X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonReve96 wrote:
    U nas też ostatnie dni to dramat. Jeden cycek znowu nie pasuje i muszę się nakombinować żeby z niego zjadła. Spanie w dzień to jakieś mikro drzemki. Wszystko jej jakby przeszkadza. Wieczorem jest taki płacz że już nie wiem o co chodzi. Gorączki całe szczęście nie ma. Myślę, że to chyba jakiś skok rozwojowy. Ale przyznaje że jestem już trochę zmęczona i przygnębiona tym że nie umiem jej pomóc. Mam nadzieję że za kilka dni będzie lepiej.

Położne mówiły, że jak nie chce jeść z jednej piersi to pomaga karmienie spod pachy, oszukać go że je z tej drugiej 🤭

MonReve96, Kofinka, juss92 lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Położne mówiły, że jak nie chce jeść z jednej piersi to pomaga karmienie spod pachy, oszukać go że je z tej drugiej 🤭

O tak, to sprawdzony patent:) a jak nie dał się oszukać sprobowalismy karmienia w pozycji " pod górkę" i kiedy coś mu nie pasuje karmimy się w ten sposób. Ogólnie nie mamy problemów z karmieniem.

U nas noce są już z jedną pobudką, je koło 21, przesypia do 3, kolejna pobudka około 8.30.... ale w dzień ma jedynie jedna drzemkę 16.-17.30...😊

• MonReve96 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:

Właśnie tego spróbowałam i się udało 🎉 małe sukcesy na koniec dnia. Dzięki dziewczyny!

miska122 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Dzięki! Spróbuję, bo u nas ostatnio foch na prawą pierś 🫣

miska122 lubi tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mój syn już nie był tak łaskawy i chciał jeść 2:30, 4:30 i 6:30 😂 ale nie narzekam, grunt że je i idzie dalej spać, mój pierworodny potrafił nie spać pół nocy, trzeba było nosić, bujać, śpiewać...
    Dzisiaj mamy w końcu szczepienia, mam nadzieję że będzie tak dobrze jak ze Straszyn, trzymajcie kciuki ✊

Gusta Blu, Elasure, Natalia K, Galena, juss92, Niaha, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz ruszamy na szczepienie, trzymajcie kciuki, żeby było wszystko ok! :)

Gusta Blu, Elasure, Natalia K, Galena, juss92, miska122, Niaha, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podzielcie się koniecznie wrażeniami ze szczepień! Jak to wygląda technicznie-szczepi lekarka która przeprowadza bilans i kwalifikuje do szczepienia, czy po badaniu w gabinecie malucha się ubiera i przenosi do jakiegoś punktu szczepień?
    Czy są to u mamy, które zdecydowały się na szczepionki pojedyncze, a nie skojarzone i miały więcej wkłuć? Jak ubrać maleństwo, skoro podanie będzie i w rączki i w nóżki?

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś idziemy na szczepienie 🫣 trzymajcie kciuki bo matka przerażona jest 😅 jak po szczepieniach się zrobi jeszcze bardziej marudny niż jest teraz to oszaleje 🙈

Elasure, Natalia K, juss92, Niaha, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze kumulacja szczepień dziś bo my też mamy ale dopiero popołudniu. Póki co malutki śpi i jeszcze nie wie co go czeka 🥺
    Dajcie znać jak poszło jak już będziecie po szczepieniu. Planujecie podawać coś przeciwbólowego później?

Natalia K lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 szczepienia 😱 Kciuki dziewczyny! Podłączam się pod pytania GustyBlu. Dajcie znać po jak Wasze maluszki i jak będziecie mieć jakieś rady dla reszty. Świeża perspektywa to jednak coś innego.

age.png

👩🏻32 lat
    👨🏼‍🦲38 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    O kurcze kumulacja szczepień dziś bo my też mamy ale dopiero popołudniu. Póki co malutki śpi i jeszcze nie wie co go czeka 🥺
    Dajcie znać jak poszło jak już będziecie po szczepieniu. Planujecie podawać coś przeciwbólowego później?

Ja chyba zapytam po prostu pediatry czy dawać czy nie. W razie co mam kupiony pedicetamol więc czeka w pogotowiu, mam nadzieje że się nie przyda 🤞🏻a co do ubranka to planuje małego ubrać w pajaca na zamek, ze stopkami, żeby go szybko rozebrać i szybko ubrać bez bawienia się w zakładanie body, skarpetki itp

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 15 dopiero pierwsze szczepienia. Jakoś w mojej głowie, to, że je mamy w 9tyg lepiej mi to robi 😅

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuku za szczepienia dziewczyny!!

My od wczoraj w fazie testów w spaniu na brzuszku na drzemce porannej, na chwilę obecną jest rewelacja, bi spi już 1.5h 🤩 +sam zasypia na łóżku

Co do szczepienia, spytajcie czy macie podawać odrazu przeciwgorączkowe czy jak wystąpi gorączka, z tego co wiem są dwie szkoły 😊

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Dziewczyny, podzielcie się koniecznie wrażeniami ze szczepień! Jak to wygląda technicznie-szczepi lekarka która przeprowadza bilans i kwalifikuje do szczepienia, czy po badaniu w gabinecie malucha się ubiera i przenosi do jakiegoś punktu szczepień?
    Czy są to u mamy, które zdecydowały się na szczepionki pojedyncze, a nie skojarzone i miały więcej wkłuć? Jak ubrać maleństwo, skoro podanie będzie i w rączki i w nóżki?

U mnie lekarka robiła bilans i potem do innego gabinetu i inna Pani podawała szczepionki.

Myśmy brali 6w1 żeby oszczędzić małemu wkłuć, i tak był krzyk przy wkłuciach, więc nie wyobrażam sobie, żeby go 7 razy kłuli :(

Dwa razy go kłuli i jedna doustna, którą przespał :D na wkluciach też spał, ale niestety kłucie go obudziło.

Teraz jesteśmy w domku, po rotawirusach przez godzinę nie można karmić ani nic nie wsadzać do buzi, i po każdej zmianie pieluchy odrazu wyrzucać i myć ręce.

Mam nadzieję, że ma gen po mnie i nie odchoruje tych szczepionek.

Następna wizyta za 4 tygodnie na drugą dawkę rotawirusów i na meningokoki.

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    U nas były pojedyncze szczepionki - miała po dwa wkłucia w każde udo.

Ubraliśmy normalnie body plus spodenki, najpierw trzeba było rozebrać u pielęgniarki w gabinecie, ona ważyła, mierzyła, potem przejście przez jej gabinet do lekarza na kwalifikacje i powrót do pielęgniarki na szczepienie. Tam u niej już kazała ubrać i tylko spodenki opuścić.

👩🏻32
    👨🏻35

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:
    U nas były pojedyncze szczepionki - miała po dwa wkłucia w każde udo.

Ubraliśmy normalnie body plus spodenki, najpierw trzeba było rozebrać u pielęgniarki w gabinecie, ona ważyła, mierzyła, potem przejście przez jej gabinet do lekarza na kwalifikacje i powrót do pielęgniarki na szczepienie. Tam u niej już kazała ubrać i tylko spodenki opuścić.

Te pojedyncze na NFZ były tak? Właśnie ciekawa jestem jak to wygląda w przypadku tych bezpłatnych szczepionek

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Te pojedyncze na NFZ były tak? Właśnie ciekawa jestem jak to wygląda w przypadku tych bezpłatnych szczepionek
    Tak, te były na nfz

👩🏻32
    👨🏻35

age.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na szczepieniach dziewczyny! 🍀

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za szczepienia!
    U nas chyba kontynuacja skoku, jest lepiej (mniej płaczu), ale dziś w nocy pobudki co 2 godziny. Zaczynam też podejrzewać refluks, bo mała wydaje dziwne dźwięki i przeżuwa coś w buzi długo po karmieniu, jak krówka, która wróciła już dawno z łąki 🙃 Idziemy dziś też do fizjoterapeuty-osteopaty skontrolować asymetrię i może podpytam o ten refluks. Ktoś miał do czynienia z tym?

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Trzymam kciuki za szczepienia!
    U nas chyba kontynuacja skoku, jest lepiej (mniej płaczu), ale dziś w nocy pobudki co 2 godziny. Zaczynam też podejrzewać refluks, bo mała wydaje dziwne dźwięki i przeżuwa coś w buzi długo po karmieniu, jak krówka, która wróciła już dawno z łąki 🙃 Idziemy dziś też do fizjoterapeuty-osteopaty skontrolować asymetrię i może podpytam o ten refluks. Ktoś miał do czynienia z tym?

Na 90% jestem pewna że Gabryś ma refluks. Przeżuwa ciągle, grymasi przed ulaniem, wymiotuje nadtrawione mleko nawet godzinę po karmieniu. Będę dziś pediatrę pytać o to, dam znać co powie.

age.png
‹‹ 711 712 713 714 715
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ