X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BabaJaga89 wrote:
    Hej! Dawno mnie nie było ale podczytywałam Was co jakis czas ☺ mam pytanie o lezenie na brzuchu. Mlody, jak tylko go położę to zaczyna się odpychać rekami i nogami w w rezultacie kręci się, jak wskazówki zegara. Ogólnie nie jest mistrzem w długości leżenia na brzuchu i od razu zaczyna się kręcić.
    To już czas?

Mój też tak zaczął robić. Zrobi obrót tak może o „kwadrans” a potem się zaczyna denerwować.

BabaJaga89 lubi tę wiadomość

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też macie takie dni, że nie ćwiczycie na macie z maluchami?

Wczoraj nie ćwiczyliśmy bo mały po szczepieniu, więc był marudny trochę i zmęczony.

Dzisiaj też od rana jakiś marudny, poleży z 10 minut na macie i ryk :(

Mam wyrzuty sumienia, że z nim nie ćwiczę :(

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 5 marca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie ćwiczyłam po szczepieniach. Jak mała się źle czuła to po prostu jej nie zmuszałam. Więcej szkody niż pożytku z takich ćwiczeń „na siłę”. Przy noszeniu na rękach próbowałam ją na brzuszek położyć ale jak była mega drama to odpuszczałam od razu. Myślę, że dzień-/dwa przerwy nie spowodują, że dziecku coś się stanie. Sama też bym nie ćwiczyła jakby bolał mnie brzuch albo miałabym biegunke po szczepieniu 🫣

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 5 marca, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BabaJaga89 wrote:
    Hej! Dawno mnie nie było ale podczytywałam Was co jakis czas ☺ mam pytanie o lezenie na brzuchu. Mlody, jak tylko go położę to zaczyna się odpychać rekami i nogami w w rezultacie kręci się, jak wskazówki zegara. Ogólnie nie jest mistrzem w długości leżenia na brzuchu i od razu zaczyna się kręcić.
    To już czas?

U nas coś podobnego. Od kilku dni robi samolocik - nogi, rączki i głowa w górze. Poleży tak chwilę, po czym zaczyna podpierać się noskiem i grymasić. Nie bardzo mogę ją przymusić do normalnego podporu, bo po chwili ręce są już szeroko rozpostarte. Bardzo ją to męczy, a jednocześnie wcale nie ma chęci na odpoczynek na plecach.
    W ogóle mam wrażenie, że mi się dziecko cofnęło w rozwoju. Wiem, że to może wystąpić przy skoku, ale i tak się martwię - prawie przestała głużyć i wyciągać rączki do zabawek. Mam nadzieję, że jej to wróci, bo to taka wersja beta dzieciaka. Może skupia się na rozwoju ruchowym i w bobasie jest za mało miejsca na jednoczesną prezentację wszystkich umiejętności?

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. My dzisiaj byliśmy na kolejnych szczepieniach. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.
    Jest super pogoda i aż chce się wychodzić. Co do ubierania to mam wiecznie problem. Wydaje mi się że trochę za ciepło ją ubieram jednak. Dzisiaj wyszłyśmy w kombinezonie z dresowki + body długi rękaw i spodenki i cienkim kocykiem na wierzch. I oczywiście czapeczka która co chwila jej się zsuwa i przekręca 🙃 co do kombinezonów, ja na vinted kupiłam z myślą o jeździe samochodem kombinezon z firmy Rośnij pięknie. On jest na 3 rozmiary aż według producenta. I bardzo dobrze nam się sprawdza. Również na spacery. Dodatkowo mają bardzo ładne wzory.

Gusta Blu, u mnie też mała trochę się wycofała z tych "rozmów" I zabaw przez ostatnie dni. Za to od wczoraj buzia się nie zamyka. Myślę że to chwilowe i zaraz będzie prezentować Ci nowe umiejętności.

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    U nas bodziaki, spodenki, skarpety, kombiak z dresowki bez ocieplenia i czapka, cienki kocyk na wierzch :)
    Mój młody jest wiecznie spocony, taki klusek z niego się zrobił że masakra 🙈

No i my mamy kilka dni jakąś masakrę nocną, dosłownie całymi nocami mały się kręci, stęka, marudzi, na szczęście bez płaczu, śpię już i z nim na rękach i cuda na kiju wyczyniam, ogólnie nie mam pojęcia co to jest, czy to zęby, czy jakis skok, czy zmiana pogody 🤣 wiem jedno czuję się i wyglądam jak zombie 🙄

Co do bujaczkow mi się zdarza go czasami położyć na kilka minut jak muszę coś zrobić, strasznie interesują go zabawki wiszące w nim to mam chwilke na ogarnięcie. Bajek nie włączam, piosenki mu śpiewam :) jak zasypia na noc to się sam upomina kołysanki mrucząc coś pod nosem 🤣 za to jak ukratkiem widzi gdzieś w tv mecz to jest hipnotajzing i odciągam z wiskiem 🤣🙈

Kupiłam mu miękkie pianinko z fisher price z poduszeczka, rewelacja do leżenia na brzuszku ( polecam ) nie wiem czy dzięki niemu czy po prostu, ale mały zaczyna już wysoki podpór wytrzymuje tylko chwilkę ale sam się już wyrywa, no i fikanie na boki jest teraz świetna zabawą, nie ma opcji żeby go zostawić na kanapie.

Może te noce są przez te nowe umiejętności, nie wiem, ale jeszcze trochę i zasne chyba na spacerze🙄

To masz też tak w nocy się wije cały czas, stęka, kręci, nie płacze ale targa nim po całej dostawce i w końcu też biorę na ręce. Rozkręcił się już z obrotami w jedną stronę i teraz próbuje w 2. Na brzuszku potrafi leżeć już bardzo długo i nie potrzebuje jakichś super zabawek. Oglądanie pary wodnej z nawilżacza powietrza albo ubrań na suszarce jest mega interesujące dla niego. Z takich bobaskowych to lubi oglądać leżąc na brzuszku rozłożone karty kontrastowe, albo sięga po zabawki i wciska do buzi.

Idąc za waszymi radami dzisiaj wyleciał na spacer dresowy kombinezon, pod nim body+spodenki, skarpetki. Bez czapki tylko kaptur. Dodałam lekki kocyk z Merino, taki cieniutki i chyba było ok. Drzemka zaliczona, bobas szczęśliwy 😄☀️

czaranna lubi tę wiadomość

❤️

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie macie biustonosze do karmienia? Ja sobie pokupowałam jakies braletki i mi po prostu wypada z nich biust, są zbyt wycięte 🥲

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 5 marca, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Dziewczyny, a jakie macie biustonosze do karmienia? Ja sobie pokupowałam jakies braletki i mi po prostu wypada z nich biust, są zbyt wycięte 🥲

Mam z Rossmann i te są akurat spoko i takie z H&M (1266750002), których nienawidzę i za każdym razem obiecuję, że wywalę w pi..

Znajoma mi polecała te z Brastory.pl Hot Milk. Mówi, że drogie ale świetne.

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 5 marca, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja z kolei jestem zadowolona ze staników z H&M 😀 Polecane są też z Alles, ale mi nie przypadły do gustu.

Starszak przyniósł RSV 🙁 Smarka od soboty, siedzi w domu od początku tygodnia, ale nic się nie poprawiało. Dzisiaj poszedł z tatą do lekarza i test nie pozostawił złudzeń. Mała póki co zdrowa, ale to pewnie kwestia czasu 😬 Miśka, jak u Was? Maks nie zaraził się od starszego brata?

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
‹‹ 775 776 777 778 779
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ