X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Ja zaklepałam sobie termin na prenatalne 29 kwietnia, krew pobierają na wizycie a potem wyniki na maila.
    Nifty planuje na 15 kwietnia więc może też bedą już wyniki przed prenatalnymi🤞

Na spokojnie będą wcześniej, wyniki przychodzą po 5-6dniach roboczych, a często nawet po 3.

Elasure lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima, pewnie faktycznie coś się przesunęło 😘 Też bym nie czekała trzech tygodni, faktycznie wybierz się na wizytę wcześniej, po co się stresować aż 3 tyg. A może ta lekarka miała słaby sprzęt?

Paima lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Hmmm po wizycie mam mieszane uczucia...
    Mamy pęcherzyk żółtkowy ale nie widać zarodka.
    Lekarka powiedziała że na chwilę obecną nie może powiedzieć że jest źle ani że jest dobrze.
    6 + 3 powinno już być widać ale z drugiej strony mówi że może coś się poprzesuwało i za kilka dni już będzie widoczne.
    Na wizytę zaprasza dopiero za trzy tygodnie 🙄
    Zapisała suplementy i kazała czekać...

Zadzwonię zaraz do Ginekologa, do którego chodzę prywatnie i przyjmie mnie pewnie za tydzień we wtorek. Nie dam rady czekać 3tygodni...

Ja na Twoim miejscu też bym się umówiła do lekarza.
    Może prywatnie mają lepszy sprzęt.
    U mnie w zeszłym tygodniu w poniedziałek nie było nic, samo jajo płodowe, a w czwartek poszłam prywatnie i po dłuższej chwili znalazł się zarodek z serduszkiem. Był bardzo mocno schowany. Też myślę, że kilka dni robi bardzo dużą różnicę w rozwoju. A jeśli pęcherzyk żółtkowy jest to lada moment powinien być zarodek :) Trzymam mocno kciuki!!! ❤️

Paima lubi tę wiadomość

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A więc jestem po wizycie u diabetologa, nie ma paniki, nie muszę brać insuliny, no ale koniecznie trzeba kontynuować dietę.
    Codziennie mam sprawdzać cukier, na czczo i godzinę po śniadaniu obiedzie i kolacji.
    Metformine mam brać na kolację a nie na śniadanie.
    Kolejna wizyta u dr 12.04. Wtedy da skierowanie na krzywą, to będzie końcówka 11 tygodnia. Potem dr idzie na 2 tygodniowy urlop, więc pewnie krzywa zrobię jakoś w 13 tygodniu, to powinno być już bezpieczniejsze.

A do krzywej odstawiasz metmorfine? Ja mam glucophage ale mam brac fo konca I trymestru.

@bambari mi prenatalne wychodzą w 12+2

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Na spokojnie będą wcześniej, wyniki przychodzą po 5-6dniach roboczych, a często nawet po 3.

To super chcialabym już przed prenatalnymi wiedzieć mniej więcej na czym stoimy 😬

Niaha lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po wizycie. Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki ❤️
    Serduszko przyspieszyło i dzisiaj już było 120 :) Lekarz powiedział, że na ten moment wszystko jest w porządku :)
    Dostałam skierowanie na furę badań plus na prenatalne. Będę musiała się umówić, jeszcze nie wiem na kiedy.

Kolejna wizyta 15.04, a wizytę awaryjna, czwartkowa odwołałam :)

W końcu mogę trochę odsapnąć, cały zeszły tydzień to był wielki stres.

A jak u Was dzisiaj samopoczucie? Ja w nocy oka zmrużyć nie mogłam, rano mdłości. Jeszcze pogoda taka okropna, zaraz zasnę 🫣

Paima, Niaha, Takaja12, Pati2804, Elasure, zulka, Kofinka, miska122, juss92, Lisek_, Evey lubią tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    A do krzywej odstawiasz metmorfine? Ja mam glucophage ale mam brac fo konca I trymestru.

@bambari mi prenatalne wychodzą w 12+2

Mam brać metformine do końca 11 tygodnia. Potem tydzień przerwy i krzywa.

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Serduszko przyspieszyło i dzisiaj już było 120 :) Lekarz powiedział, że na ten moment wszystko jest w porządku :)
    Dostałam skierowanie na furę badań plus na prenatalne. Będę musiała się umówić, jeszcze nie wiem na kiedy.

A jak u Was dzisiaj samopoczucie? Ja w nocy oka zmrużyć nie mogłam, rano mdłości. Jeszcze pogoda taka okropna, zaraz zasnę 🫣

Gratulacje kochana ❤️ teraz odpoczywaj 🥰

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:

Super że wszystko dobrze 🥰

Lisek_ lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Paima Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa ☺️
    Poczytałam trochę i widzę, że faktycznie w większości przypadków po prostu było za wcześnie. Ważne, że jest pęcherzyk żółtkowy. To daje nadzieję ☺️

Elasure, juss92, Niaha lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:

Świetne wieści ❤️
    Odpoczywaj teraz ☺️

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Jeszcze nie, dopiero jutro idę do diabetologa i zobaczę co powie.
    W planach mam ubłagać sensor, bo przeraża mnie to ciągłe kłucie.
    Do tej pory trzymałam się wszystkich zasad opisanych w necie (ze sprawdzonych źródeł).

Sensor ponoć często przekłamuje, nie można spać na ręce, na której go masz.

Co do pieczywa i ogólnie produktów w cukrzycy ciążowej trzeba bardzo, ale to bardzo zwracać uwagę na składy. Czasem jest napisane, że jest coś bez cukru ale zamiast cukru jest słodzone słodem jęczmiennym itp. W Biedronce jest chyba chleb taki pakowany, z dobrym składem. Tak samo warzywa, pomidor i papryka bardzo często podnoszą cukier. Dieta cukrzycy ciążowej to jest chyba najbardziej skomplikowaną i ciężką dieta 🙈

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:

Super wieści, teraz trochę odpoczniesz od stresów. Mi na tym etapie lekarz pokazał tylko bijące serduszko. Pewnie jutro sprawdzi jak bije.

• zulka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tyg będziecie robić Nifty?

Co do prenatalnych to jutro pewnie dostanę skierowanie i muszę pomyśleć nad terminem. Pewnie to będzie koło 20.04 albo wcześniej tak żeby ze spokojem pojechać na wakacje o ile lekarz mi zezwoli

• Liliowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidor ma indeks glikemiczny 15 więc nie podnosi za bardzo poziomu cukru, papryka 32 ale to i tak nic w porównaniu z innymi produktami. Liczy się też obróbka gotowane mają więcej. Mi diabetolog polecała salatki z warzyw z dodatkiem łyżki oleju i mówiła że wrecz one obniżają cukier.
    Na obiad polecała kasze gryczana,pieczony filet z kurczaka
    Z tego co pamiętam to jadłam często jogurt naturalny z jabłkiem i kawałkiem banana i dwoma łyżkami płatków owsianych na deser lub drugi śniadanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2024, 15:08

Niaha lubi tę wiadomość

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o konkretnne przepisy to korzystałam z internetu, wpiszcie w Google daria rybicka indywidualny program zywieniowy i wyświetla się plik pdf jako pierwszy z jadłospisem na tydzień.

Niaha lubi tę wiadomość

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    Paima a czy było widać ciałko żółtkowe? U mnie był podobny przypadek - w czwartek byłam przekonana że będzie już serduszko biło a był pęcherzyk i ciałko żółtkowe. Dzisiaj -4 dni później poszłam i biło już serduszko. Po pojawieniu się ciałka żółtkowego w ciągu 2-3 dni powinien pojawić się zarodek. Mi lekarz kazał czekać 2 tygodnie, ale nie wytrzymałam i poszłam po 4 dniach….
    Paima, Ja nie umiem czytać ze zrozumieniem, pisałaś że był pęcherzyk, także mam nadzieję że wszystko będzie ok :)

Paima lubi tę wiadomość

• kopytko Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo♥️ dwa dni temu pisałam, że dziwi mnie brak objawów i że chciałabym jakieś poczuć-cofam to.
    właśnie okupuję toaletę, siedzę na ziemi przy kibelku i czekam na cud. nie wymiotuję, ale jest o krok od dwóch dni. dziś musiałam wyjść aż ze sklepu, wczoraj w kościele odpalili metr ode mnie kadzidło, trzy razy powstrzymywałam się żeby stamtąd nie uciec, ale jakoś dałam radę. 🤢🤢
    chyba wolałabym po prostu zwrócić towar niż czuć te cholerne mdłości.

Gusta Blu lubi tę wiadomość

👩🏻27
    👧🏻❤️6
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam od gina - jest ładny pęcherzyk+pęcherzyk żółtkowy. Lada dzień pewnie pojawi się zarodek. Mam wpaść 8 kwietnia na szukanie 🩷
    Trochę się uspokoiłam

Kofinka, Elasure, Sisska, Lus1a, kopytko, Pati2804, Takaja12, Niaha, Paima, juss92, miska122, zulka lubią tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Lisek_ Znajoma

Wysłany: 25 marca 2024, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem już po wizycie. Kropek ma 0.77 cm, ciąża jest kilka dni młodsza niż wychodziło na początku. 6t5d dzisiaj i wg USG termin na 13.11 zamiast 10.11. Do tego słuchałam jak pięknie bije serduszko ❤️
    Umówiłam się też na prenatalne na 30.04 😁
    Czeka mnie teraz krzywa cukrowa i wizyta u kardiologa, chciałabym to ogarnąć przed następną wizytą 15.04
    Generalnie jestem zachwycona, uradowana i prawie ryczałam ze szczęścia w gabinecie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2024, 17:15

Elasure, Pati2804, Takaja12, juss92, Niaha, miska122, zulka lubią tę wiadomość

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ