LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Miska, a co z bbox polecasz oprócz tego kubka? Mi przyjaciółka kupiła parę rzeczy sprawdzonych u niej - śliniak z rękawami, śliniak z kieszonka, właśnie łyżeczki z Rossmann, miseczkę silikonową taką z wyższą ścianką. Ja myślałam jeszcze o talerzyku z podziałką, ale podobno na początku to się nie sprawdza, bo i tak daje się dziecku jedzenie stałe na tę tackę od krzesełka xD
-
Co do bujaczka zaczelismy w zeszlym tygodniu całe 3 razy po 5min 😂 szybko się nudzi jeszcze i woli turlać po macie.
Czy tylko nasz Oli śpi z nami w łóżku? 🫣 Nie planujemy się go szybko pozbywać, na ten moment myślimy że może za 2 latka jakieś łóżko dla niego🤔
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Nasz śpi narazie z nami, planujemy tak do około roku, ale wiadomo, planować sobie możemy …
Potem chcemy go przenieść do pokoju gdzie mąż ma narazie biuro, ale zostanie tam biurko męża, bo też zdalnie i musi gdzieś pracować a młody i tak będzie w żłobku w ciągu dnia.
Ja uważam, że dziecko bardzo dluuuugo nie potrzebuje takiego pokoju stricte dla siebie.
-
Gusta Blu wrote:
Dziewczyny, kiedy planujecie zaczynać z babybjornami i innymi bujaczkami?
Ja używam odkąd mąż wrócił do pracy, czyli jak mała miała jakoś niecałe 2 miesiące. Korzystam tylko na czas mojego porannego ogarniania w łazience, max. pół godziny dziennie.
Wero0707 wrote:Dopiero co robiłyśmy testy, a już się na spacerówki przesiadamy 🫣 jak ten czas leci. U nas zaraz będzie rocznica poczęcia hahaha.
A propos tego co piszesz Zuzanna, to ja sobie ostatnio zdałam sprawę jak nieprzystosowana jest przestrzeń miejska do potrzeb mam z maluchami. Chcieliśmy z mężem iść do restauracji i za przeproszeniem wszędzie naje&@ne tych stolików, przejść się nie da, a co dopiero gondolę postawić. Tutaj niestety ubolewam, że na ogródki jeszcze za zimno. No i przewijak to w wielu miejscach luksus…
Mnie najbardziej zaskoczyło przy pierwszym dziecku to, że nie mogę wjechać do żadnej żabki 🤣 bo wszystkie w okolicy są po schodach, albo tak mikroskopijne, że się nie zmieszczę 🥴
Niaha wrote:Dziewczyny, a kiedy planujecie odstawić dzieciaki do swojego pokoju? Mój muminek nadal śpi w dostawce obok nas lub z nami w łóżku. Zastanawiam się kiedy jest ten czas na przejście do swojego pokoju 🤔
Synka przenosiliśmy do jego pokoju na 2 urodziny. Mała na pewno wyląduje szybciej w pokoju dziecięcym z bratem, bo póki co śpi z nami w salonie (ma tu łóżeczko). Jednak na razie nie widzę tej przeprowadzki. Myślałam wstępnie, że przeniesiemy ją na pół roku, ale coś czuję, że poczekamy trochę dłużej.
miska122 wrote:Mam to samo, nie lubię tego syfu 🙈 kupiłam już śliniaczki i bboxy, bo były na promce, muszę dokupić łyżeczki z Rossmana i krzesełko do karmienia i powoli będę się rozglądać za promkami na słoiczki. Zostały 2 miesiące i wjeżdżają papki 🙈
Jakie śliniaczki kupiłaś? I gdzie zamawialaś bboxa? Współczuję chorobowego combo... Teraz już tylko takie pozytywne testy nam zostają do oglądania 🤡🤡
-
Waflut wrote:Niaha - chciałaś update wózkowy. Spacerówka zdała dzisiaj egzamin 🤩 rozłożyłam ja max na płasko. Przez ponad tydzień nie dało się z Gabim w gondoli wyjść nawet z mieszkania, a dziś w spacerówce zaliczą godzinną drzemkę 😅
https://zapodaj.net/plik-sfZvwPffQH
Spacerek zaliczony. O niebo lepiej niż w gondoli. 🥰Waflut lubi tę wiadomość
-
Zuzanna_999 wrote:Dziewczyny, pisałyście jakiś czas temu o rozszerzaniu diety. Macie może jakieś książki/ strony www warte polecenia w tym temacie?
Ja myślę o zakupie:
https://sklep.szpinakrobibleee.pl/planer-smakow/
Czy któraś z Was może go ma? Warto kupić?
Dodatkowo mam jeszcze pytanie. Czy wiecie może jak znaleźć lokalnie jakieś miejsca / grupy dla mam gdzie mozna się spotkać z innymi mamami na macierzynskim i dzieciaczkami?
Czytam Was od jakiegoś czasu i przez wpisy tu przebija się dużo pozytywnej energii i radości z macierzyństwa. A ja większość czasu czuję się taka przytłoczona, uwięziona nad opieką nad dzieckiem 24/7 mimo że strasznie go kocham. Czy Wy też czasem macie takie odczucia ?Zuzanna_999 lubi tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
U nas mala spi u siebie od jakichś 3 tygodni. Maz jakis czas temu chorował i eksmitowalysmy go do salonu a jak wrocil to sie bałam zeby czegoś nie zlspala i tak wyszło ze przespała u siebie pieknie noc więc próbowałyśmy dalej i spi u siebie. Od 1 dnia na ten pierwszy sen zasypiała u siebie w pokoju, potem ja brałam do dostawki, a teraz po prostu idę do niej ja nakarmić i odkladam 😊 nad ranem jak mamy gorsza noc to ja biorę do nas i karmie na lezaco ale wtedy maz juz zazwyczaj wstaje do pracy i albo my wstajemy po karmieniu albo jeszcze dosypiamy
Niaha lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:Co do bujaczka zaczelismy w zeszlym tygodniu całe 3 razy po 5min 😂 szybko się nudzi jeszcze i woli turlać po macie.
Czy tylko nasz Oli śpi z nami w łóżku? 🫣 Nie planujemy się go szybko pozbywać, na ten moment myślimy że może za 2 latka jakieś łóżko dla niego🤔 -
Sparky wrote:Jakie śliniaczki kupiłaś? I gdzie zamawialaś bboxa? Współczuję chorobowego combo... Teraz już tylko takie pozytywne testy nam zostają do oglądania 🤡🤡
Bboxa wzięłam z Empiku i Smyka, możliwe że w Empiku nadal będą dobre ceny.
Śmiałam się do znajomej, że skoro więcej dzieci nie chce to tylko testy combo będę robić 😂 najważniejsze że Maks podłapał tylko grypę B, a nie RSV -
Wero ja z Bboxa korzystałam tylko z bidonu ze słomką z obciążeniem, więc nic innego nie polecę. Dużo osób mówi, że lepszy kubek doidy, ale ja nie lubię mieć wieczne rozlanej wody 🙈 mój starszak miał bboxa i bez problemu przeszedł potem na otwarty kubek, jak już miał lepszą motorykę małą
Wero0707 lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:W najbliższą sobotę idziemy pierwszy raz 😁
Bo właśnie też myślimy, jutro młody ma szczepienie to porozmawiamy z pediatrą, ale też byśmy chcieli iod tego weekendu jeżeli będzie zielone światło
Szczególnie, że pod koniec kwietnia wyjeżdżam razem z małym i jego babcią do Sopotu, to mógłļy może chodzić z nami na basen, jak będę już wiedziała jak się obsłużyć z takim dzieckiem na basenie -
miska122 wrote:Wero ja z Bboxa korzystałam tylko z bidonu ze słomką z obciążeniem, więc nic innego nie polecę. Dużo osób mówi, że lepszy kubek doidy, ale ja nie lubię mieć wieczne rozlanej wody 🙈 mój starszak miał bboxa i bez problemu przeszedł potem na otwarty kubek, jak już miał lepszą motorykę małąStarania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Bruised wrote:Nam się doidy w ogóle nie sprawdził, Młoda nie potrafiła ogarnąć, że on jest krzywy i się wiecznie oblewała, a ze zwykłego szło jej świetnie. Do tej pory używamy takich najtańszych kubeczków z Ikei i z tej samej serii talerzy i miseczek.
Ja nawet nie próbowałam 🤭 mój starszak pije z plastikowego kubeczka z Psiego Patrolu oczywiście 😂 -