X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Polecić nie mam jakiej, ale za to mogę napisać czego totalnie nie polecam 🙈 miałam z cuddles collection i była okropna. Twarda, mały albo z niej zjeżdżał, albo ona się przesuwała pod nim. Dobrze, że kupiłam używaną za grosze na Vinted, bo byłabym wściekła, że wydałam na to pieniądze. W ogóle mi się totalnie nie sprawdziły poduszki. Próbowałam tamtą, tą ciążową, zwykłe podkładałam. Najlepiej karmi mi sie jednak bez niczego.

Ja karmie na zwykłym podłużnym jaśku a poduszka do karmienia leży w kącie 😅

pandzia 🐼 lubi tę wiadomość

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    U nas dokładnie te same produkty i jeszcze nigdy nie mieliśmy problemów.

Waflut, a może to wina chusteczek? zgaduje, bo miałam kilka lat temu problem z córką, a po zmianie chusteczek odparzenia poszły w niepamięć...

Niee, używam już samych wacików z ciepłą przegotowaną wodą i efekt jest ten sam :( ale miałam waterwipes, huggies i aquawipes i tak samo się robiły 🫣

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nie używam żadnych maści, nie mamy odparzeń. Pieluszek używamy praktycznie wszystkich. Ze starszym synem bepanthen pomagał.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Niee, używam już samych wacików z ciepłą przegotowaną wodą i efekt jest ten sam :( ale miałam waterwipes, huggies i aquawipes i tak samo się robiły 🫣

Spróbuj pieluszki Bella Happy

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Happy są super, choć wydaje mi się, że mniej chłonne niż Huggies, więc trzeba częściej zmieniać. Natomiast każdy rodzaj Pampersów u naszej małej powoduje pupę pawiana (Harmonie też!). Niesamowite, że co dziecię to inna reakcja.

A jak jesteśmy przy pieluchach to pytanie do mam dziewczynek - jak intensywnie wycieracie córeczki przy wargach sromowych? U nas zbiera się ta biała wydzielina - mastka,”serek”, ale zeby to całkiem wytrzeć musiałabym naprawdę intensywnie tam działać, trochę się boję podrażnić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 22:16

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny jaka maść pod pieluszkę sprawdziła wam się najlepiej? Przeszłam już przez Welede, Mustele i teraz Bephanten. Nie radzę sobie już z odparzeniami na pupie :( co się zagoi to wyskakuje kolejne, już druga tubkę tormentile kończę… pieluchy zmieniałam, chusteczki, teraz ciepła woda z wacikami, pupę osuszam zawsze chusteczka przed nałożeniem pieluchy. Może macie jakieś inne kremy do stosowania na codzień, które super dają radę? Zastanawiam się nad linomagiem zwykłym.

Doraźnie na osuszenie zwykła mąka ziemniaczana podobno czyni cuda. A na dłuższą metę nie przychodzi mi do głowy nic więcej niż to co dziewczyny już napisały 🥺

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Waflut my od urodzenia Bepanthen cieniutko po kazdej zmianie pieluszki i do teraz zero odparzeń. Pieluchy wszystkie przerobiłam, u nas nie miało wielkiego wpływu ale teraz w rozm. 2 jestesmy tylko na Pampersach. Przed zmianą pieluszki przemywam chusteczką Waterwipes albo Pampers Aqua bo sama woda jakoś słabo ten Bepanthen zmywa 😅 Wodą też myję ale to 2x dziennie.

Czy czyjeś dziecko chodzi późno spać? Bo mojej Małej chyba się udzieliło od nas i finalne spanie mamy od ok.2 w nocy do 11 w południe 😅 z 1 lub 2 karmieniami. Ja w godzinach porannych niezbyt funkcjonuję (tryb zombie) więc może to i dobrze 🙈
    Dzisiaj liczyłam, ze zaśnie od 23.00 ale sobie siedzimy...

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mleko odciągnięte z różnych dni rozmrożone można zlać w jedną porcję? Bo mam np dwa worki z różnych dni po 80 ml i czy mąż np karmiąc mógłby zlać w jedną butle żeby mieć 160ml?

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Czy mleko odciągnięte z różnych dni rozmrożone można zlać w jedną porcję? Bo mam np dwa worki z różnych dni po 80 ml i czy mąż np karmiąc mógłby zlać w jedną butle żeby mieć 160ml?

Ja bym zlała :)

Niaha lubi tę wiadomość

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Ja bym zlała :)

Tylko pewnie żeby były w tej samej temperaturze tak jak zlewam z kilku różnych odciągań? Czyli np rozmrażać razem w lodowce

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Tylko pewnie żeby były w tej samej temperaturze tak jak zlewam z kilku różnych odciągań? Czyli np rozmrażać razem w lodowce

Tak

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz niby są nowe wytyczne, że mleko nie musi być w tej samej temperaturze

• Waflut Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest w ogóle jakiś logiczny argument dlaczego nie można wlewać świeżego mleka do pojemnika z wcześniejszym z lodówki? Dlaczego nie można mieszać w różnych temperaturach? Przez chwilę odciągałam mleko i karmiłam butelką i nawet do głowy mi nie przyszło, że tak nie można 🫣 odciągałam i wlewałam do pojemnika, gdzie było wcześniejsze i nic się młodemu nie działo, oczywiście pilnowałam daty przydatności tego najstarszego.

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Teraz niby są nowe wytyczne, że mleko nie musi być w tej samej temperaturze

Ooo nie wiedziałam! Zawsze mieszałam w takiej samej temperaturze. Masz jakiś link do tych wytycznych?

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Ooo nie wiedziałam! Zawsze mieszałam w takiej samej temperaturze. Masz jakiś link do tych wytycznych?

https://www.mlekiemmamy.org/czy-mozna-mieszac-cieple-z-zimnym-mlekiem-mamy/

Ja też na początku mieszałam. Później przestałam, bo doszłam do wniosku, że może to być traktowane jako podgrzanie tego wcześniej schłodzonego mleka. Chociaż ja mam takie ilości, że nigdy nie stoi w lodówce dłużej niż 24 h. A jak widzę, że mam nadwyżki to od razu mrożę

MaggLbn lubi tę wiadomość

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz postanowiłam robić zapasy dla męża na moje wyjścia żeby nie musieć nerwowo ściągać przed każdym wyjściem, i żeby miał zapas jakby małemu było za mało :D

No to fajnie że można zlewać z różnych dni :)

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was po szczepieniu na rotawirus nie zaraziła się mimo kontaktu ze śliną dziecka? Zrobiłam totalna głupotę. Małemu wypadł smoczek, więc z przyzwyczajenia go wzięłam do ust 30 min po szczepieniu doustnym 😭 tak się zestresowałam jak się zorientowałam co zrobiłam, że już mnie mdli 🙈😅 zaczynam panikować, że napewno się zarażę…

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Ja teraz postanowiłam robić zapasy dla męża na moje wyjścia żeby nie musieć nerwowo ściągać przed każdym wyjściem, i żeby miał zapas jakby małemu było za mało :D

No to fajnie że można zlewać z różnych dni :)

Ogólnie mleko mrożone smakuje inaczej niż świeże, więc nie rób dużych zapasów. Ma taki mydlany posmak. Spróbuj najpierw czy wgl przejdzie taka opcja. U mnie synek zjadł, ale trochę pluł.

• MaggLbn Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    https://www.mlekiemmamy.org/czy-mozna-mieszac-cieple-z-zimnym-mlekiem-mamy/

Ja też na początku mieszałam. Później przestałam, bo doszłam do wniosku, że może to być traktowane jako podgrzanie tego wcześniej schłodzonego mleka. Chociaż ja mam takie ilości, że nigdy nie stoi w lodówce dłużej niż 24 h. A jak widzę, że mam nadwyżki to od razu mrożę

Dziękuję :)

Mamy problem z waga... Byliśmy dzisiaj na szczepieniu i się okazało, że mała przez 21 dni przybrała tylko 350 g. Lekarka stwierdziła, że w sumie Emi ma już prawie 4 miesiące to można jej włączyć 1 posiłek, np kaszkę 🤡 Nie skomentowałam nawet. Plus jakieś docinki o niewystarczającej ilości pokarmu. Kurcze karmię piersią na zadanie i się zastanawiam o co może chodzić :/

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Dziękuję :)

Mamy problem z waga... Byliśmy dzisiaj na szczepieniu i się okazało, że mała przez 21 dni przybrała tylko 350 g. Lekarka stwierdziła, że w sumie Emi ma już prawie 4 miesiące to można jej włączyć 1 posiłek, np kaszkę 🤡 Nie skomentowałam nawet. Plus jakieś docinki o niewystarczającej ilości pokarmu. Kurcze karmię piersią na zadanie i się zastanawiam o co może chodzić :/

Byliście u neurologopedy? Może źle chwyta pierś i nie je do końca efektywnie? U mnie synek przybierał prawidłowo aż w końcu z dnia na dzień odrzucił pierś. Szukaliśmy przyczyny i okazało się, że ma szczękościsk, krótkie wędzidełko i głębokie podniebienie.

‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ