X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Marzeń Debiutantka

Wysłany: 4 marca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Od dłuższego czasu czytam wasze wpisy na forum i w końcu stwierdziłam, że też czas zacząć się udzielać. Urodziłam syna 10.11. Chciałabym właśnie zapytać jaki polecacie kombinezon na wiosnę z dresówki.

• Natalia K Autorytet

Wysłany: 4 marca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    U nas dzisiaj +14*C
    Body z długim rękawem
    Spodenki
    Skarpetki
    Kombinezon z dresowki
    Czapka
    Kocyk

U nas też +14°C
    Bez czapki i kocyka. Nie wiem tylko czy kombinezon ten sam.

Ostatnio jak rozebrałam to miałam wrażenie, że ma mokre plecy więc pewnie będę ją ubierać zaraz w body, sweterek/bluza i śpiworek/kocyk

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Zuzanna_999 Debiutantka

Wysłany: 4 marca, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    U nas też +14°C
    Bez czapki i kocyka. Nie wiem tylko czy kombinezon ten sam.
    Ja tak samo, tylko zakładam jeszcze cienka czapkę. I kombinezon też nie jest gruby. Trafił mi się egzemplarz, który nie lubi jak jest za cieplo i jasno to komunikuje :) Wszelkie próby przykrywania dodatkowo kocykiem kończą się płaczem i ciezko go pozniej uspokoić więc już dałam sobie spokój.

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11 stopni z dość silnym wiatrem i słońcem:

Body i polspiochy (te spodnie z zakrytymi stopami)
    Kombinezon merino
    Czapka
    Kocyk

Mam nadzieję pochodzić jeszcze ze dwa tygodnie w merino, a jak nie, to mamy taki kombinezonik/pajac z dzianiny bawełnianej z H&M. Mam też jakieś polarki, ale nie lubię za bardzo tych poliestrowych rzeczy

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 4 marca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To patrząc co piszecie to chyba za ciepło ubierałam mojego 😅 to idę na vinted szukać kombinezonu z dresowki. A taki z misiem to już na 15 st to za ciepły? 🤔

❤️

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambari - ale że w środku miś a z wierzchu ortalion?

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Byliśmy na szczepieniu i ponoć u nas już się zaczęło ząbkowanie, ale powiedziała że i tak to może potrwać 🫠 mały jest ostatnio bardziej marudny i gorzej śpi, więc moze to przez to 🤔

Co ubieracie teraz maluchom do wózka gondoli? Niby zimno, ale słońce tak daje, że w sumie jest ciepło... No i jak planujecie na wiosnę, jaki wtedy kombinezon? Młody ma już trzy miesiące a ja dalej nie wiem jak go ubierać do wózka. Wypracowałam jakis zestaw to wyrósł 😅 i nie wiem co teraz kupić, do tego on nienawidzi być ubierany w kombinezo

U nas dzisiaj 10 stopni, miał kurteczkę cienką, body z długim, spodnie, skarpetki, czapkę i owinięty kocykiem - kark cieplutki :) teraz ma być 16 stopni do końca tygodnia, więc będę próbować w samym bodziaki, bez kurtki.

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 4 marca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Bambari - ale że w środku miś a z wierzchu ortalion?

Chodzi mi o cud tego typu

Screenshot-20250304-175820.jpg

❤️

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Chodzi mi o cud tego typu

Screenshot-20250304-175820.jpg

My cieńszy całą zimę nosiliśmy do spiworka 😅 zdecydowanie za ciepły. Na spokojnie dresowy wystarczy bez podszewki.

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś ciepło, więc body z długim rękawem, gaciory, skarpeciory, cieniutka czapeczka+komin i kombinezon z Engela. O kocu nie ma mowy, bo gondola jest zaprzysięgłym nemezis, więc nosimy się na rękach po ogrodzie. Kark cieplutki, ale nosek lekko zaczerwieniony (jak u takiego słodkiego, pachnącego mleczkiem żula 🙃).
    U nas zaczął się również bunt kąpielowy, nad czym boleję, bo jeszcze niedawno wanienka kojarzyła się z totalnym relaksem i takim przyjemnym zamknięciem dnia. Teraz co prawda płaczu nie ma, ale pojawiło się prężenie i nerwy. To przechodzi?

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu - codziennie od kilku dni eksperymentujemy z różnymi zmianami wokół kąpieli, jak coś zadziała dam znać 😅 póki co zmniejszyliśmy temperature wody, testowaliśmy położenie tetry na brzuszku podczas kąpieli - bez efektów. Dziś próbowałyśmy zanurzać powoli najpierw stopki, potem reszta ciała, ale prawie się wyślizgnęła mężowi z rąk 🤦🏼‍♀️ no wesoło jest

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    Jeszcze odnośnie ząbkowania. Nie wiem jakie macie podejście ale niektóre z tych żeli zawierają alkohol więc warto zwracać uwagę na skład.

Pedicetemol też ma w składzie etanol. A żele zawierają najczęściej lidokainę. Też nie jest zalecana. Ja na razie podaję tylko ibum doraźnie jak widzę, że się mocno męczy

Natalia K lubi tę wiadomość

• juss92 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    To patrząc co piszecie to chyba za ciepło ubierałam mojego 😅 to idę na vinted szukać kombinezonu z dresowki. A taki z misiem to już na 15 st to za ciepły? 🤔
    My w październiku na spacerach jak było moze koło 10 stopni to ubieraliśmy Gabrysie w grubszy bawełniany (bez żadnego misia w środku) i kocyk i było okej, a wiosna te 10-15 to będzie przyjemniej niż jesienią, więc spokojnie jakiś cieńszy dresowy/polarowy plus kocyk w razie potrzeby wystarczy.

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 5 marca, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    My cieńszy całą zimę nosiliśmy do spiworka 😅 zdecydowanie za ciepły. Na spokojnie dresowy wystarczy bez podszewki.

No ja mam na myśli już bez śpiworka oczywiście 😄

❤️

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 5 marca, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Byliśmy na szczepieniu i ponoć u nas już się zaczęło ząbkowanie, ale powiedziała że i tak to może potrwać 🫠 mały jest ostatnio bardziej marudny i gorzej śpi, więc moze to przez to 🤔

Co ubieracie teraz maluchom do wózka gondoli? Niby zimno, ale słońce tak daje, że w sumie jest ciepło... No i jak planujecie na wiosnę, jaki wtedy kombinezon? Młody ma już trzy miesiące a ja dalej nie wiem jak go ubierać do wózka. Wypracowałam jakis zestaw to wyrósł 😅 i nie wiem co teraz kupić, do tego on nienawidzi być ubierany w kombinezo

Czapka, body z długim rękawem, bluza rozpinana na zamek, średnio ciepła kurtka, cieplejsze spodnie, grube skarpetki.

Kombinezon odpuściliśmy, szkoda naszych nerwów.

bambari lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 5 marca, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bodziaki, spodenki, skarpety, kombiak z dresowki bez ocieplenia i czapka, cienki kocyk na wierzch :)
    Mój młody jest wiecznie spocony, taki klusek z niego się zrobił że masakra 🙈

No i my mamy kilka dni jakąś masakrę nocną, dosłownie całymi nocami mały się kręci, stęka, marudzi, na szczęście bez płaczu, śpię już i z nim na rękach i cuda na kiju wyczyniam, ogólnie nie mam pojęcia co to jest, czy to zęby, czy jakis skok, czy zmiana pogody 🤣 wiem jedno czuję się i wyglądam jak zombie 🙄

Co do bujaczkow mi się zdarza go czasami położyć na kilka minut jak muszę coś zrobić, strasznie interesują go zabawki wiszące w nim to mam chwilke na ogarnięcie. Bajek nie włączam, piosenki mu śpiewam :) jak zasypia na noc to się sam upomina kołysanki mrucząc coś pod nosem 🤣 za to jak ukratkiem widzi gdzieś w tv mecz to jest hipnotajzing i odciągam z wiskiem 🤣🙈

Kupiłam mu miękkie pianinko z fisher price z poduszeczka, rewelacja do leżenia na brzuszku ( polecam ) nie wiem czy dzięki niemu czy po prostu, ale mały zaczyna już wysoki podpór wytrzymuje tylko chwilkę ale sam się już wyrywa, no i fikanie na boki jest teraz świetna zabawą, nie ma opcji żeby go zostawić na kanapie.

Może te noce są przez te nowe umiejętności, nie wiem, ale jeszcze trochę i zasne chyba na spacerze🙄

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 5 marca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czaranna ktoro pianinko wam sie sprawdza? Bo tez myślałam o czymś podobnym, ale widzę kilka rodzajów z fisherprice 🙈

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 5 marca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Czaranna ktoro pianinko wam sie sprawdza? Bo tez myślałam o czymś podobnym, ale widzę kilka rodzajów z fisherprice 🙈

Konkretnie mamy to :
    https://pieterkom.erli.pl/produkt/poduszka-fisher-price-gjd27-miekkie-pianinko,224940630?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=22273244062&gclid=CjwKCAiA5pq-BhBuEiwAvkzVZRCLwHnoSkZANFnYFm3scy8pJg5H1kxt_YEo8K1dEhJTmMYJKBaaJBoCGxcQAvD_BwE&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA5pq-BhBuEiwAvkzVZRCLwHnoSkZANFnYFm3scy8pJg5H1kxt_YEo8K1dEhJTmMYJKBaaJBoCGxcQAvD_BwE

Mamy też tą poduszkę :
    https://www.ceneo.pl/135682878?fto=501127690&se=FAQNviTKvOMBslaLplSevXfmh46Jrlju&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA5pq-BhBuEiwAvkzVZVjmOf5TVDs93OuN5FWo6pmFhe-yKSCXmxeChymULh6r8oK4GDKv1xoCSdAQAvD_BwE

Ale ta średnio go interesuje pewnie dlatego że nie gra i nie świeci 🤣

Waflut lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 5 marca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    U nas bodziaki, spodenki, skarpety, kombiak z dresowki bez ocieplenia i czapka, cienki kocyk na wierzch :)
    Mój młody jest wiecznie spocony, taki klusek z niego się zrobił że masakra 🙈

No i my mamy kilka dni jakąś masakrę nocną, dosłownie całymi nocami mały się kręci, stęka, marudzi, na szczęście bez płaczu, śpię już i z nim na rękach i cuda na kiju wyczyniam, ogólnie nie mam pojęcia co to jest, czy to zęby, czy jakis skok, czy zmiana pogody 🤣 wiem jedno czuję się i wyglądam jak zombie 🙄

Co do bujaczkow mi się zdarza go czasami położyć na kilka minut jak muszę coś zrobić, strasznie interesują go zabawki wiszące w nim to mam chwilke na ogarnięcie. Bajek nie włączam, piosenki mu śpiewam :) jak zasypia na noc to się sam upomina kołysanki mrucząc coś pod nosem 🤣 za to jak ukratkiem widzi gdzieś w tv mecz to jest hipnotajzing i odciągam z wiskiem 🤣🙈

Kupiłam mu miękkie pianinko z fisher price z poduszeczka, rewelacja do leżenia na brzuszku ( polecam ) nie wiem czy dzięki niemu czy po prostu, ale mały zaczyna już wysoki podpór wytrzymuje tylko chwilkę ale sam się już wyrywa, no i fikanie na boki jest teraz świetna zabawą, nie ma opcji żeby go zostawić na kanapie.

Może te noce są przez te nowe umiejętności, nie wiem, ale jeszcze trochę i zasne chyba na spacerze🙄

Może być, że zaczął wam się regres snu :)

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dawno mnie nie było ale podczytywałam Was co jakis czas ☺ mam pytanie o lezenie na brzuchu. Mlody, jak tylko go położę to zaczyna się odpychać rekami i nogami w w rezultacie kręci się, jak wskazówki zegara. Ogólnie nie jest mistrzem w długości leżenia na brzuchu i od razu zaczyna się kręcić.
    To już czas?

‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ