LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
miska122 wrote:Odniosę się później do wszystkiego.
Wiemy czemu młody nie przybiera, CRP 246, jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki, bo na samą myśl, że mamy tam zostać (w to nieuniknione) chce mi się płakać...
Ojej zdrówka dla maleństwa ❤️ Trzynsm kciuki żeby ten pobyt w szpitalu był jak najkrótszy -
Gusta Blu gratulacje! Jesteś mega dzielna! ❤️
I dołączam do grona osób, którym zignorowano skurcze.
Mój mąż jakieś dwa tygodnie po porodzie jak byli moi rodzice przyznał, że jak ja byłam w szpitalu podłączona pod ktg i położna szła do lekarza to mu powiedziała "jakaś pani twierdzi że ma skurcze, ja tam nic nie widzę".
A u lekarza okazało się, że 7cm rozwarcia i niecałe 3h później pojawiła się Gabrysia.
Więc jak intuicja podpowiada, żeby jechać do szpitala to warto pojechać.
miska122 trzymam kciuki! ❤️Gusta Blu lubi tę wiadomość
-
Wiemy czemu młody nie przybiera, CRP 246, jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki, bo na samą myśl, że mamy tam zostać (w to nieuniknione) chce mi się płakać...Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
I podpisuję się pod tym, że trzeba słuchać intuicji. Ja na sali przedporodowej zgłaszałam położnej, że mam coraz silniejsze skurcze, więc stwierdziła, że za chwilę mnie zbada. Chwila się przeciągnęła na pół godziny, ja w międzyczasie poszłam do toalety, a tam jak mnie dopadł skurcz, to myślałam, że już nie wstanę i, za przeproszeniem, na kiblu urodzę. Jak już byłam w stanie wyjść i położna zobaczyła jak wyglądam, to mnie biegiem zgarnęła na badanie i ledwo na salę porodową dałam radę dojść, a 20 minut później Zuza była na świecie.Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Gustablu - gratulacje i dziękuję za podzielenie się historią!
Miśka - skąd to wysokie crp? Wiadomo coś? Miałaś dodatni Gbs i podany antybiotyk czy to nie Twój przypadek?
Ja dzisiaj miałam ktg i badanie - lekarz stwierdził że jestem w zbyt dobrym stanie jak na ciążę po terminie, macica nic a nic, powiedział że takich dolin na ktg ( macicy) dawno w ciąży po terminie nie widział… i faktycznie jak spojrzałam to poziom macicy był powiedzmy na poziomie 0 a czasami na minus 1także tego…
Jeszcze trochę poczekamy i powiedział że może czopki mi dadzą na rozluźnienie szyjki macicy, mocno trzyma ta szyjka… nie proszę o wywołanie bo sama chce poczekać ale powoli wątpię czy bez indukcji da radę. Na szczęście wszystkie parametry ok - waga. Poziom wód i przepływy…Gusta Blu lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:Teraz juź byłaś na akupunkturze?
Mi tak na gruszkowy ból wjeżdża ze udo i posladek ciagnie i nawet na wznak lezec nie mogę. Staram się prostowac jak tylko mam okazję ale z okazjami różnie...
No właśnie ze wzgledu na ten komfort chciałabym już zdecydowac o tym karmieniu, recepta juz czeka i bardzo kusi żeby z niej skorzystac. Dużo znaków na niebie wskazuje mi kierunek. Młody nawet nie szuka cycka ani juz nie wykazuje checi złapania sutka, nerwy od razu kimo mojego spokoju. Po moim mimo dużej porcji i tak musi dojesc mm inaczej o spaniu czy spokoju zapomnij. Ja chodzę niewyspana, co chwila wyparzanie sprzętu, istny kociokwik a wolałabym wypocząć i poświęcić czas dziecku a nie laktatorowi 😌
Ja poszłam w drugą stronę, wyciszam laktację naturalnie, proponowali mi tabletki ale tam są takie skutki uboczne dodatkowe, że nie chciałam ich w połogu.
Tak, raz w tygodniu akupunktura taka przestrzeń typowo dla mnie i mojej zdrowej psychy 😊 -
Wiemy czemu młody nie przybiera, CRP 246, jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki, bo na samą myśl, że mamy tam zostać (w to nieuniknione) chce mi się płakać...
Trzymam kciuki i dajcie znać jak sytuacja u Was!
-
Miska dużo zdrówka dla małego. Trzymam kciuki żeby się szybko udało zapanować nad tym CRP. Trzymaj się mocno!
KarolinaAnastazja wrote:Ja poszłam w drugą stronę, wyciszam laktację naturalnie, proponowali mi tabletki ale tam są takie skutki uboczne dodatkowe, że nie chciałam ich w połogu.
Tak, raz w tygodniu akupunktura taka przestrzeń typowo dla mnie i mojej zdrowej psychy 😊
Ja też poszłam w naturalne, od rana szałwia zero odciągania. A Ty co stosujesz?
Głowa w końcu spokojna 🥰
Mielismy dziś domową sesję z Olafkiem robioną przez jego ciocię, już zakochana w naszej oazie spokoju. Model zmęczony śpi 😂
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Elasure wrote:Miska dużo zdrówka dla małego. Trzymam kciuki żeby się szybko udało zapanować nad tym CRP. Trzymaj się mocno!
Ja też poszłam w naturalne, od rana szałwia zero odciągania. A Ty co stosujesz?
Głowa w końcu spokojna 🥰
Mielismy dziś domową sesję z Olafkiem robioną przez jego ciocię, już zakochana w naszej oazie spokoju. Model zmęczony śpi 😂
Odciagac Kochana musisz
Ale
Do uczucia ulgi a nie pustej piersi
I żebyś żadnych zastoi nie miała
U mnie jest szałwia i mięta pieprzowa
I kompresy chłodzące:)
Jak coś to pisz śmiało 🤗
Elasure lubi tę wiadomość
-
Miska ja też trzymam kciuki ✊
Dziewczyny wyciszają już laktację (również trzymam kciuki za powodzenie, najważniejsze zeby byc w zgodzie ze soba, Szczęśliwa mama, szczęśliwy dzidziuś) a nierozpakowane jeszcze nawet nie spróbowały co to /jak to jest😅 mam wrażenie że jeden lata świetlne za WamiElasure, Kofinka lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Odciagac Kochana musisz
Ale
Do uczucia ulgi a nie pustej piersi
I żebyś żadnych zastoi nie miała
U mnie jest szałwia i mięta pieprzowa
I kompresy chłodzące:)
Jak coś to pisz śmiało 🤗
O właśnie wymagałam chwilę temu i zobaczymy czy nie za późno.
Coś leci, nie odczuwałam od rana żeby cos mi ciazylo więc nie wiem ile to będzie do ulgi i jak czesto. Tak jak mówiłam błądzenie w ciemności. O tyle dobrze że dalej jechałam ibuprofen I paracetamol. Do tego milanella complex i mam zamrożone pieluchy.
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Kofinka wrote:Gustablu - gratulacje i dziękuję za podzielenie się historią!
Miśka - skąd to wysokie crp? Wiadomo coś? Miałaś dodatni Gbs i podany antybiotyk czy to nie Twój przypadek?
Ja dzisiaj miałam ktg i badanie - lekarz stwierdził że jestem w zbyt dobrym stanie jak na ciążę po terminie, macica nic a nic, powiedział że takich dolin na ktg ( macicy) dawno w ciąży po terminie nie widział… i faktycznie jak spojrzałam to poziom macicy był powiedzmy na poziomie 0 a czasami na minus 1także tego…
Jeszcze trochę poczekamy i powiedział że może czopki mi dadzą na rozluźnienie szyjki macicy, mocno trzyma ta szyjka… nie proszę o wywołanie bo sama chce poczekać ale powoli wątpię czy bez indukcji da radę. Na szczęście wszystkie parametry ok - waga. Poziom wód i przepływy…
Prawdopodobnie coś z układem moczowym. Czekam na wyniki ponownych badań. Gbs miałam ujemny, żadnego antybiotyku.
Na razie czekam na korytarzu żeby wypisali pacjentkę żeby zrobiło się miejsce dla mnie, mam nadzieję że szybko się uda, bo nie wyobrażam sobie zostawić tu małego i wrócić do domu...
-
Bibi, Gusta Blu - gratulacje dziewczyny ❤️
Gusta Blu jestem w szoku, przeczytałam mężowi Twoja historię, niestety nie mogę zacytować co powiedział, bo mało było cenzuralnych słów. Położna ewidentnie Cię olewała, bo wiedziała że nie zdąży wrócić. To jest masakra, że zostawiła Cię samą, mogła chociaż napisać żebyś jechała do szpitala i przeprosić, że nie zdąży dojechać. Też uważam że powinnaś wysmarować jej opinię, chociażby żeby ostrzec inne kobiety.
Najgorsze, że byłaś z nią umówiona i tak naprawdę zawiodła Twoje zaufanie w najtrudniejszym dla Ciebie momencie.
Dobrze, że już po wszystkim i mam nadzieję, że babsko dosięgnie karma.Gusta Blu, Bibi24 lubią tę wiadomość
-
Ja co prawda wyciszałam laktację jak młody miał rok, więc już jadł i miałam tego mleka mało, ale polecam Wam mimo wszystko odciągać. Jak tylko czujecie że pierś jest pełna, twardnieje itd to odciagajcie. Starajcie się robić to coraz rzadziej, ale pamiętajcie że w przypadku robienia tego na początku może to trochę zająć.
Elasure lubi tę wiadomość
-
Miska, zdrówka dla Małego!2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Wero0707 wrote:A Wy o tej szalwi to mówicie do picia czy na piersi?
Ja piję, ale podobno jest też w tabletkach.
No właśnie ciekawe ile to zajmie. W piątek mam położną na ściągnięcie szwów to przegadam z nią temat jeszcze, mam nadzieję że nie zrobię sobie krzywdy do tej pory😒
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat