LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Czaranna gratulacje ❤️🥰
czaranna lubi tę wiadomość
-
Hej, po kilku dniach miałam do nadrobienia kilka stron.
Nie wiem, gdzie mi dni uciekają 🙈
Co prawda malutka jest wspaniała- je, śpi, a w czasie aktywności rozgląda się i jest spokojna.
Przede wszystkim gratulacje dla rozpakowanych ❤️
Różne przeboje porodowe za wami dziewczyny ale ważne, że maluszki są już na świecie ☺️
U nas przy nawale pojawił się problem z karmieniem.
Ale przy pomocy cdl udało się i karmię piersią.
Tak jak ktoś wyżej wspomniał- przy dobrym przystawieniu, piersi w ogóle nie bolą!
Więc myślę, że jeśli któraś odczuwa ból, warto się umówić z doradcą laktacyjnym ❤️
Miska ale was sytuacja spotkała 🥺
Dobrze, że wychwycone i CRP już spada.
Oby tak dalej i do domku 💪Przedszkolanka123, Waflut, Natalia K, juss92, Jenny93, KarolinaAnastazja, Kofinka, miska122, pandzia 🐼, Elasure lubią tę wiadomość
-
Czaranna gratulacje! ❤️
Wero0707 przy pierwszym porodzie jest też jak najbardziej możliwe, żeby poszło szybko.
u mnie całość od pierwszych skurczy trwała 10h, z czego dopiero ostatnie 4h bardziej bolesne, a druga faza tylko godzinę.czaranna, Wero0707 lubią tę wiadomość
-
Udało się! urodziłam wczoraj wieczorem.
Rozpoczęło się w domu smyraniem w podbrzuszu, na szczęście na wszelki wypadek pojechaliśmy na IP, Ze względu na pozytywny Gbs.
Okazało się że rozwarcie już było 4-5 cm i zostałam zakwalifikowana jako rodzaca- w sumie to w szoku byłam - dobrze że pojechaliśmy. Urodziłam w 4 h od momentu wejścia na porodówkę. Parę skurczy partych na koniec i gotoweMoja położna Aniol, czułam się bardzo bezpieczna i spokojna. Krocze ochronione
Drugi poród to inny świat …
pozdrawiam i trzymam kciuki za nierozpakowane oby przebiegło pomyślnie.
Czarna - gratulujęto walczymy teraz z pierwszymi dobami.
Jupii;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2024, 04:21
MaggLbn, czaranna, Natalia K, redken, Niaha, miska122, bambari, Waflut, Sparky, Gusta Blu, juss92, Elasure, Wero0707, Jenny93, Przedszkolanka123, KarolinaAnastazja, Fania017, Makija, Bibi24, Ilona.., MonReve96 lubią tę wiadomość
-
Kofinka wrote:Udało się! urodziłam wczoraj wieczorem.
Rozpoczęło się w domu smyraniem w podbrzuszu, na szczęście na wszelki wypadek pojechaliśmy na IP, Ze względu na pozytywny Gbs.
Okazało się że rozwarcie już było 4-5 cm i zostałam zakwalifikowana jako rodzaca- w sumie to w szoku byłam - dobrze że pojechaliśmy. Urodziłam w 4 h od momentu wejścia na porodówkę. Parę skurczy partych na koniec i gotoweMoja położna Aniol, czułam się bardzo bezpieczna i spokojna. Krocze ochronione
Jupii;)
Gratulacje! Dużo zdrówka dla Was 😍🥳czaranna, Kofinka lubią tę wiadomość
-
Jupii;)
Gratuluję ❤️ ale super że też szybko poszło 🥰
Dużo zdrówka 😘
Kofinka lubi tę wiadomość
-
Jupii;)Kofinka lubi tę wiadomość
-
Kofinka gratulacje ❤️ zgadzam się, u mnie też drugi poród to zupełnie inne doświadczenie 😊
Kofinka lubi tę wiadomość
-
Czaranna, Kofinka - gratulacje Mamusie 💖 ale miałyście sprawne porody 😊
Ja mam delikatne plamienia wodniste podbarwione na brązowo..
Jak odchodził wam czop to tak powoli czy na raz większą ilość?
Miska, pięknie spadło crp 😘czaranna, miska122, Kofinka lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Czaranna, gratulacje, wszystkiego dobrego dla Was 🥰 Fajnie, że udało Ci się doświadczyć porodu bez oksytocyny. Czyli faktycznie bez oxy mniej boli 🤭 U mnie druga faza trwała 9 minut, możemy sobie przybić piątkę 😅
Kofinka, Tobie również gratuluję, dużo zdrówka dla Was 🤗 Również się zgodzę, że drugi poród to zupełnie coś innego. Chociaż mój pierwszy też nie był zły na szczęście 😉
Pandzia, u mnie wprawdzie czop odchodził jak już miałam założony balonik, ale najpierw był właśnie taki podbarwiony śluz, a za kilka godzin już wypadła galaretka 🫣
U nas mija dzień za dniem. Wczoraj wybraliśmy się na pierwszy "spacer". Najpierw okazało się, że żaden z moich miliona kombinezonów nie pasuje, bo są jakieś mega ciasne i nawet rąk nie da się w to włożyć 🤡 ostatecznie ubrałam Laurę w taki cienki kombinezon do fotelika, na to kocyk merino i śpiworek. Jak wyszliśmy to okazało się, że owszem, jest słonecznie, ale tak masakrycznie wieje i jest tak zimno, że nawet starszak chciał wracać do domu 🫠 także spędziliśmy może z 15 minut na dworze, wszyscy się zmęczyliśmy jakby nie wiem co się działo, a ja przy karmieniu po powrocie jednak zamówiłam małej kombinezon merino, bo serio nie ma nic lepszego 🫣 A dla Laury to było takie przeżycie, że całą resztę dnia spędziła przy cycku 🥴Kofinka, czaranna lubią tę wiadomość
-
pandzia 🐼 wrote:Czaranna, Kofinka - gratulacje Mamusie 💖 ale miałyście sprawne porody 😊
Miska, pięknie spadło crp 😘 -
pandzia 🐼 wrote:Czaranna, Kofinka - gratulacje Mamusie 💖 ale miałyście sprawne porody 😊
Miska, pięknie spadło crp 😘
U mnie początkowo był bezbarwny śluz, po chwili beżowy, a po kilku godzinach poleciał cały brązowo-bordowy glutek🙈 -
Jupii;)
Gratulacje ♥️🍀Kofinka lubi tę wiadomość
-
Kofinka gratulacje! 🥳 Taki poród brzmi przyjemnie 🤭
Sparky u nas wręcz przeciwnie, wszystkie kombinezony za duże, musieliśmy jechać kupić coś 'na teraz' bo nawet nie mam w czym dziecka do lekarza zabrać 😂
W ogóle 3 razy mi ten patronaż przekładali i nie wbiłam ostatniej zmiany w kalendarz i teraz już nie pamiętam czy mam na 8 czy 8.40 🤷 kolejne już wydarzenie które u mnie zapisuje się na haniebnej liście 'matki roku' 🙈
U nas dziś leniwa niedziela, zamierzam trochę podrzemać z synem za dnia i może pójść na krótki spacer. Po cc ciągle walczę z prostowaniem postawy i czuję ból w krzyżu co zabiera mi jeszcze trochę energii. Ale z każdym dniem jest coraz lepiej. Wczoraj wykąpałam się już sama bez pomocy i bez bólu 💪Wero0707, Kofinka, Sparky lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Gratulacje i dużo zdrówka dla Was dziewczyny i Waszych maluszków ❤️🍀❤️🍀
Przepraszam, że się tutaj wbije z tematem z ty... ale co kupujecie teściom, rodzicom na święta? Szukam pomysłów, chciałam to załatwić wcześniej. W zeszłym roku wszyscy dostali od nas zestaw herbat i czekolad. Nie chciałabym się powtarzać, ale pewnie na tym się skończyczaranna lubi tę wiadomość
-
Natalia K wrote:Gratulacje i dużo zdrówka dla Was dziewczyny i Waszych maluszków ❤️🍀❤️🍀
Przepraszam, że się tutaj wbije z tematem z ty... ale co kupujecie teściom, rodzicom na święta? Szukam pomysłów, chciałam to załatwić wcześniej. W zeszłym roku wszyscy dostali od nas zestaw herbat i czekolad. Nie chciałabym się powtarzać, ale pewnie na tym się skończy
Akurat wczoraj to kminiłam. Pasieka Sadowskich ma fajne zestawy miodów, będą mieli pewnie jakieś promo na BF. My w tym roku chyba idziemy w świeczki/dyfuzory z Zara Home lub jakieś mydło do rąk + krem lepsze w ładnej butelceNatalia K lubi tę wiadomość