X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Marzeń Debiutantka

Wysłany: 4 marca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Od dłuższego czasu czytam wasze wpisy na forum i w końcu stwierdziłam, że też czas zacząć się udzielać. Urodziłam syna 10.11. Chciałabym właśnie zapytać jaki polecacie kombinezon na wiosnę z dresówki.

• Natalia K Autorytet

Wysłany: 4 marca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    U nas dzisiaj +14*C
    Body z długim rękawem
    Spodenki
    Skarpetki
    Kombinezon z dresowki
    Czapka
    Kocyk

U nas też +14°C
    Bez czapki i kocyka. Nie wiem tylko czy kombinezon ten sam.

Ostatnio jak rozebrałam to miałam wrażenie, że ma mokre plecy więc pewnie będę ją ubierać zaraz w body, sweterek/bluza i śpiworek/kocyk

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Zuzanna_999 Debiutantka

Wysłany: 4 marca, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    U nas też +14°C
    Bez czapki i kocyka. Nie wiem tylko czy kombinezon ten sam.
    Ja tak samo, tylko zakładam jeszcze cienka czapkę. I kombinezon też nie jest gruby. Trafił mi się egzemplarz, który nie lubi jak jest za cieplo i jasno to komunikuje :) Wszelkie próby przykrywania dodatkowo kocykiem kończą się płaczem i ciezko go pozniej uspokoić więc już dałam sobie spokój.

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11 stopni z dość silnym wiatrem i słońcem:

Body i polspiochy (te spodnie z zakrytymi stopami)
    Kombinezon merino
    Czapka
    Kocyk

Mam nadzieję pochodzić jeszcze ze dwa tygodnie w merino, a jak nie, to mamy taki kombinezonik/pajac z dzianiny bawełnianej z H&M. Mam też jakieś polarki, ale nie lubię za bardzo tych poliestrowych rzeczy

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 4 marca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To patrząc co piszecie to chyba za ciepło ubierałam mojego 😅 to idę na vinted szukać kombinezonu z dresowki. A taki z misiem to już na 15 st to za ciepły? 🤔

❤️

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambari - ale że w środku miś a z wierzchu ortalion?

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Byliśmy na szczepieniu i ponoć u nas już się zaczęło ząbkowanie, ale powiedziała że i tak to może potrwać 🫠 mały jest ostatnio bardziej marudny i gorzej śpi, więc moze to przez to 🤔

Co ubieracie teraz maluchom do wózka gondoli? Niby zimno, ale słońce tak daje, że w sumie jest ciepło... No i jak planujecie na wiosnę, jaki wtedy kombinezon? Młody ma już trzy miesiące a ja dalej nie wiem jak go ubierać do wózka. Wypracowałam jakis zestaw to wyrósł 😅 i nie wiem co teraz kupić, do tego on nienawidzi być ubierany w kombinezo

U nas dzisiaj 10 stopni, miał kurteczkę cienką, body z długim, spodnie, skarpetki, czapkę i owinięty kocykiem - kark cieplutki :) teraz ma być 16 stopni do końca tygodnia, więc będę próbować w samym bodziaki, bez kurtki.

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 4 marca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Bambari - ale że w środku miś a z wierzchu ortalion?

Chodzi mi o cud tego typu

Screenshot-20250304-175820.jpg

❤️

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Chodzi mi o cud tego typu

Screenshot-20250304-175820.jpg

My cieńszy całą zimę nosiliśmy do spiworka 😅 zdecydowanie za ciepły. Na spokojnie dresowy wystarczy bez podszewki.

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś ciepło, więc body z długim rękawem, gaciory, skarpeciory, cieniutka czapeczka+komin i kombinezon z Engela. O kocu nie ma mowy, bo gondola jest zaprzysięgłym nemezis, więc nosimy się na rękach po ogrodzie. Kark cieplutki, ale nosek lekko zaczerwieniony (jak u takiego słodkiego, pachnącego mleczkiem żula 🙃).
    U nas zaczął się również bunt kąpielowy, nad czym boleję, bo jeszcze niedawno wanienka kojarzyła się z totalnym relaksem i takim przyjemnym zamknięciem dnia. Teraz co prawda płaczu nie ma, ale pojawiło się prężenie i nerwy. To przechodzi?

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu - codziennie od kilku dni eksperymentujemy z różnymi zmianami wokół kąpieli, jak coś zadziała dam znać 😅 póki co zmniejszyliśmy temperature wody, testowaliśmy położenie tetry na brzuszku podczas kąpieli - bez efektów. Dziś próbowałyśmy zanurzać powoli najpierw stopki, potem reszta ciała, ale prawie się wyślizgnęła mężowi z rąk 🤦🏼‍♀️ no wesoło jest

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    Jeszcze odnośnie ząbkowania. Nie wiem jakie macie podejście ale niektóre z tych żeli zawierają alkohol więc warto zwracać uwagę na skład.

Pedicetemol też ma w składzie etanol. A żele zawierają najczęściej lidokainę. Też nie jest zalecana. Ja na razie podaję tylko ibum doraźnie jak widzę, że się mocno męczy

Natalia K lubi tę wiadomość

• juss92 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    To patrząc co piszecie to chyba za ciepło ubierałam mojego 😅 to idę na vinted szukać kombinezonu z dresowki. A taki z misiem to już na 15 st to za ciepły? 🤔
    My w październiku na spacerach jak było moze koło 10 stopni to ubieraliśmy Gabrysie w grubszy bawełniany (bez żadnego misia w środku) i kocyk i było okej, a wiosna te 10-15 to będzie przyjemniej niż jesienią, więc spokojnie jakiś cieńszy dresowy/polarowy plus kocyk w razie potrzeby wystarczy.

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 5 marca, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    My cieńszy całą zimę nosiliśmy do spiworka 😅 zdecydowanie za ciepły. Na spokojnie dresowy wystarczy bez podszewki.

No ja mam na myśli już bez śpiworka oczywiście 😄

❤️

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 5 marca, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Byliśmy na szczepieniu i ponoć u nas już się zaczęło ząbkowanie, ale powiedziała że i tak to może potrwać 🫠 mały jest ostatnio bardziej marudny i gorzej śpi, więc moze to przez to 🤔

Co ubieracie teraz maluchom do wózka gondoli? Niby zimno, ale słońce tak daje, że w sumie jest ciepło... No i jak planujecie na wiosnę, jaki wtedy kombinezon? Młody ma już trzy miesiące a ja dalej nie wiem jak go ubierać do wózka. Wypracowałam jakis zestaw to wyrósł 😅 i nie wiem co teraz kupić, do tego on nienawidzi być ubierany w kombinezo

Czapka, body z długim rękawem, bluza rozpinana na zamek, średnio ciepła kurtka, cieplejsze spodnie, grube skarpetki.

Kombinezon odpuściliśmy, szkoda naszych nerwów.

bambari lubi tę wiadomość

👩 34 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 1 lat ❤️ 🐶 12 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 5 marca, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bodziaki, spodenki, skarpety, kombiak z dresowki bez ocieplenia i czapka, cienki kocyk na wierzch :)
    Mój młody jest wiecznie spocony, taki klusek z niego się zrobił że masakra 🙈

No i my mamy kilka dni jakąś masakrę nocną, dosłownie całymi nocami mały się kręci, stęka, marudzi, na szczęście bez płaczu, śpię już i z nim na rękach i cuda na kiju wyczyniam, ogólnie nie mam pojęcia co to jest, czy to zęby, czy jakis skok, czy zmiana pogody 🤣 wiem jedno czuję się i wyglądam jak zombie 🙄

Co do bujaczkow mi się zdarza go czasami położyć na kilka minut jak muszę coś zrobić, strasznie interesują go zabawki wiszące w nim to mam chwilke na ogarnięcie. Bajek nie włączam, piosenki mu śpiewam :) jak zasypia na noc to się sam upomina kołysanki mrucząc coś pod nosem 🤣 za to jak ukratkiem widzi gdzieś w tv mecz to jest hipnotajzing i odciągam z wiskiem 🤣🙈

Kupiłam mu miękkie pianinko z fisher price z poduszeczka, rewelacja do leżenia na brzuszku ( polecam ) nie wiem czy dzięki niemu czy po prostu, ale mały zaczyna już wysoki podpór wytrzymuje tylko chwilkę ale sam się już wyrywa, no i fikanie na boki jest teraz świetna zabawą, nie ma opcji żeby go zostawić na kanapie.

Może te noce są przez te nowe umiejętności, nie wiem, ale jeszcze trochę i zasne chyba na spacerze🙄

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 5 marca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czaranna ktoro pianinko wam sie sprawdza? Bo tez myślałam o czymś podobnym, ale widzę kilka rodzajów z fisherprice 🙈

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 5 marca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Czaranna ktoro pianinko wam sie sprawdza? Bo tez myślałam o czymś podobnym, ale widzę kilka rodzajów z fisherprice 🙈

Konkretnie mamy to :
    https://pieterkom.erli.pl/produkt/poduszka-fisher-price-gjd27-miekkie-pianinko,224940630?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=22273244062&gclid=CjwKCAiA5pq-BhBuEiwAvkzVZRCLwHnoSkZANFnYFm3scy8pJg5H1kxt_YEo8K1dEhJTmMYJKBaaJBoCGxcQAvD_BwE&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA5pq-BhBuEiwAvkzVZRCLwHnoSkZANFnYFm3scy8pJg5H1kxt_YEo8K1dEhJTmMYJKBaaJBoCGxcQAvD_BwE

Mamy też tą poduszkę :
    https://www.ceneo.pl/135682878?fto=501127690&se=FAQNviTKvOMBslaLplSevXfmh46Jrlju&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA5pq-BhBuEiwAvkzVZVjmOf5TVDs93OuN5FWo6pmFhe-yKSCXmxeChymULh6r8oK4GDKv1xoCSdAQAvD_BwE

Ale ta średnio go interesuje pewnie dlatego że nie gra i nie świeci 🤣

Waflut lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 5 marca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    U nas bodziaki, spodenki, skarpety, kombiak z dresowki bez ocieplenia i czapka, cienki kocyk na wierzch :)
    Mój młody jest wiecznie spocony, taki klusek z niego się zrobił że masakra 🙈

No i my mamy kilka dni jakąś masakrę nocną, dosłownie całymi nocami mały się kręci, stęka, marudzi, na szczęście bez płaczu, śpię już i z nim na rękach i cuda na kiju wyczyniam, ogólnie nie mam pojęcia co to jest, czy to zęby, czy jakis skok, czy zmiana pogody 🤣 wiem jedno czuję się i wyglądam jak zombie 🙄

Co do bujaczkow mi się zdarza go czasami położyć na kilka minut jak muszę coś zrobić, strasznie interesują go zabawki wiszące w nim to mam chwilke na ogarnięcie. Bajek nie włączam, piosenki mu śpiewam :) jak zasypia na noc to się sam upomina kołysanki mrucząc coś pod nosem 🤣 za to jak ukratkiem widzi gdzieś w tv mecz to jest hipnotajzing i odciągam z wiskiem 🤣🙈

Kupiłam mu miękkie pianinko z fisher price z poduszeczka, rewelacja do leżenia na brzuszku ( polecam ) nie wiem czy dzięki niemu czy po prostu, ale mały zaczyna już wysoki podpór wytrzymuje tylko chwilkę ale sam się już wyrywa, no i fikanie na boki jest teraz świetna zabawą, nie ma opcji żeby go zostawić na kanapie.

Może te noce są przez te nowe umiejętności, nie wiem, ale jeszcze trochę i zasne chyba na spacerze🙄

Może być, że zaczął wam się regres snu :)

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dawno mnie nie było ale podczytywałam Was co jakis czas ☺ mam pytanie o lezenie na brzuchu. Mlody, jak tylko go położę to zaczyna się odpychać rekami i nogami w w rezultacie kręci się, jak wskazówki zegara. Ogólnie nie jest mistrzem w długości leżenia na brzuchu i od razu zaczyna się kręcić.
    To już czas?

‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ