LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Elasure wrote:Ja zaklepałam sobie termin na prenatalne 29 kwietnia, krew pobierają na wizycie a potem wyniki na maila.
Nifty planuje na 15 kwietnia więc może też bedą już wyniki przed prenatalnymi🤞
Na spokojnie będą wcześniej, wyniki przychodzą po 5-6dniach roboczych, a często nawet po 3.Elasure lubi tę wiadomość
-
Paima, pewnie faktycznie coś się przesunęło 😘 Też bym nie czekała trzech tygodni, faktycznie wybierz się na wizytę wcześniej, po co się stresować aż 3 tyg. A może ta lekarka miała słaby sprzęt?
Paima lubi tę wiadomość
-
Paima wrote:Hmmm po wizycie mam mieszane uczucia...
Mamy pęcherzyk żółtkowy ale nie widać zarodka.
Lekarka powiedziała że na chwilę obecną nie może powiedzieć że jest źle ani że jest dobrze.
6 + 3 powinno już być widać ale z drugiej strony mówi że może coś się poprzesuwało i za kilka dni już będzie widoczne.
Na wizytę zaprasza dopiero za trzy tygodnie 🙄
Zapisała suplementy i kazała czekać...
Zadzwonię zaraz do Ginekologa, do którego chodzę prywatnie i przyjmie mnie pewnie za tydzień we wtorek. Nie dam rady czekać 3tygodni...
Ja na Twoim miejscu też bym się umówiła do lekarza.
Może prywatnie mają lepszy sprzęt.
U mnie w zeszłym tygodniu w poniedziałek nie było nic, samo jajo płodowe, a w czwartek poszłam prywatnie i po dłuższej chwili znalazł się zarodek z serduszkiem. Był bardzo mocno schowany. Też myślę, że kilka dni robi bardzo dużą różnicę w rozwoju. A jeśli pęcherzyk żółtkowy jest to lada moment powinien być zarodek Trzymam mocno kciuki!!! ❤️
Paima lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:A więc jestem po wizycie u diabetologa, nie ma paniki, nie muszę brać insuliny, no ale koniecznie trzeba kontynuować dietę.
Codziennie mam sprawdzać cukier, na czczo i godzinę po śniadaniu obiedzie i kolacji.
Metformine mam brać na kolację a nie na śniadanie.
Kolejna wizyta u dr 12.04. Wtedy da skierowanie na krzywą, to będzie końcówka 11 tygodnia. Potem dr idzie na 2 tygodniowy urlop, więc pewnie krzywa zrobię jakoś w 13 tygodniu, to powinno być już bezpieczniejsze.
A do krzywej odstawiasz metmorfine? Ja mam glucophage ale mam brac fo konca I trymestru.
@bambari mi prenatalne wychodzą w 12+2
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Niaha wrote:Na spokojnie będą wcześniej, wyniki przychodzą po 5-6dniach roboczych, a często nawet po 3.
To super chcialabym już przed prenatalnymi wiedzieć mniej więcej na czym stoimy 😬Niaha lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Już jestem po wizycie. Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki ❤️
Serduszko przyspieszyło i dzisiaj już było 120 Lekarz powiedział, że na ten moment wszystko jest w porządku
Dostałam skierowanie na furę badań plus na prenatalne. Będę musiała się umówić, jeszcze nie wiem na kiedy.
Kolejna wizyta 15.04, a wizytę awaryjna, czwartkowa odwołałam
W końcu mogę trochę odsapnąć, cały zeszły tydzień to był wielki stres.
A jak u Was dzisiaj samopoczucie? Ja w nocy oka zmrużyć nie mogłam, rano mdłości. Jeszcze pogoda taka okropna, zaraz zasnę 🫣Paima, Niaha, Takaja12, Pati2804, Elasure, zulka, Kofinka, miska122, juss92, Lisek_, Evey lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:A do krzywej odstawiasz metmorfine? Ja mam glucophage ale mam brac fo konca I trymestru.
@bambari mi prenatalne wychodzą w 12+2
Mam brać metformine do końca 11 tygodnia. Potem tydzień przerwy i krzywa.
Elasure lubi tę wiadomość
-
MaggLbn wrote:Już jestem po wizycie. Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki ❤️
Serduszko przyspieszyło i dzisiaj już było 120 Lekarz powiedział, że na ten moment wszystko jest w porządku
Dostałam skierowanie na furę badań plus na prenatalne. Będę musiała się umówić, jeszcze nie wiem na kiedy.
A jak u Was dzisiaj samopoczucie? Ja w nocy oka zmrużyć nie mogłam, rano mdłości. Jeszcze pogoda taka okropna, zaraz zasnę 🫣
Gratulacje kochana ❤️ teraz odpoczywaj 🥰 -
A jak u Was dzisiaj samopoczucie? Ja w nocy oka zmrużyć nie mogłam, rano mdłości. Jeszcze pogoda taka okropna, zaraz zasnę 🫣Lisek_ lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za miłe słowa ☺️
Poczytałam trochę i widzę, że faktycznie w większości przypadków po prostu było za wcześnie. Ważne, że jest pęcherzyk żółtkowy. To daje nadzieję ☺️Elasure, juss92, Niaha lubią tę wiadomość
-
A jak u Was dzisiaj samopoczucie? Ja w nocy oka zmrużyć nie mogłam, rano mdłości. Jeszcze pogoda taka okropna, zaraz zasnę 🫣
Świetne wieści ❤️
Odpoczywaj teraz ☺️ -
Niaha wrote:Jeszcze nie, dopiero jutro idę do diabetologa i zobaczę co powie.
W planach mam ubłagać sensor, bo przeraża mnie to ciągłe kłucie.
Do tej pory trzymałam się wszystkich zasad opisanych w necie (ze sprawdzonych źródeł).
Sensor ponoć często przekłamuje, nie można spać na ręce, na której go masz.
Co do pieczywa i ogólnie produktów w cukrzycy ciążowej trzeba bardzo, ale to bardzo zwracać uwagę na składy. Czasem jest napisane, że jest coś bez cukru ale zamiast cukru jest słodzone słodem jęczmiennym itp. W Biedronce jest chyba chleb taki pakowany, z dobrym składem. Tak samo warzywa, pomidor i papryka bardzo często podnoszą cukier. Dieta cukrzycy ciążowej to jest chyba najbardziej skomplikowaną i ciężką dieta 🙈 -
A jak u Was dzisiaj samopoczucie? Ja w nocy oka zmrużyć nie mogłam, rano mdłości. Jeszcze pogoda taka okropna, zaraz zasnę 🫣 -
Pomidor ma indeks glikemiczny 15 więc nie podnosi za bardzo poziomu cukru, papryka 32 ale to i tak nic w porównaniu z innymi produktami. Liczy się też obróbka gotowane mają więcej. Mi diabetolog polecała salatki z warzyw z dodatkiem łyżki oleju i mówiła że wrecz one obniżają cukier.
Na obiad polecała kasze gryczana,pieczony filet z kurczaka
Z tego co pamiętam to jadłam często jogurt naturalny z jabłkiem i kawałkiem banana i dwoma łyżkami płatków owsianych na deser lub drugi śniadanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 15:08
Niaha lubi tę wiadomość
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Jeśli chodzi o konkretnne przepisy to korzystałam z internetu, wpiszcie w Google daria rybicka indywidualny program zywieniowy i wyświetla się plik pdf jako pierwszy z jadłospisem na tydzień.
Niaha lubi tę wiadomość
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Kofinka wrote:Paima a czy było widać ciałko żółtkowe? U mnie był podobny przypadek - w czwartek byłam przekonana że będzie już serduszko biło a był pęcherzyk i ciałko żółtkowe. Dzisiaj -4 dni później poszłam i biło już serduszko. Po pojawieniu się ciałka żółtkowego w ciągu 2-3 dni powinien pojawić się zarodek. Mi lekarz kazał czekać 2 tygodnie, ale nie wytrzymałam i poszłam po 4 dniach….
Paima lubi tę wiadomość
-
hejo♥️ dwa dni temu pisałam, że dziwi mnie brak objawów i że chciałabym jakieś poczuć-cofam to.
właśnie okupuję toaletę, siedzę na ziemi przy kibelku i czekam na cud. nie wymiotuję, ale jest o krok od dwóch dni. dziś musiałam wyjść aż ze sklepu, wczoraj w kościele odpalili metr ode mnie kadzidło, trzy razy powstrzymywałam się żeby stamtąd nie uciec, ale jakoś dałam radę. 🤢🤢
chyba wolałabym po prostu zwrócić towar niż czuć te cholerne mdłości.
Gusta Blu lubi tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
Ja właśnie wracam od gina - jest ładny pęcherzyk+pęcherzyk żółtkowy. Lada dzień pewnie pojawi się zarodek. Mam wpaść 8 kwietnia na szukanie 🩷
Trochę się uspokoiłamKofinka, Elasure, Sisska, Lus1a, kopytko, Pati2804, Takaja12, Niaha, Paima, juss92, miska122, zulka lubią tę wiadomość
-
Hej, jestem już po wizycie. Kropek ma 0.77 cm, ciąża jest kilka dni młodsza niż wychodziło na początku. 6t5d dzisiaj i wg USG termin na 13.11 zamiast 10.11. Do tego słuchałam jak pięknie bije serduszko ❤️
Umówiłam się też na prenatalne na 30.04 😁
Czeka mnie teraz krzywa cukrowa i wizyta u kardiologa, chciałabym to ogarnąć przed następną wizytą 15.04
Generalnie jestem zachwycona, uradowana i prawie ryczałam ze szczęścia w gabinecie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 17:15
Elasure, Pati2804, Takaja12, juss92, Niaha, miska122, zulka lubią tę wiadomość