumisia, na początku to i tak nie potrzebne, a później kto nie przyjdzie to coś przyniesie i finalnie i tak będzie tego worek 🙄

Trzymam kciuki za wizyty dużo ich dzisiaj 🤞❤️

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 8 października, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:

To chyba odwiedziłabym jakiegoś ginekologa, tak dla spokojnej głowy. Możesz też kupić papierki lakmusowe, żeby sprawdzić czy to może wody płodowe czy jednak coś innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 07:57

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 8 października, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, jak tam sytuacja? 🤭

My też mamy mnóstwo zabawek po synku, książeczki kontrastowe, karuzela, mata edukacyjna, baby gym, grzechotki, piłeczki... No co sobie tylko można wymyśleć 😅 Ale na sam początek nic nie jest potrzebne 🤭Może kilka kart kontrastowych wygrzebię 😊

Jejku dziewczyny, wczoraj się pochwaliłam, że rzadko mam zgagę, a jaka mnie złapała na wieczór 😳😳 Masakra 🫠 To może jednak córka też będzie miała włosy 😆 Tym razem spakowałam do szpitala szczotkę dla niej, przy synku o tym nie pomyślałam w ogóle i był rozczochrany dopóki do domu nie pojechaliśmy 🙃

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • monii Ekspertka

Wysłany: 8 października, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Kurcze troszkę to dziwne ze go nie robią. Moim zdaniem wspomnij to nie zaszkodzi.
    Ja też mam w maju Komunię u córki, ten różaniec i te książeczki z pieczątkami mnie wykańczają 🙈 jeszcze teraz jakoś to ogarniam ale w grudniu na roraty to ja nie wiem jak iść 🤣

Co do zabawek, ja nie mam nic oprócz karuzeli do łóżeczka i szumisia, na początku to i tak nie potrzebne, a później kto nie przyjdzie to coś przyniesie i finalnie i tak będzie tego worek 🙄

Trzymam kciuki za wizyty dużo ich dzisiaj 🤞❤️

Ja w tamtym roku z synem byłam 3 razy a roratach, a o drodze krzyzowej wgl zapomnialam i poszedl do komunii 😂

2013 - syn Aleksander 👼
    2014 - syn Jaś ❤
    2015 - córka Gosia ❤
    2019 - syn Staś ❤ ( rozszczep lewostronny całkowity, autyzm, opóźnienie rozwoju, zaburzenia koordynacji ruchowej, afazja, adhd )
    2024 - córka Martynka❤

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 8 października, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:
    Ja w tamtym roku z synem byłam 3 razy a roratach, a o drodze krzyzowej wgl zapomnialam i poszedl do komunii 😂

Fundują tym dzieciakom stresu co nie miara, mój syn po tym bieganiu do kościoła przygotowując się do bierzmowania teraz nawet nie chce słyszeć żeby tam iść 🙈 córka z resztą też idzie za karę, zamiast zachęcić te dzieciaki to wszystko działa w drugą stronę 🙄 u nas z jednej strony ksiądz mówi że różaniec można i w domu odmówić i to będzie to samo, a z drugiej pieczątek nie ma później i awantura 🤣

👸 33
    👨‍🔧 37

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • monii Ekspertka

Wysłany: 8 października, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Fundują tym dzieciakom stresu co nie miara, mój syn po tym bieganiu do kościoła przygotowując się do bierzmowania teraz nawet nie chce słyszeć żeby tam iść 🙈 córka z resztą też idzie za karę, zamiast zachęcić te dzieciaki to wszystko działa w drugą stronę 🙄 u nas z jednej strony ksiądz mówi że różaniec można i w domu odmówić i to będzie to samo, a z drugiej pieczątek nie ma później i awantura 🤣

U nas na szczęście nie ma pieczątek. Jak od razu zaznaczylam księdzu że z niemowlakiem gonić nie będę do kościoła. A na różaniec przyjdę z córka sporadycznie chyba że chce poród odebrać na ołtarzu. Teraz jak mnie widzi to pyta czy wszystko ok? 😂

czaranna lubi tę wiadomość

2013 - syn Aleksander 👼
    2014 - syn Jaś ❤
    2015 - córka Gosia ❤
    2024 - córka Martynka❤

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 8 października, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety nie mam po kim mieć zabawek, więc muszę zbierać :)

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 8 października, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monii ja tak mam ciągle na spacerach 🙈 chodzę codziennie z psem, już przestałam w ogóle się tym przejmować. Brzuch twardy, ciągnie, napina się. Pytałam o to prowadzącego, zbadał i stwierdził, że wszystko jest ok. Kup sobie w aptece amniotest albo właśnie papierki lakmusowe żeby sprawdzić czy to nie wody płodowe. Jak się nie zabarwi to ja bym się tym nie martwiła. Raz już to przerobiłam i okazało się, że pęcherz po prostu mi puścił 😅 nawet nie było tego czuć. Oczywiście jak będziesz odbierać wynik to o tym wspomnij, napewno to nie zaszkodzi.
    Swoją drogą jak byłam u fizjo, jak pomacał mi brzuch z każdej strony to od razu zapytał czy przypadkiem nie czuję spięć, ciągnięcia i takiego ciężaru brzucha. Okazało się, że wszystkie więzadła i powięzi mam tak pospinane, że to jest winowajca i właśnie tego ciągnięcia w dół i refluksu i ucisku na przeponę 🤷🏻‍♀️

Z zabawek dużo dostałam od rodziny, mam na początek kilka kart kontrastowych, matę do leżenia :) do tego kilka takich małych pluszaków z kocykiem dla niemowląt, jakaś grzechotka. Sama kupiłam tylko wydrę z fisherprice i pingwinka. Plusem tego, że rodzę pod koniec listopada jest to, że i tak mały zostanie zasypany prezentami na święta przez babcię, dziadków i ciotki z wujkami 😁

Nie mogłam się doczekać już tej mojej dzisiejszej wizyty. Ostatnio zaczęłam się okropnie pocić takim amoniakiem 🫣 do tego nogi mi siniały i puchły. Zrobiłam kreatyninę z krwi i ogólne moczu, żeby sprowadzić przed wizytą, czy wszystko ok z nerkami, ale wszystkie wyniki w normie. Zobaczymy co mi dzisiaj lekarz powie, może mały mi po prostu na coś ucisnął…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 08:54

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 8 października, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Monii ja tak mam ciągle na spacerach 🙈 chodzę codziennie z psem, już przestałam w ogóle się tym przejmować. Brzuch twardy, ciągnie, napina się. Pytałam o to prowadzącego, zbadał i stwierdził, że wszystko jest ok. Kup sobie w aptece amniotest albo właśnie papierki lakmusowe żeby sprawdzić czy to nie wody płodowe. Jak się nie zabarwi to ja bym się tym nie martwiła. Raz już to przerobiłam i okazało się, że pęcherz po prostu mi puścił 😅 nawet nie było tego czuć. Oczywiście jak będziesz odbierać wynik to o tym wspomnij, napewno to nie zaszkodzi.
    Swoją drogą jak byłam u fizjo, jak pomacał mi brzuch z każdej strony to od razu zapytał czy przypadkiem nie czuję spięć, ciągnięcia i takiego ciężaru brzucha. Okazało się, że wszystkie więzadła i powięzi mam tak pospinane, że to jest winowajca i właśnie tego ciągnięcia w dół i refluksu i ucisku na przeponę 🤷🏻‍♀️

Z zabawek dużo dostałam od rodziny, mam na początek kilka kart kontrastowych, matę do leżenia :) do tego kilka takich małych pluszaków z kocykiem dla niemowląt, jakaś grzechotka. Sama kupiłam tylko wydrę z fisherprice i pingwinka. Plusem tego, że rodzę pod koniec listopada jest to, że i tak mały zostanie zasypany prezentami na święta przez babcię, dziadków i ciotki z wujkami 😁

Nie mogłam się doczekać już tej mojej dzisiejszej wizyty. Ostatnio zaczęłam się okropnie pocić takim amoniakiem 🫣 do tego nogi mi siniały i puchły. Zrobiłam kreatyninę z krwi i ogólne moczu, żeby sprowadzić przed wizytą, czy wszystko ok z nerkami, ale wszystkie wyniki w normie. Zobaczymy co mi dzisiaj lekarz powie, może mały mi po prostu na coś ucisnął…

No ja zabawek fizycznie jeszcze nie mam, to co wypisałam (karty, książeczki, pingwinek, mata) są na liście prezentów na baby shower :) więc zobaczymy co dostaniemy a co nie :)

Ja ze swojej strony planuję dokupić zawieszki z Balibazoo albo Canpola do wózka i fotelika.

Mały ma się urodzić 27.11 więc też myślę że to czego nie dostaniemy wpiszemy poprostu na listę świąteczną :) typu baby gym żeby powiesić tam też zabawki :)

A jak wszystko dostaniemy to będziemy zbierać większe ciuszki na Święta haha

preg.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 8 października, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    No ja zabawek fizycznie jeszcze nie mam, to co wypisałam (karty, książeczki, pingwinek, mata) są na liście prezentów na baby shower :) więc zobaczymy co dostaniemy a co nie :)

Ja ze swojej strony planuję dokupić zawieszki z Balibazoo albo Canpola do wózka i fotelika.

Mały ma się urodzić 27.11 więc też myślę że to czego nie dostaniemy wpiszemy poprostu na listę świąteczną :) typu baby gym żeby powiesić tam też zabawki :)

A jak wszystko dostaniemy to będziemy zbierać większe ciuszki na Święta haha

To zobacz sobie tą z Canpola ze Smyka, którą ja brałam. Przy promce wpadnie jeszcze ten kot za złotówkę 😁

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 8 października, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    To zobacz sobie tą z Canpola ze Smyka, którą ja brałam. Przy promce wpadnie jeszcze ten kot za złotówkę 😁

No właśnie tak rozważam między tym Canpolem a tym Balibazoo.

Ale chyba jednak bardziej do mnie ten Capol przemawia bo on taki czarno-biały, a te Balibazoo kolorowe strasznie, i nie jestem do końca przekonana czy mi estetycznie podchodzą :D

miska122 lubi tę wiadomość

preg.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 8 października, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Miśka, jak tam sytuacja? 🤭

Ogólnie uspokoiło się, żadnych bóli. Teraz byłam w toalecie i na wkładce dużo podbarwionej, ciemnej wydzieliny (jak dla mnie czop powoli odchodzi). Dzisiaj robię sobie dzień chillerki, pooglądam seriale pod kocem ☺️ zwłaszcza, że mój syn budził się dzisiaj w nocy 8 razy 🙈 nie spałam 2:30-5:30 jestem padnięta.

W ogóle śmiałam się wczoraj do lekarza, że z pierwszym synem miałam cukry na czczo 90-95 mimo insuliny i przed porodem zaczęłam mieć 85. No, ale w tej ciąży od miesiąca mam piękne, takie 85 właśnie, więc dupa, nie wywróżę. Dzisiaj zmierzyłam cukier po wstaniu - 75.
    Być może jeszcze trochę z brzuchem pochodzę, ale liczę, że te znaki zapowiadają, że do wywołania nie dojdzie 😊

Właśnie, jak u Was było z odchodzeniem czopa/ciemniejszą wydzieliną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 08:52

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • Asioreq Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 🙋🏻‍♀️

Wczoraj długiego posta pisałam i mi go wcięło.
    Dziekuję za gratulacje 🥰

AgaOs u nas nie ma limitu. Wczoraj zanosząc mleczko do Zosi akurat zaczął ją badać pan dr . Stałam obok i rozmawiał ze mną jak człowiek. Nikt mnie nie wyprosił.
    Na OION może wejść nawet rodzeństwo. Nie ma limitu co do czasu,godzin. Nawet sami pytali czy tata przyjedzie kangurować.

Zosia Ur 5.10.2024r Cc
    godz 22:48
    Waga 2280g
    48 cm
    Pkt appgar 7/8/8

Marek Ur 5.10.2024 Cc
    godz 22:50
    Waga 2130g
    48cm
    Pkt appgar 10/10/10

Sytuacja po porodzie się zmieniła bo Zośka się ogarnęła i sama oddychała. Marek potrzebował do rana,po porodzie Cepapu.

Oddychają samodzielnie,są w inkubatorach,mleczko moje dostają z butelki.
    Póki co mają antybiotyki bo mają jakąś infekcje.
    Zośkę w sumie już wczoraj chcieli do łóżeczka przekładać ale pan dr mówi że poczeka bo gdyby dostała zółtaczke to woli ja naświetlać w inkubatorku.

Mam tylko nadzieję,że zdążą mi je oddać przed moim wypisem.

Ja już ogólnie czuje się dobrze.
    Wczoraj podkleili.mi tejpami brzuch to w ogóle bajka.

Trzymam za Was kciuki,bo coraz bliżej do terminów macie 🥰
    Buziaki zostawiam 😘😘😘

monii, Przedszkolanka123, Elasure, miska122, czaranna, Waflut, Kofinka, Wero0707, BabaJaga89, KarolinaAnastazja, Jenny93, Karmen, Niaha, Sparky, redken, MonReve96, Natalia K, zulka, juss92, Bibi24, Galena, MaggLbn, Fania017, Bruised, AgaOs, Makija, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 8 października, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:

No i uległam /m- zamówiłam jedną zawieszkę do wózka, tą spiralę interaktywną, i taką pandę do fotelika :D i kot grzechotka za 1 zł :D

miska122, Asioreq lubią tę wiadomość

preg.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 8 października, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Ogólnie uspokoiło się, żadnych bóli. Teraz byłam w toalecie i na wkładce dużo podbarwionej, ciemnej wydzieliny (jak dla mnie czop powoli odchodzi). Dzisiaj robię sobie dzień chillerki, pooglądam seriale pod kocem ☺️ zwłaszcza, że mój syn budził się dzisiaj w nocy 8 razy 🙈 nie spałam 2:30-5:30 jestem padnięta.

W ogóle śmiałam się wczoraj do lekarza, że z pierwszym synem miałam cukry na czczo 90-95 mimo insuliny i przed porodem zaczęłam mieć 85. No, ale w tej ciąży od miesiąca mam piękne, takie 85 właśnie, więc dupa, nie wywróżę. Dzisiaj zmierzyłam cukier po wstaniu - 75.
    Być może jeszcze trochę z brzuchem pochodzę, ale liczę, że te znaki zapowiadają, że do wywołania nie dojdzie 😊

Właśnie, jak u Was było z odchodzeniem czopa/ciemniejszą wydzieliną?

U mnie przy synu mnóstwo śluzu pare dni przed, był inny totalnie gęsty jak kisiel, az byłam na ip bo myślałam że to jakaś kosmiczna infekcja 🤭
    Z córką odchodził kawalkami dosłownie, ale bez brudzenia/plamienia, to pojawiło się dopiero jak wody mi odeszły :)

👸 33
    👨‍🔧 37

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • Asioreq Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20241006-103906508-HDR.jpg

Zosia 🥰

Kofinka, miska122, Waflut, Nina_02, Gusta Blu, KarolinaAnastazja, Elasure, Jenny93, czaranna, Karmen, Sparky, Przedszkolanka123, redken, Niaha, MonReve96, MaggLbn, Natalia K, zulka, juss92, Bibi24, Galena, monii, Fania017, AgaOs, Makija, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Asioreq Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marek 🥰
    IMG-20241007-104220316.jpg

Waflut, Kofinka, miska122, Nina_02, Gusta Blu, KarolinaAnastazja, Elasure, Jenny93, czaranna, Karmen, Sparky, Przedszkolanka123, redken, Niaha, MonReve96, MaggLbn, Natalia K, zulka, juss92, Galena, monii, Fania017, AgaOs, Makija, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kofinka Ekspertka

Wysłany: 8 października, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super zdjecia, wzruszyłam się! I jakie duże te dzieciaczki i podobne do siebie :)

Asioreq lubi tę wiadomość

• miska122 Autorytet

Wysłany: 8 października, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    Ale super zdjecia, wzruszyłam się! I jakie duże te dzieciaczki i podobne do siebie :)

Też miałam właśnie napisać, że super że tacy podobni 😊
    Gratulacje Asioreq jeszcze raz ❤️

Asioreq lubi tę wiadomość

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ