LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, bardzo się boję... Pojawiły się u mnie brązowe plamienia. Ze względu na odklejającą się kosmowke lekarz tydzień temu zalecił leżenie. Chyba nie wytrzymam do 10-tego nie wiedząc co się dzieje... Myślicie, że wyjdę na panikare jak się umówię na wizytę jeszcze przed świętami? To moja pierwsza ciąża, w dodatku wyczekane tyle lat...👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
Jasminum wrote:Dziewczyny, bardzo się boję... Pojawiły się u mnie brązowe plamienia. Ze względu na odklejającą się kosmowke lekarz tydzień temu zalecił leżenie. Chyba nie wytrzymam do 10-tego nie wiedząc co się dzieje... Myślicie, że wyjdę na panikare jak się umówię na wizytę jeszcze przed świętami? To moja pierwsza ciąża, w dodatku wyczekane tyle lat...
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny, nie chciałam Wam tutaj świrować ale mnie od 3 dni też piersi prawie wcale nie bolą, mdłości prawie całkiem przeszły, no chyba ze zwlekam z jedzeniem , podbrzusze prawie wcale nie pobolewa, w ogóle nie czuję się jak wcześniej.. aż mi dziewczyny z innego wątku radziły iść na usg kontrolnie żeby się uspokoić choć trochę ale przecież nie mogę tak świrować i chodzić co tydzień na usg.. dlatego stwierdziłam że zapytam się Was czy macie podobnie że objawy ustąpiły bo jesteśmy na podobnym etapie 😳 no ale skoro nam trzem to się przydarzyło to chyba to nie jest nic czym trzeba by było się martwić, prawda? 😘
Dokładnie tak, nie ma się czym martwić ❤️Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Jasminum wrote:Dziewczyny, bardzo się boję... Pojawiły się u mnie brązowe plamienia. Ze względu na odklejającą się kosmowke lekarz tydzień temu zalecił leżenie. Chyba nie wytrzymam do 10-tego nie wiedząc co się dzieje... Myślicie, że wyjdę na panikare jak się umówię na wizytę jeszcze przed świętami? To moja pierwsza ciąża, w dodatku wyczekane tyle lat...
Ty jesteś najważniejsza. Ty i Twój spokój. Leć na badania - nie ma sensu się stresować.
Z tego co wiem plamienia same w sobie nie są niebezpieczne, nawet na ostatniej wizycie ginekolog mnie przestrzegł, żeby nie panikować, gdyby się pojawiły. Trzymam mocno kciuki!Pati2804, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
MonReve96, Nopek, Sparky, Emfanka dzisiaj kciuki i same dobre myśli lecą do Was ❤️🍀🍀🍀🍀❤️
Takaja12, Gusta Blu, Elasure, Sparky, MonReve96, Emfanka, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
Rozumiem Cie doskonale. Też bym chodziłam co tydzień najchetniej bo tyle mniej więcej jestem w stanie wytrzymać tyle że do mojego lekarza nie mogę się zapisać od tak, bo normalne terminy są na za 3 mies więc na wizyty i tak mnie dopisuje tak jak zaleca przyjście 🙄 więc tylko to mnie stopuje 🤭 do innego nie chce chodzić bo może więcej stresu wprowadzić więc czekam i rwe wlosy z głowy.
Jeśli miałabym plamienie to pewnie bym go okupowała ze chce przyjść także jak masz możliwość to idz 🙂
Ja sobie tłumacze że u mnie się nic nie dzieje a to że sprawdzę nic nie zmieni , bo krwiak jest to jest i za godzinę znów będę się stresować -
Pewnie dla świętego spokoju poszłabym na wizytę, gdybym zobaczyła plamienie, tylko po to, aby nie mieć czarnych myśli.
Też słyszałam, że brązowe plamienie nie jest powodem do niepokoju, dopiero jeśli byłaby tam żywa krew należałoby udać się do lekarza.
I absolutnie nie przejmuj się tym co inni pomyślą, nieważne czy wyjdziesz na panikare czy nie, robisz to dla siebie i tego kropeczka które masz w sobie ❤️ -
nick nieaktualnyJasminum wrote:Dziewczyny, bardzo się boję... Pojawiły się u mnie brązowe plamienia. Ze względu na odklejającą się kosmowke lekarz tydzień temu zalecił leżenie. Chyba nie wytrzymam do 10-tego nie wiedząc co się dzieje... Myślicie, że wyjdę na panikare jak się umówię na wizytę jeszcze przed świętami? To moja pierwsza ciąża, w dodatku wyczekane tyle lat...
Zazdroszczę, że brązowe. Mnie w pracy wczoraj dopadły krwawe plamienia. Spanikowałam, ale dziś mam wizytę więc co mogłam zrobić? pocieszałam się tym, że przeszło, że po południu tylko brązowe już, że nie bolał mnie brzuch i nie było skurczy.
To moja też pierwsza ciąża, martwię się i trochę panikuje, a nawet moja mama, która poroniła 2x mówi, że przesadzam. No cóż, przestaje już ludziom mówić nawet, bo mnie zbywają.
Co ma być to będzie.
A zwłaszcza mam nadzieję, że dziś będzie coś wiadomo więcej, bo 2 tygodnie temu nie dowiedziałam się nic oprócz tego, że jest pecherzyk ciążowy. -
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Umówiłam się na dzisiaj na 17-tą na wizytę. Trzymajcie proszę kciuki za mojego kropka ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 09:58
Takaja12, Elasure, Niaha, MaggLbn, Paima, Gusta Blu, juss92, Sparky, MonReve96, zulka, Pati2804, Przedszkolanka123, Kofinka lubią tę wiadomość
👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
Nopek wrote:Zazdroszczę, że brązowe. Mnie w pracy wczoraj dopadły krwawe plamienia. Spanikowałam, ale dziś mam wizytę więc co mogłam zrobić? pocieszałam się tym, że przeszło, że po południu tylko brązowe już, że nie bolał mnie brzuch i nie było skurczy.
To moja też pierwsza ciąża, martwię się i trochę panikuje, a nawet moja mama, która poroniła 2x mówi, że przesadzam. No cóż, przestaje już ludziom mówić nawet, bo mnie zbywają.
Co ma być to będzie.
A zwłaszcza mam nadzieję, że dziś będzie coś wiadomo więcej, bo 2 tygodnie temu nie dowiedziałam się nic oprócz tego, że jest pecherzyk ciążowy.
Nopek daj koniecznie znać po wizycie! Na którą godzinę masz? Ja w ogóle mam wrażenie, że najbliżsi umniejszają wszystkiemu co mówię... Jak mam mdłości, to pewnie sobie wkręcam i wystarczy o tym nie myśleć... Albo to ja już jestem przewrażliwiona i wszystko mnie denerwuje 🤔Gusta Blu lubi tę wiadomość
👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ❤️❤️❤️❤️❤️
Wzięłam wczoraj przed snem Xonvea i kurczę dawno tak dobrze nie spałam, nie obudziły mnie mdłości. Udało się pospać do 9 🤩
U mnie z objawów to senność duża, piersi ogromne i nabrzmiałe. Plus te mdłości ale liczę na ten lek, że pomoże bo nie jestem w stanie nic w domu robić. Gotowanie nie wchodzi w grę bo od razu mnie odrzuca. A chciałam na święta coś przygotować, żeby odciążyć rodziców.
Mam wyrzuty sumienia bo zamiast jeść warzywa i inne zdrowe rzeczy, wcinam cokolwiek co mi wejdzie. Biała bułka z serkiem, jakiś banan, jogurt. Nic zdrowego i małe ilości
-
nick nieaktualnyJasminum wrote:Nopek daj koniecznie znać po wizycie! Na którą godzinę masz? Ja w ogóle mam wrażenie, że najbliżsi umniejszają wszystkiemu co mówię... Jak mam mdłości, to pewnie sobie wkręcam i wystarczy o tym nie myśleć... Albo to ja już jestem przewrażliwiona i wszystko mnie denerwuje 🤔
Na 14. Jakoś dziś bardziej wyluzowania jestem mimo że w sumie taką poważną tą wizytę mam, bo się okaże, czy ten zarodek to w końcu w ogole jest
U mnie to samo - nawet mój partner, jak to typowy facet, mówi że panikuję, że za dużo myślę, za duzo czytam. Ale dwa tygodnie temu po pierwszej wizycie, jak nie było widać nic konkretnego, spanikował, popołudnie i wieczór nieswój. Ale to ja jestem panikara.Jasminum lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🏼🍀 ja idę dzisiaj na 17:30, cały dzień przede mną, stres już mnie dopadł 🫣
Takaja12, Paima, MaggLbn, Pati2804, Niaha lubią tę wiadomość
-
MaggLbn wrote:Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ❤️❤️❤️❤️❤️
Wzięłam wczoraj przed snem Xonvea i kurczę dawno tak dobrze nie spałam, nie obudziły mnie mdłości. Udało się pospać do 9 🤩
U mnie z objawów to senność duża, piersi ogromne i nabrzmiałe. Plus te mdłości ale liczę na ten lek, że pomoże bo nie jestem w stanie nic w domu robić. Gotowanie nie wchodzi w grę bo od razu mnie odrzuca. A chciałam na święta coś przygotować, żeby odciążyć rodziców.
Mam wyrzuty sumienia bo zamiast jeść warzywa i inne zdrowe rzeczy, wcinam cokolwiek co mi wejdzie. Biała bułka z serkiem, jakiś banan, jogurt. Nic zdrowego i małe ilości👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
Nie, nie wyjdziesz na panikarę.
Też nie będę czekać trzech tygodni i idę jutro rano.
Bardzo dobra decyzja, że idzesz dziś ❤️
Trzymamy 🤞 i czekamy na wieści.
Pati , co do samopoczucia- na wielu wątkach pojawia się niepokój gdy objawy nagle słabną w okolicy 8tygodnia.
Myślę, że możesz pójść na wizytę ale podeszłabym tu na spokojnie- objawy mogą być raz silniejsze raz słabsze.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
A mi właśnie wyświetliło się powiadomienie o wizycie przypominającej u ginekologa w Scanmedzie na jutro. Nigdy u niego nie byłam, wizytę umawiałam dawno, dawno temu w sprawie jednego leku. I teraz się zastanawiam - iść? Nie iść? W poniedziałek mój gin jeszcze zarodka nie widział. Jest szansa, że jutro zobaczy?
Ponadto, powiedzcie mi, proszę - jak to jest z USG (zawsze chodzę prywatnie)? Potrzebuję skierowania, czy zrobi mi je w razie czego od ręki? -
Pati2804 wrote:Dziewczyny, nie chciałam Wam tutaj świrować ale mnie od 3 dni też piersi prawie wcale nie bolą, mdłości prawie całkiem przeszły, no chyba ze zwlekam z jedzeniem , podbrzusze prawie wcale nie pobolewa, w ogóle nie czuję się jak wcześniej.. aż mi dziewczyny z innego wątku radziły iść na usg kontrolnie żeby się uspokoić choć trochę ale przecież nie mogę tak świrować i chodzić co tydzień na usg.. dlatego stwierdziłam że zapytam się Was czy macie podobnie że objawy ustąpiły bo jesteśmy na podobnym etapie 😳 no ale skoro nam trzem to się przydarzyło to chyba to nie jest nic czym trzeba by było się martwić, prawda? 😘
-
-
Dziewczyny powodzenia dzisiaj na wizytach.
Ja poogarniałam sobie wizyty na kwiecień. 9.04 mam wizytę u swojego lekarza a 15.04 prenatalne. Proszę o wpisanie do kalendarza.🩺 . Jutro udało mi się złapać przegląd stomatologiczny w Luxmedzie no i też w Luxmedzie położną założyła mi elektroniczną kartę ciąży I wystawiła skierowanie na badania włącznie z usg prenatalnym. W piątek pójdę na krew.Takaja12, Evey, Niaha lubią tę wiadomość