X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Prawdopodobnie coś z układem moczowym. Czekam na wyniki ponownych badań. Gbs miałam ujemny, żadnego antybiotyku.
    Na razie czekam na korytarzu żeby wypisali pacjentkę żeby zrobiło się miejsce dla mnie, mam nadzieję że szybko się uda, bo nie wyobrażam sobie zostawić tu małego i wrócić do domu...
    O matko, to współczuję bardzo. Oby wszystko szybko się wyjaśniło :( dobrze że to crp zrobione za wczasu … trzymaj się !

• Makija Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych rozpakowanych! ❤️

Ja dziś po wizycie kontrolnej. Bobas waży ok. 3200 jutro kończę 39 tydzień i moja dr chciała mnie na jutro już na indukcję umówić przez ten obrót zewnętrzny, ale powiedziałam, że sama w nocy na pewno urodzę 😂 zrobiła mi masaż szyjki bo okazało się, że jest 4cm rozwarcia. Liczę nocną akcję porodową. 🙈

Ilona.., Jenny93, Elasure, Kofinka, czaranna, Gusta Blu, Sparky, redken, Niaha, MaggLbn, miska122, KarolinaAnastazja, bambari, Galena, juss92, Bibi24 lubią tę wiadomość

👩🏼34 lat

👦🏼07/19 Alek
    🧒🏼03/22 Marcel
    👶🏼11/24 Julian
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę w szpitalu, jutro rano CC, tylko anestezjolog przez moje problemy neurologiczne, zakwalifikował mnie do znieczulenia ogólnego :(

Ktoś się z tym spotkał? Czy to może być niebezpieczne dla dziecka? Raczej zawsze się słyszy tylko ZZO.

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makija wrote:
    Gratulacje dla nowych rozpakowanych! ❤️

Ja dziś po wizycie kontrolnej. Bobas waży ok. 3200 jutro kończę 39 tydzień i moja dr chciała mnie na jutro już na indukcję umówić przez ten obrót zewnętrzny, ale powiedziałam, że sama w nocy na pewno urodzę 😂 zrobiła mi masaż szyjki bo okazało się, że jest 4cm rozwarcia. Liczę nocną akcję porodową. 🙈

Trzymam kciuki za szybki poród 🍀🤞

Makija lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    A Wy o tej szalwi to mówicie do picia czy na piersi?

Do picia :)

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Do picia :)

Chodź na priv, mam kilka pytań🙈

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Sparky Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, trzymam za Was kciuki, oby szybko uporali się ze stanem zapalnym małego i wypuścili Was do domu 🙏🏼

Pola, moja znajoma miała CC w narkozie, z nią i dzieckiem wszystko było w porządku 😊

U nas pojawiają się już mini okienka aktywności, w które staram się wplatać leżenie na brzuszku na macie. Dzisiaj mała nie chciała za bardzo być odkładana na drzemki, także zaczyna się robić trudniej 🙈 Jutro na 10:00 mamy wizytę u kardiologa z małą (szpital nas wysłał na kontrolę z powodu mojej cukrzycy ciążowej) i wybieramy się całą czwórką, jestem przerażona wizją porannego szykowania dzieciaków, trzymajcie za nas kciuki 😂 a w piątek wybieramy się na sesję noworodkową 😀

Jenny93, MaggLbn, bambari, Galena, juss92 lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już teraz trzymamy kciuki nie tylko za porody, ale też za wizyty lekarskie z dzieciaczkami!

A powiedzcie mi, co robicie z lekami, których nie wykorzystałyście w ciąży? Mam dwa nieotwarte opakowania luteiny, nie mam komu dać, trochę szkoda

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Już teraz trzymamy kciuki nie tylko za porody, ale też za wizyty lekarskie z dzieciaczkami!

A powiedzcie mi, co robicie z lekami, których nie wykorzystałyście w ciąży? Mam dwa nieotwarte opakowania luteiny, nie mam komu dać, trochę szkoda

Zapytaj na wątku staraxzek. Może któraś będzie chętna nawet za koszt wysyłki

Elasure lubi tę wiadomość

• Waflut Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

Jak mieszkasz w większym mieście to zobacz czy nie ma na fb grupy typu śmieciarka. Ja jak mam coś do oddania to wstawiam i sobie ktoś może przyjechać odebrać. Sama będę teraz korzystać, bo butelki do podmywania, ginexid i 3/4 podkładów poporodowych nie użyłam w ogóle 🙈

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

Dziewczyny z wątków miesięcznych lub dinusiow pewnie chętnie przygarną 👍

KarolinaAnastazja, Elasure lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy podajecie probiotyki dzieciaczką?

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Dziewczyny czy podajecie probiotyki dzieciaczką?

Ja podaję biogaia ale to głównie ze względu na kolki

• Niaha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaa, Czarna Dalia dzisiaj wypada Wasz termin CC, mocno zaciskamy kciuki, aby wszystko bezproblemowo się udało ❤️🍀

Makija 🍀 oby coś się zadziało 🍀

miska122 kciuki zaciśnięte za dobry wyniki maleństwa 🍀❤️

Elasure, KarolinaAnastazja, Bruised, czaranna, pandzia 🐼, Galena, Sparky, Jenny93, Przedszkolanka123, Makija, juss92, MaggLbn lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2024, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam znieczulenie ogólne przy pierwszej CC. Jest okej. Nic sie nie działo. Lepiej to znioslam niz teraz :)

• Galena Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    My też BioGaia ale profilaktycznie, Mała jest z cc.

A jak tam z czkawkami u Waszych bobasów, ktire sa już na świecie? U nas niestety kilka razy dziennie, bez reguły: po jedzeniu, przed jedzeniem, bez powodu :(

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas regularne czkawki, ulewanie i kolki czyli chyba wszystko co możliwe.

Na domiar złego u mnie zaczęły się bóle nadgarstków i kciuków. Wyczytałam, że to przypadłość młodych matek. Miała tak któraś z Was i się leczyła w jakiś sposób?

• Elasure Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galena wrote:
    My też BioGaia ale profilaktycznie, Mała jest z cc.

A jak tam z czkawkami u Waszych bobasów, ktire sa już na świecie? U nas niestety kilka razy dziennie, bez reguły: po jedzeniu, przed jedzeniem, bez powodu :(

My jeszcze bez probiotyku, myślę zacząć od bifido.

Co do czkawki to nasza się uaktywnia najczęściej przy przebieraniu na golasa, i czasem po jedzeniu. Około 2-3 razy na dzień. W brzuszku podobna ilość była.

@Miska jak sytuacja u synka?✊️

Galena lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Waflut Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

I jak się sprawdza? Daje sobie z nimi radę? Myślę właśnie nad wprowadzeniem, bo mały ma problemy z gazami. Codziennie o 3 w nocy jest jazda bez trzymanki 🙈 kupiłam też te rurki windi, ale mam jakieś opory przed użyciem i zostawiam je nr na sytuacje bez innego wyjscia.

U nas też czkawki. Bez reguły kiedy. Raz po jedzeniu, raz przy przewijaniu, a czasami tuż po przebudzeniu 🤷🏻‍♀️

Galena lubi tę wiadomość

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    I jak się sprawdza? Daje sobie z nimi radę? Myślę właśnie nad wprowadzeniem, bo mały ma problemy z gazami. Codziennie o 3 w nocy jest jazda bez trzymanki 🙈 kupiłam też te rurki windi, ale mam jakieś opory przed użyciem i zostawiam je nr na sytuacje bez innego wyjscia.

U nas też czkawki. Bez reguły kiedy. Raz po jedzeniu, raz przy przewijaniu, a czasami tuż po przebudzeniu 🤷🏻‍♀️

Niestety nie. U nas kolki zaczynają się po 23 i trwają do 2-3. Zdarzyło się też do 4🙈 Rurki używamy praktycznie codziennie, ale już jako ostateczność bo nic innego nie pomaga. Dzisiejsza noc była pierwsza że nie użyliśmy ale to dlatego że jakaś słabsza była ta kolka. Za to co chwilę zasypiał i szybko się wybudzał

‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ