X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Sparky Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna, planer smaków jest świetny, bardzo polecam 😍 Korzystałam przy RD synka i był super pomocą. Oprócz tego polecam książkę Małgorzaty Jackowskiej "Spokojnie, to tylko rozszerzanie diety" i profil Rozgryzamy na Instagramie.

Inne mamy z maluszkami można spotkać w bawialniach przystosowanych do młodszych dzieci, ale to tak od 6m+ ma sens 😊 Może na FB jest grupa dla mam z Twojej okolicy? Ja też rozmawiam z innymi mamami w przychodni 😆 Ale nie życzę Ci częstych wizyt tam 🤭 Przyjdzie wiosna, lato, zaczną się place zabaw to i towarzystwo się znajdzie 🤗

Masz czas tylko dla siebie? To też jest ważne, choćby wyjść ze śmieciami czy do sklepu bez malucha 😅 Przewietrzyć trochę głowę 🤗

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Waflut Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha - chciałaś update wózkowy. Spacerówka zdała dzisiaj egzamin 🤩 rozłożyłam ja max na płasko. Przez ponad tydzień nie dało się z Gabim w gondoli wyjść nawet z mieszkania, a dziś w spacerówce zaliczą godzinną drzemkę 😅
    035be68ba0e25.jpghttps://zapodaj.net/plik-sfZvwPffQH

Gusta Blu, MaggLbn, Niaha, KarolinaAnastazja, Natalia K lubią tę wiadomość

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak ja Wam zazdroszczę tych spacerów wózkowych. Ja trochę się jeszcze cykam spacerówki. Zastanawiam się czy karuzela podróżna wpięta do gondoli zdałaby egzamin?
    Normalna wersja przy dostawce robi robotę

Dziewczyny, kiedy planujecie zaczynać z babybjornami i innymi bujaczkami?

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Waflut Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Jezu jak ja Wam zazdroszczę tych spacerów wózkowych. Ja trochę się jeszcze cykam spacerówki. Zastanawiam się czy karuzela podróżna wpięta do gondoli zdałaby egzamin?
    Normalna wersja przy dostawce robi robotę

Dziewczyny, kiedy planujecie zaczynać z babybjornami i innymi bujaczkami?

U nas żadne zawieszki nie zdały egzaminu. Takie same awantury były. Nasza spacerówka rozkłada się całkiem na płasko, więc pozycję ma prawie jak w gondoli tylko więcej widzi, bo boki nie są zabudowane i ma więcej miejsca na ruszanie taczkami. Wydaje mi się, że właśnie o to chodziło. Co do bujaczka, my już używamy od jakiegoś czasu, ale góra 10-15 min i tylko w dni kiedy mały jest marudny i nie daje mi zjeść śniadania i się wykąpać.

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co robiłyśmy testy, a już się na spacerówki przesiadamy 🫣 jak ten czas leci. U nas zaraz będzie rocznica poczęcia hahaha.

A propos tego co piszesz Zuzanna, to ja sobie ostatnio zdałam sprawę jak nieprzystosowana jest przestrzeń miejska do potrzeb mam z maluchami. Chcieliśmy z mężem iść do restauracji i za przeproszeniem wszędzie naje&@ne tych stolików, przejść się nie da, a co dopiero gondolę postawić. Tutaj niestety ubolewam, że na ogródki jeszcze za zimno. No i przewijak to w wielu miejscach luksus…

age.png
  • Zuzanna_999 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Zuzanna, planer smaków jest świetny, bardzo polecam 😍 Korzystałam przy RD synka i był super pomocą. Oprócz tego polecam książkę Małgorzaty Jackowskiej "Spokojnie, to tylko rozszerzanie diety" i profil Rozgryzamy na Instagramie.

Dzięki za polecenie:) Będzie co czytać, chce się dobrze przygotować do RD.

Wysłany: Dzisiaj, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:

Inne mamy z maluszkami można spotkać w bawialniach przystosowanych do młodszych dzieci, ale to tak od 6m+ ma sens 😊 Może na FB jest grupa dla mam z Twojej okolicy? Ja też rozmawiam z innymi mamami w przychodni 😆 Ale nie życzę Ci częstych wizyt tam 🤭 Przyjdzie wiosna, lato, zaczną się place zabaw to i towarzystwo się znajdzie 🤗

Masz czas tylko dla siebie? To też jest ważne, choćby wyjść ze śmieciami czy do sklepu bez malucha 😅 Przewietrzyć trochę głowę 🤗

Czekam na tą wiosnę i place zabaw z niecierpliwością. Niestety nie mam dużo możliwości wyjść sama i czasu tylko dla siebie z powodu kontuzji męża (niestety od ponad miesiąca nie jest w stanie zająć się na dłużej synem, czy wziąć go na ręce) ale korzystam właśnie z takich chwil jak wyniesiieje śmieci czy paczkomat. Nigdy bym nie pomyślała w przeszłości że takie wyjścia to dla mnie będzie atrakcja :)

Wysłany: Dzisiaj, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

A propos tego co piszesz Zuzanna, to ja sobie ostatnio zdałam sprawę jak nieprzystosowana jest przestrzeń miejska do potrzeb mam z maluchami. Chcieliśmy z mężem iść do restauracji i za przeproszeniem wszędzie naje&@ne tych stolików, przejść się nie da, a co dopiero gondolę postawić. Tutaj niestety ubolewam, że na ogródki jeszcze za zimno. No i przewijak to w wielu miejscach luksus…

Ok tak... Też dopiero teraz zaczęłam zwracać uwagę na takie rzeczy. Nawet do najbliższego mnie placu zabaw w parku mam drogę nieutwardzoną pelną wystających korzeni lub dwa razy dłuższą chodnikiem - i wcześniej nigdy na to nie zwróciłam uwagi.
    A przy wyjeździe autem sięgam w zakamarki pamięci czasów sprzed dziecka żeby przypomnieć sobie na którym Orlenie w WC był przewijak a na którym nie :)

• Niaha Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Niaha - chciałaś update wózkowy. Spacerówka zdała dzisiaj egzamin 🤩 rozłożyłam ja max na płasko. Przez ponad tydzień nie dało się z Gabim w gondoli wyjść nawet z mieszkania, a dziś w spacerówce zaliczą godzinną drzemkę 😅
    035be68ba0e25.jpghttps://zapodaj.net/plik-sfZvwPffQH

Jutro sama przetestuję ❤️

Waflut lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna_999 wrote:
    Czekam na tą wiosnę i place zabaw z niecierpliwością. Niestety nie mam dużo możliwości wyjść sama i czasu tylko dla siebie z powodu kontuzji męża (niestety od ponad miesiąca nie jest w stanie zająć się na dłużej synem, czy wziąć go na ręce) ale korzystam właśnie z takich chwil jak wyniesiieje śmieci czy paczkomat. Nigdy bym nie pomyślała w przeszłości że takie wyjścia to dla mnie będzie atrakcja :)

Ja bym w życiu nie pomyślała, że sprzątanie domu będzie rozrywką 🙃😛

Zuzanna_999, MaggLbn lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
‹‹ 771 772 773 774 775
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ