X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galena wrote:
    My też BioGaia ale profilaktycznie, Mała jest z cc.

A jak tam z czkawkami u Waszych bobasów, ktire sa już na świecie? U nas niestety kilka razy dziennie, bez reguły: po jedzeniu, przed jedzeniem, bez powodu :(

Nie przejmuj sie bo nas też bez powodu. Łyknie powietrza za dużo i już czkawka

Galena lubi tę wiadomość

• bambari Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na KTG nadal bez skurczów, czekam jeszcze na USG i jak będzie ok to dziś wychodzę. Wg nowej daty dziś mam 39+4 mógłby i tak już się zechcieć rodzić. Będzie "śmiesznie", jak wyjdę dziś do domu a wieczorem dostanę skurczy i się zacznie 😆

Elasure, czaranna, miska122, Kofinka, Waflut, Galena, Makija, juss92, Niaha, MaggLbn lubią tę wiadomość

❤️

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    U mnie na KTG nadal bez skurczów, czekam jeszcze na USG i jak będzie ok to dziś wychodzę. Wg nowej daty dziś mam 39+4 mógłby i tak już się zechcieć rodzić. Będzie "śmiesznie", jak wyjdę dziś do domu a wieczorem dostanę skurczy i się zacznie 😆

Ważne że wszystko w porządku :) a jak się zacznie to w końcu i nareszcie 😆

Ja byłam już dziś na zakupach, wniosłam torby na to swoje 4 piętro a teraz drę podłogi i fugi na kolanach 🤣 gdybym wiedziała że to coś da to bym chyba już i na głowie stanęła 🙈🤪

MaggLbn lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie bez zmian. Na noc mały był w inkubatorze. Miałam przychodzić go karmić, ale ostatecznie dawały moje odciągnięte mleko. Średnio mi się podoba że wjechała butelka, ale trudno. Czekam, bo dzisiaj mam go już dostać do sali. Powtórzyli badania, nikt nie chciał wierzyć, że ma takie wysokie crp bo nie wygląda, ale badania potwierdziły. Pielęgniarka mówi że jest ewenementem, bo ma niską prokalcytonine jak na takie wysokie crp. Od wczoraj ma antybiotyk, na pewno spędzimy tutaj minimum 10 dni.
    Pielęgniarka się ze mnie śmiała, że skoro drugie dziecko to powinnam odpoczywać, a ja chcę już małego mieć przy sobie.
    Dodatkowo tęsknię za starszakiem, chyba poproszę męża żeby go przywiózł w jakiś dzień i wyjdę ze szpitala się z nim zobaczyć, bo to jednak najdłuższa rozłąka jaką mieliśmy.
    Po Maksiu w ogóle nie widać żeby coś mu było. Mam nadzieję, że antybiotyk szybko pomoże

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś ma nieodkładalne Maleństwo? Zaczęło się dziś w nocy-ok było tylko przy piersi. Każda próba odłożenia kończy się krzykiem i płaczem. Mąż musi wyjść na parę godzin do domu, ja mam opuchnięte krocze i jestem mniej mobilna i nie wiem co zrobić, żeby chociaż troszkę jej ułatwić ten brak kontaktu?

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Dziewczyny, czy któraś ma nieodkładalne Maleństwo? Zaczęło się dziś w nocy-ok było tylko przy piersi. Każda próba odłożenia kończy się krzykiem i płaczem. Mąż musi wyjść na parę godzin do domu, ja mam opuchnięte krocze i jestem mniej mobilna i nie wiem co zrobić, żeby chociaż troszkę jej ułatwić ten brak kontaktu?

U nas tak było przez pierwsze dni, jak nie spala to tylko na rękach a najlepiej przy cycku bo bez tez dlugo nie wytrzymywała. Teraz z dnia na dzień jest coraz lepiej.

Gusta Blu lubi tę wiadomość

22.02.2024 transfer

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska - ale doszli co jest źródłem?

Gusta Blu - a to nie jest ten kryzys drugiej doby właśnie? Chyba parę stron temu był wniosek, że nie bardzo się z tym da coś zrobić 😔 jak męża nie ma to korzystaj ze wsparcia położnych! Od tego one tam są

Dziewczyny jeszcze z brzuchami - ja to Was podziwiam, że Wy tak chałupy szorujecie. Mi się nie chce nawet tych zgód medycznych i deklaracji poz wypełnić, a ma to być gotowe w teczce z badaniami i planem porodu.

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

Widzę, że urodziłaś dwa dni temu więc prawdodpobnie to właśnie syndrom drugiej doby. Przeszłam to samo, trwało to ok 2 dni. Niestety jedyne co można zrobić to tulić malucha, ja jak już nie dawałam rady to prosiłam położne czy mogłyby małego zabrać na trochę żebym mogła się przespać i odpocząć. U nas dodatkowo jeszcze doszła lampa na żółtaczkę w tym samym czasie więc w ogóle był jakiś kosmos. Nie bój się prosić o pomoc. Ty też musisz odpocząć i nabrać sił.

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Ważne że wszystko w porządku :) a jak się zacznie to w końcu i nareszcie 😆

Ja byłam już dziś na zakupach, wniosłam torby na to swoje 4 piętro a teraz drę podłogi i fugi na kolanach 🤣 gdybym wiedziała że to coś da to bym chyba już i na głowie stanęła 🙈🤪

Taaak, najważniejsze że wszystko ok. Przynajmniej nadal mam szansę na naturalny początek i pierwszą fazę w domu.
    Wypisuja mnie, poziom wód znowu zupełnie inny ale w normie.
    Na badaniu zero rozwarcia i nic się nie zapowiada.

Elasure, czaranna, MaggLbn, Niaha, Waflut lubią tę wiadomość

❤️

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    U nas w sumie bez zmian. Na noc mały był w inkubatorze. Miałam przychodzić go karmić, ale ostatecznie dawały moje odciągnięte mleko. Średnio mi się podoba że wjechała butelka, ale trudno. Czekam, bo dzisiaj mam go już dostać do sali. Powtórzyli badania, nikt nie chciał wierzyć, że ma takie wysokie crp bo nie wygląda, ale badania potwierdziły. Pielęgniarka mówi że jest ewenementem, bo ma niską prokalcytonine jak na takie wysokie crp. Od wczoraj ma antybiotyk, na pewno spędzimy tutaj minimum 10 dni.
    Pielęgniarka się ze mnie śmiała, że skoro drugie dziecko to powinnam odpoczywać, a ja chcę już małego mieć przy sobie.
    Dodatkowo tęsknię za starszakiem, chyba poproszę męża żeby go przywiózł w jakiś dzień i wyjdę ze szpitala się z nim zobaczyć, bo to jednak najdłuższa rozłąka jaką mieliśmy.
    Po Maksiu w ogóle nie widać żeby coś mu było. Mam nadzieję, że antybiotyk szybko pomoże

Kurcze to dobrze, że udało się wyłapać mimo braku widocznych objawów. Mówiłaś, że mały nie przybiera na wadze, jeszcze coś innego niepokojącego było?

10dni to długo ale mam nadzieję, że szybko Wam zleci, niestety siła wyższa i leczenie w trakcie. Dużo zdrówka i spokoju dla wAs

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Makija Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jak na złość w nocy nie miałam ani jednego skurczu 🙈 Czop jeszcze dziś odchodził. Liczę na dzisiejszą noc. Może bobas nie chce być skorpionem i czeka do jutra 😂

👩🏼34 lat

👦🏼07/19 Alek
    🧒🏼03/22 Marcel
    👶🏼11/24 Julian
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Kurcze to dobrze, że udało się wyłapać mimo braku widocznych objawów. Mówiłaś, że mały nie przybiera na wadze, jeszcze coś innego niepokojącego było?

10dni to długo ale mam nadzieję, że szybko Wam zleci, niestety siła wyższa i leczenie w trakcie. Dużo zdrówka i spokoju dla wAs

Żadnych innych niepokojących objawów. Nie wiem czy jeden dzień nie miał gorączki, bo termometry szalały i pokazywały idiotyczne rzeczy. Wszyscy są w szoku, bo nie wygląda na chorego.

Wero - prawdopodobnie ZUM

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Miska - ale doszli co jest źródłem?

Gusta Blu - a to nie jest ten kryzys drugiej doby właśnie? Chyba parę stron temu był wniosek, że nie bardzo się z tym da coś zrobić 😔 jak męża nie ma to korzystaj ze wsparcia położnych! Od tego one tam są

Dziewczyny jeszcze z brzuchami - ja to Was podziwiam, że Wy tak chałupy szorujecie. Mi się nie chce nawet tych zgód medycznych i deklaracji poz wypełnić, a ma to być gotowe w teczce z badaniami i planem porodu.
    Mi się też nie chce 😅 ale zamierzam dzisiaj zrobić wielkie sprzątanko przed jutrzejszym szpitalem.

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 10:24 na świat przyszedł Maksymilian 💙 10 pkt, 3440g, 55cm.

Odrazu załapał cycka, wiem, że nie ma co się cieszyć za wcześnie, ale narazie się cieszę :)

Od trzech godzinek leżymy i się przytulamy.

Cesarka jednak była standardowo znieczulona :)

pandzia 🐼, Wero0707, MaggLbn, MonReve96, redken, Waflut, juss92, Fania017, Kofinka, Gusta Blu, Przedszkolanka123, czaranna, Jenny93, Makija, Galena, miska122, Niaha, Sparky, Natalia K, bambari, Ilona.., Bibi24, klopsik lubią tę wiadomość

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

Odrazu załapał cycka, wiem, że nie ma co się cieszyć za wcześnie, ale narazie się cieszę :)

Super Mamuśka gratulacje🥳
    Dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2024, 13:50

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola gratulacje 💕

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

Gratulacje 🥳🥳🥳 Witamy na świecie 🥰🥰🥰

Ja zakochana w małej na maksa 😍 Nie spodziewałam się takiego przypływu miłości 🥰 Zawsze myślałam, że to trochę bujda, a teraz siedzę i się gapię na malutką jak śpi.
    Emi też ma czkawki kilka razy dziennie. Przystawiam ją wtedy do cyca i przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2024, 13:59

Elasure, czaranna, Niaha lubią tę wiadomość

age.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

Gratulacje! 🍀

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Gratulacje 🥳🥳🥳 Witamy na świecie 🥰🥰🥰

Ja zakochana w małej na maksa 😍 Nie spodziewałam się takiego przypływu miłości 🥰 Zawsze myślałam, że to trochę bujda, a teraz siedzę i się gapię na malutką jak śpi.
    Emi też ma czkawki kilka razy dziennie. Przystawiam ją wtedy do cyca i przechodzi.

Hehe no to gapienie się jest mega. Jak czasem babcia go weźmie na parter to za chwilę już tęsknię, mąż się ze mnie śmieje bo wtedy robię minę jak dziecko z wywiniętą wargą do płaczu i mi go przynosi 😂

MaggLbn lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Fania017 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

Gratulacje!!❤️ Witaj Maksiu 🩵

‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ