LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
miska122 wrote:Dziewczyny nie wiem czy u mnie się nie rozkręca 🙈 bóle miesiączkowe i zaczął mi odchodzić brązowy czop.
Pomyłam podłogi, wypastowałam, jadę dzisiaj na zakupy i szykuję się na ewentualne przygody jutro 🫣
Ciekawa jestem czy młody nie robi mnie w jajo 😂😂
Ojaaaa 🙈 a może to jakieś podrażnienie po badaniu? Pogadaj z młodym niech da mamie chociaż wszystko do końca ogarnąć 😁 -
Jenny93 wrote:Ojaaaa 🙈 a może to jakieś podrażnienie po badaniu? Pogadaj z młodym niech da mamie chociaż wszystko do końca ogarnąć 😁
Na razie jakby się wyciszyło trochę, bóle przychodzą i odchodzą, zobaczymy co będzie jutro -
Ja po wizycie - wszystko super, mały waży 2033 g, szyjka ostatni raz mierzona dzisiaj - 5 cm, bo jak to doktor powiedział, wstyd już teraz mierzyć szyjkę
Wskazań do cięcia nie widzi, czekamy na opinię neurologa i okulisty, mam nadzieję, że oni też nie będą widzieć wskazań do cesarki
@Niaha, możesz wpisać wizytę na 28.10miska122, Galena, Fania017, Niaha, Elasure, KarolinaAnastazja, Sparky, juss92, Natalia K, Jenny93, Pati2804, agatka06, zulka, Bibi24 lubią tę wiadomość
-
Asioreq wrote:Cześć 😌
Chciałam tylko zameldować,że Zośka i Marek są już na świecie.
Urodziły się przed pólnocą poprzez CC
Jak wiecie od środy sączyły mi się wody,z piątku na sobotę w nocy potrafiły lęcieć ciurkiem. Nad ranem wczoraj (sobota) zauważylam skrzep krwi.
Zbadano mnie na fotelu i było czysto,skurczy brak,szyjka taka jak w dniu przyjęcia.
Wieczorem wody robiły się różowe. Nawet na wieczornym obchodzie nie meldowałam bo lekarz uprzedził,że po badaniu tak się może dziać.
Po ok 20 min zaczęłam plamić a potem krwawić jak na @. Poszłam do lekarza z prośbą o ponowne zbadanie a tam rozwarcie 7cm
Brzuch 2x mnie zabolał. Nie wiem kiedy to rozwarcie nastapiło ale pisałam już,że te moje porody do błyskawiczne.
Momentalnie trafiłam na stół.
Marka tylko dali mi do policzka przytulić,dostał 10 pkt appgar. Zośka mniej bo 6 czy 7. Ale p.doktor powiedziała,że Zośka się ogarnęła i sama oddycha ,jest na patologii noworodka. Marek zaś trafił na OION i ma maseczkę,która pomaga mu oddychać.
Resztę dopisze poźniej,bo dopiero mnie do nich zaprowadzą.
Trzymajcie się dzielnie ❤️🩷🩵
Asioreq ogromne gratulacje! 💐👏
Jestes niesamowicie dzielna, nie oszczędzała Cię ciąża, mam nadzieję, że Dzieciaczki szybko Ci wszystko wynagrodzą 😍 i że szybciutko dojdziesz do siebie po cc 😘
Najważniejsze, że Maluszki są w dobrych rękach i otrzymają wsparcie jakie jest im potrzebne ❤️ i wrócicie do domu 🥰
Jak wygląda kwestia odwiedzin na OION? W Katowicach niestety ma się tylko godzinę 😔 chociaż czasami trafi się pielęgniarka, która nie patrzy na zegarek ❤️Asioreq lubi tę wiadomość
Starania od 09.2020
👱♀️1986
22.07.21 HSG - jajowody drożne ✅
08.2022 - poronienie chybione
04.2023 - ciąża pozamaciczna
🧔1979
[/url] -
O właśnie Niaha możesz mi usunąć wizytę 22.10, już ją odwołałam 😉 jeśli jakimś cudem nie urodzę do poniedziałku - wtorku, a zwolni się termin do mojego lekarza to jeszcze upoluję. Ale liczę, że młody jednak do tego czasu postanowi się ewakuować 😊
Niaha, Jenny93, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,ale co tu się dzieje? Nie wierzę że tak daleko już jesteśmy a niektóre właściwie na ostatniej prostej.
Asioreq - gratulacje, cieszę się że wszystko dobrze się skończyło. obys tylko jak najszybciej mogla tulić dzieciaczki- podwójne szczęście
Ja w końcu jakieś zapasy zaczynam gromadzić - kosmetyka i art higieniczne ogarnięte
Ostatnio byłam na wizycie u urofizkoterapeuty żeby mnie trochę przygotował do porodu ( syn urodził się przez proznociag i chciałam teraz lepiej się przygotować) i wiecie co , w szoku byłam bo okazało się że fizjoterapeuta jest w stanie podpowiedzieć jak trzeba przeć. Dodatkowo okazało się że ja chyba jestem z tych co naturalnie im to nie przychodziło i akcja porodowa się nie posuwała dlatego musieli mi pomóc :)Tak czy inaczej - ważna informacja- trzeba przeć brzuchem i nie spinać mięśni krocza. Dla większości powinna być to łatwizna szkoda że tego nie wiedziałam chociaż w teorii przed pierwszym porodemczaranna, Asioreq lubią tę wiadomość
-
Kofinka to ja z samym parciem nie miałam najmniejszego problemu, mega ciężkie były dla mnie pierwsze skurcze, nie potrafiłam się zrelaksować i dobrze oddychać, od początku chciałam przeć xD
Ja polecam późniejsze parcie na toalecie - naturalnie wiemy co robić i dużo szybciej idzie 😁BabaJaga89 lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Kofinka to ja z samym parciem nie miałam najmniejszego problemu, mega ciężkie były dla mnie pierwsze skurcze, nie potrafiłam się zrelaksować i dobrze oddychać, od początku chciałam przeć xD
Ja polecam późniejsze parcie na toalecie - naturalnie wiemy co robić i dużo szybciej idzie 😁
A to prawda! Na swoją dyszkę osiągnęłam na toalecie 😆 poszłam tam intuicyjnie, a położna wtedy już wiedziała, że idziemy do mety bo grawitacja też swoje działamiska122 lubi tę wiadomość
-
Jakie zabawki kupujecie na początek? Ja myślałam karty kontrastowe, książeczki, piłeczki sensoryczne, pingwinek FischerPrice i myślę jeszcze nad kilkoma zawieszkami z Balibazoo - żeby mieć do wózka i fotelika. No i matę na podłogę - myślałam jeszcze o BabyGym ale to bardziej myślę wpiszemy na listę prezentów na Święta 😉
-
Polaaaa wrote:Jakie zabawki kupujecie na początek? Ja myślałam karty kontrastowe, książeczki, piłeczki sensoryczne, pingwinek FischerPrice i myślę jeszcze nad kilkoma zawieszkami z Balibazoo - żeby mieć do wózka i fotelika. No i matę na podłogę - myślałam jeszcze o BabyGym ale to bardziej myślę wpiszemy na listę prezentów na Święta 😉
Baby gym czy mate edukacyjną też chce wpisać na listę na święta👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
juss92 wrote:Ja mam właśnie karty kontrastowe, książeczki, piłeczki sensoryczne, sówkę zachęcająca do leżenia na brzuszku.
Baby gym czy mate edukacyjną też chce wpisać na listę na święta
Właśnie słyszałam o tej sówce ale wydaje mi się, że ten pingwinek będzie pełnił podobną funkcję.
Ja mam matę narazie na liście prezentów na baby shower, zobaczymy czy goście kupią jak nie, to też dopiszemy na listę świąteczną
Najwyżej na początku bedziemy ćwiczyć na łóżku. -
Polaaaa wrote:Jakie zabawki kupujecie na początek? Ja myślałam karty kontrastowe, książeczki, piłeczki sensoryczne, pingwinek FischerPrice i myślę jeszcze nad kilkoma zawieszkami z Balibazoo - żeby mieć do wózka i fotelika. No i matę na podłogę - myślałam jeszcze o BabyGym ale to bardziej myślę wpiszemy na listę prezentów na Święta 😉
Na razie mam tylko matę i karty kontrastowe. A co potem to zobaczę 😅 -
Jenny93 wrote:Korzystałam z tego filmiku
https://youtu.be/Z8DYWnPNpTc?si=j_BGB04tJktIJAro -
miska122 wrote:Dziewczyny nie wiem czy u mnie się nie rozkręca 🙈 bóle miesiączkowe i zaczął mi odchodzić brązowy czop.
Pomyłam podłogi, wypastowałam, jadę dzisiaj na zakupy i szykuję się na ewentualne przygody jutro 🫣
Ciekawa jestem czy młody nie robi mnie w jajo 😂😂miska122 lubi tę wiadomość
-
Ja z zabawek nie mam na razie nic oprócz kontrastowych książeczek i zwykłych do czytania 🙈 kupię po porodzie coś online a może ktoś da nam w prezencie. .😅🤔🤭
-
Ja mam dużo zabawek, ale kwestia starszego. Na początku i tak najlepsze zabawki to będą nasze ręce, twarz i... cycki 😂😂
Jak coś to w Smyku w promocjach są produkty za 1zł jeśli weźmiecie coś innego. Jest grzechotka kot z Canpola, wzięłam do tego interaktywną spirale i wyszło 40zł za obie rzeczy. Fajne, bo mają kontrastowe kolory.
No i oczywiście jeśli chodzi o zabawki to największe hity to zawsze - pilot od telewizora, garnki, pokrywki, klucze itd 😂😂Niaha, czaranna, juss92 lubią tę wiadomość
-
Mi zostało dużo zabawek po synu. Właśnie czarno białe książeczki, grzechotki, maskotki, krówka pozytywka, wiekowy garnuszek na klocuszek ( on akurat ma 11l😂) itd.
Powiedzcie mi. Wczoraj byłam z córką na różańcu bo znowu czeka mnie w maju komunia. Całą drogę miałam brzuch twardy, jak kamień i parcie w dół. W nocy pare bolesnych skurczy i więcej wody na bieliźnie. W czwartek odbieram GBS i zastanawiam sie czy powiedzieć o tym bo wizyt już nie mam zaplanowanych. KTG miałam w sierpniu. Nie ma tutaj tak że co tydzień gin i ktg niestety -
Fania017, zulka, Waflut, redken kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ❤️🍀
czaranna, Sparky, juss92, agatka06, Elasure, Fania017, Karmen, Jenny93, Przedszkolanka123, MaggLbn, KarolinaAnastazja, redken, MonReve96, zulka, Bruised, Makija, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
monii wrote:Mi zostało dużo zabawek po synu. Właśnie czarno białe książeczki, grzechotki, maskotki, krówka pozytywka, wiekowy garnuszek na klocuszek ( on akurat ma 11l😂) itd.
Powiedzcie mi. Wczoraj byłam z córką na różańcu bo znowu czeka mnie w maju komunia. Całą drogę miałam brzuch twardy, jak kamień i parcie w dół. W nocy pare bolesnych skurczy i więcej wody na bieliźnie. W czwartek odbieram GBS i zastanawiam sie czy powiedzieć o tym bo wizyt już nie mam zaplanowanych. KTG miałam w sierpniu. Nie ma tutaj tak że co tydzień gin i ktg niestety
Myślę, że warto o tym wspomnieć. A w ogóle nie masz mieć ktg?