LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Przez myśl przeszło, że może coś go faktycznie bardzo boli. Podaliśmy pedicetamol (bo wyczytałam, że podaje się nie tylko na gorączkę, ale jak jest lekki lub umiarkowanym ból) i pomogło, po 15 minutach uspokoił się i zasnął.
-
Czytam o rytmie dnia i widzę, że w większości wasze dzieci ładnie śpią… mój ma sen nocny max 8 h - w tym wybudza się na jedzenia 2-3 razy.
Tj idzie spać o godz 20-21 potem karmienie 23:30, 2-3 iiii ok 4-5 budzi się wyspany i normalnie ma aktywność. Czekam na wydłużenie snu nocnego do 10-11h już bez względu na to ile pobudek na karmienie bo ta aktywność w środku nocy jest męcząca. Próbowałam później kłaść spać ale gdzie tam pada o 20 . Dzisiaj ma 10 tyg. Jak u was było z całkowitym snem nocnym? Kiedy się wydłużył do 10-11 h, pamiętacie? -
Niaha wrote:Przez myśl przeszło, że może coś go faktycznie bardzo boli. Podaliśmy pedicetamol (bo wyczytałam, że podaje się nie tylko na gorączkę, ale jak jest lekki lub umiarkowanym ból) i pomogło, po 15 minutach uspokoił się i zasnął.
Hmmm może serio ząbki? Może niekoniecznie być już widać na zewnątrz. Też będę dalej obserwować. Ja też dosyć szybko ząbkowałam bo miałam niecałe 4 miesiące -
Na zęby za wcześnie. Oczywiście zdarzają się wyjątki i bardzo wczesne ząbkowanie, ale zazwyczaj to okolice 6 miesiąca. U nas był 9 🙈 a ślinienie i wkładanie rączek do buzi jest naturalne na tym etapie 😊
Czy Wasze maluchy kombinują już coś z obrotami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 23:01
-
U nas tak samo od kilku dni zmienił totalnie rytm snu. Jak wcześniej usypiał 23 i spał do 9 z jednym karmieniem o 6 tak teraz od 16 jest placz niewiadomo o co chodzi czy jesc czy spać rzuca się ją ryba bez wody i jak w końcu o 19 usnie to spi tak do północny lub 1 i pozniej pobudki już co 3 h.
Nie powiem wieczór wolny spoko jest ale te pobudki o 24, 3 i 6 czasem juz poczatek dnia...odzwyczaiłam się😬. Wolałam o 9 zaczynać dzien 😅 -