LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Maks urodził się 56cm i nosi H&M 50 ☺️ pewnie niedługo wejdzie w ich 56, ale z 62 bym tak nie szalała (choć zależy od firmy), bo potem dzieci wyglądają jakby miały ubranka z pomocy dla powodzian 🤭
Niaha mnie starszego też naświetlali od razu, ta obserwacja trochę bez sensu, może zagadaj do nich jutro.
U mnie mocny ból kości ogonowej. Prawdopodobnie waga młodego przy porodzie... Mam nadzieję że niedługo przejdzie bo ledwo wstaje i siadam...
Przedszkolanka współczuję tego się też bałam przy indukcji, że będą przeciągać. Mam nadzieję że rano się już dowiesz wszystkiego ✊ -
monii wrote:Kurcze.. U nas od razu weszła lampa aby szybko zbić. Dopytaj lekarza bo 14 to duży skok
Właśnie był obchód i wygląda to tak:
-> jeśli jutrzejszy wynik bilirubiny będzie taki sam jak dzisiaj lub niższy to idziemy do domu
-> jeśli jutrzejszy wynik bilirubiny będzie wyższy to:
- we wtorek (jutro) naświetlanie (będzie to trwało dobę czyli pewnie do środy do południa)
- w czwartek rano ponowne badanie krwi i jeśli wynik niższy to do domu jeśli wyższy to znowu naświetlanie i wypis pewnie w sobotęmonii lubi tę wiadomość
-
@Niaha, moja w szpitalu miała 13, też jej nie naświetlali. Szybko złapała żółtaczkę i szybko zaczęła jej spadać bo miałyśmy 3 doby w szpitalu. U Remka po prostu może to dłużej trwa i jutro wyjdziecie do domu bo sam ją zwalczy.
Niaha lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Właśnie był obchód i wygląda to tak:
-> jeśli jutrzejszy wynik bilirubiny będzie taki sam jak dzisiaj lub niższy to idziemy do domu
- we wtorek (jutro) naświetlanie (będzie to trwało dobę czyli pewnie do środy do południa)
- w czwartek rano ponowne badanie krwi i jeśli wynik niższy to do domu jeśli wyższy to znowu naświetlanie i wypis pewnie w sobotę
To trzymamy kciuki żeby jutro już spadała i żebyście mogli iść do domku!🍀🤞Niaha lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
- w czwartek rano ponowne badanie krwi i jeśli wynik niższy to do domu jeśli wyższy to znowu naświetlanie i wypis pewnie w sobotę
Trzymam kciuki za pierwszy scenariusz! 🤞🏻🍀Niaha, Galena lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳
Elasure, redken, Waflut, KarolinaAnastazja, Nowa1992, pandzia 🐼 kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ❤️🍀
Poproszę też kciuki za Remka, aby jego wyniki były takie same lub lepsze niż wczorajsze 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 09:07
BabaJaga89, MonReve96, Gusta Blu, Przedszkolanka123, Bruised, Elasure, agatka06, czaranna, MaggLbn, Paima, Natalia K, Sparky, KarolinaAnastazja, juss92, redken, Waflut, Kofinka, Galena, Bibi24, Fania017, Makija, zulka, Jenny93, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Kciuki za dzisiejsze wizyty i ewentualne noworozpakowane Mamusie 🩷
Powiem Wam, że w nocy Mała trochę mnie przestraszyła-2 godziny BARDZO mocnych ruchów. Przy niektórych prawie zwijałam się z bólu. Wszystkie zogniskowane nisko. Momentami zastanawiałam się, czy to normalne i czy nie powinnam jechać na izbę przyjęć. Ostatecznie podczas jednej z takich dywagacji po prostu zasnęłam, ale od rana myślę o tym jaką intensywność ruchów można uznać za szaloną, ale normalną, a kiedy się niepokoić? Macie jakieś doświadczenia?
Dziś jadę do położnej, to też o to dopytam.Kofinka, Niaha lubią tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Kciuki za dzisiejsze wizyty i ewentualne noworozpakowane Mamusie 🩷
Powiem Wam, że w nocy Mała trochę mnie przestraszyła-2 godziny BARDZO mocnych ruchów. Przy niektórych prawie zwijałam się z bólu. Wszystkie zogniskowane nisko. Momentami zastanawiałam się, czy to normalne i czy nie powinnam jechać na izbę przyjęć. Ostatecznie podczas jednej z takich dywagacji po prostu zasnęłam, ale od rana myślę o tym jaką intensywność ruchów można uznać za szaloną, ale normalną, a kiedy się niepokoić? Macie jakieś doświadczenia?
Dziś jadę do położnej, to też o to dopytam.
Kurcze miałam podobnie wczoraj na wieczór, młody był bardzo aktywny przez prawie 3h 😱 też się zastanawiałam czy to okay. Gdzieś doczytałam że jeśli to nie gwałtowne, szarpiące ruchy to nie powinno niepokoić. Moje były takie normalne ja je mam wysoko z kolei tylko po prostu intensywne i czasowo długo trwały więc nie pojechałam. W nocy już ładnie przespał i teraz jest spokojniejszy w ruchach. Na KTG pewnie będzie spał grzecznie jak się tak wyszalał wczoraj 😄
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Ogromne kciuki dla wszystkich 🤞🏼 A w szczególności za wyniki Remka, czas wracać do domu 🤗
U mnie wczoraj też były bardzo intensywne ruchy wieczorem, aż miałam już dość momentami 😳 Dobrze wiedzieć, że nie tylko moje dziecko miało wczoraj nastrój na dzikie tańce. Mam wrażenie, że ona zupełnie się nie przejmuje tym, że nie ma miejsca i rusza się tak mocno, jak dotychczas 🫠
Pati, co u Was? Jak się czujesz, jak Franek?Niaha lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:KarolinaAnastazja gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳
Elasure, redken, Waflut, KarolinaAnastazja, Nowa1992 kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ❤️🍀
Poproszę też kciuki za Remka, aby jego wyniki były takie same lub lepsze niż wczorajsze 🍀
Mocno trzymamy kciuki, 🤞❤️
Przedszkolanka, Magglbn za Was też 🤞 jak sytuacja ? 😊Niaha, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Ja nadal nie wierzę, że jestem na końcówce, ciąża zleciała mi bardzo szybko...za równe 14dni widzę się z synkiem 🥹
pandzia 🐼, Niaha, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Kciuki za Remka, wracajcie do domu Niaha ! 🥰
Niaha lubi tę wiadomość
-
Magg, dobrze, że pojechałaś do szpitala. Lepiej sprawdzić niż się martwić w domu.
Przedszkolanka pewnie zaraz obchód będzie, trzymam kciuki aby padła konkretną decyzja 🤞🏼
Niaha i za Twój powrót z Remkiem do domu też mocno zaciskam kciukasy!
Ja też dzisiaj wizytuje. Ciekawa jestem czy rozwarcie jest takie samo czy coś się zmieniło.Niaha, MaggLbn lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
pandzia 🐼 wrote:Magg, dobrze, że pojechałaś do szpitala. Lepiej sprawdzić niż się martwić w domu.
Przedszkolanka pewnie zaraz obchód będzie, trzymam kciuki aby padła konkretną decyzja 🤞🏼
Niaha i za Twój powrót z Remkiem do domu też mocno zaciskam kciukasy!
Ja też dzisiaj wizytuje. Ciekawa jestem czy rozwarcie jest takie samo czy coś się zmieniło.
Kciuki za Ciebie również zaciśnięte 🍀🍀🍀 -
Nie chce Cię straszyć. Z takim wynikiem z córką starszą wyszłam z szpitala i po tyg wróciłam na pediatrie z wynikiem 17. Kp wydłuża czas zółtaczki niestety -
Ale bądźmy dobrej myśli 🎉❤
Niaha lubi tę wiadomość
-
Też dzisiaj miałam straszną nockę, Mały się wiercił a potem brzuch mnie bolał, nie wiedziałam co to jest ale chyba okazało się biegunka. Nie mniej jednak tak się jakoś zestresowalam że potem spać nie mogłam.
Kciuki za wizyty i Remka - Remek cała Polska trzyma za Ciebie kciuki 💪
Ja miałam dzisiaj wizytę, gotowość porodowa jest, Maluch 3 kg, pozostaje czekać. Lekarz mi powiedział że jeżeli nie urodzę do terminu to szpital prawdopodobnie może mnie wysłać na indukcję ze względu na mój wiek - mam prawie 40 lat. -
monii wrote:Nie chce Cię straszyć. Z takim wynikiem z córką starszą wyszłam z szpitala i po tyg wróciłam na pediatrie z wynikiem 17. Kp wydłuża czas zółtaczki niestety
😔 Pozostaje mieć nadzieję.
Myślisz że lepiej podawać mm przez kilka dni?