X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    O tak! To jest to!
    Wczoraj zjadłam CAŁE opakowanie pierniczków z nadzieniem i czułam się jak nowo narodzona. Żadnej pocukrowej zmuły, senności.
    Na noc wleciała jeszcze pizza dla uczczenia powrotu do domu 😁
    Ja mam w walizce już przygotowane ulubione batoniki, a w zależności od terminu porodu potem wjedzie albo rogal Marciński, jeśli przed 11.11 zdążę, albo sernik pistacjowy, jeśli po 11 😂 A po powrocie do domu marzy mi się dobre sushi, pierogi i eklery 🤤 A jak już zaspokoję te zachcianki, to mam nadzieję, że wróci zdrowy rozsądek i nie przytyję tyle co po pierwszym porodzie 🙈

Elasure, Niaha, Kofinka, miska122, juss92, MaggLbn, Sparky lubią tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Ż. :)
    Mam nadzieję,że brak wyboru położnej dedykowanej nie będzie mi się odbijał i dręczył koszmarami po nocach bo trafię losowo na dobrą położną 🙈

To trzymam kciuki, opinie też ma bardzo skrajne. Ja się nie zdecydowałam w końcu ale przed ciążą był to mój pierwszy wybór. Koleżanka rodziła tam 3 razy i zadowolona, kuzynka 1 i nigdy więcej na kolejne poszła na Ujastek. Także wszędzie loteria. Będzie dobrze nawet bez dedykowanej położnej, ja też nie biorę 🤭

preg.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    29.02.2024 ⏸️
    13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
    Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
    24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
    29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
    24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
    26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
    2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
    Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Ja to się chyba najbardziej nie mogę doczekać normalnego jedzenia. 7 miesięcy na diecie cukrzycowej to dla mnie zdecydowanie za dużo. No i oczywiście chciałabym już zobaczyć Młodą, jestem ciekawa jak Starsza zareaguje na zmiany i jak my się w tym odnajdziemy.
    Oj tak, ja miałam to samo 😁 trzymam kciuki żeby była miłość między rodzeństwem, u nas jest super, a też się bałam. Czasem strach ma wielkie oczy ☺️

Fania017 lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    U mnie wszystko ok, mam nadzieję, że już tak do końca :D objawów żadnych, wczoraj mnie lekko pobolewało podbrzusze, ale to wszystko.

Jeśli chodzi o gotowość - czekam na ostatnią paczkę z H&M, żeby puścić ostatnie pranie, muszę wysterylizować smoczki i butelki no i spakować torbę :) myślę, że ogarnę to w weekend :)

A tak to codziennie ćwiczenia na piłce, suszone daktyle, masaż krocza.

A jak się czuję? Podekscytowana ale przerażona! Haha porodem, opieką nad takim maluchem. To nasze pierwsze dziecko, i ani ja, ani mąż nie mieliśmy nigdy styczności z takimi maluchami. Boję się, że nie włączy mi się ten słynny instynkt :( że nie będę wiedziała co zrobić, nie będę go słyszeć itd.

Ale w sumie każdy zaczynał i dzieci pięknie wydorosły :) nie od razu Kraków zbudowano jak to mówią :)

Maluchy mają takie płuca, że spokojnie usłyszysz na drugim końcu miasta 😁 a do tego sa niecierpliwe i potrafią się o swoje upomnieć ☺️ dasz sobie świetnie radę, wszystko na spokojnie 😊

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha mega super, że jesteście w domu!!! Ta dobra laktacja bankowo przez tą wieczorną pizzuchę, mówię Ci 🤪😃😃
    A Remik cudny u jakie śliczne włoski ma🥰🥰

Miśka no ja jestem jeszcze baaaardzo wyluzowana do tematu porodu. Stres mnie zje zapewne w ostatnich dwóch dniach😅
    Wszystko przygotowane, zostało mi ogarnąć dom tak generalnie aby na swieta już nie ruszać i od poatki startuje 😄 małymi kroczkami do celu

No i wczoraj z mężem wstawiliśmy dostawkę do sypialni🫠

miska122, Niaha lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:

Dziewczyny w dwupaku: jak się czujecie? Wszystko gotowe? Czego nie możecie się doczekać po porodzie? 😊

U mnie wszystko gotowe, tylko dziecko się nie wybiera 😅 ale jutro zgłaszam się na indukcję i mam nadzieję, że pójdzie sprawnie. Trochę mi przykro, że nie zaczęło się samo ale na to już nie mam wpływu. Najważniejsze żeby z małą było wszystko ok.
    Ja się nie mogę doczekać spania na brzuchu i przekręcania się na drugi bok bez bólu 🙈😅

miska122, Kofinka, Galena, Sparky lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonReve96 wrote:
    U mnie wszystko gotowe, tylko dziecko się nie wybiera 😅 ale jutro zgłaszam się na indukcję i mam nadzieję, że pójdzie sprawnie. Trochę mi przykro, że nie zaczęło się samo ale na to już nie mam wpływu. Najważniejsze żeby z małą było wszystko ok.
    Ja się nie mogę doczekać spania na brzuchu i przekręcania się na drugi bok bez bólu 🙈😅

A patrzyłaś na ten miles circuit na YouTube w celu przyspieszenia? Komentarze są obiecujące zwłaszcza jak jest jakieś rozwarcie albo skurcze. Ja pewnie będę próbować i bez tego jak będą chcieli wywoływać 😄

preg.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    29.02.2024 ⏸️
    13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
    Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
    24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
    29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
    24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
    26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
    2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
    Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a USG bioderek kiedy się robi? Czytam, że między 6 a 12 tygodniem życia, ale niektórzy też piszą że w 4 tygodniu.. A jeżeli urodzę terminowo to akurat 4 tydzień przypada w okresie świątecznym, więc będzie pewnie wszystko zamknięte ;/

Taaak, włącza się mój panikara mood, i martwienie się na zapas hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 09:33

preg.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Dziewczyny a USG bioderek kiedy się robi? Czytam, że między 6 a 12 tygodniem życia, ale niektórzy też piszą że w 4 tygodniu.. A jeżeli urodzę terminowo to akurat 4 tydzień przypada w okresie świątecznym, więc będzie pewnie wszystko zamknięte ;/

Ja jeszcze tego kalendarza szczepień i badań u dzieci w ogóle nie ogarniałam. Póki co jestem w fazie ogarniania siebie i ciąży. Ostatnio u mnie samopoczucie gorsze i sprawność fizyczna też. Nadal nie spakowałam torby i siedzi mi to w głowie, ale nie mogę się zebrać zupełnie. Dziś będę z położną środowiskową analizować plan porodu

preg.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Ja jeszcze tego kalendarza szczepień i badań u dzieci w ogóle nie ogarniałam. Póki co jestem w fazie ogarniania siebie i ciąży. Ostatnio u mnie samopoczucie gorsze i sprawność fizyczna też. Nadal nie spakowałam torby i siedzi mi to w głowie, ale nie mogę się zebrać zupełnie. Dziś będę z położną środowiskową analizować plan porodu

Nie przejmuj się, widzę jesteśmy na praktycznie tym samym etapie, i ja też niespakowana haha ;D

Czekam na ostatnią paczkę z H&M, żeby puścić ostatnie pranie i w weekend chciałabym już spakować, albo chociaż popakować w worki z Ikei, żeby potem tylko wrzucić do toreb jak się zacznie ;D

To Twoje pierwsze? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 09:49

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha psiakowi musicie dać czas, on też musi się oswoić z nową sytuacją. Napewno nie możecie o nim zapominać i dalej poświęcać mu uwagę. W przeciwnym razie może się czuc odrzucony i zrobi się zazdrosny. Napewno się ułoży, ale behawiorysta to bardzo dobry pomysł, żeby dać jakieś wskazówki.

Kciuki dziewczyny za porody i wizyty dzisiejsze 🤞🏻

Ja miałam sobie darować wszelkie próby „przyspieszenia” porodu i dać ciału samemu do tego dojść, ale jak już usłyszałam, że szyjka się trochę skróciła i już minimalnie przepuszcza na opuszek to chyba zacznę coś jednak robić 🙈😂 do tej pory poród mnie bardzo przerażał, teraz zaczynam już mieć podejście zadaniowe, bo przecież muszę przez to jakoś przejść. Może jest szansa, że jak coś tam się już skracać i otwierać zaczyna to będzie na moich warunkach a nie indukowane 🤷🏻‍♀️ nie wiem, czy tak to działa, ale mam taką nadzieję 😂 psychicznie już się czuję trochę lepiej, chociaż fizycznie trochę jak niepełnosprawna 😵‍💫 skarpetki już maz pomaga mi zdejmować, bo mały non stop wbija mi nogi w żebra tak, że nie mam szans się schylić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 09:50

Niaha lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Oj tak, ja miałam to samo 😁 trzymam kciuki żeby była miłość między rodzeństwem, u nas jest super, a też się bałam. Czasem strach ma wielkie oczy ☺️
    Na razie jest dobrze, przytula się do brzucha, głaszcze, daje buziaki i mówi, że się cieszy, że będzie miała siostrzyczkę. Gorzej jak zobaczy, że już nie jest najważniejsza i trzeba będzie się podzielić uwagą. I my z mężem też musimy się jakoś z tym ogarnąć, żeby ona nie odczuła, że zeszła na dalszy plan, bo jeszcze nie rozumie, że maluch siłą rzeczy będzie potrzebował sporo uwagi. No nic, nie martwię się na zapas, będę działać na bieżąco.

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

preg.png
  • monii Ekspertka

Wysłany: 6 listopada, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

My idziemy na pierwsze 19.11. Najlepiej zadzwoń i sami Ci wyliczą dogodny termin. Ja tak zrobiłam bo sama już zapomniałam jak to było 😱

2013 - syn Aleksander 👼
    2014 - syn Jaś ❤
    2015 - córka Gosia ❤
    2019 - syn Staś ❤ ( rozszczep lewostronny całkowity, autyzm, opóźnienie rozwoju, zaburzenia koordynacji ruchowej, afazja, adhd )
    2024 - córka Martynka❤

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

Jak jest sezon swiateczny to zrobisz po świętach i też będzie dobrze 😊

miska122 lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Jak jest sezon swiateczny to zrobisz po świętach i też będzie dobrze 😊

No właśnie też mi się tak wydaje, bo planowo mały ma się urodzić 27.11 więc 4 tygodnie wypadałyby idealnie w przerwie między Świętami a Sylwestrem. Najwyżej zrobimy po nowym roku, skoro większość z tego co widzę podaje między 6 tygodniem życia, ale najpóźniej do 12 tygodnia życia.

Więc może nie będzie tragedii.

A powiedzcie mi, wyniki badań i dokumenty do porodu - pakujecie w jedną koszulkę czy bierzecie cały segregator, teczkę i będziecie wyciągać? Ja mam wszystko posegregowane, więc poprostu chciałam wziąć cała dokumentację i na izbie poprostu dać wszystko paniom co będą potrzebowały.

preg.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:
    My idziemy na pierwsze 19.11. Najlepiej zadzwoń i sami Ci wyliczą dogodny termin. Ja tak zrobiłam bo sama już zapomniałam jak to było 😱

No mój się rodzi dopiero 27.11 więc nawet jeszcze nie mam co dzwonić haha pewnie dowiem się od położnej na patronażowej wizycie, albo na tej co mam w przychodni w 3 tygodniu życia podobno ;o tak mi coś wspominała położna.

preg.png
  • Kofinka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile dobrze pamiętam na bioderka są widełki - nie trzeba ich robić określonego dnia czy dokładnie jednego tygodnia… moim zdaniem to ważne żeby pamiętać o odpowiedniej pielęgnacji i dbać o te bioderka od samego początku :)

Dziewczyny , wątek nam się zaczyna rozgrzewać , dużo się dzieje, rano tyle wiadomości …. Powodzenia na indukcjach :)

Ja jeszcze nie jestem psychicznie gotowa ale jakoś po fazie paniki chwilowo jest mi lepiej i też zaczynam myśleć o porodzie jako o zadaniu które trzeba wykonać . .. oby ten stan się utrzymał 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 10:20

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    O ile dobrze pamiętam na bioderka są widełki - nie trzeba ich robić określonego dnia czy dokładnie jednego tygodnia… moim zdaniem to ważne żeby pamiętać o odpowiedniej pielęgnacji i dbać o te bioderka od samego początku :)

Dziewczyny , wątek nam się zaczyna rozgrzewać , dużo się dzieje, rano tyle wiadomości …. Powodzenia na indukcjach :)

Ja jeszcze nie jestem psychicznie gotowa ale jakoś po fazie paniki chwilowo jest mi lepiej i też zaczynam myśleć o porodzie jako o zadaniu które trzeba wykonać . .. oby ten stan się utrzymał 🫣

No większość stron w necie podaje, że między 6 tygodniem życia a 12, więc myślę jak zrobimy poprostu w tym przedziale to będzie ok ;)

preg.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    No właśnie też mi się tak wydaje, bo planowo mały ma się urodzić 27.11 więc 4 tygodnie wypadałyby idealnie w przerwie między Świętami a Sylwestrem. Najwyżej zrobimy po nowym roku, skoro większość z tego co widzę podaje między 6 tygodniem życia, ale najpóźniej do 12 tygodnia życia.

Więc może nie będzie tragedii.

A powiedzcie mi, wyniki badań i dokumenty do porodu - pakujecie w jedną koszulkę czy bierzecie cały segregator, teczkę i będziecie wyciągać? Ja mam wszystko posegregowane, więc poprostu chciałam wziąć cała dokumentację i na izbie poprostu dać wszystko paniom co będą potrzebowały.

Ja miałam naszykowane wszystkie dokumenty (u mnie wchodziły w grę 2 różne szpitale więc ogarnęłam i dla jednego i drugiego bo ciut się różniły wymagania) i do tej przegródki dałam też dowód. To było bardzo dobre, bo przyjechałam z 7cm i pozwolili mojemu mężowi ogarnąć, więc po prostu dał wszystko, a pani na rejestracji już sobie ogarniała. Ja byłam w tej dobrej sytuacji, że moje położne były przede mną i już same wszystko zaczęły szykować na mój przyjazd, ale nigdy nie wiadomo czy będziesz już mieć mocne skurcze więc lepiej dać cały komplet zamiast wyjmować po kolei.

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Nie przejmuj się, widzę jesteśmy na praktycznie tym samym etapie, i ja też niespakowana haha ;D

Czekam na ostatnią paczkę z H&M, żeby puścić ostatnie pranie i w weekend chciałabym już spakować, albo chociaż popakować w worki z Ikei, żeby potem tylko wrzucić do toreb jak się zacznie ;D

To Twoje pierwsze? ;)

Pierwsze i targają mną bardzo sprzeczne emocje aktualnie 😅

preg.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ