X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo się boję... Pojawiły się u mnie brązowe plamienia. Ze względu na odklejającą się kosmowke lekarz tydzień temu zalecił leżenie. Chyba nie wytrzymam do 10-tego nie wiedząc co się dzieje... Myślicie, że wyjdę na panikare jak się umówię na wizytę jeszcze przed świętami? To moja pierwsza ciąża, w dodatku wyczekane tyle lat...

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Kofinka Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Dziewczyny, bardzo się boję... Pojawiły się u mnie brązowe plamienia. Ze względu na odklejającą się kosmowke lekarz tydzień temu zalecił leżenie. Chyba nie wytrzymam do 10-tego nie wiedząc co się dzieje... Myślicie, że wyjdę na panikare jak się umówię na wizytę jeszcze przed świętami? To moja pierwsza ciąża, w dodatku wyczekane tyle lat...
    Ja w pierwszej ciąży co tydzień chodziłam na wizytę bo cały czas myślałam że coś się dzieje chociaż objawów nie miałam…. To co sobie o Tobie pomyśli ktokolwiek to nie ma znaczenia…. To jest usługa za którą płacisz w końcu .

• Niaha Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny, nie chciałam Wam tutaj świrować ale mnie od 3 dni też piersi prawie wcale nie bolą, mdłości prawie całkiem przeszły, no chyba ze zwlekam z jedzeniem , podbrzusze prawie wcale nie pobolewa, w ogóle nie czuję się jak wcześniej.. aż mi dziewczyny z innego wątku radziły iść na usg kontrolnie żeby się uspokoić choć trochę ale przecież nie mogę tak świrować i chodzić co tydzień na usg.. dlatego stwierdziłam że zapytam się Was czy macie podobnie że objawy ustąpiły bo jesteśmy na podobnym etapie 😳 no ale skoro nam trzem to się przydarzyło to chyba to nie jest nic czym trzeba by było się martwić, prawda? 😘

Dokładnie tak, nie ma się czym martwić ❤️

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:

Ty jesteś najważniejsza. Ty i Twój spokój. Leć na badania - nie ma sensu się stresować.
    Z tego co wiem plamienia same w sobie nie są niebezpieczne, nawet na ostatniej wizycie ginekolog mnie przestrzegł, żeby nie panikować, gdyby się pojawiły. Trzymam mocno kciuki!

Pati2804, MaggLbn lubią tę wiadomość

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonReve96, Nopek, Sparky, Emfanka dzisiaj kciuki i same dobre myśli lecą do Was ❤️🍀🍀🍀🍀❤️

Takaja12, Gusta Blu, Elasure, Sparky, MonReve96, Emfanka, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:

Rozumiem Cie doskonale. Też bym chodziłam co tydzień najchetniej bo tyle mniej więcej jestem w stanie wytrzymać tyle że do mojego lekarza nie mogę się zapisać od tak, bo normalne terminy są na za 3 mies więc na wizyty i tak mnie dopisuje tak jak zaleca przyjście 🙄 więc tylko to mnie stopuje 🤭 do innego nie chce chodzić bo może więcej stresu wprowadzić więc czekam i rwe wlosy z głowy.
    Jeśli miałabym plamienie to pewnie bym go okupowała ze chce przyjść także jak masz możliwość to idz 🙂
    Ja sobie tłumacze że u mnie się nic nie dzieje a to że sprawdzę nic nie zmieni , bo krwiak jest to jest i za godzinę znów będę się stresować

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:

Pewnie dla świętego spokoju poszłabym na wizytę, gdybym zobaczyła plamienie, tylko po to, aby nie mieć czarnych myśli.
    Też słyszałam, że brązowe plamienie nie jest powodem do niepokoju, dopiero jeśli byłaby tam żywa krew należałoby udać się do lekarza.
    I absolutnie nie przejmuj się tym co inni pomyślą, nieważne czy wyjdziesz na panikare czy nie, robisz to dla siebie i tego kropeczka które masz w sobie ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:

Zazdroszczę, że brązowe. Mnie w pracy wczoraj dopadły krwawe plamienia. Spanikowałam, ale dziś mam wizytę więc co mogłam zrobić? ;) pocieszałam się tym, że przeszło, że po południu tylko brązowe już, że nie bolał mnie brzuch i nie było skurczy.
    To moja też pierwsza ciąża, martwię się i trochę panikuje, a nawet moja mama, która poroniła 2x mówi, że przesadzam. No cóż, przestaje już ludziom mówić nawet, bo mnie zbywają.
    Co ma być to będzie.
    A zwłaszcza mam nadzieję, że dziś będzie coś wiadomo więcej, bo 2 tygodnie temu nie dowiedziałam się nic oprócz tego, że jest pecherzyk ciążowy.

• Jasminum Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Umówiłam się na dzisiaj na 17-tą na wizytę. Trzymajcie proszę kciuki za mojego kropka ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 09:58

Takaja12, Elasure, Niaha, MaggLbn, Paima, Gusta Blu, juss92, Sparky, MonReve96, zulka, Pati2804, Przedszkolanka123, Kofinka lubią tę wiadomość

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

• Jasminum Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nopek wrote:
    Zazdroszczę, że brązowe. Mnie w pracy wczoraj dopadły krwawe plamienia. Spanikowałam, ale dziś mam wizytę więc co mogłam zrobić? ;) pocieszałam się tym, że przeszło, że po południu tylko brązowe już, że nie bolał mnie brzuch i nie było skurczy.
    To moja też pierwsza ciąża, martwię się i trochę panikuje, a nawet moja mama, która poroniła 2x mówi, że przesadzam. No cóż, przestaje już ludziom mówić nawet, bo mnie zbywają.
    Co ma być to będzie.
    A zwłaszcza mam nadzieję, że dziś będzie coś wiadomo więcej, bo 2 tygodnie temu nie dowiedziałam się nic oprócz tego, że jest pecherzyk ciążowy.

Nopek daj koniecznie znać po wizycie! Na którą godzinę masz? Ja w ogóle mam wrażenie, że najbliżsi umniejszają wszystkiemu co mówię... Jak mam mdłości, to pewnie sobie wkręcam i wystarczy o tym nie myśleć... Albo to ja już jestem przewrażliwiona i wszystko mnie denerwuje 🤔

Gusta Blu lubi tę wiadomość

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

• Niaha Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Umówiłam się na dzisiaj na 17-tą na wizytę. Trzymajcie proszę kciuki za mojego kropka ❤️

🍀🍀🍀🍀🍀

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ❤️❤️❤️❤️❤️

Wzięłam wczoraj przed snem Xonvea i kurczę dawno tak dobrze nie spałam, nie obudziły mnie mdłości. Udało się pospać do 9 🤩
    U mnie z objawów to senność duża, piersi ogromne i nabrzmiałe. Plus te mdłości ale liczę na ten lek, że pomoże bo nie jestem w stanie nic w domu robić. Gotowanie nie wchodzi w grę bo od razu mnie odrzuca. A chciałam na święta coś przygotować, żeby odciążyć rodziców.
    Mam wyrzuty sumienia bo zamiast jeść warzywa i inne zdrowe rzeczy, wcinam cokolwiek co mi wejdzie. Biała bułka z serkiem, jakiś banan, jogurt. Nic zdrowego i małe ilości :(

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Nopek daj koniecznie znać po wizycie! Na którą godzinę masz? Ja w ogóle mam wrażenie, że najbliżsi umniejszają wszystkiemu co mówię... Jak mam mdłości, to pewnie sobie wkręcam i wystarczy o tym nie myśleć... Albo to ja już jestem przewrażliwiona i wszystko mnie denerwuje 🤔

Na 14. Jakoś dziś bardziej wyluzowania jestem mimo że w sumie taką poważną tą wizytę mam, bo się okaże, czy ten zarodek to w końcu w ogole jest :D

U mnie to samo - nawet mój partner, jak to typowy facet, mówi że panikuję, że za dużo myślę, za duzo czytam. Ale dwa tygodnie temu po pierwszej wizycie, jak nie było widać nic konkretnego, spanikował, popołudnie i wieczór nieswój. Ale to ja jestem panikara.

Jasminum lubi tę wiadomość

• Sparky Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🏼🍀 ja idę dzisiaj na 17:30, cały dzień przede mną, stres już mnie dopadł 🫣

Takaja12, Paima, MaggLbn, Pati2804, Niaha lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ❤️❤️❤️❤️❤️

Wzięłam wczoraj przed snem Xonvea i kurczę dawno tak dobrze nie spałam, nie obudziły mnie mdłości. Udało się pospać do 9 🤩
    U mnie z objawów to senność duża, piersi ogromne i nabrzmiałe. Plus te mdłości ale liczę na ten lek, że pomoże bo nie jestem w stanie nic w domu robić. Gotowanie nie wchodzi w grę bo od razu mnie odrzuca. A chciałam na święta coś przygotować, żeby odciążyć rodziców.
    Mam wyrzuty sumienia bo zamiast jeść warzywa i inne zdrowe rzeczy, wcinam cokolwiek co mi wejdzie. Biała bułka z serkiem, jakiś banan, jogurt. Nic zdrowego i małe ilości :(
    U mnie to samo, miesiąc mdłości = miesiąc tragicznej diety. Ostatnio jak byłam na wizycie i lekarz pytała o dietę to jej mówiłam, że ostatnio to źle przez mdłości to pokiwała tylko głową. Myślę, że to normalne na takim etapie, że jemy cokolwiek jesteśmy w stanie zjeść. Miną mdłości to będzie czas na zdrowsze jedzenie 😊

👩🏻32
    👨🏻35

3cs
    16.02 ⏸️(11dpo)
    20.02 💉Beta 554
    22.02 💉Beta 1189
    01.03 🩺 jest pęcherzyk
    08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
    14.03 💉I badania krwi
    20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
    03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
    18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
    06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
    12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
    10.07 🩺 695g (24+6)
    14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
    20.08 🩺 1416g (30+5)
    29.08 🩺 1738g (31+6)
    02.09 🩺 1840g (32+4)
    25.09 🩺 2400g (35+6)

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)
  • Paima Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:

Nie, nie wyjdziesz na panikarę.
    Też nie będę czekać trzech tygodni i idę jutro rano.

Bardzo dobra decyzja, że idzesz dziś ❤️
    Trzymamy 🤞 i czekamy na wieści.

Pati , co do samopoczucia- na wielu wątkach pojawia się niepokój gdy objawy nagle słabną w okolicy 8tygodnia.
    Myślę, że możesz pójść na wizytę ale podeszłabym tu na spokojnie- objawy mogą być raz silniejsze raz słabsze.

Pati2804 lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 27 marca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie wyświetliło się powiadomienie o wizycie przypominającej u ginekologa w Scanmedzie na jutro. Nigdy u niego nie byłam, wizytę umawiałam dawno, dawno temu w sprawie jednego leku. I teraz się zastanawiam - iść? Nie iść? W poniedziałek mój gin jeszcze zarodka nie widział. Jest szansa, że jutro zobaczy?
    Ponadto, powiedzcie mi, proszę - jak to jest z USG (zawsze chodzę prywatnie)? Potrzebuję skierowania, czy zrobi mi je w razie czego od ręki?

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
  • zulka Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny, nie chciałam Wam tutaj świrować ale mnie od 3 dni też piersi prawie wcale nie bolą, mdłości prawie całkiem przeszły, no chyba ze zwlekam z jedzeniem , podbrzusze prawie wcale nie pobolewa, w ogóle nie czuję się jak wcześniej.. aż mi dziewczyny z innego wątku radziły iść na usg kontrolnie żeby się uspokoić choć trochę ale przecież nie mogę tak świrować i chodzić co tydzień na usg.. dlatego stwierdziłam że zapytam się Was czy macie podobnie że objawy ustąpiły bo jesteśmy na podobnym etapie 😳 no ale skoro nam trzem to się przydarzyło to chyba to nie jest nic czym trzeba by było się martwić, prawda? 😘
    U mnie trochę ustąpiło zmęczenie, mam więcej energii no i nudnisci zmalały. Mdłości i wymiotów poki co nie było i mam nadzieję, że już nie będzie. W poprzedniej ciąży nie miałam ani mdłości ani wymiotów. Piersi poki co nadal bolą.

• zulka Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Spokojnie, poki to są brązowe plamienia to raczej nic groźnego. Ja mam je prawie cały czas i nie wiadomo skąd. Wczoraj odstawiłam acard i już dzisiaj nie ma. Jak masz sie stresować to umów sie na wizyte.

• zulka Autorytet

Wysłany: 27 marca, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia dzisiaj na wizytach.

Ja poogarniałam sobie wizyty na kwiecień. 9.04 mam wizytę u swojego lekarza a 15.04 prenatalne. Proszę o wpisanie do kalendarza.🩺 . Jutro udało mi się złapać przegląd stomatologiczny w Luxmedzie no i też w Luxmedzie położną założyła mi elektroniczną kartę ciąży I wystawiła skierowanie na badania włącznie z usg prenatalnym. W piątek pójdę na krew.

Takaja12, Evey, Niaha lubią tę wiadomość

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ