LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas nie wiem czy regres, czy zeby czy ten typ tak ma, ale też się znacznie pogorszyło. U nas nigdy nie spał od 20 do 4, więc i tak jesteśmy przyzwyczajeni do wstawania, ale od 4/5 jest tragedia - on chce spać, oczy zamknięte, ale tak się wije, pręży, macha tymi rękami , że go to wybudza. Dopiero jak go ciasno przytulę to śpi. Na szczęście początek nocy jest lepszy.
Pamiętam, że był już ten temat poruszany, na jakie okulary przeciwsłoneczne się zdecydowaliście? -
bambari wrote:U nas nie wiem czy regres, czy zeby czy ten typ tak ma, ale też się znacznie pogorszyło. U nas nigdy nie spał od 20 do 4, więc i tak jesteśmy przyzwyczajeni do wstawania, ale od 4/5 jest tragedia - on chce spać, oczy zamknięte, ale tak się wije, pręży, macha tymi rękami , że go to wybudza. Dopiero jak go ciasno przytulę to śpi. Na szczęście początek nocy jest lepszy.
Pamiętam, że był już ten temat poruszany, na jakie okulary przeciwsłoneczne się zdecydowaliście?
Ja kupiłam od suavinex i kietla diabola. Po testach mogę polecić z czystym sumieniem Kietla, szczególnie dla wciąż leżących maluchów. Alicja je uwielbia, czasami się krzywi jak chce jej zdjąć 😂 Suavinex dla starszych i w cieniu bo zauważyłam, że mruży oczka nawet mając je na nosku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 14:27
bambari lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:No oczywiście że się zaraził 🤡 wczoraj test negatywny, ale dzisiaj już kreska prawie tak gruba jak kontrolna. Za godzinę mamy lekarza, spróbuję jeszcze skierowanie do alergologa wziąć, bo wyszły nam zmiany skórne i podejrzewam AZS. Ogólnie mam dosyć tego sezonu chorobowego.
Przykro mi 😢 I co lekarz powiedział? -
BabaJaga89 wrote:Nasza córa na początku lutego przyniosła rsv, młody się nie zaraził, my tez nie. W ciąży nie szczepiłam się nic. Sparky wiec jest szansa, ze nie złapie
Oby i u nas tak było 🙏🏼🙏🏼 -
Sparky wrote:Przykro mi 😢 I co lekarz powiedział?
Trzymam kciuki żeby Twoja mała nie złapała ✊😊 -
Ja kupiłam Suavinex.
Dziewczyny, mój mały teraz natrętnie pcha ręce do buzi, dla mnie to nie problem, pediatra powiedziała, że mam mu dać smoczek.. ale przemilczałam to.
Tylko zauważyłam ostatnio, że jak leży na brzuchu, odłoży głowę to zaczyna ciumkac i już nie ma ochoty podnosić znowu głowy
On smoczka nie weźmie, zawsze są wielkie boje, więc nie korzystamy wogóle.
Ale jak on mi nie chce teraz głowy dźwigać bo musi rękę ciumkac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 18:52
-
Polaaaa wrote:Ja kupiłam Suavinex.
Dziewczyny, mój mały teraz natrętnie pcha ręce do buzi, dla mnie to nie problem, pediatra powiedziała, że mam mu dać smoczek.. ale przemilczałam to.
Tylko zauważyłam ostatnio, że jak leży na brzuchu, odłoży głowę to zaczyna ciumkac i już nie ma ochoty podnosić znowu głowy
Ale jak on mi nie chce teraz głowy dźwigać bo musi rękę ciumkac?
Możesz mu zasłaniać rączki swoimi tylko później zacznie ciumkać Twoje 😅 U nas też tak było
Dziewczyny mamy pierwszy ząbek ❤️ Jeszcze się całkiem nie przebił, ale już ładnie widaćMaggLbn, juss92, bambari, MonReve96, Niaha lubią tę wiadomość
-
Polaaaa wrote:Ja kupiłam Suavinex.
Ale jak on mi nie chce teraz głowy dźwigać bo musi rękę ciumkac?
U nas zadziałało zakrywanie rączek pieluszką -
Jenny93 wrote:Możesz mu zasłaniać rączki swoimi tylko później zacznie ciumkać Twoje 😅 U nas też tak było
Dziewczyny mamy pierwszy ząbek ❤️ Jeszcze się całkiem nie przebił, ale już ładnie widać
Przebijam, u nas dwa 😅 i skoro wracamy do tematów ząbkowych to czy jakaś doświadczona mama powie mi czy ten tragiczny okres ząbkowania trwa aż zęby wyjdą w całości? Czy chodzi o przebijanie się?
Moja miała katar jak miała 1,5 miesiąca. Sól fizjologiczna i sama kichała. Od pediatry mieliśmy też spray do nosa, ale w pierwszej kolejności też zalecał sól fizjologiczną. Teraz używamy Nosiboo bo dostaliśmy w prezencie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 21:08
-
miska122 wrote:Jest szansa, że przejdzie łagodnie, jak starszy brat, wtedy zostajemy w domu, jeśli będzie gorzej to szpital. Prawdopodobnie ma AZS, nie dostałam jednak skierowania do alergologa, jutro umawiamy młodego do dermatologa i zobaczymy czy nie pójdziemy prywatnie na badania.
Trzymam kciuki żeby Twoja mała nie złapała ✊😊
Trzymam kciuki, żeby obyło się bez szpitala 🙏🏼 Szkoda, że nie dostałaś skierowania, ale ponoć u takich maluchów i tak nie ma sensu robić testów na alergię, bo wychodzą niemiarodajne 🤔 Nie wiem ile w tym prawdy 🤷🏼♀️ -
Marzeń wrote:Czy czyjś maluszek miał katar? Jak sobie radziłyście?
Zakraplanie noska solą fizjologiczną i odciąganie kataru kilka razy dziennie. Nasivin baby do max. 5 dni.Niaha lubi tę wiadomość
-
Natalia K wrote:Przebijam, u nas dwa 😅 i skoro wracamy do tematów ząbkowych to czy jakaś doświadczona mama powie mi czy ten tragiczny okres ząbkowania trwa aż zęby wyjdą w całości? Czy chodzi o przebijanie się?
Moja miała katar jak miała 1,5 miesiąca. Sól fizjologiczna i sama kichała. Od pediatry mieliśmy też spray do nosa, ale w pierwszej kolejności też zalecał sól fizjologiczną. Teraz używamy Nosiboo bo dostaliśmy w prezencie.
Cudnie ❤️ A które ? Bo wydaje mi się, że u nas też będzie drugi ale dwójka i nie wiem czy to możliwe 🙈 -
Sparky wrote:Trzymam kciuki, żeby obyło się bez szpitala 🙏🏼 Szkoda, że nie dostałaś skierowania, ale ponoć u takich maluchów i tak nie ma sensu robić testów na alergię, bo wychodzą niemiarodajne 🤔 Nie wiem ile w tym prawdy 🤷🏼♀️
To prawda. Ogólnie te skórne są najbardziej wiarygodne ale to trzeba czekać do 4-5 lat -
Zaczynam powoli myśleć nad letnią garderobą dla chłopaka - w co warto się zaopatrzyć?
Body z krótkim, długim, bez rękawów?
Rampersy?
Szorty?
Długie spodnie, bluzy, sweterki
Czapeczki
Skarpetki
Kurtka jakaś
Pajacyki do spania
Okulary przeciwłoneczne
Coś jeszcze? -
Marzeń wrote:Czy czyjś maluszek miał katar? Jak sobie radziłyście?
Sól fizjologiczna, a pozniej przeszłam na psikanie marinerem woda morska do nosa (tylko nie całe naciśnięcie pompki, tylko tak delikatnie). To tak jakby rozmiękcza i odkleja gile które są głęboko i pozniej odciągam je katarkiem z odkurzaczem. Bobas bardzo polubił te zabiegi, szczególnie część z odciaganiem gili z nosa katarkiem. -
U Was regresy snu, a u nas regres umiejętności. Nie głuży, nie wyciąga rączek, generalnie niewiele rzeczy ją interesuje. Niech mi ktoś odda moje wesołe dziecko! Ktoś tak miał? Ile to może trwać?
-
Gusta Blu wrote:U Was regresy snu, a u nas regres umiejętności. Nie głuży, nie wyciąga rączek, generalnie niewiele rzeczy ją interesuje. Niech mi ktoś odda moje wesołe dziecko! Ktoś tak miał? Ile to może trwać?
My 🫡 Gabi trochę głużył, przy ok 3 miesiącach nagle przestał i z tydzień temu zaczął tak, że mu się buzia nie zamyka 🙈