LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Elasure wrote:U nas też smoczek czasem bez, i trzymanie za rączkę. Z głaskaniem różnie często go to bardziej drażni. A jak tata opowiada o żarówkach, silnikach, łodziach podwodnych to już w ogóle po dyskusjach gyyy, a guu powieki same się lepią 😂😂
Wasze pociechy też już są takie gaduły? U nas nawet do babci na kamerce pogada już jakby przy nim była 😅
Nasz też dużo mówi, na widok mój, męża i mojej mamy mocniej macha rączkami i nóżkami, dużo z nami rozmawia i jeszcze więcej usmieskzow posyła
Wodzi oczkami za ulubiona zabawką
Lubi jak mu opowiadam głupoty
A w nocy lubi rozmawiać do lampy przed zaśnięciem 🤣 -
U nas ostatnio fajnie na uśpienie zadziałał króliczek moonie, wjeżdża też okap czasami. No i mamy kołyskę, więc jak jest taka ledwo ciepła, nie śpi, ale leży ładnie, to kołysanie ją usypia.
Natalia zwróć uwagę czy to rzeczywiście takie patrzenie ze zwiechą czy jednak coś tam jest. Gabi ewidentnie patrzy na światełka, wszystkie plafony i lampki jej, a już lampki choinkowe to w ogóle hit. Może też być tak, że nam to wygląda jak zwiecha, a dziecko jednak ten wzrok ma dopiero rozwijający się, może jej się wtedy oko akomoduje i to trwa tyle…Natalia K lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Nasz też dużo mówi, na widok mój, męża i mojej mamy mocniej macha rączkami i nóżkami, dużo z nami rozmawia i jeszcze więcej usmieskzow posyła
Wodzi oczkami za ulubiona zabawką
Lubi jak mu opowiadam głupoty
A w nocy lubi rozmawiać do lampy przed zaśnięciem 🤣
Oooo tak lampy zagaduje w każdym pokoju, ma już swoje ulubione 😂 na nocne karmienie zapatruje się w biały kontakt z czarną wtyczką, albo w obraz z widoczkiem gdzieś w klimatach Bali. W ogóle go nie interesują karty kontrastowe a jak u Was?
U nas woli karuzelę z pozytywką albo popatrzy na pluszaki.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Co do pieluch to Huggies wydają mi się stosunkowo małymi pieluchami, więc chyba bym nie robiła za dużych zapasów r.2. Happy też u nas się fajnie sprawdziły, ładna pupa była po nich. Co ciekawe po pampersach czerwona jak u pawiana, ale chcę spróbować jeszcze tej serii Harmonie. Aktualnie testuję wszystkie ekologiczne (bambiboo, bamboolove i moomin).
juss92 lubi tę wiadomość
-
Natalia K wrote:Czym kierujecie się wybierając rozmiarówkę pieluch? Wagą z opakowania? Własnym wrażeniem?
Moja ma 4,5 kg, 56 cm i wciąż na jedynkach. Próbowaliśmy 2 w zeszłym tygodniu ale wydawały się potwornie duże.
Jak zaczną przeciekać to znaczy, że pora na większe 😁Natalia K lubi tę wiadomość
-
Natalia K wrote:Czym kierujecie się wybierając rozmiarówkę pieluch? Wagą z opakowania? Własnym wrażeniem?
Moja ma 4,5 kg, 56 cm i wciąż na jedynkach. Próbowaliśmy 2 w zeszłym tygodniu ale wydawały się potwornie duże.
My jesteśmy dalej na huggies 2 i chwilę na nich pozbędziemy. Młody ma już pewnie z 6kg, jak zaczął przesikiwać 1ki to zmieniliśmy na większeNatalia K lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Natalia K wrote:Potrzebuję porady. Ala nie lubi spać w dzień. Nieraz ją już muli i odpływa ale odłożona od razu się uaktywnia. I potrafi leżeć sobie grzecznie w łóżeczku i się relaksować ale kończy się to tym, że później jest marudna i płaczliwa bo jest niewyspana. Nie bardzo wiem jak to przeskoczyć bo lulanie nie pomaga. Po prostu będzie spokojnie leżeć z oczami jak 5 zł na rękach
Może otulacz pomoże na te popoludniowe drzemki? -
Natalia K
> Pociesze Cię, że u nas tak samo. A jak już widzę chciałby zasnąć, a nie może to włączam okap lub odkurzacz intongo zmuli. Niestety często jest tak,że kiedy już wyłączę sprzęty znowu otwiera oczy.
Ratujemy się jeszcze wydrą z Fischer Price, i kiedy mam zamiar wyłączyć okap czy odkurzacz, automatycznie włączam bicie serca i tak udaje mi się przedłużyć drzemkę o około 45min, z tym że muszę być czujna zeby wydra Sie nie wyłączyła, bo wtedy koniec spania🙈
Nic innego na moje dziecko nie dziala..😅 -
Elasure wrote:Oooo tak lampy zagaduje w każdym pokoju, ma już swoje ulubione 😂 na nocne karmienie zapatruje się w biały kontakt z czarną wtyczką, albo w obraz z widoczkiem gdzieś w klimatach Bali. W ogóle go nie interesują karty kontrastowe a jak u Was?
U nas woli karuzelę z pozytywką albo popatrzy na pluszaki.
Nie mam kart to nie pomogę. Mamy taką zabawkę gosiąrkę czarno bialo i grzechocze jego top w zabawkach aktualnie. Mamy też taki do leżenia czarnobiały sorter (chyba tak się nazywa).to lubi bardzo 😁 -
U nas nie ma jakiegoś ogromnego zainteresowania zabawkami, mała pomacha rączkami, nogami i tyle. Czekam aż zacznie się więcej bawić bo jak na razie to ja jestem głównym animatorem 🫣
Mam problem z karmieniem. Od dwóch dni mała przy karmieniu butelka się krztusi (karmimy tak raz dziennie) 😖
Przy dwóch karmieniach były po dwa zakrztuszenia. Od początku używamy butelki Suavinex zero zero ze smoczkiem SS (wolny przepływ). Mam dwie takie takie same butelki, sprawdziłam i z jedną i drugą jest ta sama sytuacja.
Może któraś z was miała coś takiego?
Dodatkowo mała dzisiaj jakaś mało odkładalna. Od 13 tylko cyc, próby odłożenia, płaczki i w kółko to samo 😳 Dopiero mi zasnęła, oby pospala więcej niż 5 minut 🤞Elasure lubi tę wiadomość
-
Polaaaa wrote:Jak wygląda kwalifikacja do szczepienia? Standardowe badanie jak do bilansu?
Mamy we wtorek, pierwsze, bierzemy 6w1 płatne, a reszta na NFZ.
My też we wtorek szczepienie, też 6w1 i jeszcze prevenar 13. Mam nadzieję że Olafcio nie zareaguje tragicznie to taki słodki i spokojny bobasek 🥹
KarolinaAnastazja wrote:Nie mam kart to nie pomogę. Mamy taką zabawkę gosiąrkę czarno bialo i grzechocze jego top w zabawkach aktualnie. Mamy też taki do leżenia czarnobiały sorter (chyba tak się nazywa).to lubi bardzo 😁
Sorter taki z kształtami?
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
MaggLbn wrote:U nas nie ma jakiegoś ogromnego zainteresowania zabawkami, mała pomacha rączkami, nogami i tyle. Czekam aż zacznie się więcej bawić bo jak na razie to ja jestem głównym animatorem 🫣
Mam problem z karmieniem. Od dwóch dni mała przy karmieniu butelka się krztusi (karmimy tak raz dziennie) 😖
Przy dwóch karmieniach były po dwa zakrztuszenia. Od początku używamy butelki Suavinex zero zero ze smoczkiem SS (wolny przepływ). Mam dwie takie takie same butelki, sprawdziłam i z jedną i drugą jest ta sama sytuacja.
Może któraś z was miała coś takiego?
Dodatkowo mała dzisiaj jakaś mało odkładalna. Od 13 tylko cyc, próby odłożenia, płaczki i w kółko to samo 😳 Dopiero mi zasnęła, oby pospala więcej niż 5 minut 🤞
Nie wiem od czego to krztuszenie u nas są takie dni że też się czasem zdarzy mimo że karmimy ciągle takimi samymi butelkami. Czasem zmiana pozycji pomoże, czasem po prostu pociągnie ale nie jest gotowy na efekt...
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat