LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie puszczam młodemu ani bajek, ani piosenek (z teledyskami), ale czasami próbuje podglądać jak brat ogląda 😂
Starszakowi pozwalamy oglądać co chce, ostatnio włączyliśmy mu Misia Uszatka, ale niestety już za nudna bajka dla niego.
Co do wieku to tyle ile się uda nie puszczać tyle planuję. Z Maksem tak naprawdę mogłabym bardzo długo, ze starszym musieliśmy puszczać mu w aucie gdy miał ok roku, bo inaczej nie dało się go uspokoić, a płakał tak mocno, że mój mąż nie skupiał się na drodze.
Ja też uważam, że wszystko jest dla ludzi, ale nie warto przesadzać. -
Niaha wrote:A jaki macie stosunek do bajek? Kiedy planujecie wprowadzać je, no i które?
Widziałam na tik toku spore hejty właśnie na świnkę peppe. A tak to totalnie nie ogarniam współczesnych bajek, najchętniej to bym puszczała Muminki, Tabaluga i te bajki z lat 90 😅 myślałam też, żeby zacząć puszczać jak już młody się troszkę rozgada, ale sama nie wiem czy to nie będzie zbyt późno 🤔 bo nie chcę, aby odstawał w żłobku od innych dzieci pod względem ulubionych postaci z bajek 😅
Chciałabym jak najpóźniej ale wiadomo, że życie to zweryfikuje 😅 a do innych rodziców decyzji się nie wtryniam. Szwagierka mi opowiadała, że to chodzi o to jak często zmieniają się klatki w ciągu iluś tam sekund ale nie pamiętam dokładnie. Poszukam może później.Niaha lubi tę wiadomość
-
Ja swojemu starszakowi jeszcze nie puszczam bajek 🤭 W żłobku dzieci jeszcze nie rozmawiają o ulubionych bohaterach 😅 Widzę, że nie jest zbytnio gotowy na takie bodźce. Do inhalacji puszczamy mu krótkie filmiki z YouTube o tym, co akurat jest u niego na topie, czyli najczęściej samochody albo tramwaje. Strasznie się wkurza, jak kończy się oglądanie, więc zakładam, ze z bajkami byłoby jeszcze gorzej.
-
Sparky wrote:Ja swojemu starszakowi jeszcze nie puszczam bajek 🤭 W żłobku dzieci jeszcze nie rozmawiają o ulubionych bohaterach 😅 Widzę, że nie jest zbytnio gotowy na takie bodźce. Do inhalacji puszczamy mu krótkie filmiki z YouTube o tym, co akurat jest u niego na topie, czyli najczęściej samochody albo tramwaje. Strasznie się wkurza, jak kończy się oglądanie, więc zakładam, ze z bajkami byłoby jeszcze gorzej.
Nasz często woli te filmiki z YouTuba niż bajki 🙈 bo tam więcej się dzieje i są krótsze, więc tak szybko mu się nie nudząSparky lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Dziewczyny co stosujecie przy ząbkowaniu? Widać już pierwszego ząbka ale jeszcze się nie przebił. Płacz niesamowity. Ibum nie pomaga. Te żele znieczulające czytałam, że nie powinno się stosować bo grożą zakrztuszeniem 😭 jak mam mu pomóc?Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Jenny93 wrote:Dziewczyny co stosujecie przy ząbkowaniu? Widać już pierwszego ząbka ale jeszcze się nie przebił. Płacz niesamowity. Ibum nie pomaga. Te żele znieczulające czytałam, że nie powinno się stosować bo grożą zakrztuszeniem 😭 jak mam mu pomóc?
U nasz czekają niemieckie ziarenka OSANIT, pomagały w rodzinie dzieciom podczas ząbkowania, mi samej na 8semke dały radę, liczę, że będą i u nas działać -
Ale mam do nadrobienia...🙈 Odnośnie przenoszenia do swojego pokoju... Myślę że po roku będę o tym myślała. Coreczka wyprowadziła się do swojego pokoju w dniu swoich drugich urodzin, i jakie było moje "rozczarowanie" bo w cale do nas przez cały rok nie przyszła, miała swoje królestwo,a rodzice nie byli potrzebni.
Jeśli chodzi o bajki/ekrany... U nas udało się do 3 roku bez bajek/ piosenek... Obecnie za miesiąc kończy 6 i w cale jakoś chętna na oglądanie nie jest, znacznie woli raz na jakiś czas iść na bajkę do kina. ( Ona ma w głowie przebieranie, sukienki i taniec) .Ekran typu telefon/ tablet- do tej pory nie miała jeszcze styczności.. póki się nie upomina nie myślę jej pokazywać.😉 -
KarolinaAnastazja wrote:U nasz czekają niemieckie ziarenka OSANIT, pomagały w rodzinie dzieciom podczas ząbkowania, mi samej na 8semke dały radę, liczę, że będą i u nas działać
O to dla mnie. Mojej też idą zẹby a wiadomo, że większości z tego co polecicie w DE nie dostanę
Podobno schłodzony (nie zmrożony!) smoczek też troszkę pomaga. -