X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • redken Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pandzia, gratulacje! 🍀

pandzia 🐼 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny KP wasze maluchy też tak szybko zasypiają przy cycku? 🙀 zaczynam się zastanawiać czy młody dojada, bo potrafi po 10min na pierwszej piersi zasnąć mur beton na najbliższe 2h… ani go dobudzić, ani dokarmić. W piątek będziemy się ważyć, ale trochę się zaczynam martwić 😢 kilka dni byliśmy na kpi i butlę dojadał ładnie, nabrał trochę więcej sił dzięki temu, ale nadal dzisiaj jest jedna strona 10min, czasem się da dostawić na drugą, ale nie na dłużej niż 5min…

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny KP wasze maluchy też tak szybko zasypiają przy cycku? 🙀 zaczynam się zastanawiać czy młody dojada, bo potrafi po 10min na pierwszej piersi zasnąć mur beton na najbliższe 2h… ani go dobudzić, ani dokarmić. W piątek będziemy się ważyć, ale trochę się zaczynam martwić 😢 kilka dni byliśmy na kpi i butlę dojadał ładnie, nabrał trochę więcej sił dzięki temu, ale nadal dzisiaj jest jedna strona 10min, czasem się da dostawić na drugą, ale nie na dłużej niż 5min…

Kupiłam z vinted używana wagę dla niemowlaków za 30zł i z wskazówki położnej kilka razy zważyłam małego przed i po karmieniu (w ubraniach). Różnica w wadze to od 60g do 10g, więc mi oglam oszacować, że właśnie tyle zjada. 60g było przy 18 minutach karmienia, 10 przy 6 minutachjesli masz takie wątpliwości, może spróbuj zrobić to samo?

Waflut lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. informuje, że kikut odpadł 🫠

#karmienie mm #pytanie

Jak długo trwa u Was karmienie mm? Nie wiem czy to wina małego przepływu ale w nocy trwa u Nas aż 45minut...🙈🙈 młody się nameczy, zje mało (na smoczku z agencie tak jak wspominałam) I za 1.5h pobudka po jeszcze...

W piątek mam spotkanie położnej, zobaczymy jak z wagą młodego i że smoczkami w butelce

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis zauważyłam strupki na pepku, odpadł nam 2 dni temu i teraz podkrwawia. Psiknelam octeniseptem, jutro mamy wizyte u pediatry ale troche się martwię. Czy któraś miala podobnie?

22.02.2024 transfer

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:
    Dziewczyny dzis zauważyłam strupki na pepku, odpadł nam 2 dni temu i teraz podkrwawia. Psiknelam octeniseptem, jutro mamy wizyte u pediatry ale troche się martwię. Czy któraś miala podobnie?

Mojemu od dwóch dni podkrwawia i zostawia ślady na ubrankach. Pisałam do położnej, mówiła że to normalne. Jak widzę, że się nazbiera w ciągu dnia tej krwi to przeczyszczam dodatkowo jeszcze gazikiem i octeniseptem żeby się nie tworzyły strupy.

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

#karmienie mm #pytanie

Jak długo trwa u Was karmienie mm? Nie wiem czy to wina małego przepływu ale w nocy trwa u Nas aż 45minut...🙈🙈 młody się nameczy, zje mało (na smoczku z agencie tak jak wspominałam) I za 1.5h pobudka po jeszcze...

W piątek mam spotkanie położnej, zobaczymy jak z wagą młodego i że smoczkami w butelce

Super że kikut odpadł, nasz się jeszcze trzyma.

U nas rozpracował już Avent natural response i je jakbyśmy go glodzili 90ml zjada w około 15min nawet na śpiocha sobie radzi sprawnie.

@pandzia jak dobrze, że wszystko się skończyło szczęśliwie. Mam nadzieję że stresy spowodowane nagłą cesarką wyblakną szybko, na pewno córcia wszystko wynagrodzi.

KarolinaAnastazja, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2024, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

#karmienie mm #pytanie

U nas jak Mała jest głodna i ma humor, to potrafi zjeść 80ml w 10min i potem ładnie śpi. A standardowo to co 3 godziny smęcimy po 40-60ml głaszcząc i wybudzając 🙄

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @pandzia - dzięki za podzielenie się historią, takie doświadczenia są mega trudne, ale też pokrzepiające jak się wszystko dobrze kończy

bambari się nie odzywa, może jednak zaskoczyło 😀

Mi przeszły wszelkie bóle, więc to wczoraj i w nocy to pewnie jednak był stres albo jelita albo przepowiadające albo wszystko i nic 😩 Zaczynają się te frustrujące pytania i wiadomości od rodziny, o których mówiłyście, a w sumie to ja jeszcze jestem przed terminem

MaggLbn lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2024, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

#karmienie mm #pytanie

U nas trwa ok. 20minut. I pobudka co 3-4h. Czasami w nocy trwa to dłużej. W każdym razie w nocy jeśli już łaskawie wstanie 😅 to ok. 20 minut i po sprawie. Czasami zje o 20 i ok. 21 lub 22 idzie spać i śpi do 4 lub 5, ale to zależy od jej nastroju i humoru. Bo ostatnio pokazuje rogi 😅

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2024, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:

To jest normalne. Przemywaj octeniseptem i patyczkiem w środku do czasu całkowitego wygojenia. Ja psikałam na patyczek i myłam w środku z trzy razy za każdym zmiana patyczka. Górę przemywałam gazikiem z rumiankiem. I zagoiło się całkowicie :) spokojnie i nie martw się na zapas :)

• juss92 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Wczoraj byłam u lekarz, która prowadziła moja ciążę na wizycie na koniec połogu. Tak szybko to minęło! Na szczęście wszystko dobrze się zagoiło, nawet powiedziała, że nie widać, że rodziłam.

We wtorek mieliśmy pierwsze szczepienia. Mała całkiem dobrze je zniosła, płakała tylko przy wkłuciu, trochę temperatury, ale ładnie schodziło po paracetamolu. Wieczór i następny poranek dużo spała, ale wczoraj aktywna od 12 do północy.
    Ma już 3850g i 55cm, ale dopiero będziemy zaczynać nosić rozmiar 56, nadal jest Kruszynka 🥹

Pytanie do tych, co już wcześniej rodziły - kiedy u Was wrócił okres po porodzie przy kp? Wiem, że to bardzo indywidualna kwestia, ale jestem ciekawa na co się nastawiać. Najczęściej słyszę, że koło pół roku.

Niaha, KarolinaAnastazja, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Kofinka Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2024, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pandzia, współczuję przeżyć ale całe szczęście że to wydarzyło się w szpitalu i szybko mogli zareagować. Gratuluję , już Malutka na świecie i to najważniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 07:57

pandzia 🐼 lubi tę wiadomość

• Kofinka Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu od kilku dni i próbujemy przestawić się na nową rzeczywistość . Rozkręcanie laktacji znowu było trudne, ale lepiej niż przy pierwszym. Oczywiście ból brodawek nie z tej ziemi , przez 1 dzień miałam odruch że nie chce przystawić ze względu na ból … mały dużo wisiał -nocki z praktycznie bez spania były no ale na razie jest sukces i trochę ulgi…

Elasure lubi tę wiadomość

• Sparky Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pandzia, całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło 🥹 Współczuję przeżyć 🙁

Juss92, poprzednio przy kp okres wrócił mi po 11 miesiącach.

juss92 lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Paima Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:

Tak, u nas jest dokładnie to samo.
    Delikatnie obmywam te strupki, plus psikam octenisept na patyczek i dotykam.
    Kilka dni i nie będzie śladu 😉

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:
    Hej dziewczyny,

Wczoraj byłam u lekarz, która prowadziła moja ciążę na wizycie na koniec połogu. Tak szybko to minęło! Na szczęście wszystko dobrze się zagoiło, nawet powiedziała, że nie widać, że rodziłam.

We wtorek mieliśmy pierwsze szczepienia. Mała całkiem dobrze je zniosła, płakała tylko przy wkłuciu, trochę temperatury, ale ładnie schodziło po paracetamolu. Wieczór i następny poranek dużo spała, ale wczoraj aktywna od 12 do północy.
    Ma już 3850g i 55cm, ale dopiero będziemy zaczynać nosić rozmiar 56, nadal jest Kruszynka 🥹

Pytanie do tych, co już wcześniej rodziły - kiedy u Was wrócił okres po porodzie przy kp? Wiem, że to bardzo indywidualna kwestia, ale jestem ciekawa na co się nastawiać. Najczęściej słyszę, że koło pół roku.

To jest bardzo indywidualna sprawa.
    U mnie dobrze ponad pół roku, a jak wrócił, to pierwsze miesiące pojawiał się co 45-60dni.
    Później się ustabilizowało.

Ale koleżanki mówiły, że dostawały po kilku tygodniach od połogu.
    Więc naprawdę może być różnie.

juss92 lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pandzia dobrze, że już po wszystkim, zdrowia dla Was ❤️

Juss mnie okres wrócił po 8 miesiącach karmienia, zapewne dlatego, że od 6 RD więc młody mniej jadł mleka. Niestety tutaj nie ma reguły, są dziewczyny które dopiero po roku czy więcej dostały, a są takie które dostały praktycznie od razu.

juss92, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juss92, co prawda byłam na KPI, Ale miesiączka chyba po 11 miesiącach... Lub 15... nie pamiętam czy miałam już przed latem czy po nim ..Długo długo nie miałam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2024, 11:25

juss92 lubi tę wiadomość

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:
    U nas trwa ok. 20minut. I pobudka co 3-4h. Czasami w nocy trwa to dłużej. W każdym razie w nocy jeśli już łaskawie wstanie 😅 to ok. 20 minut i po sprawie. Czasami zje o 20 i ok. 21 lub 22 idzie spać i śpi do 4 lub 5, ale to zależy od jej nastroju i humoru. Bo ostatnio pokazuje rogi 😅
    Samo Martynce się tak wydłużyły drzemki w nocy??

Zazdroszczę i liczę, że będzie podobnie🫠

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ