LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Niaha i reszta dziewczyn, jak widzicie, że espumisan czy inne kropelki nie dają rady na dolegliwości żołądkowe?
Mój się od wczoraj tak kręci, bączki robi po wspumisanie ale widać, że nie może zrobić 💩...do tego rączki i nóżki w ruch i stekanie...czy to to? Mam w domu lefax i sabsimplex...może zmienić?
I jeszcze pytanie odnośnie probiotyki jakie podajecie?? -
KarolinaAnastazja wrote:Niaha i reszta dziewczyn, jak widzicie, że espumisan czy inne kropelki nie dają rady na dolegliwości żołądkowe?
Mój się od wczoraj tak kręci, bączki robi po wspumisanie ale widać, że nie może zrobić 💩...do tego rączki i nóżki w ruch i stekanie...czy to to? Mam w domu lefax i sabsimplex...może zmienić?
I jeszcze pytanie odnośnie probiotyki jakie podajecie??
U nas po prostu nie było efektów. Po esputiconie chwila i zaczyna puszczać bąki. Espumisan u nas tak nie działał, a dostawał 4 razy dziennie po 6 kropelek -
Cześć dziewczyny,
Co tam u Was i Waszych pociech? Jakieś nowe etapy? Kryzysy? Umiejętności?
Jest Wam łatwiej? Trudniej?
Do mojej wczoraj przylecieli dziadki na weekend ale czuję, że ją moja mama przebodźcowuje i muszę ją zacząć bronić. Je więcej i sen też nieregularny. -
Natalia K wrote:Cześć dziewczyny,
Do mojej wczoraj przylecieli dziadki na weekend ale czuję, że ją moja mama przebodźcowuje i muszę ją zacząć bronić. Je więcej i sen też nieregularny.
Nasz synek wczoraj zaczął się uśmiechać ❤️ Też już ładnie trzyma kontakt wzrokowy.MaggLbn, Elasure, Galena, Niaha lubią tę wiadomość
-
Do mojej wczoraj przylecieli dziadki na weekend ale czuję, że ją moja mama przebodźcowuje i muszę ją zacząć bronić. Je więcej i sen też nieregularny.
Gabrysia pięknie się uśmiecha i reaguje na zagadywanie i śpiewanie. Interesuje się też zabawkami. Coraz dłużej jest w stanie poleżeć spokojnie sama w łóżeczku w ciągu dnia, dzięki czemu mogę zjeść śniadanie czy ogarnąć pranie.
Ostatnio nam się jednak trochę rozjechały drzemki w ciągu dnia, przez co wieczorem po kąpieli pada podczas karmienia i budzi się po 40-50 minutach bo znowu głodna 🫣MaggLbn, Natalia K lubią tę wiadomość
-
Zazdroszczę Wam dziewczyny tych uśmiechów ale wiem, że też się doczekam. Moja uśmiecha się głównie przez sen jak jej się śni kraina mlekiem i miodem płynąca
Mam wrażenie, że nasze forum trochę przycichło a powiem, że uwielbiam czytać Wasze posty.Elasure, juss92 lubią tę wiadomość
-
bambari wrote:My jeszcze nie zrobiliśmy pierwszego spaceru, ciągle się karmimy albo odciągam. Eh, może w końcu jutro się uda.
Dziewczyny, które karmia mm, na jakie mleko się zdecydowaliście?
Co prawda nie karmie mm ale z moich szpiegowskich notatek z innych wątków- jakiś pediatra powiedział, że jak maluch ma problemy brzuszkowe to wybieramy mleka, które mają w nazwie COMFORT.
I że HippComfort szybko znika z półek, więc warto robić zapasy 🙈 -
U nas odpadł kikut z ciekawostek 😅 w sumie fajnie, bo jakoś mnie to stresowało, ale ten pępek nadal trzeba czyścić, bo jeszcze ma jakieś takie pojedyncze strupki i ślady krwi. Myślałam, że odpadnie i będzie po problemie
Natalia K, Elasure, bambari, juss92, Galena, Niaha lubią tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:U nas odpadł kikut z ciekawostek 😅 w sumie fajnie, bo jakoś mnie to stresowało, ale ten pępek nadal trzeba czyścić, bo jeszcze ma jakieś takie pojedyncze strupki i ślady krwi. Myślałam, że odpadnie i będzie po problemie
Natalia K lubi tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
KarolinaAnastazja wrote:Niaha i reszta dziewczyn, jak widzicie, że espumisan czy inne kropelki nie dają rady na dolegliwości żołądkowe?
I jeszcze pytanie odnośnie probiotyki jakie podajecie??
U nas po espumissanie nie było efektów, podajemy biogaia. Ale 2 dni nie dałam i ponad dobę nie m kupki. Ale bączki idą i nie ma twardego brzuszka🤷♀️
Więc w sumie nie wiem czy dać mu ten probiotyk codziennie, ostatnio t kupka jedna dziennie była wodnista ale jedna dziennie bez śluzu, krwi więc nie biegunka i nie ewidentna alergia. Czekamy i obserwujemy jak będzie dalej. Wcześniej te kupki bardziej zwarte były.
Myślicie że jak bez probiotyk nie robi kupki to bardzo źle?
Podobno esputicon lepszy niż espumissan bo ma czysty skład.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 18:48
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
U nas taki bardziej ciekawski i świadomy wzrok. Ostatnio sobie rączki oglądał w sklepie 😂 Jeszcze nie ma uśmiechów raz tylko dziś nie przez sen się uśmiechnął do mnie ale też wydaje mi się że jeszcze nie świadomie.
Rozumiem to przebodźcowanie babcią🤭 ja wieczorem już moją tonuję. Ale widzę, że ma to też pozytywny wpływ na synka bo ona cały czas do niego gada i umie utrzymać jego zainteresowanie. Mam wrażenie, że on się już powoli z tym oswaja i z każdym tygodniem to przebodzcowanie słabnie. Dziadki masz tylko na weekend więc daj się im nacieszyć 😁
U nas wczoraj młody miał drzemkę z dziadkiem od 18 do 22 a potem nam prawie do 2 nie spał🙈 już wiemy że następnym razem trzeba go będzie wybudzić koło 20.Natalia K lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
juss92 wrote:U nas dzisiaj skończone dwa miesiące 🥰
Gabrysia pięknie się uśmiecha i reaguje na zagadywanie i śpiewanie. Interesuje się też zabawkami. Coraz dłużej jest w stanie poleżeć spokojnie sama w łóżeczku w ciągu dnia, dzięki czemu mogę zjeść śniadanie czy ogarnąć pranie.
Ostatnio nam się jednak trochę rozjechały drzemki w ciągu dnia, przez co wieczorem po kąpieli pada podczas karmienia i budzi się po 40-50 minutach bo znowu głodna 🫣
Wow 2 miesiące już! Kiedy to zleciało?!
Macie już jakąś działającą rutynę? U nas a ten moment każdy dzień i noc inna 🙈
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
My dzisiaj mieliśmy sesję noworodkowa, nie mogę doczekać się efektów 🥰
Z karmieniem u nas trochę lepiej, karmie dużo więcej piersią (wisi na cycku) i jak nie jest jeszcze baaaardzo głodny to nawet aż tak źle nie reaguje i się przystawia. Do tego caly czas staram się odciągać i tym dokarmiamy. Je też bardziej aktywnie, nadal przysypia ale jest ogromna różnica. W poniedziałek będzie położna zobaczymy jak przyrosty.Elasure, Sparky lubią tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:U nas odpadł kikut z ciekawostek 😅 w sumie fajnie, bo jakoś mnie to stresowało, ale ten pępek nadal trzeba czyścić, bo jeszcze ma jakieś takie pojedyncze strupki i ślady krwi. Myślałam, że odpadnie i będzie po problemie
U nas odpadł w 15 dobie i już w sumie ładnie się wszystko zagoiło i nie ma już strupka. Jest szansa że szybko się wszystko zagoi 🤗 -
Elasure wrote:Wow 2 miesiące już! Kiedy to zleciało?!
Macie już jakąś działającą rutynę? U nas a ten moment każdy dzień i noc inna 🙈
Zazwyczaj ostatnie "nocne" karmienie ma między 6 a 7, potem idzie na ok.40 minut spać, ja w tym czasie ogarniam siebie i śniadanie.
Potem koło 8 wstaje, bawimy się na macie, karmię, koło 9 znowu 40 minutowa drzemka.
Miedzy 10 a 11 wychodzimy na spacer, koło 13 jest jej czas na dłuższą drzemkę - około 2h.
15-16 wstaje, potem mąż kończy pracę i bawi się z nią na macie, o 19 kąpiel, karmienie i usypianie - najczęściej do 20:30 już śpi.
Potem w nocy pobudki zazwyczaj koło 1-2, potem 4 i potem już ta 6-7
Zauważyłam, że jak przegapię moment koło 9 żeby ją uśpić na drzemkę to potem jest ciężko, marudzi ze zmęczenia, ale i tak dopiero o tej 12-13 idzie spać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 21:12
Elasure lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Ulewanie jest tak jakby wypadało z buzi i cieknie po policzku, a wymioty to takie chlustanie na większą odległość
Bo dzisiaj jak wyszłam spod prysznica mały spał, i cały rękaw z body miał mokry i prześcieradło też całkiem spora plama :o
I zastanawiałam się czy to wymioty czy poprostu duże ulanie -
Elasure wrote:U nas po espumissanie nie było efektów, podajemy biogaia. Ale 2 dni nie dałam i ponad dobę nie m kupki. Ale bączki idą i nie ma twardego brzuszka🤷♀️
Więc w sumie nie wiem czy dać mu ten probiotyk codziennie, ostatnio t kupka jedna dziennie była wodnista ale jedna dziennie bez śluzu, krwi więc nie biegunka i nie ewidentna alergia. Czekamy i obserwujemy jak będzie dalej. Wcześniej te kupki bardziej zwarte były.
Myślicie że jak bez probiotyk nie robi kupki to bardzo źle?
Podobno esputicon lepszy niż espumissan bo ma czysty skład.
Moja położna mi tłumaczyła ostatnio, że BioGaia nie działa "na już" a raczej a daje efekt w perspektywie długofalowej.
Elasure lubi tę wiadomość