LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia K wrote:Moja położna mi tłumaczyła ostatnio, że BioGaia nie działa "na już" a raczej a daje efekt w perspektywie długofalowej.
A jak długiej? Bo my już bierzemy 1,5 miesiąca 🙈 Powinien Wam, że ta szczepionka przeciwko rota to dramat. Męczymy się już 5 dzień i końca nie widać 😭 -
Jakich używacie pieluszek? My ciągle szukamy. Kupiłam w ciąży Dada 1 i 2 złote i białe, białe uważam za lepsze od złotych, ale te 1 i tak są duże. Z Lidla kupiłam tylko 2 to są ogromne. Pampers 1 jest wielkości innych 2, więc też za duże. Babydream (z kaczuszka) nam przeciekał, drugie babydream (z leniwcem) są strasznie długie. Najlepsze do tej pory były huggies. Chciałam jeszcze zamówić Bella happy, czy ma któraś odniesienie jak wypada ich wielkość?
-
Jenny93 wrote:A jak długiej? Bo my już bierzemy 1,5 miesiąca 🙈 Powinien Wam, że ta szczepionka przeciwko rota to dramat. Męczymy się już 5 dzień i końca nie widać 😭
Nie powiedziała 😅 oj, tulę mocno 🫂 oby już przeszło 🍀
Bambari, testowaliśmy Hippy, pampersy, babydream i coś jeszcze ale pampers nam najbardziej podpasował. My wciąż podwajamy, żeby nie drażnił strupka po kikucie. -
Jenny93 wrote:A jak długiej? Bo my już bierzemy 1,5 miesiąca 🙈 Powinien Wam, że ta szczepionka przeciwko rota to dramat. Męczymy się już 5 dzień i końca nie widać 😭
Jesteś pewna, że to kwestia szczepionki? U nas nic się nie działo 🤔 -
Ja z pieluch testowałam dada złote (odparzenia), lupilu (przeciekały), pampers były spoko, ale drogie, babydream z leniwcem (długie i cienkie, ale na dzień ujdą) i huggies- póki co mój faworyt. Nie przeciekają, wyleczyłam na nich odparzenia a mały miał już naprawdę mocne po dadzie. Na allegro dorwałam za 50zl 84szt.
bambari, Elasure, Niaha lubią tę wiadomość
-
bambari wrote:Kolejne pytanie 😅 jak ubrać bobasa na spacer? Pokazuję 4 st ale odczucie jest niższe.
Body merino+ spodenki, do kombinezona z merino i w tym do śpiworka + czapka?
Czy może kombinezon taki grubszy a już bez śpiworka?
Myśmy wczoraj byli to czapeczka, body, kombinezon miś z H&M i koc
Kark cały czas cieplutkibambari lubi tę wiadomość
-
Polaaaa wrote:A jak rozpoznać odparzenia? Młodemu w miejscu gdzie są te gumki na udach robią się czerwone kreski - i zastanawiam się czy to odparzenie czy te gumki go poprostu cisną?
Raczej chyba to drugie, nie boli go jak dotykam.
U nas dosłownie w rowku pupy robiły się czerwone krostki. Zeszły po zmianie pieluch i stosowaniu tormentile. To o czym piszesz to zwykle odgniecenia. -
bambari wrote:Jakich używacie pieluszek? My ciągle szukamy. Kupiłam w ciąży Dada 1 i 2 złote i białe, białe uważam za lepsze od złotych, ale te 1 i tak są duże. Z Lidla kupiłam tylko 2 to są ogromne. Pampers 1 jest wielkości innych 2, więc też za duże. Babydream (z kaczuszka) nam przeciekał, drugie babydream (z leniwcem) są strasznie długie. Najlepsze do tej pory były huggies. Chciałam jeszcze zamówić Bella happy, czy ma któraś odniesienie jak wypada ich wielkość?
U nas tak samo, najlepiej nam z huggies ale tez się czaję na wypróbowanie bella happy
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
bambari wrote:Kolejne pytanie 😅 jak ubrać bobasa na spacer? Pokazuję 4 st ale odczucie jest niższe.
My przy 3st pajacyk, czapeczka, kombinezon, do spiworka i w wózek z zapiętą płachtą. Byliśmy ponad godzinę na spacerze i młody się nie spocił.bambari lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Bella happy u nas bardzo przeciekały. Używamy dady białej 2 i bardzo dobrze się u nas sprawdzają nie licząc ostatniej kupy po pachy której nie byłoby chyba w stanie nic zatrzymać 🙈
Mialam stresujaca przygodę ostatnio 😕 zapisaliśmy się na zajęcia fizjoterapii grupowej dla maluszków i cieszyłam się że wyjdę z domu wesprze to jego rozwój, grupa mala bo tylko moj i jeszcze jeden itd ale skończyło się moim stresem który trwa do dziś...
Pani fizjo wzięła ode mnie maluszka i na nim pokazywała... wziela go na kolana na jego brzuszek i trzymając dłoń przy jego buzce zaczął ją ciumkać 😪 teraz martwię się czy nie zachoruje na coś i mam mega stres. Wyobrażałam sobie ze takie zajecia to że ja głównie coś robię z maluszkiem a nie tak i że też bardziej higiena jest zachowana przy 6 tygodniowym maluszku. Strasznie się o niego boję teraz -
Ja na wczorajszy ubrałam według tych wytycznych i mała po rozebraniu była cieplutka. A babcia całą drogę gadała, że za zimno jej zdaniem 😅
Było około 0°C, wleciał tylko kombinezon, czapeczka i kocyk na wszelki wypadek.
https://mamaginekolog.pl/dziecko/pielegnacja-dziecka/jak-ubierac-dzieci-na-spacer/
Od razu podpytam, jakich kremów używacie dla maluchów na wyjście, bo ja jeszcze nie mam żadnego 😬😬😬
-
Natalia K wrote:Ja na wczorajszy ubrałam według tych wytycznych i mała po rozebraniu była cieplutka. A babcia całą drogę gadała, że za zimno jej zdaniem 😅
https://mamaginekolog.pl/dziecko/pielegnacja-dziecka/jak-ubierac-dzieci-na-spacer/
Od razu podpytam, jakich kremów używacie dla maluchów na wyjście, bo ja jeszcze nie mam żadnego 😬😬😬
Mam linomag cold ale ani razu nie uzylam bo zapominam ze go mam 😂 położna mowila ze jak spadnie temp. ponizej 0 to zeby smarować. & Nas głęboki wozek i do mlodego zadne zimno nie dociera
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Polaaaa wrote:A jak rozpoznać odparzenia? Młodemu w miejscu gdzie są te gumki na udach robią się czerwone kreski - i zastanawiam się czy to odparzenie czy te gumki go poprostu cisną?
Raczej chyba to drugie, nie boli go jak dotykam.
My mieliśmy ten sam problem...gumką z pampersa nam nóżkę obcierała...częste zmienianie pieluszki, wywijanie tej gumki na wierzch, suszyłam suszarka i spałam zasypką -
Natalia K wrote:Ja na wczorajszy ubrałam według tych wytycznych i mała po rozebraniu była cieplutka. A babcia całą drogę gadała, że za zimno jej zdaniem 😅
Od razu podpytam, jakich kremów używacie dla maluchów na wyjście, bo ja jeszcze nie mam żadnego 😬😬😬 -
My probiotyki nie używamy wcale. Neurolog powiedziała, że po cc stosuje się przez 1 miesiąc, później nie trzeba a że nikt nam o tym nie powiedział, to nie stosujemy wcale 😊
Trafiliśmy na takie centrum terapi dzieci, że jestem zachwycona dziewczyny!
Pani doktor pokazała jak odbijać młodego, jak go karmić ile ml powinien jesc...I słuchajcie od wczoraj ulewania nie ma! Odbicia też super szybkie! A ci najważniejsze robione są kupki bez espumisanow I innych rzeczy...
Tak młodego rozmasowali,że aż w szoku nylam, że on taki wiotki 😅 no i jak nie lubią leżeć na jednej stronie tak na niej zasypia 🫠 dla mnie to mega zadowolenie, jak młody spi na stronie co nie lubi bez akcji i płaczów że go tak położyłamElasure, bambari, Niaha lubią tę wiadomość
-
My używamy pieluszek huggies, Dady tym razem niestety się nie sprawdziły, mała miała po nich czerwoną pupę. Lupilu porażka totalna, strasznie szerokie. Pampers premium care super się sprawdzały, ale szkoda mi na nie kasy, skoro huggies są bardzo podobne. Wykańczamy zapasy jedynek, nie wiem czy to się uda, bo ewidentnie powinniśmy już przejść na dwójki, te nam już przeciekają🙈
Przez ostatni tydzień mała siedziała w domu, bo złapała katar od brata, a że pogoda jest jaka jest, to nie chciałam jej wystawiać na niesprzyjające warunki. Ale na takie temperatury jak teraz ubieram ja w body z długim rekawkiem, spodenki, skarpetki, kombinezon merino, czapkę i wkładam ją do śpiworka.
Dzisiaj po raz pierwszy od porodu udało mi się wyjść sam na sam z moim starszakiem ☺️ Byliśmy w starbucksie na ciachu, młody przejechał się ciuchcią dla dzieci, zrobiliśmy razem zakupy 😅 Bardzo tego potrzebowaliśmy 🥰Elasure lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:My probiotyki nie używamy wcale. Neurolog powiedziała, że po cc stosuje się przez 1 miesiąc, później nie trzeba a że nikt nam o tym nie powiedział, to nie stosujemy wcale 😊
Trafiliśmy na takie centrum terapi dzieci, że jestem zachwycona dziewczyny!
Pani doktor pokazała jak odbijać młodego, jak go karmić ile ml powinien jesc...I słuchajcie od wczoraj ulewania nie ma! Odbicia też super szybkie! A ci najważniejsze robione są kupki bez espumisanow I innych rzeczy...
Tak młodego rozmasowali,że aż w szoku nylam, że on taki wiotki 😅 no i jak nie lubią leżeć na jednej stronie tak na niej zasypia 🫠 dla mnie to mega zadowolenie, jak młody spi na stronie co nie lubi bez akcji i płaczów że go tak położyłam
Zdradź nam te sekrety 😅🙈 Niech będzie więcej szczęśliwych dzieci i mam haha
Swoją drogą dziewczyny jeżeli macie jakieś tippy, tricki, fajne strony, konta, które zmieniły Wam życie z maluszkiem to piszcie śmiało!!!! Nawet jeżeli wydaje się Wam to jakiś oczywisty banał, o którym pewnie każdy wie. Może się okazać, że ja mieszkałam do tej pory pod kamieniem hahahNiaha lubi tę wiadomość