X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, a co z bbox polecasz oprócz tego kubka? Mi przyjaciółka kupiła parę rzeczy sprawdzonych u niej - śliniak z rękawami, śliniak z kieszonka, właśnie łyżeczki z Rossmann, miseczkę silikonową taką z wyższą ścianką. Ja myślałam jeszcze o talerzyku z podziałką, ale podobno na początku to się nie sprawdza, bo i tak daje się dziecku jedzenie stałe na tę tackę od krzesełka xD

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 2 marca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bujaczka zaczelismy w zeszlym tygodniu całe 3 razy po 5min 😂 szybko się nudzi jeszcze i woli turlać po macie.

Czy tylko nasz Oli śpi z nami w łóżku? 🫣 Nie planujemy się go szybko pozbywać, na ten moment myślimy że może za 2 latka jakieś łóżko dla niego🤔

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz śpi narazie z nami, planujemy tak do około roku, ale wiadomo, planować sobie możemy … :)

Potem chcemy go przenieść do pokoju gdzie mąż ma narazie biuro, ale zostanie tam biurko męża, bo też zdalnie i musi gdzieś pracować a młody i tak będzie w żłobku w ciągu dnia.

Ja uważam, że dziecko bardzo dluuuugo nie potrzebuje takiego pokoju stricte dla siebie.

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 2 marca, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

Dziewczyny, kiedy planujecie zaczynać z babybjornami i innymi bujaczkami?

Ja używam odkąd mąż wrócił do pracy, czyli jak mała miała jakoś niecałe 2 miesiące. Korzystam tylko na czas mojego porannego ogarniania w łazience, max. pół godziny dziennie.

Wero0707 wrote:
    Dopiero co robiłyśmy testy, a już się na spacerówki przesiadamy 🫣 jak ten czas leci. U nas zaraz będzie rocznica poczęcia hahaha.

A propos tego co piszesz Zuzanna, to ja sobie ostatnio zdałam sprawę jak nieprzystosowana jest przestrzeń miejska do potrzeb mam z maluchami. Chcieliśmy z mężem iść do restauracji i za przeproszeniem wszędzie naje&@ne tych stolików, przejść się nie da, a co dopiero gondolę postawić. Tutaj niestety ubolewam, że na ogródki jeszcze za zimno. No i przewijak to w wielu miejscach luksus…

Mnie najbardziej zaskoczyło przy pierwszym dziecku to, że nie mogę wjechać do żadnej żabki 🤣 bo wszystkie w okolicy są po schodach, albo tak mikroskopijne, że się nie zmieszczę 🥴

Niaha wrote:
    Dziewczyny, a kiedy planujecie odstawić dzieciaki do swojego pokoju? Mój muminek nadal śpi w dostawce obok nas lub z nami w łóżku. Zastanawiam się kiedy jest ten czas na przejście do swojego pokoju 🤔

Synka przenosiliśmy do jego pokoju na 2 urodziny. Mała na pewno wyląduje szybciej w pokoju dziecięcym z bratem, bo póki co śpi z nami w salonie (ma tu łóżeczko). Jednak na razie nie widzę tej przeprowadzki. Myślałam wstępnie, że przeniesiemy ją na pół roku, ale coś czuję, że poczekamy trochę dłużej.

miska122 wrote:
    Mam to samo, nie lubię tego syfu 🙈 kupiłam już śliniaczki i bboxy, bo były na promce, muszę dokupić łyżeczki z Rossmana i krzesełko do karmienia i powoli będę się rozglądać za promkami na słoiczki. Zostały 2 miesiące i wjeżdżają papki 🙈

Jakie śliniaczki kupiłaś? I gdzie zamawialaś bboxa? Współczuję chorobowego combo... Teraz już tylko takie pozytywne testy nam zostają do oglądania 🤡🤡

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 2 marca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Niaha - chciałaś update wózkowy. Spacerówka zdała dzisiaj egzamin 🤩 rozłożyłam ja max na płasko. Przez ponad tydzień nie dało się z Gabim w gondoli wyjść nawet z mieszkania, a dziś w spacerówce zaliczą godzinną drzemkę 😅
    035be68ba0e25.jpghttps://zapodaj.net/plik-sfZvwPffQH

Spacerek zaliczony. O niebo lepiej niż w gondoli. 🥰

Waflut lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna_999 wrote:
    Dziewczyny, pisałyście jakiś czas temu o rozszerzaniu diety. Macie może jakieś książki/ strony www warte polecenia w tym temacie?

Ja myślę o zakupie:
    https://sklep.szpinakrobibleee.pl/planer-smakow/

Czy któraś z Was może go ma? Warto kupić?

Dodatkowo mam jeszcze pytanie. Czy wiecie może jak znaleźć lokalnie jakieś miejsca / grupy dla mam gdzie mozna się spotkać z innymi mamami na macierzynskim i dzieciaczkami?

Czytam Was od jakiegoś czasu i przez wpisy tu przebija się dużo pozytywnej energii i radości z macierzyństwa. A ja większość czasu czuję się taka przytłoczona, uwięziona nad opieką nad dzieckiem 24/7 mimo że strasznie go kocham. Czy Wy też czasem macie takie odczucia ?
    Planer miałam przy Starszej, ale w sumie korzystałam niewiele, bo sporo informacji czerpałam z internetu, podczytując w czasie karmienia. Teraz śledzę na insta: u Wojtusia na talerzu, pierwsze smaki i Zuzię Wędołowską.

Zuzanna_999 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

age.png
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mala spi u siebie od jakichś 3 tygodni. Maz jakis czas temu chorował i eksmitowalysmy go do salonu a jak wrocil to sie bałam zeby czegoś nie zlspala i tak wyszło ze przespała u siebie pieknie noc więc próbowałyśmy dalej i spi u siebie. Od 1 dnia na ten pierwszy sen zasypiała u siebie w pokoju, potem ja brałam do dostawki, a teraz po prostu idę do niej ja nakarmić i odkladam 😊 nad ranem jak mamy gorsza noc to ja biorę do nas i karmie na lezaco ale wtedy maz juz zazwyczaj wstaje do pracy i albo my wstajemy po karmieniu albo jeszcze dosypiamy

Niaha lubi tę wiadomość

22.02.2024 transfer

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Co do bujaczka zaczelismy w zeszlym tygodniu całe 3 razy po 5min 😂 szybko się nudzi jeszcze i woli turlać po macie.

Czy tylko nasz Oli śpi z nami w łóżku? 🫣 Nie planujemy się go szybko pozbywać, na ten moment myślimy że może za 2 latka jakieś łóżko dla niego🤔
    Kupiłam barierkę osłonkę na nasze łóżko i Maks póki co się nie wyprowadza 😁

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Jakie śliniaczki kupiłaś? I gdzie zamawialaś bboxa? Współczuję chorobowego combo... Teraz już tylko takie pozytywne testy nam zostają do oglądania 🤡🤡
    Śliniaczki wzięłam takie a La ubranka z babyono, w Smyku była jakaś promka. Mam jeszcze takie zwykłe materiałowe po starszaku, ale ze starszym miałam też wybrane bodziaki do zniszczenia i możliwe że tutaj też tak zrobię. Zobaczymy co mu spasuje :D Bboxa wzięłam z Empiku i Smyka, możliwe że w Empiku nadal będą dobre ceny.
    Śmiałam się do znajomej, że skoro więcej dzieci nie chce to tylko testy combo będę robić 😂 najważniejsze że Maks podłapał tylko grypę B, a nie RSV

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero ja z Bboxa korzystałam tylko z bidonu ze słomką z obciążeniem, więc nic innego nie polecę. Dużo osób mówi, że lepszy kubek doidy, ale ja nie lubię mieć wieczne rozlanej wody 🙈 mój starszak miał bboxa i bez problemu przeszedł potem na otwarty kubek, jak już miał lepszą motorykę małą

Wero0707 lubi tę wiadomość

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy chodzicie lub planujecie chodzić z maluchami na basen?

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Czy chodzicie lub planujecie chodzić z maluchami na basen?

W najbliższą sobotę idziemy pierwszy raz 😁

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    W najbliższą sobotę idziemy pierwszy raz 😁

Bo właśnie też myślimy, jutro młody ma szczepienie to porozmawiamy z pediatrą, ale też byśmy chcieli iod tego weekendu jeżeli będzie zielone światło ;)

Szczególnie, że pod koniec kwietnia wyjeżdżam razem z małym i jego babcią do Sopotu, to mógłļy może chodzić z nami na basen, jak będę już wiedziała jak się obsłużyć z takim dzieckiem na basenie ;)

age.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Wero ja z Bboxa korzystałam tylko z bidonu ze słomką z obciążeniem, więc nic innego nie polecę. Dużo osób mówi, że lepszy kubek doidy, ale ja nie lubię mieć wieczne rozlanej wody 🙈 mój starszak miał bboxa i bez problemu przeszedł potem na otwarty kubek, jak już miał lepszą motorykę małą
    Nam się doidy w ogóle nie sprawdził, Młoda nie potrafiła ogarnąć, że on jest krzywy i się wiecznie oblewała, a ze zwykłego szło jej świetnie. Do tej pory używamy takich najtańszych kubeczków z Ikei i z tej samej serii talerzy i miseczek.

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Nam się doidy w ogóle nie sprawdził, Młoda nie potrafiła ogarnąć, że on jest krzywy i się wiecznie oblewała, a ze zwykłego szło jej świetnie. Do tej pory używamy takich najtańszych kubeczków z Ikei i z tej samej serii talerzy i miseczek.

Ja nawet nie próbowałam 🤭 mój starszak pije z plastikowego kubeczka z Psiego Patrolu oczywiście 😂

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
‹‹ 772 773 774 775 776
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ