LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas ze względu na kolki sen nocny zaczyna się ok 22, czasami nawet 23. Jest jedna pobudka ok 5 rano i o 9 zaczynamy dzień. W ciągu dnia mamy jedną dłuższą drzemkę plus jakieś turbo doładowania 😁 Z tym, że sen ma bardzo czujny. Jak zacznę się krzątać, stukać to wiem, że się obudzi
-
Muszę go chyba przestawić żeby w dzień nie spał tak dużo
Na spacerze może tylko, tylko jak to ogarnąć jak będę sama w domu np dzisiaj bo mąż jedzie do biura?
Jakie macie zabawy dla dzieci? Mój narazie niechętnie sam leży na macie. Zabawki go praktycznie wogóle nie interesują, wyposażenie salonu jest ciekawsze -
U nas sen nocny zaczyna się najczęściej 20-21, i potem zawsze pobudka była koło 2/3 i nad ranem 5/6.
Od kilku dni coś się zmieniło, nie wiem czy to już regres snu i pierwsza pobudka jest już przed północą (po 3,5-4h snu max, zamiast po 6) i potem koło 4 i potem do 7 śpi i koniec.
W ciągu dnia ma 3-4 drzemki, ale raczej krótkie po 40-50 minut, jedna czasem dłuższa.
Pierwsza koło 8:30/9, potem koło 10:30/11, 13 (i ta czasem jest dłuższa - do 1,5h) i ostatnia często koło 16, pilnujemy żeby max do 17 trwała.
A co do zabaw to wygrywają lampy, pusta ściana i sufit 😅
Ale lubi też karty kontrastowe, mamy taką kontrastowa grzechotkę w kształcie sztangi i bardzo chętnie wodzi za nią wzrokiem, za mniej kolorowymi zabawkami już powoli też.
Do tego jak leży na moich nogach to łączymy rączki, nóżki, potem rączka nóżka. Daje jej też do trzymania taki gryzak małpkę i sobie nią macha, wczoraj jak machnęła to wylądowała kilka metrów dalej na podłodze 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:37
-
Polaaaa wrote:Muszę go chyba przestawić żeby w dzień nie spał tak dużo
Na spacerze może tylko, tylko jak to ogarnąć jak będę sama w domu np dzisiaj bo mąż jedzie do biura?
Jakie macie zabawy dla dzieci? Mój narazie niechętnie sam leży na macie. Zabawki go praktycznie wogóle nie interesują, wyposażenie salonu jest ciekawsze
Mój jest totalnie niezabawkowy, poki co najciekawsze są kable na białej ścianie i matka wydająca z siebie głupie dźwięki i robiącą głupie miny 😅 zawiesiłam ostatnio nad kanapą światełka choinkowe kolorowe migające i faktycznie jak go wezmę na kolana i je włączę to wpatrzony jak w obrazek i na chwilę zajęty. Na macie sam nie poleży, nie ma szans. Staram się robić z nim ćwiczenia na symetrie, ale też nie zawsze współpracuje, zdecydowanie lepiej mi się je robi jak położę sobie go na nogach. Jedynie to akwarium z baby einstein go ciekawi i dzięki niemu leży na brzuszku coraz więcej.
Mi czasami młody się buntuje w dzień i nie chce spać, albo robi sobie max 2 jakieś krótkie drzemki i w takie dni jest nieznośny. U nas najlepiej sprawdza się jak jest jedna drzemka 9, potem koło 11 i 13/14 wypada taka najdłuższa. Staram się go potem już od 17 do 20 przetrzymać. Po 19 kąpiel, karmienie i spanko. Jak ma dobry dzień to budzi się dopiero koło 2/3 na karmienie, potem 5/6 i jeszcze do 7/8 pośpi. Ale póki co to jest jeszcze loteria.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:45
-
No ja też małego kładę na udach i wtedy śledzimy karty, albo zabawkę kontrastową, albo łączymy rączki, nóżki no ale posiedzi tak godzinę i zasypia haha
No nic, będę próbować żeby jakoś sobie spał wieczorem bardziej a nie w ciągu dnia. Żeby miał chociaż sen między 20/21 a 24 żebyśmy mogli na spokojnie coś obejrzeć a nie z małym bąblem na nas haha -