X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmen wrote:
    Dziewczyny, ja musze napisać wiadomość e-mail do pracodawcy z informacją o ciąży. Macie pomysły jak to ująć? 🙈

Pracodawca tego od Ciebie wymaga?

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 26 marca, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaprosimy rodziców na 8 rocznicie ślubu na tort i wtedy powiemy, to będzie 11 tydzień.

Na pewno nie pojadę z tym do teściów tylko zaproszę ich do nas bo pamiętam jak było z pierwszym dzieckiem gdy mówiliśmy że jesteśmy w ciazy oprócz teściów był też brat męża i jego dziewczyna. Jak powiedzieliśmy że jestem w ciąży to oni wyszli oburzeni bo nie powiedzieliśmy nic wcześniej a ni nikomu na ślubie. Ślub był wcześniej planowany a to był 8 tydzień i nie chciałam nikomu mówić przed ślubem ani na ślubie. Teraz to pewnie by się oburzyli ze spodziewamy się czwartego dIecka:p

👩35🧔‍♂️34
    starania od 07.24r.-3cs
    Mutacja Mthr(C677)-homozygota
    Mutacja Pa-1 heterozygota
    Czynnik V R2-heterozygota
    Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 26 marca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym, które będą mogły się cieszyć z najbliższymi 🩷
    Reszta z nas wcieli się w rolę szpiegów / agentek specjalnych, działających pod przykrywką i ukrywających najściślej strzeżone tajemnice 🕵️🥷

Takaja12, Elasure, Niaha, MaggLbn, juss92, Pati2804, zulka, Evey, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Oj aż tak źle jest ?. U mnie głownie nudności, mało co mogę jesc. Te, jutro mam wizytę. Powodzenia .
    Tak jest tragedia. Mdłości level hard. Kompletnie odrzuciło mnie od mięsnych dań i słodkiego. Więc chyba z przymusu zostanę wegetarianką 🙈😂

age.png

Wysłany: 26 marca, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Dziewczyny, idą Święta - pewnie większość z nas zobaczy się z Rodzinami. I teraz pytanie - kto u Was wie? Kiedy zamierzacie powiedzieć najbliższym?
    Póki co, wiem tylko ja i Mój K. Znajomym i dalszej rodzinie chcemy powiedzieć po I trymestrze, ale K. namawia mnie, żeby w święta powiedzieć obu Mamom. Ja się opieram - jeszcze nawet nie widzieliśmy zarodka. Wolałabym cieszyć się z nimi już biciem serduszka. Póki co jestem na etapie, że zwyczajnie boję się mieć nadzieję, czy jakieś długofalowe plany i wstrzymuję się nawet przed jakąś nadmierną radością...
    A jak u Was?
    My też jeszcze nic nikomu nie powiedzieliśmy. Z jednej strony chciałabym przekazać tą informację rodzicom w święta, a z drugiej strony obawiam się, że to za wcześnie i coś może po drodze stać się. Także mam małą zagwostkę 🤔🙈

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 26 marca, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Zazdroszczę tym, które będą mogły się cieszyć z najbliższymi 🩷
    Reszta z nas wcieli się w rolę szpiegów / agentek specjalnych, działających pod przykrywką i ukrywających najściślej strzeżone tajemnice 🕵️🥷

Dokładnie tak 😁

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 26 marca, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmen wrote:
    Dziewczyny, ja musze napisać wiadomość e-mail do pracodawcy z informacją o ciąży. Macie pomysły jak to ująć? 🙈

Ciężka sprawa, a chcesz napisać tego maila ze względu na to, że przechodzisz na L4 czy czysto informacyjnie?

Chat gpt zaproponował coś takiego
    https://ibb.co/1rbwFCb

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 13:42

age.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 26 marca, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jeszcze przed USG, ale w pracy już wszyscy wiedzą, bo musiałam ze względu na obowiązki powiedzieć, żeby np. uniknąć dźwigania. Moja mama też wie, bo zostawała z Młodą jak jeździliśmy na transfer, więc ciężko by było ukryć cokolwiek. Jeśli w piątek na USG będzie wszystko dobrze, to reszta dowie się w święta. W pierwszej ciąży żyłam przez 3/4 czasu w strachu, teraz zamierzam się cieszyć niezależnie od tego co będzie dalej, bo moje zamartwianie nic nie zmieni.

miska122, MaggLbn, Paima, LaBellePerle, juss92, Gusta Blu, Pati2804, zulka, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

preg.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 26 marca, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, powodzenia na wizytach ❤️

Ja w środę jestem umówiona do rodziców na obiad.
    Planuję powiedzieć bo co by się nie działo, to i tak się dowiedzą. Ktoś musi zostać z córką, gdy my będziemy szli do lekarza itp
    A już mam dość ściemniania, że byłam u stomatologa 😅

No i udało mi się umówić na wizytę w czwartek rano.
    Sprawdzimy czy jest zarodek, bo oszaleję od tego czekania...
    Proszę o trzymanie 🤞🏼🤞🏼

Takaja12, Niaha, Gusta Blu, Pati2804, zulka, Sisska, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 26 marca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Ja jestem jeszcze przed USG, ale w pracy już wszyscy wiedzą, bo musiałam ze względu na obowiązki powiedzieć, żeby np. uniknąć dźwigania. Moja mama też wie, bo zostawała z Młodą jak jeździliśmy na transfer, więc ciężko by było ukryć cokolwiek. Jeśli w piątek na USG będzie wszystko dobrze, to reszta dowie się w święta. W pierwszej ciąży żyłam przez 3/4 czasu w strachu, teraz zamierzam się cieszyć niezależnie od tego co będzie dalej, bo moje zamartwianie nic nie zmieni.

Kochana, ja mam dokładnie takie samo podejście. Pierwsza ciąża biochem, żałowałam, że odrazu po pozytywnym teście wygadałam. Druga ciąża powiedziałam po pierwszym trymestrze, poroniłam w 18 tygodniu. Kolejna ciąża powiedziałam dopiero po 18 tygodniu i poroniłam w 20... Nie ma co się zamartwiać i czekać niewiadomo na co.

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 26 marca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wrzucam link, gdzie możecie zobaczyć w 3D jak wygląda zarodek w pierwszym trymestrze, tydzień po tygodniu :)
    https://human.biodigital.com/view?id=production/femaleAdult/fetal_development_trimester_1&lang=en

Paima, Takaja12, Niaha, miska122, Evey, Makija lubią tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Emfanka Znajoma

Wysłany: 26 marca, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nasza historia w duuużym skrócie:
    - Staramy się o dziecko od 4 lat
    - Jesteśmy po dwóch nieudanych IVF - pierwsze z 2 zarodków oba miały wady genetyczne, w drugim z 4 zarodków - jeden zdrowy niestety nie zagnieździł się
    - W zeszłym roku zaszłam w ciążę naturalnie - poronienie w 4tc
    przy braku okresu beta wynosiła 55 - po dwóch dniach zmalała do 36

Diagnoza - zapalenie endometrium - pomimo leczenia - nie udało się go wyleczyć

W ten weekend spóźnił mi się okres i w nd wieczorem test wyszedł pozytywny - praktycznie od razu.

Nauczona doświadczeniem - w pon zrobiłam beta i wynik 21900. Jutro rano idę do Gina (chciałam w czwartek, ale już ma wolne) - chcę zrobić raz jeszcze HCG czy są przyrosty.

Ogólnie jestem i szczęśliwa i przerażona - boję się zakładać cokolwiek. Czekam na betę, a potem na 100% będziemy robili wszystkie możliwe badania.

Termin według apki to 27 listopada.

Ufff wybaczcie chaos - mam w sobie bardzo dużo emocji. Nie chcemy mówić jeszcze najbliższym - a zaprosiliśmy wszystkich na obiad w poniedziałek wielkanocny i muszę przygotować obiad dla wojska - a najchętniej bym leżała w łóżku :D

Takaja12, MaggLbn, Niaha, Lisek_, juss92, Bruised, Sisska, Evey, Karmen, Makija lubią tę wiadomość

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 26 marca, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:

- Jesteśmy po dwóch nieudanych IVF - pierwsze z 2 zarodków oba miały wady genetyczne, w drugim z 4 zarodków - jeden zdrowy niestety nie zagnieździł się

W ten weekend spóźnił mi się okres i w nd wieczorem test wyszedł pozytywny - praktycznie od razu.

Nauczona doświadczeniem - w pon zrobiłam beta i wynik 21900. Jutro rano idę do Gina (chciałam w czwartek, ale już ma wolne) - chcę zrobić raz jeszcze HCG czy są przyrosty.

Ogólnie jestem i szczęśliwa i przerażona - boję się zakładać cokolwiek. Czekam na betę, a potem na 100% będziemy robili wszystkie możliwe badania.

Ufff wybaczcie chaos - mam w sobie bardzo dużo emocji. Nie chcemy mówić jeszcze najbliższym - a zaprosiliśmy wszystkich na obiad w poniedziałek wielkanocny i muszę przygotować obiad dla wojska - a najchętniej bym leżała w łóżku :D

Wow super, gratulacje! Pamiętaj żeby się nie stresować przyrostem bety bo powyżej 1000 przyrasta wolniej więc USG więcej Ci powie. Trzymam mocno kciuki żeby tym razem się powiodło🍀💚🤞

Emfanka lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 26 marca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:

Ogromne gratulacje kochana ❤️🍀
    Przejdziemy przez to razem 🥰

age.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 26 marca, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Tak jest tragedia. Mdłości level hard. Kompletnie odrzuciło mnie od mięsnych dań i słodkiego. Więc chyba z przymusu zostanę wegetarianką 🙈😂
    To współczuję. Mnie od 2 tyg odrzuca od mięsa i wiekszosci rzeczy . Jem kilka rzeczy ale na tym się kończy. Byłam.tez bardzo zmęczona, nie byłam nic w stanie robić tylko leżeć. Od wczoraj jest już trochę lepiej, mam więcej energii. Dzisiaj nawet karpia pieczonego zjadłam.

• zulka Autorytet

Wysłany: 26 marca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie . Kropek ma już 2 cm. Według usg to 9w0d według miesiączki 8w1d. Serduszka na razie nie słuchaliśmy. Mam założoną kartę ciąży. Co do plamien to nie wiadomo skąd, mam odstawić acard.

juss92, Niaha, Elasure, Bruised, Sisska, Pati2804, Takaja12, MaggLbn, Przedszkolanka123, Evey, Sparky, MonReve96, Paima, miska122 lubią tę wiadomość

• Lisek_ Znajoma

Wysłany: 26 marca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Dziewczyny, idą Święta - pewnie większość z nas zobaczy się z Rodzinami. I teraz pytanie - kto u Was wie? Kiedy zamierzacie powiedzieć najbliższym?
    Póki co, wiem tylko ja i Mój K. Znajomym i dalszej rodzinie chcemy powiedzieć po I trymestrze, ale K. namawia mnie, żeby w święta powiedzieć obu Mamom. Ja się opieram - jeszcze nawet nie widzieliśmy zarodka. Wolałabym cieszyć się z nimi już biciem serduszka. Póki co jestem na etapie, że zwyczajnie boję się mieć nadzieję, czy jakieś długofalowe plany i wstrzymuję się nawet przed jakąś nadmierną radością...
    A jak u Was?

U mnie wie kilka bliskich koleżanek, które wiedział, że się staram, pracodawca, ze względu na charakter pracy musiałam powiedzieć wcześniej i moja babcia i mama. Jutro jedziemy do rodziny partnera i im powiemy.

Czeka nas wycieczka 460 k, trzymajcie kciuki żebym dała radę, bo ostatnio co wsiadam do auta to mam takie mdłości, że głowa mała 😅

• Niaha Autorytet

Wysłany: 26 marca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Ja już po wizycie . Kropek ma już 2 cm. Według usg to 9w0d według miesiączki 8w1d. Serduszka na razie nie słuchaliśmy. Mam założoną kartę ciąży. Co do plamien to nie wiadomo skąd, mam odstawić acard.

To już całkiem spory bobas 🥰
    Gratulacje ❤️

zulka lubi tę wiadomość

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Super wieści 🥰

zulka lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤

Wysłany: 26 marca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja już po wizycie mamy zarodek. Według USG jest to 8w2d według apki i poprzednich USG 8w3d. Serduszka jeszcze nie słuchaliśmy. Kartę ciąży będę miała założoną na kolejnej wizycie. Docelowo będę miała innego lekarza prowadzącego, ale ze względu na problemy prywatne, miałam wizytę u jego przełożonego. Więc jeśli do kolejnej wizyty nie wróci do pracy będziemy zakładać kartę.🙂

A tutaj zdjęcie z USG 🍀
    https://zapodaj.net/plik-VHzIriWQvH

Takaja12, Niaha, Pati2804, MonReve96, Elasure, miska122, juss92, Kofinka lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ