LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuzanna, planer smaków jest świetny, bardzo polecam 😍 Korzystałam przy RD synka i był super pomocą. Oprócz tego polecam książkę Małgorzaty Jackowskiej "Spokojnie, to tylko rozszerzanie diety" i profil Rozgryzamy na Instagramie.
Inne mamy z maluszkami można spotkać w bawialniach przystosowanych do młodszych dzieci, ale to tak od 6m+ ma sens 😊 Może na FB jest grupa dla mam z Twojej okolicy? Ja też rozmawiam z innymi mamami w przychodni 😆 Ale nie życzę Ci częstych wizyt tam 🤭 Przyjdzie wiosna, lato, zaczną się place zabaw to i towarzystwo się znajdzie 🤗
Masz czas tylko dla siebie? To też jest ważne, choćby wyjść ze śmieciami czy do sklepu bez malucha 😅 Przewietrzyć trochę głowę 🤗 -
Niaha - chciałaś update wózkowy. Spacerówka zdała dzisiaj egzamin 🤩 rozłożyłam ja max na płasko. Przez ponad tydzień nie dało się z Gabim w gondoli wyjść nawet z mieszkania, a dziś w spacerówce zaliczą godzinną drzemkę 😅
https://zapodaj.net/plik-sfZvwPffQH
Gusta Blu, MaggLbn, Niaha, KarolinaAnastazja, Natalia K lubią tę wiadomość
-
Jezu jak ja Wam zazdroszczę tych spacerów wózkowych. Ja trochę się jeszcze cykam spacerówki. Zastanawiam się czy karuzela podróżna wpięta do gondoli zdałaby egzamin?
Normalna wersja przy dostawce robi robotę
Dziewczyny, kiedy planujecie zaczynać z babybjornami i innymi bujaczkami? -
Gusta Blu wrote:Jezu jak ja Wam zazdroszczę tych spacerów wózkowych. Ja trochę się jeszcze cykam spacerówki. Zastanawiam się czy karuzela podróżna wpięta do gondoli zdałaby egzamin?
Normalna wersja przy dostawce robi robotę
Dziewczyny, kiedy planujecie zaczynać z babybjornami i innymi bujaczkami?
U nas żadne zawieszki nie zdały egzaminu. Takie same awantury były. Nasza spacerówka rozkłada się całkiem na płasko, więc pozycję ma prawie jak w gondoli tylko więcej widzi, bo boki nie są zabudowane i ma więcej miejsca na ruszanie taczkami. Wydaje mi się, że właśnie o to chodziło. Co do bujaczka, my już używamy od jakiegoś czasu, ale góra 10-15 min i tylko w dni kiedy mały jest marudny i nie daje mi zjeść śniadania i się wykąpać. -
Dopiero co robiłyśmy testy, a już się na spacerówki przesiadamy 🫣 jak ten czas leci. U nas zaraz będzie rocznica poczęcia hahaha.
A propos tego co piszesz Zuzanna, to ja sobie ostatnio zdałam sprawę jak nieprzystosowana jest przestrzeń miejska do potrzeb mam z maluchami. Chcieliśmy z mężem iść do restauracji i za przeproszeniem wszędzie naje&@ne tych stolików, przejść się nie da, a co dopiero gondolę postawić. Tutaj niestety ubolewam, że na ogródki jeszcze za zimno. No i przewijak to w wielu miejscach luksus… -
Sparky wrote:Zuzanna, planer smaków jest świetny, bardzo polecam 😍 Korzystałam przy RD synka i był super pomocą. Oprócz tego polecam książkę Małgorzaty Jackowskiej "Spokojnie, to tylko rozszerzanie diety" i profil Rozgryzamy na Instagramie.
Dzięki za polecenie:) Będzie co czytać, chce się dobrze przygotować do RD. -
Sparky wrote:
Inne mamy z maluszkami można spotkać w bawialniach przystosowanych do młodszych dzieci, ale to tak od 6m+ ma sens 😊 Może na FB jest grupa dla mam z Twojej okolicy? Ja też rozmawiam z innymi mamami w przychodni 😆 Ale nie życzę Ci częstych wizyt tam 🤭 Przyjdzie wiosna, lato, zaczną się place zabaw to i towarzystwo się znajdzie 🤗
Masz czas tylko dla siebie? To też jest ważne, choćby wyjść ze śmieciami czy do sklepu bez malucha 😅 Przewietrzyć trochę głowę 🤗
Czekam na tą wiosnę i place zabaw z niecierpliwością. Niestety nie mam dużo możliwości wyjść sama i czasu tylko dla siebie z powodu kontuzji męża (niestety od ponad miesiąca nie jest w stanie zająć się na dłużej synem, czy wziąć go na ręce) ale korzystam właśnie z takich chwil jak wyniesiieje śmieci czy paczkomat. Nigdy bym nie pomyślała w przeszłości że takie wyjścia to dla mnie będzie atrakcja
-
Wero0707 wrote:
A propos tego co piszesz Zuzanna, to ja sobie ostatnio zdałam sprawę jak nieprzystosowana jest przestrzeń miejska do potrzeb mam z maluchami. Chcieliśmy z mężem iść do restauracji i za przeproszeniem wszędzie naje&@ne tych stolików, przejść się nie da, a co dopiero gondolę postawić. Tutaj niestety ubolewam, że na ogródki jeszcze za zimno. No i przewijak to w wielu miejscach luksus…
Ok tak... Też dopiero teraz zaczęłam zwracać uwagę na takie rzeczy. Nawet do najbliższego mnie placu zabaw w parku mam drogę nieutwardzoną pelną wystających korzeni lub dwa razy dłuższą chodnikiem - i wcześniej nigdy na to nie zwróciłam uwagi.
A przy wyjeździe autem sięgam w zakamarki pamięci czasów sprzed dziecka żeby przypomnieć sobie na którym Orlenie w WC był przewijak a na którym nie
-
Waflut wrote:Niaha - chciałaś update wózkowy. Spacerówka zdała dzisiaj egzamin 🤩 rozłożyłam ja max na płasko. Przez ponad tydzień nie dało się z Gabim w gondoli wyjść nawet z mieszkania, a dziś w spacerówce zaliczą godzinną drzemkę 😅
https://zapodaj.net/plik-sfZvwPffQH
Jutro sama przetestuję ❤️Waflut lubi tę wiadomość
-
Zuzanna_999 wrote:Czekam na tą wiosnę i place zabaw z niecierpliwością. Niestety nie mam dużo możliwości wyjść sama i czasu tylko dla siebie z powodu kontuzji męża (niestety od ponad miesiąca nie jest w stanie zająć się na dłużej synem, czy wziąć go na ręce) ale korzystam właśnie z takich chwil jak wyniesiieje śmieci czy paczkomat. Nigdy bym nie pomyślała w przeszłości że takie wyjścia to dla mnie będzie atrakcja
Ja bym w życiu nie pomyślała, że sprzątanie domu będzie rozrywką 🙃😛Zuzanna_999, MaggLbn lubią tę wiadomość
-