LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
MonReve96 wrote:U nas też ostatnie dni to dramat. Jeden cycek znowu nie pasuje i muszę się nakombinować żeby z niego zjadła. Spanie w dzień to jakieś mikro drzemki. Wszystko jej jakby przeszkadza. Wieczorem jest taki płacz że już nie wiem o co chodzi. Gorączki całe szczęście nie ma. Myślę, że to chyba jakiś skok rozwojowy. Ale przyznaje że jestem już trochę zmęczona i przygnębiona tym że nie umiem jej pomóc. Mam nadzieję że za kilka dni będzie lepiej.
Położne mówiły, że jak nie chce jeść z jednej piersi to pomaga karmienie spod pachy, oszukać go że je z tej drugiej 🤭MonReve96, Kofinka, juss92 lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Położne mówiły, że jak nie chce jeść z jednej piersi to pomaga karmienie spod pachy, oszukać go że je z tej drugiej 🤭
O tak, to sprawdzony patent:) a jak nie dał się oszukać sprobowalismy karmienia w pozycji " pod górkę" i kiedy coś mu nie pasuje karmimy się w ten sposób. Ogólnie nie mamy problemów z karmieniem.
U nas noce są już z jedną pobudką, je koło 21, przesypia do 3, kolejna pobudka około 8.30.... ale w dzień ma jedynie jedna drzemkę 16.-17.30...😊 -
miska122 wrote:Położne mówiły, że jak nie chce jeść z jednej piersi to pomaga karmienie spod pachy, oszukać go że je z tej drugiej 🤭
Właśnie tego spróbowałam i się udało 🎉 małe sukcesy na koniec dnia. Dzięki dziewczyny!miska122 lubi tę wiadomość
-
miska122 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj mój syn już nie był tak łaskawy i chciał jeść 2:30, 4:30 i 6:30 😂 ale nie narzekam, grunt że je i idzie dalej spać, mój pierworodny potrafił nie spać pół nocy, trzeba było nosić, bujać, śpiewać...
Dzisiaj mamy w końcu szczepienia, mam nadzieję że będzie tak dobrze jak ze Straszyn, trzymajcie kciuki ✊Gusta Blu, Elasure, Natalia K, Galena, juss92, Niaha, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, podzielcie się koniecznie wrażeniami ze szczepień! Jak to wygląda technicznie-szczepi lekarka która przeprowadza bilans i kwalifikuje do szczepienia, czy po badaniu w gabinecie malucha się ubiera i przenosi do jakiegoś punktu szczepień?
Czy są to u mamy, które zdecydowały się na szczepionki pojedyncze, a nie skojarzone i miały więcej wkłuć? Jak ubrać maleństwo, skoro podanie będzie i w rączki i w nóżki? -
O kurcze kumulacja szczepień dziś bo my też mamy ale dopiero popołudniu. Póki co malutki śpi i jeszcze nie wie co go czeka 🥺
Dajcie znać jak poszło jak już będziecie po szczepieniu. Planujecie podawać coś przeciwbólowego później?Natalia K lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Elasure wrote:O kurcze kumulacja szczepień dziś bo my też mamy ale dopiero popołudniu. Póki co malutki śpi i jeszcze nie wie co go czeka 🥺
Dajcie znać jak poszło jak już będziecie po szczepieniu. Planujecie podawać coś przeciwbólowego później?
Ja chyba zapytam po prostu pediatry czy dawać czy nie. W razie co mam kupiony pedicetamol więc czeka w pogotowiu, mam nadzieje że się nie przyda 🤞🏻a co do ubranka to planuje małego ubrać w pajaca na zamek, ze stopkami, żeby go szybko rozebrać i szybko ubrać bez bawienia się w zakładanie body, skarpetki itpElasure lubi tę wiadomość
-
My mamy 15 dopiero pierwsze szczepienia. Jakoś w mojej głowie, to, że je mamy w 9tyg lepiej mi to robi 😅
-
Kciuku za szczepienia dziewczyny!!
My od wczoraj w fazie testów w spaniu na brzuszku na drzemce porannej, na chwilę obecną jest rewelacja, bi spi już 1.5h 🤩 +sam zasypia na łóżku
Co do szczepienia, spytajcie czy macie podawać odrazu przeciwgorączkowe czy jak wystąpi gorączka, z tego co wiem są dwie szkoły 😊 -
Gusta Blu wrote:Dziewczyny, podzielcie się koniecznie wrażeniami ze szczepień! Jak to wygląda technicznie-szczepi lekarka która przeprowadza bilans i kwalifikuje do szczepienia, czy po badaniu w gabinecie malucha się ubiera i przenosi do jakiegoś punktu szczepień?
Czy są to u mamy, które zdecydowały się na szczepionki pojedyncze, a nie skojarzone i miały więcej wkłuć? Jak ubrać maleństwo, skoro podanie będzie i w rączki i w nóżki?
U mnie lekarka robiła bilans i potem do innego gabinetu i inna Pani podawała szczepionki.
Myśmy brali 6w1 żeby oszczędzić małemu wkłuć, i tak był krzyk przy wkłuciach, więc nie wyobrażam sobie, żeby go 7 razy kłuli
Dwa razy go kłuli i jedna doustna, którą przespał na wkluciach też spał, ale niestety kłucie go obudziło.
Teraz jesteśmy w domku, po rotawirusach przez godzinę nie można karmić ani nic nie wsadzać do buzi, i po każdej zmianie pieluchy odrazu wyrzucać i myć ręce.
Mam nadzieję, że ma gen po mnie i nie odchoruje tych szczepionek.
Następna wizyta za 4 tygodnie na drugą dawkę rotawirusów i na meningokoki. -
Gusta Blu wrote:Dziewczyny, podzielcie się koniecznie wrażeniami ze szczepień! Jak to wygląda technicznie-szczepi lekarka która przeprowadza bilans i kwalifikuje do szczepienia, czy po badaniu w gabinecie malucha się ubiera i przenosi do jakiegoś punktu szczepień?
Czy są to u mamy, które zdecydowały się na szczepionki pojedyncze, a nie skojarzone i miały więcej wkłuć? Jak ubrać maleństwo, skoro podanie będzie i w rączki i w nóżki?
Ubraliśmy normalnie body plus spodenki, najpierw trzeba było rozebrać u pielęgniarki w gabinecie, ona ważyła, mierzyła, potem przejście przez jej gabinet do lekarza na kwalifikacje i powrót do pielęgniarki na szczepienie. Tam u niej już kazała ubrać i tylko spodenki opuścić.Elasure lubi tę wiadomość
-
juss92 wrote:U nas były pojedyncze szczepionki - miała po dwa wkłucia w każde udo.
Ubraliśmy normalnie body plus spodenki, najpierw trzeba było rozebrać u pielęgniarki w gabinecie, ona ważyła, mierzyła, potem przejście przez jej gabinet do lekarza na kwalifikacje i powrót do pielęgniarki na szczepienie. Tam u niej już kazała ubrać i tylko spodenki opuścić.
Te pojedyncze na NFZ były tak? Właśnie ciekawa jestem jak to wygląda w przypadku tych bezpłatnych szczepionek -
Powodzenia na szczepieniach dziewczyny! 🍀
Elasure lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za szczepienia!
U nas chyba kontynuacja skoku, jest lepiej (mniej płaczu), ale dziś w nocy pobudki co 2 godziny. Zaczynam też podejrzewać refluks, bo mała wydaje dziwne dźwięki i przeżuwa coś w buzi długo po karmieniu, jak krówka, która wróciła już dawno z łąki 🙃 Idziemy dziś też do fizjoterapeuty-osteopaty skontrolować asymetrię i może podpytam o ten refluks. Ktoś miał do czynienia z tym? -
Wero0707 wrote:Trzymam kciuki za szczepienia!
U nas chyba kontynuacja skoku, jest lepiej (mniej płaczu), ale dziś w nocy pobudki co 2 godziny. Zaczynam też podejrzewać refluks, bo mała wydaje dziwne dźwięki i przeżuwa coś w buzi długo po karmieniu, jak krówka, która wróciła już dawno z łąki 🙃 Idziemy dziś też do fizjoterapeuty-osteopaty skontrolować asymetrię i może podpytam o ten refluks. Ktoś miał do czynienia z tym?
Na 90% jestem pewna że Gabryś ma refluks. Przeżuwa ciągle, grymasi przed ulaniem, wymiotuje nadtrawione mleko nawet godzinę po karmieniu. Będę dziś pediatrę pytać o to, dam znać co powie.