LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka, postaram się dzisiaj nadrobić forum 😅
U nas 2 skok rozwojowy, jest ciekawie 🫠🫣 młody jest ciągle marudny, nie chce spać, słabo je, ciągle na rękach... Oby szybko minęło 🤞 -
Niaha wrote:Hejka, postaram się dzisiaj nadrobić forum 😅
U nas 2 skok rozwojowy, jest ciekawie 🫠🫣 młody jest ciągle marudny, nie chce spać, słabo je, ciągle na rękach... Oby szybko minęło 🤞
U nas to samo ciekawe czym nas zaraz zaskoczą
Z jaką woda robicie mleko modyfikowane?
My do tej pory gotujemy dla niego żywca ale zastanawiam się czy nie przejsc na kranówkę przefiltrowana przez dzbanek dafi bo ten zywiec czesto robi się taki mętny bialawy -
Elasure wrote:Co robicie jak dzieciaczkowi włączy się okno aktywności w nocy? Usypiacie czy zabawiacie?
Trafiła mi się dziś taka sytuacja że od 1.30 młody oczy jak pięć złotych i rozgląda się do okoła. Światła nie można zgasić bo niespokojny, po usypianiu go 2h czułam niezłą irytację. Zastanawiam się czy nie byłabym mniej zmęczona zabawiając go w środku nocy...
Usypiam, dlatego że musi się nauczyć, że noc jest od spania a nie zabawy.
Aktualnie najbardziej pomocna prsy usypianiu jest piłka gimnastyczna i spokojne lulanki (najczęściej muzyka klasyczna dla dzieci z YT)Elasure lubi tę wiadomość
-
bambari wrote:Jakich używacie pieluszek? My ciągle szukamy. Kupiłam w ciąży Dada 1 i 2 złote i białe, białe uważam za lepsze od złotych, ale te 1 i tak są duże. Z Lidla kupiłam tylko 2 to są ogromne. Pampers 1 jest wielkości innych 2, więc też za duże. Babydream (z kaczuszka) nam przeciekał, drugie babydream (z leniwcem) są strasznie długie. Najlepsze do tej pory były huggies. Chciałam jeszcze zamówić Bella happy, czy ma któraś odniesienie jak wypada ich wielkość?
Ja najbardziej lubię Dada 1 białe i lupilu 1.
Przetestowałam bambibo, Bambo, pampersy, Dada złote, pine soft (te były najgorsze).
Spróbuję jeszcze polecane przez Was huggies. -
KarolinaAnastazja wrote:Niaha i reszta dziewczyn, jak widzicie, że espumisan czy inne kropelki nie dają rady na dolegliwości żołądkowe?
Mój się od wczoraj tak kręci, bączki robi po wspumisanie ale widać, że nie może zrobić 💩...do tego rączki i nóżki w ruch i stekanie...czy to to? Mam w domu lefax i sabsimplex...może zmienić?
I jeszcze pytanie odnośnie probiotyki jakie podajecie??
U nas również zero efektów przy Espumisanie. -
Przedszkolanka123 wrote:Dziewczyny u Nas szpital. Mąż grypa żołądkowa, ja zapalenie piersi 🫣 Mam tylko nadzieję, że mała niczego od nas nie złapie 🥺
Oo niee trzymajcie się tam mocno 💪🍀Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Jenny93 wrote:Czy któraś z Was jest już po szczepieniu 5w1? My już 3 dzień po i jest dramat. Synek prawie w ogóle nie śpi, nie może zrobić kupy, a każde karmienie to walka. Więcej płacze niż zjada. Boję się, że mi zacznie spadać na wadze. Kiedy to minie? 😭
W środę idziemy na szczepienie, stresuję się tym, że młody będzie się źle czuł po tym 🫣 -
Elasure wrote:KarolinaAnastazja bardzo współczuję takiego 'pediatry' dość, że wizyta po łebkach to zero zaufania mieć nie można. Ja swojej nie mam nic do zarzucenia i bratowa chodzi ze swoją trójką do niej więc się pewniej czuję. Jakbym była na Twoim miejscu też ogarniałabym prywatnie tylko kurna nie tak to powinno być! Jak sobie pomyślę ile mojej wypłaty na te składki idzie a ja wydaję do tego tysiące na prywatne wizyty to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Kobitki po cc byłyście już u fizjo uro? Ja mam dziś wizytę i nie wiem czego się spodziewać🙃 taaaaak mi się nie chce iść ale wiem że trzeba.
Nie mogę się zabrać za zapisanie do urofizjo jak i ginekologa, a już czas najwyższy 😅 -
Niaha wrote:W środę idziemy na szczepienie, stresuję się tym, że młody będzie się źle czuł po tym 🫣
Nie martw się na zapas. Każde dziecko przechodzi inaczej. Ja już sama nie wiem czy akurat to odrzucenie piersi to po szczepieniu. Co nie zmienia faktu, że serce mi pęka i chce mi się krzyczeć z żalu razem z nim. Tak lubię tę naszą bliskość i tak bardzo mi jej brakuje 😭😭😭 -
U nas jakiś kryzysik, od kilku dni mała jest mało odkładalna. Największe awantury są wieczorami, tak do północy. Pręży się, wierci, je i zaraz nie chce, w kółko to samo. Spałaby najchętniej tylko na piersi, przytulona 😒 Na szczęście w nocy w porządku, przebieram ją, daje jedzonko i zasypia. Ale wieczory mamy ciężkie 😣
Niaha- mi został ginekolog ale też ciężko się zebrać, jakoś mi się nie chce 😩
Co do pampersów - u nas na pierwszym miejscu pampers, drugie to białe dady. Widzę, ze te huggies mają dobre opinie, przetestuje -
Przedszkolanka123 wrote:Dziewczyny u Nas szpital. Mąż grypa żołądkowa, ja zapalenie piersi 🫣 Mam tylko nadzieję, że mała niczego od nas nie złapie 🥺
Bardzo współczuję 💔Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
-
MaggLbn wrote:U nas jakiś kryzysik, od kilku dni mała jest mało odkładalna. Największe awantury są wieczorami, tak do północy. Pręży się, wierci, je i zaraz nie chce, w kółko to samo. Spałaby najchętniej tylko na piersi, przytulona 😒 Na szczęście w nocy w porządku, przebieram ją, daje jedzonko i zasypia. Ale wieczory mamy ciężkie 😣
Niaha- mi został ginekolog ale też ciężko się zebrać, jakoś mi się nie chce 😩
Co do pampersów - u nas na pierwszym miejscu pampers, drugie to białe dady. Widzę, ze te huggies mają dobre opinie, przetestuje
U nas jest to samo do polnocy nie ma spania już właśnie tak drugi tydzień. W dzień wszystko ok po północy też ale od 18 do 24 to jest co chwila jedzenie placz że jednak nie noszenie spanie na mnie a jak próbuje włożyc do lozeczka to awantura i pchanie rąk do buzi jaki to glodnyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 18:13
-
@Przedszkolanka123 trzymajcie się! ❤️
Jeśli chodzi o szczepienie - u nas była gorączka przez dwa dni, większe ulewanie i problemy ze snem przez kilka dni.
Pieluszki - Pampers i Huggies się u nas super sprawdzają cały czas.
Było pytanie o aktywność w nocy - u nas na szczęście teraz już nie ma z tym problemu i jak się obudzi to jest przewijanie, karmienie i w miarę szybko zasypia, ale na początku jak czasem długo to schodziło to usypialismy, żadnych zabawek i światła, żeby się właśnie nauczyła, że to noc. I faktycznie widać, że ta 19-6/7 traktuje jako noc.Elasure lubi tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
Takaja12 wrote:U nas to samo ciekawe czym nas zaraz zaskoczą
Z jaką woda robicie mleko modyfikowane?
My do tej pory gotujemy dla niego żywca ale zastanawiam się czy nie przejsc na kranówkę przefiltrowana przez dzbanek dafi bo ten zywiec czesto robi się taki mętny bialawy
Nie kombinujemy, od początku ma kranówkę 😁Takaja12, Elasure lubią tę wiadomość
-
Wrócę do tematu szczepień.
Która szczepionkę 6w1 wybrać? Hexa czy hexacima?
Decydujecie się na zaszczepienie na menignogoki? Wybraliście nimenrix czy bexsero, a może oba?
A co z szczepionka na pneumokoki? W necie wyczytałam, że lepiej zaszczepić po 4 miesiącu życia dziecka, a pediatra zaleca już teraz 🤔