LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmen wrote:Dziewczyny, ja musze napisać wiadomość e-mail do pracodawcy z informacją o ciąży. Macie pomysły jak to ująć? 🙈
Pracodawca tego od Ciebie wymaga? -
My zaprosimy rodziców na 8 rocznicie ślubu na tort i wtedy powiemy, to będzie 11 tydzień.
Na pewno nie pojadę z tym do teściów tylko zaproszę ich do nas bo pamiętam jak było z pierwszym dzieckiem gdy mówiliśmy że jesteśmy w ciazy oprócz teściów był też brat męża i jego dziewczyna. Jak powiedzieliśmy że jestem w ciąży to oni wyszli oburzeni bo nie powiedzieliśmy nic wcześniej a ni nikomu na ślubie. Ślub był wcześniej planowany a to był 8 tydzień i nie chciałam nikomu mówić przed ślubem ani na ślubie. Teraz to pewnie by się oburzyli ze spodziewamy się czwartego dIecka:p👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Zazdroszczę tym, które będą mogły się cieszyć z najbliższymi 🩷
Reszta z nas wcieli się w rolę szpiegów / agentek specjalnych, działających pod przykrywką i ukrywających najściślej strzeżone tajemnice 🕵️🥷Takaja12, Elasure, Niaha, MaggLbn, juss92, Pati2804, zulka, Evey, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
zulka wrote:Oj aż tak źle jest ?. U mnie głownie nudności, mało co mogę jesc. Te, jutro mam wizytę. Powodzenia .
-
Gusta Blu wrote:Dziewczyny, idą Święta - pewnie większość z nas zobaczy się z Rodzinami. I teraz pytanie - kto u Was wie? Kiedy zamierzacie powiedzieć najbliższym?
Póki co, wiem tylko ja i Mój K. Znajomym i dalszej rodzinie chcemy powiedzieć po I trymestrze, ale K. namawia mnie, żeby w święta powiedzieć obu Mamom. Ja się opieram - jeszcze nawet nie widzieliśmy zarodka. Wolałabym cieszyć się z nimi już biciem serduszka. Póki co jestem na etapie, że zwyczajnie boję się mieć nadzieję, czy jakieś długofalowe plany i wstrzymuję się nawet przed jakąś nadmierną radością...
A jak u Was? -
Gusta Blu wrote:Zazdroszczę tym, które będą mogły się cieszyć z najbliższymi 🩷
Reszta z nas wcieli się w rolę szpiegów / agentek specjalnych, działających pod przykrywką i ukrywających najściślej strzeżone tajemnice 🕵️🥷
Dokładnie tak 😁 -
Karmen wrote:Dziewczyny, ja musze napisać wiadomość e-mail do pracodawcy z informacją o ciąży. Macie pomysły jak to ująć? 🙈
Ciężka sprawa, a chcesz napisać tego maila ze względu na to, że przechodzisz na L4 czy czysto informacyjnie?
Chat gpt zaproponował coś takiego
https://ibb.co/1rbwFCbWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 13:42
-
Ja jestem jeszcze przed USG, ale w pracy już wszyscy wiedzą, bo musiałam ze względu na obowiązki powiedzieć, żeby np. uniknąć dźwigania. Moja mama też wie, bo zostawała z Młodą jak jeździliśmy na transfer, więc ciężko by było ukryć cokolwiek. Jeśli w piątek na USG będzie wszystko dobrze, to reszta dowie się w święta. W pierwszej ciąży żyłam przez 3/4 czasu w strachu, teraz zamierzam się cieszyć niezależnie od tego co będzie dalej, bo moje zamartwianie nic nie zmieni.
miska122, MaggLbn, Paima, LaBellePerle, juss92, Gusta Blu, Pati2804, zulka, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Hej, powodzenia na wizytach ❤️
Ja w środę jestem umówiona do rodziców na obiad.
Planuję powiedzieć bo co by się nie działo, to i tak się dowiedzą. Ktoś musi zostać z córką, gdy my będziemy szli do lekarza itp
A już mam dość ściemniania, że byłam u stomatologa 😅
No i udało mi się umówić na wizytę w czwartek rano.
Sprawdzimy czy jest zarodek, bo oszaleję od tego czekania...
Proszę o trzymanie 🤞🏼🤞🏼
Takaja12, Niaha, Gusta Blu, Pati2804, zulka, Sisska, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
Bruised wrote:Ja jestem jeszcze przed USG, ale w pracy już wszyscy wiedzą, bo musiałam ze względu na obowiązki powiedzieć, żeby np. uniknąć dźwigania. Moja mama też wie, bo zostawała z Młodą jak jeździliśmy na transfer, więc ciężko by było ukryć cokolwiek. Jeśli w piątek na USG będzie wszystko dobrze, to reszta dowie się w święta. W pierwszej ciąży żyłam przez 3/4 czasu w strachu, teraz zamierzam się cieszyć niezależnie od tego co będzie dalej, bo moje zamartwianie nic nie zmieni.
Kochana, ja mam dokładnie takie samo podejście. Pierwsza ciąża biochem, żałowałam, że odrazu po pozytywnym teście wygadałam. Druga ciąża powiedziałam po pierwszym trymestrze, poroniłam w 18 tygodniu. Kolejna ciąża powiedziałam dopiero po 18 tygodniu i poroniłam w 20... Nie ma co się zamartwiać i czekać niewiadomo na co. -
A ja wrzucam link, gdzie możecie zobaczyć w 3D jak wygląda zarodek w pierwszym trymestrze, tydzień po tygodniu
https://human.biodigital.com/view?id=production/femaleAdult/fetal_development_trimester_1&lang=enPaima, Takaja12, Niaha, miska122, Evey, Makija lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Nasza historia w duuużym skrócie:
- Staramy się o dziecko od 4 lat
- Jesteśmy po dwóch nieudanych IVF - pierwsze z 2 zarodków oba miały wady genetyczne, w drugim z 4 zarodków - jeden zdrowy niestety nie zagnieździł się
- W zeszłym roku zaszłam w ciążę naturalnie - poronienie w 4tc
przy braku okresu beta wynosiła 55 - po dwóch dniach zmalała do 36
Diagnoza - zapalenie endometrium - pomimo leczenia - nie udało się go wyleczyć
W ten weekend spóźnił mi się okres i w nd wieczorem test wyszedł pozytywny - praktycznie od razu.
Nauczona doświadczeniem - w pon zrobiłam beta i wynik 21900. Jutro rano idę do Gina (chciałam w czwartek, ale już ma wolne) - chcę zrobić raz jeszcze HCG czy są przyrosty.
Ogólnie jestem i szczęśliwa i przerażona - boję się zakładać cokolwiek. Czekam na betę, a potem na 100% będziemy robili wszystkie możliwe badania.
Termin według apki to 27 listopada.
Ufff wybaczcie chaos - mam w sobie bardzo dużo emocji. Nie chcemy mówić jeszcze najbliższym - a zaprosiliśmy wszystkich na obiad w poniedziałek wielkanocny i muszę przygotować obiad dla wojska - a najchętniej bym leżała w łóżkuTakaja12, MaggLbn, Niaha, Lisek_, juss92, Bruised, Sisska, Evey, Karmen, Makija lubią tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty -
Emfanka wrote:Dzień dobry
- Jesteśmy po dwóch nieudanych IVF - pierwsze z 2 zarodków oba miały wady genetyczne, w drugim z 4 zarodków - jeden zdrowy niestety nie zagnieździł się
W ten weekend spóźnił mi się okres i w nd wieczorem test wyszedł pozytywny - praktycznie od razu.
Nauczona doświadczeniem - w pon zrobiłam beta i wynik 21900. Jutro rano idę do Gina (chciałam w czwartek, ale już ma wolne) - chcę zrobić raz jeszcze HCG czy są przyrosty.
Ogólnie jestem i szczęśliwa i przerażona - boję się zakładać cokolwiek. Czekam na betę, a potem na 100% będziemy robili wszystkie możliwe badania.
Ufff wybaczcie chaos - mam w sobie bardzo dużo emocji. Nie chcemy mówić jeszcze najbliższym - a zaprosiliśmy wszystkich na obiad w poniedziałek wielkanocny i muszę przygotować obiad dla wojska - a najchętniej bym leżała w łóżku
Wow super, gratulacje! Pamiętaj żeby się nie stresować przyrostem bety bo powyżej 1000 przyrasta wolniej więc USG więcej Ci powie. Trzymam mocno kciuki żeby tym razem się powiodło🍀💚🤞Emfanka lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Emfanka wrote:Dzień dobry
Ufff wybaczcie chaos - mam w sobie bardzo dużo emocji. Nie chcemy mówić jeszcze najbliższym - a zaprosiliśmy wszystkich na obiad w poniedziałek wielkanocny i muszę przygotować obiad dla wojska - a najchętniej bym leżała w łóżku
Ogromne gratulacje kochana ❤️🍀
Przejdziemy przez to razem 🥰 -
Przedszkolanka123 wrote:Tak jest tragedia. Mdłości level hard. Kompletnie odrzuciło mnie od mięsnych dań i słodkiego. Więc chyba z przymusu zostanę wegetarianką 🙈😂
-
Ja już po wizycie . Kropek ma już 2 cm. Według usg to 9w0d według miesiączki 8w1d. Serduszka na razie nie słuchaliśmy. Mam założoną kartę ciąży. Co do plamien to nie wiadomo skąd, mam odstawić acard.
juss92, Niaha, Elasure, Bruised, Sisska, Pati2804, Takaja12, MaggLbn, Przedszkolanka123, Evey, Sparky, MonReve96, Paima, miska122 lubią tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Dziewczyny, idą Święta - pewnie większość z nas zobaczy się z Rodzinami. I teraz pytanie - kto u Was wie? Kiedy zamierzacie powiedzieć najbliższym?
Póki co, wiem tylko ja i Mój K. Znajomym i dalszej rodzinie chcemy powiedzieć po I trymestrze, ale K. namawia mnie, żeby w święta powiedzieć obu Mamom. Ja się opieram - jeszcze nawet nie widzieliśmy zarodka. Wolałabym cieszyć się z nimi już biciem serduszka. Póki co jestem na etapie, że zwyczajnie boję się mieć nadzieję, czy jakieś długofalowe plany i wstrzymuję się nawet przed jakąś nadmierną radością...
A jak u Was?
U mnie wie kilka bliskich koleżanek, które wiedział, że się staram, pracodawca, ze względu na charakter pracy musiałam powiedzieć wcześniej i moja babcia i mama. Jutro jedziemy do rodziny partnera i im powiemy.
Czeka nas wycieczka 460 k, trzymajcie kciuki żebym dała radę, bo ostatnio co wsiadam do auta to mam takie mdłości, że głowa mała 😅 -
zulka wrote:Ja już po wizycie . Kropek ma już 2 cm. Według usg to 9w0d według miesiączki 8w1d. Serduszka na razie nie słuchaliśmy. Mam założoną kartę ciąży. Co do plamien to nie wiadomo skąd, mam odstawić acard.
To już całkiem spory bobas 🥰
Gratulacje ❤️zulka lubi tę wiadomość
-
zulka wrote:Ja już po wizycie . Kropek ma już 2 cm. Według usg to 9w0d według miesiączki 8w1d. Serduszka na razie nie słuchaliśmy. Mam założoną kartę ciąży. Co do plamien to nie wiadomo skąd, mam odstawić acard.
zulka lubi tę wiadomość
-
Hej. Ja już po wizycie mamy zarodek. Według USG jest to 8w2d według apki i poprzednich USG 8w3d. Serduszka jeszcze nie słuchaliśmy. Kartę ciąży będę miała założoną na kolejnej wizycie. Docelowo będę miała innego lekarza prowadzącego, ale ze względu na problemy prywatne, miałam wizytę u jego przełożonego. Więc jeśli do kolejnej wizyty nie wróci do pracy będziemy zakładać kartę.🙂
A tutaj zdjęcie z USG 🍀
https://zapodaj.net/plik-VHzIriWQvHTakaja12, Niaha, Pati2804, MonReve96, Elasure, miska122, juss92, Kofinka lubią tę wiadomość