LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Niaha możesz mi wpisać prenatalne 30.04 🙂
Mam nadzieję że tym razem ich doczekam...🍀Elasure, Niaha, Lisek_ lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Od 1 stycznia 2024r jest zmiana : "Wszystkie ciężarne z cukrzycą ciążową mają prawo do refundacji systemu FeeStyle Libre 2 z dopłatą 20% za sensor. Wcześniej refundacja była ograniczona do kobiet z cukrzycą ciążową przyjmujących insulinę. Kod ten określa dopłatę pacjenta do sensora na poziomie 30%."
Dopłata pacjenta będzie wynosiła 20 % lub 30 % od ceny 255 zł za sensor. Co oznacza, że przy 20 % odpłatności pacjent zapłaci za sensor 51 zł, a przy 30 % odpłatności – 76,50 zł.
O to super, że zmienili ☺️ dzięki za informacjęmiska122 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Niaha możesz mi wpisać prenatalne 30.04 🙂
Mam nadzieję że tym razem ich doczekam...🍀
Wierzę bardzo mocno, że ich doczekasz. 🍀🤞Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Ja zaklepałam sobie termin na prenatalne 29 kwietnia, krew pobierają na wizycie a potem wyniki na maila.
Nifty planuje na 15 kwietnia więc może też bedą już wyniki przed prenatalnymi🤞
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Hmmm po wizycie mam mieszane uczucia...
Mamy pęcherzyk żółtkowy ale nie widać zarodka.
Lekarka powiedziała że na chwilę obecną nie może powiedzieć że jest źle ani że jest dobrze.
6 + 3 powinno już być widać ale z drugiej strony mówi że może coś się poprzesuwało i za kilka dni już będzie widoczne.
Na wizytę zaprasza dopiero za trzy tygodnie 🙄
Zapisała suplementy i kazała czekać...
Zadzwonię zaraz do Ginekologa, do którego chodzę prywatnie i przyjmie mnie pewnie za tydzień we wtorek. Nie dam rady czekać 3tygodni... -
Paima wrote:Hmmm po wizycie mam mieszane uczucia...
Lekarka powiedziała że na chwilę obecną nie może powiedzieć że jest źle ani że jest dobrze.
6 + 3 powinno już być widać ale z drugiej strony mówi że może coś się poprzesuwało i za kilka dni już będzie widoczne.
Zadzwonię zaraz do Ginekologa, do którego chodzę prywatnie i przyjmie mnie pewnie za tydzień we wtorek. Nie dam rady czekać 3tygodni...
Ja bym poszla pewnie jeszcze przed świętami gdzieś indziej abyś miała spokojna głowę. Skoro jest już żółtkowy to zarodek lada chwila się pokaze albo tak się ułożyło że nie było widać. Spokojnie wszystko będzie dobrze 🍀Paima, Niaha lubią tę wiadomość
-
Zadzwonię zaraz do Ginekologa, do którego chodzę prywatnie i przyjmie mnie pewnie za tydzień we wtorek. Nie dam rady czekać 3tygodni... -
Zadzwonię zaraz do Ginekologa, do którego chodzę prywatnie i przyjmie mnie pewnie za tydzień we wtorek. Nie dam rady czekać 3tygodni...
Moim zdaniem 3 tygodnie to zdecydowanie za długo żeby tyle czekać. Może uda Ci się złapać jakiś termin pod koniec tygodnia u innego lekarza? Żebyś przed świętami jeszcze miała możliwość skontrolować i się uspokoić tym samym.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. 🍀🤞Paima, Niaha lubią tę wiadomość
-
Myślę, że trzy tygodnie to bardzo długo.
Ja się właśnie zapisałam na 18.04 na prenatalne 😊Paima, Niaha lubią tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
Dobrze że umówisz się wcześniej nikt by 3 tygodnie nie wytrzymał. A jak wielkość CRL jak lekarka oceniła wiek ciąży?
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
juss92 wrote:U mnie było to samo w 6+1, tydzień później poszłam do innego lekarza i już był zarodek.
Myślę, że trzy tygodnie to bardzo długo.
Ja się właśnie zapisałam na 18.04 na prenatalne 😊
Pociesza mnie to ☺️👍
Mam nadzieję, że tak będzie i u mnie. Tym bardziej, że bardzo późno wyszedł mi pozytywny test i może faktycznie owulacja była późno. -
Zadzwonię zaraz do Ginekologa, do którego chodzę prywatnie i przyjmie mnie pewnie za tydzień we wtorek. Nie dam rady czekać 3tygodni...Paima, Niaha lubią tę wiadomość
-
Kurcze, ginekolog do którego chodzę prywatnie idzie na urlop, a przyjmuje tylko we wtorki 🙄
Może mnie przyjąć 16.04...
A wizyta u tej, u której byłam dziś mam 17.04
Ale lipa dzisiaj . Muszę poszukać żeby nie zwariować 😂 -
Kofinka wrote:Paima a czy było widać ciałko żółtkowe? U mnie był podobny przypadek - w czwartek byłam przekonana że będzie już serduszko biło a był pęcherzyk i ciałko żółtkowe. Dzisiaj -4 dni później poszłam i biło już serduszko. Po pojawieniu się ciałka żółtkowego w ciągu 2-3 dni powinien pojawić się zarodek. Mi lekarz kazał czekać 2 tygodnie, ale nie wytrzymałam i poszłam po 4 dniach….
Tak, mówiła że jest widoczne i dlatego nie mówi, że dzieje się coś niepokojącego na tym etapie.Kofinka lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:Dobrze że umówisz się wcześniej nikt by 3 tygodnie nie wytrzymał. A jak wielkość CRL jak lekarka oceniła wiek ciąży?
Powiem Ci, że nie mam pojęcia 🙈
Tak się zacięłam, gdy powiedziała, że nie ma zarodka, że reszty już nie kodowałam... 🙈 -
Takaja12 wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty 🍀🌻
Ja załamka...znów orgazm we snie i skurcz taki jak się obudziłam że nie mogłam się wysikać. Do tej pory jak kaszlne to boli.
To jakiś obłęd...😪 tak się martwię. Ciąża zagrożona, a moj organizm nie wspolpracuje.
Chciałabym to skonsultowac z lekarzem a wizyta dopiero po świętach 😔
Może nospa pomoże na ten ból?Lus1a wrote:Hej, ja dziś mam wizytę u ginekologa, ale od rana mam bóle tak jakby okresowe, czasami czuję kłucie. Mega się stresuje, dziś minęło 5 tygodni, poprzednie ciąże skończyły się na tym etapie:((
Daj znać jak po wizycie, pewnie lekarz coś podpowie na to 🍀Liliowa wrote:Niaha, chleb ciemny też podwyższa Ci cukier? Ja jadłam tylko ciemny i to wybrane rodzaje bo nie wszystkie nie powowodowaly zbyt wysokiego cukru. Do tego salatka z sałaty pomidora ogórka cebuli paprykii do tego łyżka oleju. Czasem jajko, szynka z piersi z kurczaka.
Właśnie od dzisiaj będę sprawdzała jak tam glukoza się zachowuje po danym produkcie.
LaBellePerle wrote:Dziewczyny, trzymam kciuki za wizytujace 🤞🤞
Ja się mało udzielam, trochę dałam sobie na luz (a raczej staram się) do wizyty.
Jest to całkowicie zrozumiałe, odpoczywaj i relaksuj się na maxa 🥰MonReve96 wrote:Z tego do pamiętam, żeby mieć dofinansowanie do sensora w przypadku cukrzycy ciążowej trzeba być na insulinie. Przynajmniej tak było we wrześniu 2023 jeszcze. Może coś się zmieniło w tej kwestii.Paima wrote:Hmmm po wizycie mam mieszane uczucia...
Paima wrote:Pociesza mnie to ☺️👍
Mam nadzieję, że tak będzie i u mnie. Tym bardziej, że bardzo późno wyszedł mi pozytywny test i może faktycznie owulacja była późno.
-
A więc jestem po wizycie u diabetologa, nie ma paniki, nie muszę brać insuliny, no ale koniecznie trzeba kontynuować dietę.
Codziennie mam sprawdzać cukier, na czczo i godzinę po śniadaniu obiedzie i kolacji.
Metformine mam brać na kolację a nie na śniadanie.
Kolejna wizyta u dr 12.04. Wtedy da skierowanie na krzywą, to będzie końcówka 11 tygodnia. Potem dr idzie na 2 tygodniowy urlop, więc pewnie krzywa zrobię jakoś w 13 tygodniu, to powinno być już bezpieczniejsze.
-
bambari wrote:W którym tygodniu planujecie prenatalne?
U mnie to będzie 11t 3d, w sumie to tak mnie zapisała położna.
Więc chyba termin jest odpowiedni.
Nie zmienia to faktu, że w 10t 2d zrobię nifty, który ma większą skuteczność.