X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno mnie tu nie było ale pochłonęła mnie opieka na Maksem w szpitalu ;)

Dzisiaj prawdopodobnie wychodzimy do domku, chociaż bałam się, że tak nie będzie bo wczoraj mały spadł do 3160 więc tak w granicy tych 10% i dostaliśmy zalecenie większej ilości karmień i przybrał do 3180 więc ja jeszcze kontrola u ginekologa i pewnie do domku :)

Chyba zamówimy jakąś pizzę z mężem bo po tym szpitalnym jedzeniu… :D

Niaha, juss92, Sparky lubią tę wiadomość

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    Gratulacje i dużo zdrówka dla Was dziewczyny i Waszych maluszków ❤️🍀❤️🍀

Przepraszam, że się tutaj wbije z tematem z ty... ale co kupujecie teściom, rodzicom na święta? Szukam pomysłów, chciałam to załatwić wcześniej. W zeszłym roku wszyscy dostali od nas zestaw herbat i czekolad. Nie chciałabym się powtarzać, ale pewnie na tym się skończy :/

My w sumie nie robimy prezentów, teściowe same się wymieniają jakimiś świątecznymi gadżetami typu porcelanowe choinki na obrotowej tacce. W tym roku kupiłysmy w action porcelanowy domek z piernika na słodkości.

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Hej, dawno mnie tu nie było ale pochłonęła mnie opieka na Maksem w szpitalu ;)

Dzisiaj prawdopodobnie wychodzimy do domku, chociaż bałam się, że tak nie będzie bo wczoraj mały spadł do 3160 więc tak w granicy tych 10% i dostaliśmy zalecenie większej ilości karmień i przybrał do 3180 więc ja jeszcze kontrola u ginekologa i pewnie do domku :)

Chyba zamówimy jakąś pizzę z mężem bo po tym szpitalnym jedzeniu… :D

Polaaa super, że dziś wychodzicie. Nie ma to jak w domku, pizza brzmi świetnie 🤗
    My już w pełni zaklimatyzowani. Młody dalej jest dzieckiem idealnym (chwilo trwaj!).
    Dwa dni temu zostawiliśmy go z babcią i skoczyliśmy sobie do KFC 😂 oczywiście nie obyło się bez telefonu do domu żeby sprawdzić co z synem, nawet krótka rozłąka kończy się tęsknotą.

MaggLbn lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnym rozpakowanym! Jesteście wielkie!
    Strasznie Wam zazdroszczę szybkich porodów. Mała wynagradza mi wszystko, acz wspomnienia z tej mojej gehenny wciąż do mnie wracają...
    Józefina generalnie póki co żyje na moim cycu i słabo znosi odstawienie do łóżeczka/kokonu. Nie żeby jakoś strasznie mi to przeszkadzało, bo patrzenie na to jak się przy mnie uspakaja jest bezcenne. Nie sądziłam, że dziecko może poruszać takie uczucia.
    Naszą zmorą jest czkawka. Strasznie męczy dziecko, a dźwięk jaki przy tym wydaje, sprawia że serce mi się kraje, pomimo że wiem że nic wielkiego się nie dzieje.
    A! I jeszcze pytanie do dziewczyn, które nadal używają apki Ovufriend - da się w niej ustawić, że poród już się odbył? Wciąż nalicza mi dni ciąży i mnie to denerwuje ;)

Natalia K, Elasure, czaranna lubią tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Gratuluję kolejnym rozpakowanym! Jesteście wielkie!
    Strasznie Wam zazdroszczę szybkich porodów. Mała wynagradza mi wszystko, acz wspomnienia z tej mojej gehenny wciąż do mnie wracają...
    Józefina generalnie póki co żyje na moim cycu i słabo znosi odstawienie do łóżeczka/kokonu. Nie żeby jakoś strasznie mi to przeszkadzało, bo patrzenie na to jak się przy mnie uspakaja jest bezcenne. Nie sądziłam, że dziecko może poruszać takie uczucia.
    Naszą zmorą jest czkawka. Strasznie męczy dziecko, a dźwięk jaki przy tym wydaje, sprawia że serce mi się kraje, pomimo że wiem że nic wielkiego się nie dzieje.
    A! I jeszcze pytanie do dziewczyn, które nadal używają apki Ovufriend - da się w niej ustawić, że poród już się odbył? Wciąż nalicza mi dni ciąży i mnie to denerwuje ;)

Hej,
    Naciśnij plusa, wybierz miesiączkę i poród ^^

Gusta Blu lubi tę wiadomość

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gusta Blu my też przerabiamy czkawki i raczej nic tu się nie da pomóc 😐
    U nas czkawka potrafi wybudzić Małą ze spania i potem jest rozdrażniona do kolejnego karmienia.

Innym naszym problemem jest "odbijanie", Mała zasypia mi po jedzeniu (z butli) i odbijanie jej na ramieniu nie dość, że jest nieefektywne (prawie nie odbija) to też ją wybudza. Mam wrażenie, ze trzymanie jej w ramionach z głowka wyżej, troszkę przytulonej do mnie ze zgiętymi nóżkami działa tak samo, a nie robi dziecku "dyskoteki". Sama już nie wiem, co robić 🙄

• bambari Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już totalny zjazd emocjonalny. Dziś mój termin z OM i nadal nic. Wszyscy się pytają, ciągle ktoś pisze albo dzwoni. W pewnym sensie czuję presję otoczenia 😅 przez ten update daty wciąż jeszcze tydzień mogę czekać zanim zaczną wywoływać. ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2024, 16:52

❤️

age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambari, dobrze wiem co czujesz. Dzisiaj usłyszałam,że wszystko jest w porządku, a szyjka to jeszcze jest tak ustawiona,że nie zanosi się na poród 🙄

bambari lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Ja mam już totalny zjazd emocjonalny. Dziś mój termin z OM i nadal nic. Wszyscy się pytają, ciągle ktoś pisze albo dzwoni. W pewnym sensie czuję presję otoczenia 😅 przez ten update daty wciąż jeszcze tydzień mogę czekać zanim zaczną wywoływać. ;(

Też już mnie ludzie wkurzają :/

bambari, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • bambari Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Bambari, dobrze wiem co czujesz. Dzisiaj usłyszałam,że wszystko jest w porządku, a szyjka to jeszcze jest tak ustawiona,że nie zanosi się na poród 🙄

Ja mam jutro trzeci raz ’ostatnią‘ wizytę u prowadzącego 😆 pewnie się zdziwi, bo ostatnio dostałam skierowanie do szpitala to już się mnie raczej nie spodziewa 😆

❤️

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:

Na pocieszenie powiem, że w zeszłą niedzielę usłyszałam to samo, a w poniedziałek wieczorem zaczęły się skurcze. Trzymam kciuki za rychłe i łatwe porody!

Natalia K, bambari, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:

Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja już po odejściu wód i czopa, z regularnymi skurczami miałam szyjkę twardą i ustawioną do tyłu, też niegotowa była tak samo jak 1,5tyg wcześniej na wizycie u prowadzącego 🙈

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie w każdej chwili może się zacząć u mnie mimo tego że i rozwarcie i skrócenie szyjki było przez 3 tygodnie to nic się nie działo i jeszcze na wizycie parę godzin wcześniej rozmawialiśmy o tym kiedy na wywołanie.
    Bardzo dobrze rozumiem tą frustrację, i to jak wszyscy dookoła nie pomagają ale w koncu ten dzień nadejdzie i warto na niego poczekać jeszcze moment.
    Łatwiej też urodzić jak wszystko samo się przygotuje a nie wywoła na siłę.
    Kochane cierpliwości jeszcze tylko chwilka, jestem z Wami całym ❤️

Natalia K, bambari, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak u Was poranne drzemki?
    Gabrysia w nocy śpi całkiem okej, ale po 6/7 jak się obudzi już to jest dramat.
    Drzemki max 30-40 minut ( i to ze dwie max, z czego jedna często w wózku na spacerze), a na dłuższą drzemkę idzie dopiero koło 14.
    Mam wielki problem, żeby rano w ogóle pójść do łazienki i coś zjeść, nie mówiąc już o zrobieniu czegoś w domu.

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galena wrote:
    @Gusta Blu my też przerabiamy czkawki i raczej nic tu się nie da pomóc 😐
    U nas czkawka potrafi wybudzić Małą ze spania i potem jest rozdrażniona do kolejnego karmienia.

Innym naszym problemem jest "odbijanie", Mała zasypia mi po jedzeniu (z butli) i odbijanie jej na ramieniu nie dość, że jest nieefektywne (prawie nie odbija) to też ją wybudza. Mam wrażenie, ze trzymanie jej w ramionach z głowka wyżej, troszkę przytulonej do mnie ze zgiętymi nóżkami działa tak samo, a nie robi dziecku "dyskoteki". Sama już nie wiem, co robić 🙄

Czasami robię tak samo, z młodego to co m wylecieć i tak wylatuje, a przynajmniej nie jest wybudzany.

Galena lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:
    Dziewczyny, jak u Was poranne drzemki?
    Gabrysia w nocy śpi całkiem okej, ale po 6/7 jak się obudzi już to jest dramat.
    Drzemki max 30-40 minut ( i to ze dwie max, z czego jedna często w wózku na spacerze), a na dłuższą drzemkę idzie dopiero koło 14.
    Mam wielki problem, żeby rano w ogóle pójść do łazienki i coś zjeść, nie mówiąc już o zrobieniu czegoś w domu.

U nas podobnie.
    Rozwiązanie jakie wymyśliliśmy na to to chusta. W czwartek przyjeżdża do nas doradczyni i wtedy będziemy to ogarniać. To pozwoli nam zwolnić ręce, ale też dać odpowiednią ilość bliskości maluszkowi.

Galena, juss92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do Was pytanie odnośnie sterylizacji.
    Troszkę zaczyna mnie irytować sterylizacja butelek po każdym użyciu. Bardzo dużo czasu na to tracę, bo wiadomo, najpierw trzeba umyć, potem wysterylizować, potem poczekać, aż przestanie być gorące, następnie wysuszyć.
    Gdzieś w necie wyczytałam, że taka sterylizacja ma sens przez pierwsze 2/3 tygodnie, a potem nie wariować, bo dziecko i tak ma kontakt z różnymi bakteriami i samo umycie wystarczy.

Jak Wy do tego podchodzicie?

MaggLbn lubi tę wiadomość

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Troszkę zaczyna mnie irytować sterylizacja butelek po każdym użyciu. Bardzo dużo czasu na to tracę, bo wiadomo, najpierw trzeba umyć, potem wysterylizować, potem poczekać, aż przestanie być gorące, następnie wysuszyć.
    Gdzieś w necie wyczytałam, że taka sterylizacja ma sens przez pierwsze 2/3 tygodnie, a potem nie wariować, bo dziecko i tak ma kontakt z różnymi bakteriami i samo umycie wystarczy.

Już nie używamy ale cdl mówiła żeby sterylizować 2 razy dziennie a nie po każdym użyciu

• Waflut Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

Nam CDL kazała sterylizować co 2-3 użycia na tę chwilę, przed każdym użyciem tylko umyć.

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak robicie ze smoczkami? Sterylizujecie, czy tylko myjecie?

age.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ