LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Piszecie że wasze dzieci lubią spać w rożku a musieliśmy zrezygnować z rożków po jakimś miesiącu bo tak kopie nóżkami że nie ma opcji żeby była przykryta czymkolwiek. Musiałabym ją pakować do rożka jak już naprawdę głęboko zaśnie. Dlatego bardzo dobrze nam się sprawdzają śpiworki. Ona może kopać ile chce a ja nie muszę jej co dwie minuty przykrywać 🙈
MaggLbn lubi tę wiadomość
-
U nas mała zasypia ok 20-21:00. Zazwyczaj śpi do 4:00-04:30, przebudza się i je na śpiocha, wstaje ok 08:00.
Nie wybudzam jej, widzę, że po prostu nadrabia sobie w dzień aktywnością i jedzeniem. Drzemki ma co 1,5- 2h takie ok 30 minut, czasem 20 🤡.
Jak rano wstaniemy to mamy przytulaski w łóżku z 30 minut, potem ja ogarniam i kładę na matę. Wtedy mam czas na śniadanie i kawę bo nawet 40 minut się soba zajmie. A potem to już freestyle 😀 Drzemki/zabawy/jedzenie/czasem jakaś drama i tak w kółko aż do wieczora. I staramy się spacerować codziennie, chyba że jest paskudne powietrze. Oczywiście zdarzają się nam też słabsze dni ale na szczęście na razie nie ma ich zbyt wiele.
U nas najlepsza zabawa jest jak robię głupoty 😂 Emila uwielbia jak jej pogwizduje albo po prostu gadam do niej czy robię dziwne dźwięki. Ale żeby nie było za kolorowo to nadal mamy duży problem z leżeniem na brzuszku 🥲 Nie mam za bardzo pomysłów jak to zmienić. Czekamy na wizytę u fizjo -
KarolinaAnastazja wrote:U nas szałem jest lustro w sypialni i lampy wszedzie laaampy😂😂
Oooo tak lampyyyyyyy dajcie lampyyyy
Dziś godzinę w łóżku do niej gadał a my jeszcze drzemaliśmy 😂Niaha lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
MonReve96 wrote:U nas Helenka zasypia na noc koło 20/21 i śpi tak do ok. 2. Czasem krócej a potem już wybudza się co 2 godziny. I po 7 budzi się na dobre już. W ciągu dnia staram się żeby co 1,5-2 godziny miała jakąś drzemkę. Chyba że widzę wcześniej po niej że jest już zmęczona. Ale te drzemki to takie ok. 30 minut niestety. Ciężko coś wtedy zrobić a czasem jest tak że większość tych drzemek jest na mnie 🙈
Co do aktywności, dużo patrzy sobie na obrazki kontrastowe, ostatnio upodobała sobie grzechotkę. I generalnie wszystko co da się złapać i wsadzić do buzi to jest super. Ja też codziennie staram się jej robić masażyk piłeczkami sensorycznymi i tak żeby sobie je podotykała dłońmi i stópkami.
Widzę masz małą starszą o dwa tygodnie, to mój ma chyba czas jeszcze.
Ja też go masuję tymi piłeczkami na macie ale wogóle go to nie rusza, ściana i telewizor ciekawsza..
No nic, pewnie nadejdzie jeszcze jego czas -
@MaggLbn - nam wczoraj fizjo rozmasowała Gabi i od razu chętniej leży na brzuszku. Okazało się, że miała trochę zasztywniale barki i kark (to chyba po mamusi). Pokazała nam też trochę nowych pozycji do trzymania i powiem Wam, że jestem trochę zaskoczona, bo wydają się już takie…dorosłe
-