X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczy przemywam codziennie rano.

Czy mleko odciągnięte z różnych dni rozmrożone można zlać w jedną porcję? Bo mam np dwa worki z różnych dni po 80 ml i czy mąż np karmiąc mógłby zlać w jedną butle żeby mieć 160ml?

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy przemywanie kilka razy dziennie, bo Gabi ropieje oczko. Lekarka nie stwierdziła nic poza zatkanym kanalikiem, który mamy masować. Jak długo tak może być, też nie wiem 🫣

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny szybkie pytanie, czy wy dalej przemywacie dzieciakom oczy solą fizjologiczną? Robię to codziennie rano i wieczorem i nie mam pojęcia do jakiego wieku się to robi 🙈

Szczerze to ja nie zrobiłam tego ani razu, położna powiedziała że jak nic się nie dzieje to żeby nie ruszać więc nie ruszałam🫣

Natalia K lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny szybkie pytanie, czy wy dalej przemywacie dzieciakom oczy solą fizjologiczną? Robię to codziennie rano i wieczorem i nie mam pojęcia do jakiego wieku się to robi 🙈

Ja też tylko rano

Do koedy będę robić? Jak skończę zapasy soli 🤪😄

MaggLbn lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś już miała kręcza albo bóle pleców przy KP? Czym się smarować? Widzę, że oczywiście wszystkie ulotki okraszone słowami , żeby nie stosować 🫣 od Fastum po maść z żywokostem. Wjechała póki co maść tygrysia, ale ona akurat rzeczywiście ma dość intensywny zapach i tu bym miała wątpliwości najbardziej, bo sam skład no to błagam jakiś mentol i cynamon 😅 (choć też znalazłam info, że nie można)

Od ortopedy dostałam zielone światło na ibuprofen do smarowania.

Wero0707 lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    My robimy przemywanie kilka razy dziennie, bo Gabi ropieje oczko. Lekarka nie stwierdziła nic poza zatkanym kanalikiem, który mamy masować. Jak długo tak może być, też nie wiem 🫣

U nas trwało to 3 tygodnie

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    U nas trwało to 3 tygodnie

Dzięki! To wychodzi, że u nas jeszcze ma prawo się tak dziać, martwiłam sie, że nie przechodzi po paru dniach.

Ibuprom zatem będę wsmarowywać w kark. Dzięki dziewczyny!

Niaha, MaggLbn lubią tę wiadomość

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka maść pod pieluszkę sprawdziła wam się najlepiej? Przeszłam już przez Welede, Mustele i teraz Bephanten. Nie radzę sobie już z odparzeniami na pupie :( co się zagoi to wyskakuje kolejne, już druga tubkę tormentile kończę… pieluchy zmieniałam, chusteczki, teraz ciepła woda z wacikami, pupę osuszam zawsze chusteczka przed nałożeniem pieluchy. Może macie jakieś inne kremy do stosowania na codzień, które super dają radę? Zastanawiam się nad linomagiem zwykłym.

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut - Na codzień używałam linomag, sporadycznie momme krem na pupę z cynkiem (raz na dwa dni). To połączenie sprawdzało mi się dobrze do momentu rzadkich kup po szczepieniu na rotawirusa. Teraz od dwóch dni ciśniemy tormentile na odparzenia, ale jak przejdzie to będę chciała wrócić do tamtego połączenia. Położna też mówiła, żeby dużo wietrzyć, puszczać dziecko na matę bez pieluchy i nawet osuszać pupę letnim podmuchem z suszarki

Waflut lubi tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny jaka maść pod pieluszkę sprawdziła wam się najlepiej? Przeszłam już przez Welede, Mustele i teraz Bephanten. Nie radzę sobie już z odparzeniami na pupie :( co się zagoi to wyskakuje kolejne, już druga tubkę tormentile kończę… pieluchy zmieniałam, chusteczki, teraz ciepła woda z wacikami, pupę osuszam zawsze chusteczka przed nałożeniem pieluchy. Może macie jakieś inne kremy do stosowania na codzień, które super dają radę? Zastanawiam się nad linomagiem zwykłym.

Pomógł sudokrem, ale przed aplikacją trzeba dobrze wysuszyć (używałam suszarki z zimnym powiewem).

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:

Moim zdaniem tutaj kluczem jest stosowanie lekkiego kremu. Bepanthen, linomag one zaklejają skórę. My używamy chusteczek waterwipes bo mają dobry skład i kremu alantan. Nic więcej. Odpukać jeszcze nie mieliśmy odparzeń, a nawet nie suszę pupy po wytarciu chusteczkami.

• Takaja12 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:

Ja nakładam dużo linomagu jak widzę że robi się czerwone i zaraz ładnie schodzi

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:

Ja bym też szukała winowajcy w pieluchach.
    Mój starszy syn miał ciągle odparzenia i nic mu nie pomagało, okazało się że toleruje tylko oryginalne pampersy i wtedy jak ręką odjął.
    Tu młodemu jak założyłam kilka razy dady i luliplu bo miałam w paczkach od położnej to tylek od razu miał czerwony, więc jest tylko na pampersach. Córce z kolei co nie nałożyłam to było okej :)

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    A ja używam zasypki, bez niej nie mamy problemów żadnych
    Sylveco Łagodząca Zasypka Dla Dzieci Od Urodzenia 100g

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Ja bym też szukała winowajcy w pieluchach.
    Mój starszy syn miał ciągle odparzenia i nic mu nie pomagało, okazało się że toleruje tylko oryginalne pampersy i wtedy jak ręką odjął.
    Tu młodemu jak założyłam kilka razy dady i luliplu bo miałam w paczkach od położnej to tylek od razu miał czerwony, więc jest tylko na pampersach. Córce z kolei co nie nałożyłam to było okej :)

Próbowałam już złote dady, lupilu, pampers premium, huggies, dady białe i dwa rodzaje babydream z rossmana 🙈 w każdych to samo. Zostałam przy białych dada albo babydream na dzień i huggies na noc bo są grubsze. Rozmiar też już zmieniłam na 3, bo myślałam, że może za małe były. Problem w tym, że Gabi zawsze z natury robi dość rzadkie kupy kilka razy dziennie i nawet jak go przewijam od razu po to niewiele pomaga. Nie są to duże odparzenia, kilka krostek bliżej szpary, ale nadal się pojawiają non stop. Co zaleczę to max 4 dni i znowu. No nic, spróbuję może faktycznie zasypki jeszcze albo inne kremy.

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Próbowałam już złote dady, lupilu, pampers premium, huggies, dady białe i dwa rodzaje babydream z rossmana 🙈 w każdych to samo. Zostałam przy białych dada albo babydream na dzień i huggies na noc bo są grubsze. Rozmiar też już zmieniłam na 3, bo myślałam, że może za małe były. Problem w tym, że Gabi zawsze z natury robi dość rzadkie kupy kilka razy dziennie i nawet jak go przewijam od razu po to niewiele pomaga. Nie są to duże odparzenia, kilka krostek bliżej szpary, ale nadal się pojawiają non stop. Co zaleczę to max 4 dni i znowu. No nic, spróbuję może faktycznie zasypki jeszcze albo inne kremy.

Z zasypek najlepszy jest alantan.
    https://allegro.pl/oferta/zasypka-alantan-100-g-ochrona-dla-niemowlat-16423789078

Waflut lubi tę wiadomość

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:

Linomag lub wełnę ale może spróbuj mąkę ziemniaczana? W niemczech używają wełny (heilwolle/fettwolle). Można kupić w każdym rossmanie tutaj. Na codzień nic nie używam.

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • bambari Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy linomag, na początku co zmiana pieluszki, teraz co któraś. Odparzeń też nie mieliśmy.

Jakie macie i czy polecacie poduszki do karmienia?

❤️

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    My używamy linomag, na początku co zmiana pieluszki, teraz co któraś. Odparzeń też nie mieliśmy.

Jakie macie i czy polecacie poduszki do karmienia?

Polecić nie mam jakiej, ale za to mogę napisać czego totalnie nie polecam 🙈 miałam z cuddles collection i była okropna. Twarda, mały albo z niej zjeżdżał, albo ona się przesuwała pod nim. Dobrze, że kupiłam używaną za grosze na Vinted, bo byłabym wściekła, że wydałam na to pieniądze. W ogóle mi się totalnie nie sprawdziły poduszki. Próbowałam tamtą, tą ciążową, zwykłe podkładałam. Najlepiej karmi mi sie jednak bez niczego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 17:53

age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Moim zdaniem tutaj kluczem jest stosowanie lekkiego kremu. Bepanthen, linomag one zaklejają skórę. My używamy chusteczek waterwipes bo mają dobry skład i kremu alantan. Nic więcej. Odpukać jeszcze nie mieliśmy odparzeń, a nawet nie suszę pupy po wytarciu chusteczkami.

U nas dokładnie te same produkty i jeszcze nigdy nie mieliśmy problemów.

Waflut, a może to wina chusteczek? zgaduje, bo miałam kilka lat temu problem z córką, a po zmianie chusteczek odparzenia poszły w niepamięć...

Jenny93 lubi tę wiadomość

‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ